Nejasnoća na Macbook displayu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nejasnoća na Macbook displayu

12.09.2011 | 00:57
Pozz svim na forumu neznam da li ste se susretali sa ovim,ali ja imam neki sitan problem tj. nikakvi veliki problem sem ovog,ali neznam da li ce kasnije da dodje do većeg problema.Imam Macbook Unibody 13" i sve radi super samo sto sa desne strane ekrana ima kao više izbjeljen ekran nego na drugoj strani,a najvise se vidi kada se s ekranom malo pomica lijevo desno (ili se gleda iz kuta),onda se bas zapazi,to mi se javilo prije par dana,pa se pitam sto to moze biti,uglavnom laptop radi bez problema,ali mozda moze doci do vecih pa sam stavio i slike da pogledate o cemu je riječ bio bi vam zahvalan da mi prodiskutirate na čemu sam.
Hvala:side:
IMAG0519.jpg
12.09.2011 | 01:15
Već sam to susreo jednom. Hardverski kvar ekrana, odi u servis dok ti traje jamstvo.
12.09.2011 | 10:10
Da li si siguran da je to kvar na ekranu?
Ma nemam jamstva to jest problem.sto mi je činiti?
Hoce mi se u daljnom radu zakomplicirati jos vise,tj. doci do jos vecih problema ili?
Da mi ekran strada,ako neko nesto vise zna neka napise...
12.09.2011 | 10:46
Nažalost, da. Imao sam iste simptome na iMacu, na kraju su se počele pojavljivati i okomite crte u raznim bojama. Jedini spas je zamjena kompletnog ekrana što je strašno skupo ukoliko nemaš garanciju. Ja bih još malo sačekao pa vidio kako će se stvari dalje razvijati.

Generalno, jedan veliki plus za Apple, za njihovu ''garanciju kvalitete''.
  • User
  • Posjetitelj
12.09.2011 | 10:56
U kom smislu nemaš garanciju?

Ako je računalo starije od godinu dana (a nije dokupljen AppleCare ili nešto), a račun imaš, onda nažalost mislim da ćeš morat platit popravak.

Ako je kupljen unutar godinu dana, ali si izgubio račun i sl., onda na servisu po serijskom broju ipak mogu priznat garanciju, pa ti se isplati otić pogledat
12.09.2011 | 12:49
vjerovatno nema garanciju u smislu da je alu unibody Macbook izlazio samo 2008 godine... a očito nije dokupljeno 3 god jamstvo...jer bi tada već ladno bio na servisu pod garancijom...
12.09.2011 | 20:11
evo ovako,iskreno sto je u pitanju,ja zelim kupiti laptop od prijatelja on ga prodaje,tj. isto kao da je i moj,,,,ali neznam ne usudim se kupiti pa kasnije nagrebusiti,jedino da ostane tako kako je onda bi ga kupio,dosta je ispod cijene a sada neznam sto da radim,,,ma nema garancije daleko od toga...vas prijedlog da ga kupim i rizikujem ili ne?
12.09.2011 | 21:57
Vidi koliko košta novi display u servisu ili na ebay-u. Ako imaš volje i hrabrosti upustiti se u taj zahvat procijeni sam koliko ti se isplati. Nagađanja su kako display rikava, ali ako grafička kojim slučajem ima smetnje, onda si u problemu jer se treba cijela matična mijenjati.
12.09.2011 | 23:30
Ovo nije problem grafičke nego monitora. Uostalom to se lako provjeri spajanjem eksternog monitora, ali u ovom slučaju sam ziher da je monitor jer sam to već vidio. Ako je znatno ispod cijene, ima smisla ići u rizik jer koliko sam ja probao u normalnom radu se to jedva vidi i ne smeta ako nisi grafičar.
13.09.2011 | 01:00
Pa bas tako kako si rekao dpasaric,ovo se nekada vidi a neka da ne da je jedna strana bijelja od druge..moram pogledati koliko bi najnize trazio.....pa mozda nekom otidje maticna ploca ja sada neznam da li je to isto ekran od macbook 2008 i macbook pro 23 iz 2010 ili 2009 to me zanima.A neznam ni ja dvoumim se..
14.09.2011 | 13:30
meni se kupovati stroj sa očitom hardverskom greškom - i to ovakvom, ne čini nikako smislenim. Vjerojatnost da se pogorša stanje ekrana nije mala.
Jedino ako je čovjek spreman prodati lap za cijenu takvu da ako joj dodaš cijenu ugradnje monitora dobiješ nešto prihvatljivo - iako sumnjam da će toliko malo htjeti naplatiti.

Ja bih preskočio tu kupnju.
Odluči sam.
14.09.2011 | 15:26
Pokusaj za svaki slucaj resetirati display sa: SHIFT + CRTL + EJECT
14.09.2011 | 18:04
A neznam niti ja malo vise trazi,ai je u super stanju nema ogrebotine....Zeba a sto cu sa tim dobiti? ako pritisnem?
14.09.2011 | 18:30
Ugasis display, tj. sleep-as ga. Bilo kakva "akcija" (tipkanje, klikanje, ...) nakon toga ga ponovo ukljuci (mozda ces trebat ponovo upisati svoj password). Zapravo, pretpostavljam da nije nista razlicito od resetiranja kompa, tako da sumnjam da ce pomoc, ali s obzirom da je benigno i (citao sam) da je ljudima znalo micati artefakte na ekranu, vrijedi pokusati.
14.09.2011 | 21:43
OK hvala...pokusat cu...
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.09.2011 | 23:37
Zeba kaže:
Pokusaj za svaki slucaj resetirati display sa: SHIFT + CRTL + EJECT

moj najdraži šortkat...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 6 dana, 19 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Gjuroo, matijazx, rusty, zedonija, Anonimci (509)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.26 Seconds

Provided by iJoomla SEO