Nejasnoća na Macbook displayu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nejasnoća na Macbook displayu

12.09.2011 | 00:57
Pozz svim na forumu neznam da li ste se susretali sa ovim,ali ja imam neki sitan problem tj. nikakvi veliki problem sem ovog,ali neznam da li ce kasnije da dodje do većeg problema.Imam Macbook Unibody 13" i sve radi super samo sto sa desne strane ekrana ima kao više izbjeljen ekran nego na drugoj strani,a najvise se vidi kada se s ekranom malo pomica lijevo desno (ili se gleda iz kuta),onda se bas zapazi,to mi se javilo prije par dana,pa se pitam sto to moze biti,uglavnom laptop radi bez problema,ali mozda moze doci do vecih pa sam stavio i slike da pogledate o cemu je riječ bio bi vam zahvalan da mi prodiskutirate na čemu sam.
Hvala:side:
IMAG0519.jpg
12.09.2011 | 01:15
Već sam to susreo jednom. Hardverski kvar ekrana, odi u servis dok ti traje jamstvo.
12.09.2011 | 10:10
Da li si siguran da je to kvar na ekranu?
Ma nemam jamstva to jest problem.sto mi je činiti?
Hoce mi se u daljnom radu zakomplicirati jos vise,tj. doci do jos vecih problema ili?
Da mi ekran strada,ako neko nesto vise zna neka napise...
12.09.2011 | 10:46
Nažalost, da. Imao sam iste simptome na iMacu, na kraju su se počele pojavljivati i okomite crte u raznim bojama. Jedini spas je zamjena kompletnog ekrana što je strašno skupo ukoliko nemaš garanciju. Ja bih još malo sačekao pa vidio kako će se stvari dalje razvijati.

Generalno, jedan veliki plus za Apple, za njihovu ''garanciju kvalitete''.
  • User
  • Posjetitelj
12.09.2011 | 10:56
U kom smislu nemaš garanciju?

Ako je računalo starije od godinu dana (a nije dokupljen AppleCare ili nešto), a račun imaš, onda nažalost mislim da ćeš morat platit popravak.

Ako je kupljen unutar godinu dana, ali si izgubio račun i sl., onda na servisu po serijskom broju ipak mogu priznat garanciju, pa ti se isplati otić pogledat
12.09.2011 | 12:49
vjerovatno nema garanciju u smislu da je alu unibody Macbook izlazio samo 2008 godine... a očito nije dokupljeno 3 god jamstvo...jer bi tada već ladno bio na servisu pod garancijom...
12.09.2011 | 20:11
evo ovako,iskreno sto je u pitanju,ja zelim kupiti laptop od prijatelja on ga prodaje,tj. isto kao da je i moj,,,,ali neznam ne usudim se kupiti pa kasnije nagrebusiti,jedino da ostane tako kako je onda bi ga kupio,dosta je ispod cijene a sada neznam sto da radim,,,ma nema garancije daleko od toga...vas prijedlog da ga kupim i rizikujem ili ne?
12.09.2011 | 21:57
Vidi koliko košta novi display u servisu ili na ebay-u. Ako imaš volje i hrabrosti upustiti se u taj zahvat procijeni sam koliko ti se isplati. Nagađanja su kako display rikava, ali ako grafička kojim slučajem ima smetnje, onda si u problemu jer se treba cijela matična mijenjati.
12.09.2011 | 23:30
Ovo nije problem grafičke nego monitora. Uostalom to se lako provjeri spajanjem eksternog monitora, ali u ovom slučaju sam ziher da je monitor jer sam to već vidio. Ako je znatno ispod cijene, ima smisla ići u rizik jer koliko sam ja probao u normalnom radu se to jedva vidi i ne smeta ako nisi grafičar.
13.09.2011 | 01:00
Pa bas tako kako si rekao dpasaric,ovo se nekada vidi a neka da ne da je jedna strana bijelja od druge..moram pogledati koliko bi najnize trazio.....pa mozda nekom otidje maticna ploca ja sada neznam da li je to isto ekran od macbook 2008 i macbook pro 23 iz 2010 ili 2009 to me zanima.A neznam ni ja dvoumim se..
14.09.2011 | 13:30
meni se kupovati stroj sa očitom hardverskom greškom - i to ovakvom, ne čini nikako smislenim. Vjerojatnost da se pogorša stanje ekrana nije mala.
Jedino ako je čovjek spreman prodati lap za cijenu takvu da ako joj dodaš cijenu ugradnje monitora dobiješ nešto prihvatljivo - iako sumnjam da će toliko malo htjeti naplatiti.

Ja bih preskočio tu kupnju.
Odluči sam.
14.09.2011 | 15:26
Pokusaj za svaki slucaj resetirati display sa: SHIFT + CRTL + EJECT
14.09.2011 | 18:04
A neznam niti ja malo vise trazi,ai je u super stanju nema ogrebotine....Zeba a sto cu sa tim dobiti? ako pritisnem?
14.09.2011 | 18:30
Ugasis display, tj. sleep-as ga. Bilo kakva "akcija" (tipkanje, klikanje, ...) nakon toga ga ponovo ukljuci (mozda ces trebat ponovo upisati svoj password). Zapravo, pretpostavljam da nije nista razlicito od resetiranja kompa, tako da sumnjam da ce pomoc, ali s obzirom da je benigno i (citao sam) da je ljudima znalo micati artefakte na ekranu, vrijedi pokusati.
14.09.2011 | 21:43
OK hvala...pokusat cu...
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.09.2011 | 23:37
Zeba kaže:
Pokusaj za svaki slucaj resetirati display sa: SHIFT + CRTL + EJECT

moj najdraži šortkat...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 sati, 14 minuta
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day
  • dpasaric: :)
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • drlovric: Za nekih tjedan dana moj Macbook Pro M1 Pro 16" ide na prodaju. Ako nekoga zanima takvo racunalo (us layout, 16gb ram) neka se javi za dogovor.
  • dpasaric: Možda je to bio Belonguzije - androdi kojeg je predstavio LET 3 u Pikiju jednom davno... istina, imao je dosta ograničen rječnik... :)
  • accom: Evo, čitam o zidiću i gledam Baltazara... jel to bila prva AI mašina na svijetu?
  • dpasaric: To se i meni dogodilo par puta, uvijek prije objave napravim barem copy u buffer, a često ako je nešto kompleksnije, samo paste u TextEdit, just in case.
  • Yonkis: I pretraga je beskorisna, zato sam pisao novu temu jer mi je trebalo manje vremena da ju natipkam i dodam screenshotove nego da češljam rezultate pretrage.
  • Yonkis: Jedem ti jabucnjak, napišem novu temu i nisam odabrao Forum i sve mi izbriše kad sam kliknuo PROVJERI. Odsutajem, 20 min tipkanja otišlo u vjetar. Nikakav alert ili nešto da iskoči da me upozori.
  • ZeljkoB: Zaba na dev beti radi bez greske
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO