Macbook stari modeli vs novi
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook stari modeli vs novi

01.08.2011 | 23:38
T-Com u svojoj ponudi za produljenje Adsl ugovora još ima Macbook white, Macbook Pro i Macbook Air. Zanima me vase misljenje, odnosno savjeti, da li uzeti jedan od ovih starih modela ili ipak nove? Konkretno mi je najinteresantniji MBP.
02.08.2011 | 09:20
Ak ti nije problem lova uzmi novi model, ako je onda stari
02.08.2011 | 10:40
Ako daju primjeren popust na stare modele, uzmi stari.
02.08.2011 | 14:45
Za MBP je cijena -2000 kn u odnosu na apcom.
02.08.2011 | 16:18
Usporedi s cijenom u Apcomu? Koliko je to jeftinije? 10%? 20%? 15%?

Po mom sudu, 10% nije dovoljna razlika, 15% je za razmisliti, 20% je za prihvatiti, a preko toga je za potrčati odmah dok ih još ima.
02.08.2011 | 19:53
Razlika je za dlaku veća od 20% (T-Com 7798 kn : Apcom 9799 kn)
02.08.2011 | 20:37
Ima još jedan faktor, a to je za što će se notebook koristiti. Ako će to biti nekakva redovna uredska upotreba i klasični grafički poslovi, onda je i stari model više nego super. Ako pak imaš na umu na njemu rendati 3D i obrađivati HD video, onda je ova nova serija gotovo dvostruko brža (pročitaj zadnji MacBook Pro test) i vrijedi razlike u cijeni ako želiš maksimalne performanse u smislu mogućnosti CPU obrade.
02.08.2011 | 20:48
Laptop bi se koristio kao kućno računalo (jedino) znači net, mail, razna piskaranja i eventualno neka igrica, a želja mi je naučiti rad u Objective C. Za to bi mi vjerojatno bio dovoljan i White, ali mi je Pro ipak draži.
24.07.2012 | 16:22
Pozdrav svima novi sam odeB)postam očka jer nijesam znal kako pokrenut novu temu:angry:
nego mene zanima koji je ovo model minija www.istore.com.hr/detalji/292/Mac-Mini/2.3GHz-500GB-NOVO.htm 2012 ili 2011?ako je 2011 zna netko kad bi trebao izać 2012 model?dali će novi model bit jači od ovih sada?dali bi mi mini bio dovoljan za surfanje,skidanje filmova,tu i tamo koju fotografiju obradit,za igranje coda2 itd..dali je to premalo 2gb rama,dali bi bio spor?ako ugradim više rama gubim jamstvo zar ne?
24.07.2012 | 16:53
Obelix, dobro došao. Novu temu pokrećeš sa opcijom iz glavnog izbornika na vrhu foruma.
Sigurno je da će novi model biti jači od ovih sada ali se ne zna kada će isti izaći. Mini je idealan za opisanu namjenu ali je preporučljivo u njega utrpati barem 8GB RAMa (kojeg nemoj kupiti od Applea). Ugradnja RAMa ne utječe na jamstvo jer se do njega jednostavno dolazi skidanjem donjeg poklopca (što nije bio slučaj kod starih Minija).
24.07.2012 | 18:06
Dobrodošao!
Ja imam Minija, doduše onaj nešto jači model, sa AMD grafikom, stavio sam 8 GB RAM-a, ubacio i SSD od 120 GB (Što i nije apsolutno neophodno, ali SSD stvarno jako ubrza cijeli sistem i rad u programima i aplikacijama koje su na njemu instalirane) i mogu ti reći da me mališa svakim danom iznenađuje time što je sve u stanju, i to brzo odraditi.

Svakako bi ti preporučio da staviš barem 4 GB RAM-a, idealno 8, jer je 2 GB, po mnogim svjedočanstvima, za Lion premalo, a vjerojatno će biti premalo i za Mountain Lion, ako se odlučiš na njegovu instalaciju.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 1 sat
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.45 Seconds

Provided by iJoomla SEO