iMac artifakti
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac artifakti

30.09.2011 | 15:54
Primjetio sam ovo već pred mjesec dana na 2011. iMacu (Lion) , ali sam mislio da je do Firefoxa ili Flasha.

Ali te neke čudne video kockice se pojavljuju i ako koristim Chrome, nekad čak ne moram ni gledat video nego jednostavno nakon nekog vremena surfanja se pojave.

Ako se to dogodi tokom korištenja Firefoxa, komp se totalno objesi i zaledi, frustrirajuće je, nekad zna i po 10 minuta štekat da mi uopće omogući da ja ugasim Firefox ili resetiram komp.

Danas se to opet događa pa sam odlučio tu nekog pitat za savjet.

Doduše, nije jako ko inače, samo na gornjoj traci se pokazuje

Savjet?
30.09.2011 | 18:35
Hmmm, ako se zna dogoditi smrzavanje moguće je da je hardverki kvar na grafičkoj. Doduše ne bih brzao, može biti i do grafičkih drivera a postoji mogućnost da je softverski ili do RAM-a. Je li to oduvijek tako i pogoršava li se s vremenom? Za početak možda zavrtiti Hardware test iako on često ne može dijagnosticirati ovakve probleme.
Temperatura grafičke je u normalnim okvirima?
30.09.2011 | 18:57
Gdje najbolje pogledati temp graf?
30.09.2011 | 20:18
Vjerojatno će iStat poslužiti.
01.10.2011 | 21:25
Ej, tu i tamo mi se pojavi isti problem, najčešće ako gledam video u HD rezoluciji na YTubeu. Ono što sam uspio googlati, radi se o bug vezanom uz lion. Kažu ako se može napraviti screen shot da nije problem u hardwareu, a ako je, onda apple zbilja ima veliki problem, jer sam naišao na poprilično velik broj ljudi s navedenim problemom.
01.10.2011 | 21:53
Šutim da se ne ureknem !
03.10.2011 | 10:24

evo pa ako šta ne valja...
03.10.2011 | 13:36
discussions.apple.com/thread/3194165?start=705&tstart=0

Očito da je ovo neki serijski bug od kojeg ne možeš koristit video karticu kako spada.

Sramota.
03.10.2011 | 14:09
Čim prije u servis. Čini mi se da se grafička može promijeniti, pa kako si u garanciji prije će reagirati.
03.10.2011 | 15:46
Novi komp na servis jer je serijski došao sa greškom od koje ne smiješ previše opteretiti grafičku karticu

LOL

Ne znam. Muka mi je samo čitat komentare po netu koji su većinom "pa dobro...nema veze" jer je to bezgrešni Apple. Savjet - najbolje ne koristiti YouTube ili neki program koji obrađuje video - i onda problema nema.
04.10.2011 | 09:47
Danas za dobro jutro, upalio sam Firefox sa čak 3 taba, jedan od kojih je bio YouTube

04.10.2011 | 10:35
Ne znam zašto, ali meni se prestalo događat. Da li si napravio zadnji update?
11.10.2011 | 09:40
Par dana zatišja, i onda opet pozdrav za jutro...evo ovo je neka slika plavo nebo i zelena trava, no sa novom i poboljšanom iMac 27 cola nano-tehnologijom ta slika dobije apstraktnu notu i nekakav posterize filter bez da sam ga ja to pitao, sigurno je to neki Apple feature koji sam predloži izgled fotografije jer eto nova iBrush tehnologija zna kakvu sliku želim. Još samo da mi Ivy sa velikim očima objasni da je to ono šta ja zapravo hoću samo šta toga još nisam svjestan.

11.10.2011 | 09:56
Evo da ne bude da pričam bezveze, evo ga Ive lično odobrava ovaj novi nativni Posterize filter koji mi radi sad na iMacu.

Brićanski naglasak: We came up with this amazing photo processing technology...that makes past...look like the future again
11.10.2011 | 10:37
Koliko sam shvatio iMac je još pokriven garancijom. Nosi ga na servis i neka mijenjaju što treba.
11.10.2011 | 10:41
A šta oni mogu mjenjat? Stavit nvidiu umjesto ati?
11.10.2011 | 11:00
Pa što god treba, to nije tvoja briga. Grafička, motherboard, štogod to bilo. Ovako samo gubiš vrijeme jer se čini da je problem u hardveru. Nisam čitao linkove na diskusije pa ne znam je li problem u tome što zamjena ne pomaže?
11.10.2011 | 11:21
Pa koliko sam skužio po diskusijama, u Americi ne mogu napravit ništa šta se tiče garancije, jer čak i da ti daju novi komp - dat će ti opet komp sa ATi grafuljom koja se očito ne hladi kako spada.

Mene samo zanima dali bi ova greška nestala da pređem na Snow Leopard.

Ionako mi se puno više sviđao SL, prvi dan kad sam probao Lion bio mi je search u Finderu čudan, lošiji nego u SFu.
11.10.2011 | 13:05
U svakom slučaju ne škodi probati. Možda je stvar u driveru za grafičku jer po temperaturama mi se ne čini da se grafička pregrijava. Ako je stvar softverske prirode nema druge nego čekati da se to riješi u nekom od updateova, samo bi bilo dobro imati potvrdu te teorije, a isprobati Snow Leopard bi bilo upravo to.
11.10.2011 | 13:13
Ne mogu garnatirati 100%, ali mislim da se meni nije događalo pod SL. Po oneme što sam googlao, ljudima se događa pod Lionom. Kartica se zaista jako grije naspram procesora.
E, da i meni se problem ponovio, ali u puno manjoj mjeri.
15.10.2011 | 17:49
evo da i ovdje postam moj problem. znaci imac 2011, pod lionom, kad se budi iz sleep-a, bude crn ekran.prilom mrdanja misa ,to crnilo se cisti,isto kao da crtam nesto sa paint-om(windows). A maloprije zeni na njenom macbook prou isto 2011 se desilo pri normalnom radu. sad ne znam da li da se zabrinem ili da pustim da ovako radi pa cekati sta ce se desiti. zao mi je samo sto nisam uslikao,ali sljedeci put kad se desi postavit cu i sliku.
15.10.2011 | 18:09
Probaj kad ti se to desi lupit cmd+F2, to bi trebalo refreshati ekrane i prikazati sliku kako spada.
15.10.2011 | 18:23
mene zanima je li to kakav kvar ili je to kao normalno?
15.10.2011 | 18:35
Ja bi rekao da je softverski problem i ne bi se oko toga zamarao. I meni se od prelaska na Lion tu i tamo dogodi neka slicna stvar. Sredit će se sa patchevima s vremenom.
15.10.2011 | 18:45
nije ni kod mene stalno, do danas tri puta. nadam se i ja da je softver. Slijedeci put uslikam pa cu otici u apple servis i njih da pitam. Ako se dogodi naravno a nadam se da nece.
16.10.2011 | 20:17
Evo slike, s tim da je danas malo vise normalnog ekrana bilo.Nije sav crn.

18.10.2011 | 18:48
Ima li ko da mi odgovori, je li ovo normalno, ili trebam u servis ici s njim? I sve cesce mi se ovo desava kad ga budim iz spavanja.
18.10.2011 | 19:04
Nikako te ne bih htio uvrijediti, ali kak misliš jel to normalno?! Pa kaj bi ti prodavali ekran dijagonale 27" i onda koristili samo jednu četvrtinu?!?!?
Nosi ga odmah u servis, kaj ti je?! PA nemreš ovak radit, ne?
18.10.2011 | 19:12
Ma ovo mi je samo kad ga budim iz sleep-a. Kanije radi normalno, s tim da kad se logujem i prve prozore findera pola zatamni a pola vidim sta je. ali to ide tako brzo da ne uspijem i to slikati. nista idem sutra u servis.
18.10.2011 | 22:50
evo jos jedna slika

Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Anonimci (309)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi