Macbook Pro beep
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro beep

23.10.2011 | 20:03
Pozdrav!

Evo imam pitanje vezano uz beep tokom bootanja OS-a Snow Leopard, znači prije onog "bong" čuje se kratki beep (kao da nema RAM memorije) i sve dalje ide normalnim tokom, bez smrzavanja ili sličnih nuspojava. Da li je itko imao sličnih iskustava? Guglao jesam no nisam ništa našao slično mome slučaju. E da, ne događa se svaki puta, nego tu i tamo....

Macbook Pro 2.0 1.1 Dual Core

Damjan.
30.10.2011 | 23:24
Hm...vidim nije nitko imao takvih iskustva....ugl, primjetio sam kada se to dogodi, taj beep da pod About This Mac - More Info - Diagnostics piše Power On Self Test: Passsed...
jel moguće da je to samo nekakav random test koji se tu i tamo sam od sebe pali?
30.10.2011 | 23:27
Ne bih rekao. To bipanje obično ima neke veze s nekim hardverskim kvarom.
30.10.2011 | 23:29
Meni je tri puta bipnulo kad je Ram memorija crkla. Za ovo još nisam čuo.

DOPUNA: Apple suport kaže više toga neodređenoga. Probaj RAM izvaditi i ponovno staviti, možda kontakt zeza. Jeli je na bateriji u tom momentu, ili je na punjaću. Piše da može biti i da tad treba biti priključen na napajanje. Uglavnom kako je gore rečeno, hardwerski problemčić.
30.10.2011 | 23:40
Nema random testa, to je znak nekog harvderskog problema.
31.10.2011 | 00:00
Pozdrav! da na bateriji je u tom momentu, inače kada je na struji tj na chargeru to se ne događa, može li biti da je baterija rahmetli? ili?
31.10.2011 | 00:02
Ma znam da je neki vrag samo meni ništa ne crkava (jedino se baterija čudno ponaša ali drži 2 sata, hm...sada jednino mogu sumnjati na nju s obzirom da sve ostalo normalno funkcionira...
31.10.2011 | 09:26
Možeš probati kalibrirati bateriju ili ju napuniti i isprazniti do kraja itd. Probaj !
31.10.2011 | 09:34
Da nije baterija od sata realnog vremena? Samo što ni ne primjetiš da ti je sat resetiran ako si spojen na net, jer ti se odmah NTP sinkronizira, još tokom bootanja, prije nego si napravio login.
31.10.2011 | 13:37
jzelko kaže:
Možeš probati kalibrirati bateriju ili ju napuniti i isprazniti do kraja itd. Probaj !

Baterija je kalibrirana i sada pokazuje realno vrijeme, tj na 76 % ali varira, bilo je i Check battery, pa Service battery, onda se vrati na Normal. No ne znam, jedino taj beep se zna dogoditi nekad pri bootanju, ali samo kada je na bateriji kako sam rekao, kada je na chargeru onda je sve ok.

Imam priliku nabaviti novu Apple-ovu bateriju tako da budem vidio, mislim da je kod nje problem jer se čudno ponaša. Power on Self Test je uvijek Passed, memoriju normalno prepozna i sve ostalo. Hvala na savjetu..
31.10.2011 | 13:40
smayoo kaže:
Da nije baterija od sata realnog vremena? Samo što ni ne primjetiš da ti je sat resetiran ako si spojen na net, jer ti se odmah NTP sinkronizira, još tokom bootanja, prije nego si napravio login.

hm..iskreno nisam baš razumio, no proguglao sam ovaj NTP pa sam malo povezao. Hm, ne znam, iskreno sa time nisam upoznat, no očito se sve vrti oko baterije.
31.10.2011 | 14:28
Detektirao si problem. Baterija ili modul regulacije punjenja, ali prvo sumnjam na bateriju. Znači, nije ništa opako u kompu a baterija je ionako potrošni materijal. Usput jesi li očistio kontakte ? Na bateriji i na nasjedu u kompu.
31.10.2011 | 17:24
jzelko kaže:
Detektirao si problem. Baterija ili modul regulacije punjenja, ali prvo sumnjam na bateriju. Znači, nije ništa opako u kompu a baterija je ionako potrošni materijal. Usput jesi li očistio kontakte ? Na bateriji i na nasjedu u kompu.

Da, baterija mi je već duži period trn u oku (stara je iskreno) ali recimo u 7 mj je bila 85%, a sada je 73% (još jučer je bila na 76%) uz 200 punjenja no ok...nova baterija definitivno Probat ću još malo kontakte očistit kako si preporučio ali vjerujem da je baterija dala svoje, s obzirom na kalibraciju sada je pokazala definitivno u kakvom je stanju.

Charge Information:
Charge remaining (mAh): 1879
Fully charged: No
Charging: No
Full charge capacity (mAh): 4106
Health Information:
Cycle count: 200
Condition: Check Battery
Battery Installed: Yes
Amperage (mA): -1915
Voltage (mV): 11174

eto
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 6 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, miomika, tino1, zvone, Anonimci (409)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.01 Seconds

Provided by iJoomla SEO