Magic Trackpad
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Magic Trackpad

05.01.2012 | 23:14
Evo skoro je dva dana proslo odkako sam kupio Magic mouse i stvarno mogu reci da je "stvarcica" zakon! U pocetku mi je bilo malo cudno drzanje posto sam prije imao puno veci mouse. Funkcije su fenomenalne i definitno se vise nebi vracao na staro. Definitivno preporuka svakome tko ga zeli kupiti!
05.01.2012 | 23:29
Magic Trackpad je ok za ograničenu upotrebu. Dobar je za surfanje, uredski đir i tako. Za rad u grafičkim programima i za igre je na rubu upotrebljivog. Najbolje je imati oboje - i miša i trackpad, pa nema filozofiranja!
05.01.2012 | 23:58
Hehhe, ja upotrebljavam trackpad i tablet isključivo. Ne mogu više bez flickova s prstima

Miš koristim samo za igre.
06.01.2012 | 00:01
ja imam oboje ali nikako da se naviknem na trackpad, cak ni kod surfanja.mozda moji prsti nisu za to.
06.01.2012 | 01:31
Ima li tko da koristi trackball?
06.01.2012 | 11:10
Ja koristim trackball.
06.01.2012 | 13:54
I u cemu je caka? Gledao sam ljude da to koriste i probao, ali nikako se nisam mogao priviknuti. Koje su uopce prednosti toga, osim da mis fizicki ne mices?
06.01.2012 | 18:00
Jeste, to je istina, uvijek je najbolje sve imati samo svaka stvarcica kosta i tome nema kraja! Svejedno nije mi toliko zao novaca koliko uzivam i koristim to!
06.01.2012 | 18:24
^SuperUnknown^ kaže:
I u cemu je caka? Gledao sam ljude da to koriste i probao, ali nikako se nisam mogao priviknuti. Koje su uopce prednosti toga, osim da mis fizicki ne mices?

Može se definirati velik broj gesti budući da trackpad prepoznaje više prstiju (čini mi se da je maksimalan broj četiri) te se na taj način mogu definirati brojne akcije (ne samo multitouch već i kombinacijom trackpada i tipkovnice). Meni magic trackpad jako odgovara, a koristim ga u kombinaciji sa besplatnim komadom softvera koji mu povećava funkcionalnost (BetterTouchTool).

Jedini slučaj kada koristim miša jest vektorsko crtanje.

Za one koji se dvoume kupiti trackpad ili ne bilo bi dobro prije isprobati ga na dan-dva da vide odgovara li im ili ne budući da trackpad prilično košta.
06.01.2012 | 18:46
SuperUnknown je, mislim, pitao za trackball, a ne za trackpad.
06.01.2012 | 19:28
smayoo kaže:
SuperUnknown je, mislim, pitao za trackball, a ne za trackpad.

Imaš pravo! U glavi mi je zvonio naslov teme i pitanje pa sam to povezao bez pažljivijeg čitanja.
Mea culpa
07.01.2012 | 10:26
^SuperUnknown^ kaže:

Caka je da na kraju dana nemas gadne bolove u ruci. Mene je na trackball nagnala potreba, ali ne vidimn nikakvu manu u odnosu na mis, naprotiv...meni je ugodnije za koristenje.
07.01.2012 | 17:25
Meni je isto trackpad super. Bila sam dosta skeptična u početku ali iznenadila sam samu sebe koliko sam se brzo priviknula. Sada mi je miš čudan radi položaja ruke a i nakon malo duljeg rada jako fale geste i postanem lijena klikati.
07.01.2012 | 17:53
Govorimo o trackballu, ali ajde...
07.01.2012 | 18:18
Referirala sam se na naslov teme.
26.09.2012 | 10:08
U zadnje vrijeme primjećujem da brzo troši baterije i vjerovatno , kad su pri kraju, počne zezati.Baterije mu sve kraće traju, makar sam probao i Duracell. One obične Varta,Philips itd traju do 3 tjedna najviše. Spoji se, odspoji se sam , trza, ne reagira itd. Trenutno sam se vratio na miša.
26.09.2012 | 10:28
nakon godine dana? sranje! a na tipkovnici?
26.09.2012 | 10:44
Razlog može biti da imaš previše bluetooth predajnika u neposrednoj blizini. Slušalica, headset, earpiece, nekoliko mobitela, tako nešto?
26.09.2012 | 15:08
A razlog moze biti i u losim baterijama koje se pune sa jos losijim punjacima

Meni tjednima, ako ne i mjesecima traju eneloop baterije sa njihovim punjacem, dok je Duracell mozda i dobar sa boljim punjacima, ali ne bih se s njima zamarao pored eneloop-a.
26.09.2012 | 21:27
Tipkovnica je ok.
Blutut je samo moj mob i nije uvijek uključen. Okolo nema nikog.
Baterije kupujem obične. Prestao sam koristiti punjive. Nešto mi je trackpad sumnjiv.
27.09.2012 | 08:49
Koristim duracell turbo od kada imam trackpad. Iskreno ne znam kada sam zadnji put mijenjao baterije
  • Anonimac
  • Posjetitelj
27.09.2012 | 14:26
Kupio sam trackpad prije pola godine iz ciste znatizelje. I u potpunosti mi je isti zamjenio mis. Osim kad ponekad upalim Gimp i/ili slicne alate, sto je jako, jako rijetko.
Ali baterije mi mogu potrajati 3 tjedna maximalno. Probao sve vrste baterija, i nikakve pomoci nema. No nedavno sam kupio punjive, pa eto, barem vise necu bacati novce na baterije
27.09.2012 | 15:19
Danas ubacio nove baterije i radi normalno. Probat ću nabavit punjive pa sa njima, da vidim kolika će biti razlika u trajanju.
12.10.2012 | 19:05
Ponovno počeo zezati pa sam si dao više truda i ustanovio da gubi kontakt sa baterijama. Našao sam pozlaćenu šajbicu i ubacio na bateriju . Dobio sam cca 1mm i to je dovoljno da kad zašarafim poklopac, on preko šajbice stisne bateriju i više mi ne gubi kontakt. Isprobao skoro desetak puta i kad izvadim šajbicu ubrzo ili odmah počne prekidati.
To možda važi i za tipkovnicu. Vrijedi probati, možda kome još pomogne.
12.10.2012 | 19:21
Govno. Malo previše košta da bi si smjeli dozvoliti takav fuš.
12.10.2012 | 20:51
Tja, već smo konstatirali da je to cijena (hiper) masovne proizvodnje uz ostalo. Nema pomoći.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
12.10.2012 | 20:56
Meni i tipkovnica i trackpad cesto gube kontakt. No sumnjam da je do baterije. Od ML-a se to dogadja, prije nisam imao tih problema.
12.10.2012 | 21:31
Meni za sada tipkovnica funkcionira dobro. Provjerio sam i i baterije imaju jaču oprugu i čvršći je kontakt.
13.10.2012 | 01:28
Wireless tipkovnicu imam tri mjeseca i radi savršeno, i pod Lionom i pod Mountain Lionom.
Baterija je nakon tri mjeseca na sto posto... Ne znam, ili krivo piše ili sam dobio neke magične baterije.
Prije tjedan dana prolio sam po njoj deci kave, brzo ju isprao alkoholom, posušio... ali ništa od toga... miješa slova...
Mislim si, a šta ćeš, sam si kriv... Ostavio da se suši par dana... I gle čuda... radi... Iako malo miriši na Nescaffe:)

Kaj je Trackpad stvarno lošije kvalitete? Mislio sam ga uzeti, ali ako ne vrijedi... Možda i neću.
13.10.2012 | 01:58
Meni radi odlično, nikada problem s njim. Baterije u njemu traju znatno duže nego li u Magic Mouseu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2
  • 3

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 11 sati, 59 minuta
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO