Kupnja polovnog MacBook PRO 15.4
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja polovnog MacBook PRO 15.4

26.07.2011 | 10:01
Odlucio sam za MacBook pro 15,4 sa kraja 2009 CPU-2.53 RAM-4gb 250 HDD i baterija 7h tako on kaze. Cijena mu je 1400km = 5600kn. Kupujem ga od covjeka kojeg sam naso na piku.
Koliko su izdrzljivi ti laptopi i sto im najcesće otkazuje?
I sto trebam gledati kod njega kad ga odem vidjeti?
26.07.2011 | 11:03
Ta serija nije imala tvornickih problema kao ona iz 2008 godine.
Najcesce im otkazuje opticki drive a cesto i hard disk, no oboje se moze jednostavno i jeftino zamijeniti. Sa MacBookom se isporucuje i "Hardware Test" medij pomou kojeg mozes izvrtiti testove koji ce testirati harverske komponente.
Ja bi također provjerio ima li prodavatelj račun jer se često prodaju ukradeni primjerci.
26.07.2011 | 12:42
Ja sam ga pitao za račun kaže da ga nema ima samo adapter i org sustav i laptop. Kaze da ga je takvog dobio od ujaka iz njemačke. Dali mi što mouže biti ako je taj laptop ukraden?
26.07.2011 | 13:39
Pa ne moze ti nista biti, osim da jednog dana policija ti pokuca na vrata i odnese taj laptop

Ako je MBP iz Njemacke, ocigledno je da ce imati i njemacki layout tipkovnice. Nadam se da ti to ne smeta?

Inace ta cijena nije losa, i mogu reci da je dobra kupnja, ukoliko je laptop dobro ocuvan.

Optika ce ti prva otici, na to odmah racunaj.

Pokreni i test baterije pa vidi koliko ima ciklusa punjenja, jer je to jedan od vecih izdataka.
26.07.2011 | 13:40
Ako je krađa prijavljena sa serijskim brojem, onda se u servisu to vidi jer servis treba serijski broj. Tako da bi ja prvo provjerio po serijskom broju.
26.07.2011 | 15:23
Odlučio sam da cu ga kupiti sada samo imam jednu nedoumnicu. On ima dva sa kraja 2009 godine jedan je 13" a drugi 15". sve su im perf iste osim procesorau 13" je 2.3 a u 15" 2,5. Možete mi reći u kome je baterija bolja. I koji je po vama bolji. Men treba za neta,faksa za održavanje web stranic akoje radim i sl. Cjena je 1200km=4800kn za 13" A 1400km=5600 za 15"
26.07.2011 | 15:31
Razliku u brzini proca nećeš primjetiti. Pitanje je da li ti je dovoljan 13" ekran?
Ja recimo imam MBP 13" i najčešće ga spajam na eksterni display, pa mi je 13" idealno za prenositi i sasvim dodvoljno za povremeno surfanje Za ozbiljniji rad mislim da ni 15" nije dovoljno. Pod "ozbiljniji" mislim da sjedenje za kompom po nekoliko sati
26.07.2011 | 15:36
Ja bi osobno uzeo 13" i vanjski monitor kada sam za stolom. Ako ga misliš nositi okolo razlika u dimenzijama i težini se osjeti.
26.07.2011 | 15:49
Ja sam tako i planiro kad nesto radim spojim ga na monitor. A sto se tiče baterije i kvalitete. To su prve serije mbp pa me zanima dali ima kakvih problema sa njima? I sto mi je bolje na tome mbp 13" sto je eng tipkovnica a ne njemacka
26.07.2011 | 18:03
Kad ćeš kupovat provjeri bateriju sa ovim: www.coconut-flavour.com/coconutbattery/
Koliko znam ova serija nema problema, već kao što je već netko napisao, MBP općenito ima problema sa optičkim driveom, što mogu potvrditi na svom starom MBP.

Uglavnom, ako misliš spajat na vanjski monitor, definitivno 13".
27.07.2011 | 00:05
Na 15" modelu ces nek moci zavrtiti i neku pristojnu igru, dok na 13" koji obicno imaju smece od grafickih, to odmah mozes zaboraviti.

Znam da je laptop za posao, ali cisto da se zna
28.07.2011 | 18:40
Kupio sam MBP 15" baterija je dosta dobra ima samo 115 ciklusa. Ali imam jedan problem nisam dobio instalaciski cd sa njim. A htio bih reinstalirati sustav. Prijatelj mi je dao kopirani mac osx kaze da je napravio kopiju orginalnmog sustava kojeg je imao prije nego sto je prodao svoj mbp. Dali mogu njega instalirati da a da mi sve ostane raditi kako treba?
28.07.2011 | 20:42
Ako je isti MBP u pitanju, vjerojatno da, inače vjerojatno ne. A koji je gore trenutno OS? Koliko kužim, instalacijskih DVD-a s OS-om više nema u redovnoj prodaji, a novi Lion se prodaje preko Mac App Storea ($30, ili tako nešto), a za to moraš biti na 10.6.7.

Ili si možeš kupiti neki retail DVD sa Snow Leopardom preko E-baya.
29.07.2011 | 00:36
Evo odradio sam instalaciju sa kopiranog MAC OS-x sustava i sve radi ok. Sustav je ya isti ovakav kao moj 15" MBP
23.01.2012 | 18:16
Riba kaže:
Ta serija nije imala tvornickih problema kao ona iz 2008 godine.
Najcesce im otkazuje opticki drive a cesto i hard disk, no oboje se moze jednostavno i jeftino zamijeniti. Sa MacBookom se isporucuje i "Hardware Test" medij pomou kojeg mozes izvrtiti testove koji ce testirati harverske komponente.
Ja bi također provjerio ima li prodavatelj račun jer se često prodaju ukradeni primjerci.

Da li "Hardware Test" medij dolazi sa svakim MB/MBP i da li se moze negdje DW taj medij,
jer je zgodno ako ga prodavatelj nema?
24.01.2012 | 01:57
Nekad je dolazio, ali nisam siguran da je sa svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 minuta
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO