BOMBA! iMac po cijeni iPoda? :-)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BOMBA! iMac po cijeni iPoda? :-)

29.12.2004 | 12:11
Tračevi su počeli... za koji tjedan počinje MacExpo San Francisco i Apple uvijek pripremi nešto zgodno. Ove godine do sada nije bilo baš nikakvog hypea, a sada odjednom BOMBA - barebone iMac za 499$! Ho-ho-ho... radilo bi se o "bezmonitornom" eMac hardveru u lijepom tankom kućištu - ništa tehnološki impresivno, ali funkcionalno, pouzdano, lijepo i jeftino. Ako Appleu to uspije, odmah kupujem jednog za oca koji još radi pod OS 9...
29.12.2004 | 12:59
ja ću uzet dva
29.12.2004 | 16:46
Ja cu uzeti 100 komada, jer i tako nece postojati, pa pretpostavljam da ce biti jeftini.
29.12.2004 | 17:34
.. Ako Appleu to uspije ..

Uspjet ce im ako su tijekom 2004 svi pusili travu, u trostrukim dozama. I trazili repete ..
Pa su pozvizdili i odlucili uci na PC triste ponovno na velika vrata, tadaa!, ali kroz kljucanicu -- masakrirati svu svoju proizvodnu liniju, do zadnjeg cipa. I onda ce Steve glumiti Michaela Della kako rida nad gomilom spaljenih iMacova, drzeci u ruci posve novi, najjeftiniji Mac u povijesti. A Schiller ce biti Petronije, koji ce sve to opjevati, uresiti rimama i skladnim gudanjem po citri.

Tko je god izmislio ou glasinu stvarno je bio na dopu zadnjih dana.
  • link
  • Posjetitelj
29.12.2004 | 20:13
Ipak to ne bih trebao biti iMac vec neka popularnija zamjena za malo popularni eMac.
Ne vjerujem da bi oskrnavili iMac liniju koja je ipak popularna, pa cak i sa cijenama.
Ne treba zaboraviti da je iMac jedan nivo superiorniji danasnjem eMac-u, a ono sto se predlaze u "BOMBI" je ipak nekako u nivou tog eMac-a.
Ostaje jos dva tjedna pa cemo da vidimo sto ce Steve da izvuce iz rukava.
29.12.2004 | 22:14
Trenutačna serija iMaca G5 je toliko ispred u performansama od starog G4 hardvera da kanibalizacija nije velik rizik. Oni koji sada kupuju, za mnoge još uvijek elitni iMac, će ga i dalje kupovati, a oni koji sada kupuju jeftini PC odjednom mogu kupiti Mac. Možda to i nije tako sulud plan. Vidjet ćemo...
29.12.2004 | 23:06
Dobra teorija ali cisto sumnjam da ce biti ista od toga....
30.12.2004 | 00:03
Eto i daljnjih specifikacija : 256MB of RAM
HDD 40 --> 80GB
USB 2.0
FireWire 400
10/100 BASE-T Ethernet
56K V.92 modem
AirPort Extreme support

Zivi bili pa vidjeli...
30.12.2004 | 10:34
Hm, mislim malo o iPodu - mp3 playera bilo je i prije iPoda, Apple je uzeo ideju i pretumbao je i BUM. Mislim da se ovdje radi o sličnom principu. Naime, ta mašina (eventualna) trebala bi raditi poznatu staru stvar na oku ugodan način. Zamislite samo TIVO look alike - ugrađen tuner i TV out, Airport unutra, snimaš s TVa, strimaš s glavnog Maca na TV wireless, uostalom ni ne treba ti glavni Mac, to malo čudo moglo bi sve samo u nuždi. Možda moj wishfull thinking ali o tome sanjam od Airport Expressa

PS iTV ili iVision ili iBox ili iBrick ili iYOY
30.12.2004 | 23:19
Ako se to dogodi, u mojoj firmi napraviti ćemo promjenu sa bondi blue iMac-ova G3 500 na G4 1.25. Bio bi to veliki skok, ali to bi automatski značilo da bi i 10.4 bio optimiziran i za te mašine, jer po beti ne bi rekao.

Što se tiče strahova da će Mac masakrirati svoju proizvodnu liniju kao što je rekao Zvonimir, ne mogu se s tim složiti, pogotovo ne sada kada je najveći problem u Hrvata količina virusa wormova trojanaca i inih na PC platformi, a ne više prebacivanje naših znakova sa Mac-a na PC.

Kod nas je količina novca koja se trebala izdvojiti za Mac bila najveći problem.

Ako sam dobro shvatio, ovo bi trebalo biti pravo switch računalo. (Čak ti i monitor sa PC ostaje.) A nije skupo i nema virusa.

Zaključak: ukoliko se to desi mi kupujemo tri komada za sad.
31.12.2004 | 14:34
PS iTV ili iVision ili iBox ili iBrick ili iYOY

Ovaj "A, joj" je najizgledniji.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 9 sati
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!
  • drpongrac23: Sretna nova 2026. svima!!!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO