Nema više Macbooka (white)?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nema više Macbooka (white)?

03.08.2011 | 11:05
Da li se to meni čini ili Apple više ne prodaje Macbook (white)?! U store-u na njihovoj stranici ga više nema... da li to znači da se više ne proizvodi?!
03.08.2011 | 11:54
Yup, povukli su ga iz prodaje, izgleda da ga vise nece biti. Cak i kod nas premium resseleri vise ne prodaju macbook white.

Steve odlucio da im ne treba nesto izmedu air i pro. Steta.
03.08.2011 | 11:58
Ne proizvodi se više! Meni ta odluka nije draga jer 11" MBA baš i nije prava alternativa.
03.08.2011 | 12:47
Ostaje raspoloživ za edukacijsko tržište. Za sada.
03.08.2011 | 14:00
Da, al jedino u SADu. Sumnjam da će se moć kod nas nabavit.
03.08.2011 | 23:35
Ništa, svi u HT produžiti ugovor za ADSL i piknuti MB White dok ga još nude. Cijena je ok, 6498 kn.
04.08.2011 | 02:53
Produžiti ugovor u HT? To niti pod narkozom. Ovo drugo još može, ali ima i boljih Macova.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
04.08.2011 | 09:12
A u VIPu? U ljetnom dvobroju BUG časopisa ima kupon za 500 kuna popusta na kupnju MacBook White u VIPu uz uvijet potpisivanja ugovora na 2 godine za mobilni internet?

Još i daju torbu na poklon
04.08.2011 | 11:36
danijelr15 kaže:
Produžiti ugovor u HT? To niti pod narkozom. Ovo drugo još može, ali ima i boljih Macova.

Apsolutno se slažem.

Ja čak ni nisam na HT-u nego sam našao poznanika koji je produživao ugovor a nije bio zainteresiran za ikakvu kupovinu pa ja uskočih sa MB White-om.
04.08.2011 | 22:44
Pa da rečeno je da ga neće više proizvoditi jer je iPad alternativa.
Mislim da su pogodili što ga neće više proizvoditi a ionako je postao "višak" u ponudi po mom.
05.08.2011 | 12:31
Kako je sad odjednom iPad alternativa ikojem notebook računalu? MB white bio je jeftino Mac prijenosno računalo (prvenstveno namijenjeno studentima) koje može kudikamo više nego iPad. Naravno da aluminijski MBP 13" može sve što i ovaj, ali je skuplji.
05.08.2011 | 14:21
Slažem se da iPad ne može biti alternativa (barem ne još), ali njihova logika je bila da Air toliko pojeftine (znači na oko 1000$) da uđe u klasu cijene kakvu je nekada imao MacBook White. I sada su to napravili i ugasili ga. Fakulteti će ga i dalje moži nabavljati za svoje studente, a vjerojatno će se moći dobiti i kod nas u tom modusu. U cjeniku je još uvijek, ali s oznakom "edu".
05.08.2011 | 22:49
U školama će se uglavnom raditi na iPadu.
Onaj tko želi nekakav stroj moći će birati između MBP najjeftinijeg i Air modela.
Naravno da ne može iPad biti bolja opcija od MB, ali za nastavu i učenje će biti jednostavno praktičniji.
Ionako će se uskoro raditi domaći zadaci na iPadu
Ja isto mislim da iPad nemože trenutno biti alternativa MB ali vrijeme čini čuda zar ne?
06.08.2011 | 12:35
iPad može biti i bolji od bilo kojeg laptopa, onog časa kad dobije olovku i prikladan softver za e-bilježnicu. Dotle je - samo igračka.
06.08.2011 | 17:30
bogme, ošo ja na (američki) edu store pa ga ni tamo ne nađoh! jeste sigurni da se još uopće može kupiti?
08.08.2011 | 17:48
Moj MacBook black radi ko Singerica. Ne bih ga mijenjao ni za MacBook pro . Steve vjerovatno hoće da ekipa kojoj ne treba više od performansi MacBook-a, kupuje Air i na taj način se po malo odvikava od optike. Tu je i Thunderbolt, i mali Air u kombinaciji s novim apple monitorom postaje solidno kućno računalo koje nije zakinuto za konektore. Recimo zadnji MacBook white nije imao FireWire i samim tim je bio osakaćen i izbjegavan od nekih korisnika. Po meni to je jako dobro došao priključak jer pogoni raznoraznu video i glazbenu periferiju. A sad, sa Airom koji ima Thunderbolt se problemi priključivanja periferije rješavaju na jednostavan način. Eto to je moje laičko mišljenje otipkano na MacBook black iz 2006.
  • Sank
  • Moderator
  • 221
08.08.2011 | 21:54
Evo, umjesto MacBook Whitea, sad se nudi i edukativni iMac za 999$

www.redmondpie.com/apple-launches-an-edu...on-focused-999-imac/
09.08.2011 | 20:31
Ima ih još u Profil Megastoreu u Bogovićevoj.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 22 sati, 12 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Ender, korisnik, m@xym, tino1, zvone, Anonimci (250)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.90 Seconds

Provided by iJoomla SEO