Kupnja polovnog MacBook PRO 15.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja polovnog MacBook PRO 15.4

26.07.2011 | 10:01
Odlucio sam za MacBook pro 15,4 sa kraja 2009 CPU-2.53 RAM-4gb 250 HDD i baterija 7h tako on kaze. Cijena mu je 1400km = 5600kn. Kupujem ga od covjeka kojeg sam naso na piku.
Koliko su izdrzljivi ti laptopi i sto im najcesće otkazuje?
I sto trebam gledati kod njega kad ga odem vidjeti?
26.07.2011 | 11:03
Ta serija nije imala tvornickih problema kao ona iz 2008 godine.
Najcesce im otkazuje opticki drive a cesto i hard disk, no oboje se moze jednostavno i jeftino zamijeniti. Sa MacBookom se isporucuje i "Hardware Test" medij pomou kojeg mozes izvrtiti testove koji ce testirati harverske komponente.
Ja bi također provjerio ima li prodavatelj račun jer se često prodaju ukradeni primjerci.
26.07.2011 | 12:42
Ja sam ga pitao za račun kaže da ga nema ima samo adapter i org sustav i laptop. Kaze da ga je takvog dobio od ujaka iz njemačke. Dali mi što mouže biti ako je taj laptop ukraden?
26.07.2011 | 13:39
Pa ne moze ti nista biti, osim da jednog dana policija ti pokuca na vrata i odnese taj laptop

Ako je MBP iz Njemacke, ocigledno je da ce imati i njemacki layout tipkovnice. Nadam se da ti to ne smeta?

Inace ta cijena nije losa, i mogu reci da je dobra kupnja, ukoliko je laptop dobro ocuvan.

Optika ce ti prva otici, na to odmah racunaj.

Pokreni i test baterije pa vidi koliko ima ciklusa punjenja, jer je to jedan od vecih izdataka.
26.07.2011 | 13:40
Ako je krađa prijavljena sa serijskim brojem, onda se u servisu to vidi jer servis treba serijski broj. Tako da bi ja prvo provjerio po serijskom broju.
26.07.2011 | 15:23
Odlučio sam da cu ga kupiti sada samo imam jednu nedoumnicu. On ima dva sa kraja 2009 godine jedan je 13" a drugi 15". sve su im perf iste osim procesorau 13" je 2.3 a u 15" 2,5. Možete mi reći u kome je baterija bolja. I koji je po vama bolji. Men treba za neta,faksa za održavanje web stranic akoje radim i sl. Cjena je 1200km=4800kn za 13" A 1400km=5600 za 15"
26.07.2011 | 15:31
Razliku u brzini proca nećeš primjetiti. Pitanje je da li ti je dovoljan 13" ekran?
Ja recimo imam MBP 13" i najčešće ga spajam na eksterni display, pa mi je 13" idealno za prenositi i sasvim dodvoljno za povremeno surfanje Za ozbiljniji rad mislim da ni 15" nije dovoljno. Pod "ozbiljniji" mislim da sjedenje za kompom po nekoliko sati
26.07.2011 | 15:36
Ja bi osobno uzeo 13" i vanjski monitor kada sam za stolom. Ako ga misliš nositi okolo razlika u dimenzijama i težini se osjeti.
26.07.2011 | 15:49
Ja sam tako i planiro kad nesto radim spojim ga na monitor. A sto se tiče baterije i kvalitete. To su prve serije mbp pa me zanima dali ima kakvih problema sa njima? I sto mi je bolje na tome mbp 13" sto je eng tipkovnica a ne njemacka
26.07.2011 | 18:03
Kad ćeš kupovat provjeri bateriju sa ovim: www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
Koliko znam ova serija nema problema, već kao što je već netko napisao, MBP općenito ima problema sa optičkim driveom, što mogu potvrditi na svom starom MBP.

Uglavnom, ako misliš spajat na vanjski monitor, definitivno 13".
27.07.2011 | 00:05
Na 15" modelu ces nek moci zavrtiti i neku pristojnu igru, dok na 13" koji obicno imaju smece od grafickih, to odmah mozes zaboraviti.

Znam da je laptop za posao, ali cisto da se zna
28.07.2011 | 18:40
Kupio sam MBP 15" baterija je dosta dobra ima samo 115 ciklusa. Ali imam jedan problem nisam dobio instalaciski cd sa njim. A htio bih reinstalirati sustav. Prijatelj mi je dao kopirani mac osx kaze da je napravio kopiju orginalnmog sustava kojeg je imao prije nego sto je prodao svoj mbp. Dali mogu njega instalirati da a da mi sve ostane raditi kako treba?
28.07.2011 | 20:42
Ako je isti MBP u pitanju, vjerojatno da, inače vjerojatno ne. A koji je gore trenutno OS? Koliko kužim, instalacijskih DVD-a s OS-om više nema u redovnoj prodaji, a novi Lion se prodaje preko Mac App Storea ($30, ili tako nešto), a za to moraš biti na 10.6.7.

Ili si možeš kupiti neki retail DVD sa Snow Leopardom preko E-baya.
29.07.2011 | 00:36
Evo odradio sam instalaciju sa kopiranog MAC OS-x sustava i sve radi ok. Sustav je ya isti ovakav kao moj 15" MBP
23.01.2012 | 18:16
Riba kaže:
Ta serija nije imala tvornickih problema kao ona iz 2008 godine.
Najcesce im otkazuje opticki drive a cesto i hard disk, no oboje se moze jednostavno i jeftino zamijeniti. Sa MacBookom se isporucuje i "Hardware Test" medij pomou kojeg mozes izvrtiti testove koji ce testirati harverske komponente.
Ja bi također provjerio ima li prodavatelj račun jer se često prodaju ukradeni primjerci.

Da li "Hardware Test" medij dolazi sa svakim MB/MBP i da li se moze negdje DW taj medij,
jer je zgodno ako ga prodavatelj nema?
24.01.2012 | 01:57
Nekad je dolazio, ali nisam siguran da je sa svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 33 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi