Apple daljinski
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple daljinski

17.02.2011 | 20:51
opet ja.hehehehhe
imam problem sa dva apple daljinska.jedan sam dobio uz novi imac a drugi dobio uz apple tv.sad kad saltam sa daljinskim apple tv ,desava mi se da mi film ili muziku pusti i na mom imac-u.npr ja radim nesto na mac-u a zena gleda slike,i kako ih ona prebacuje tako se meni pali na macu.mogu li kako podesiti da daljinski sa apple tv-a ne salje signal na moj mac a da drugi daljinski radi sa mac-om.
nasao sam da mogu iskljuciti sve daljisnke ali to mi ne odgovara.ima li kakva druga mogucnost?
17.02.2011 | 21:19
Pokrij crnu odgriženu jabučicu ispod ekrana sa npr. neprozirnom karticom ili nečim sličnim. Može i kakva aluminijska naljepnica ala Hello Kitty I dalje će raditi ako usmjeriš daljinski prema jabučici, ali kad je usmjeren u drugom pravcu više ne bi smjelo raditi. prilično je osjetljiv prijemnik, ali ovako bi trebalo bit ok.
17.02.2011 | 21:29
Argh...
System Preferences, pod Security. Možeš svaki Mac upariti s točno određenim remoteom, tako da radi samo s njim. Gumb "Pair" (odnosno, ne znam kako ti piše, ako ti je Mac na holandskom jeziku).
17.02.2011 | 21:30
"Spoji" ili "spari" svaki daljinski sa svojim uredjajem. Vidi ovdje: support.apple.com/kb/ht1619
Pozdrav
17.02.2011 | 21:50
Eto što ti je kad se predugo družiš sa windozama... Sad sam i ja nešto naučio. Moj je već sparen, za svaki slučaj. System preferences -> Security -> General tab -> "Pair" ili ima i za isključit infrared prijemnik.

Eto, pa neka neko kaže da je Mac preskup, a ja sam imao raznih daljinaca prije na PC i nisu imali te opcije Eto, ne treba napljepnica Hello Kitty
17.02.2011 | 21:59
Iako se meni svidila ideja s naljepnicom
17.02.2011 | 22:44
Može li neki grafički profi napraviti tu montažu da vidimo kako bi izgledao "Hello Kitty" spimpani iMac?
17.02.2011 | 22:59
Eto, moja ideja pa da ju i dočaram:

Nisam grafičar i ovo je na brzaka
Prilozi:
17.02.2011 | 23:02
Evo sad konačno i slika:

IMac_aluminium_copy.png

Malo sam ja, a malo moj Mac
17.02.2011 | 23:02
isao sam ja na security, i spario ovaj jedan sa mac-om ali ovaj drugi nikako da rasparim sa maco-om.sad ne znam,da li kad se drugi spoji sa apple tv-om ,automatski rasparuje sa mac-om.
17.02.2011 | 23:11
To ne znam, nemam Apple TV, ali ne vjerujem. Jer daljinac tu ne radi ništa. Jednostavno Macu (ili nečem drugom) kažeš da ignorira komande bilo kojeg drugog daljinca.
17.02.2011 | 23:19
sad isao na suport stranicu od applea i pise tamo da drugi daljinski mozes raspariti ali ja ne vidim gdje treba kliknuti ili to kod mene nema.evo sad samo jedan spario sa mac-om ali i drugim mogu komandovati jos uvijek.kako njega raspariti?
17.02.2011 | 23:25
malo dorađeno....
IMac_aluminium_copy-c283a5881bd73d4f4c9773481d4b1430.png
17.02.2011 | 23:40

Scarface, koliko ja kužim, klikaj Unpair sve dok nisi počistio sve daljince. Nakon toga spari samo s jednim. Pri tom vodi računa da se onaj drugi ne koristi baš u tom času dok radiš sparivanje.
Ja nisam nikad s tim imao problema. Odnosno, jednom sam se našao u situaciji da mi je netko drugi u dvorani svojim apple daljincem klikao po mojoj prezentaciji. Izašao sam van, napravio sam pairing na svoj daljinac, vratio se natrag i problema nije više bilo (iako je dotični i dalje pokušavao).
17.02.2011 | 23:48
Stain, dorada je vrhunska!
17.02.2011 | 23:56
smayoo klikao bih ja unpair kad bih nasao gdje je to dugme.tamo gdje apple kaze da je ja imam samo pair.

18.02.2011 | 00:13
Kako ti i piše - Mac ti radi s bilo kojim daljincem. Klikni na "Koppel" i spari ga s jednim (pri tom pazi da se drugi ne koristi baš u tom času). Nakon toga će raditi samo s tim.
18.02.2011 | 00:14
Eto, ono "Koppel..." ako dobro upariš bi trebalo posle postat "Unkoppel..." Klikneš to dugme, onda se spusti roletnica sa uputama, a ti stisneš na daljinskom u isto vrijeme tipku MENU i desnu točku bijelu na kružnom dugmetu. Kad se ekran zatamni i pojavi se slika lanca s dvije karike onda je daljinski uparen i to je to.
18.02.2011 | 00:25
sank ,hvala ali izgleda da je do daljinskog.sve vrijeme pokusavao ovaj daljinski koji sam dobio sa macom spariti i nece,uzmem daljinski od apple tv-a i on hoce.izgleda da cu morati daljinski mijenjati.do cega moze biti ne znam.da li je do baterije?
18.02.2011 | 00:37
Neće se spariti? Da, možda jest do baterije.
24.07.2015 | 22:56
Baš sam se danas iznenadio.

Tamo početkom 2008. kupio sam crni MacBook. S njim je došao daljinski kojeg nikad nisam koristio, bio je cijelo vrijeme zapakiran. Danas sam ga primjetio, raspakirao i usmjerio prema novom Mac Miniju. Kupio sam Mini prošli tjedan i tek sam danas na njega stavio par pjesama. Pokrenuo se iTunes i počela je svirati muzika.

Kao prvo, nije mi jasno kak je baterija izdržala, kao drugo, neki novi Apple hardver je kompatibilan sa hardverom iz 2008. Crna magija.
25.07.2015 | 08:02
Cemu cudenje? Taj daljinski je zakom stvar. Isti se koristi i za ATV samo je metalni.
25.07.2015 | 09:23
Nije baš tako. Noviji MBP nemaju više IR prijemnik za te stare daljince. Nisam ni ja znao da Mini još uvijek ima.
25.07.2015 | 10:41
Mini je nozda zamisljen kao HTPC ali elegantnije.
25.07.2015 | 12:14
Meni je nelogično što su izbacili IR prijemnik sa laptopa jer je čest slučaj da se laptopi koriste za prezentaciju (Keynote, PowerPoint i sl.). Osobno sam pogođen time jer sam morao dokupiti uređaj (usb stick + daljinski) da bih imao tu funkcionalnost. Ne radi se samo o dodatnom trošku već i o tome da ta kombinacija vrlo ružno izgleda (a i zauzima jedan od dva raspoloživa usb porta!).
25.07.2015 | 13:30
Pa zar iPhone ne moze glumitit BT daljinski?
Mislim da sam gledao neke appoce koji koriste BT i sve zajedno je zamjena za daljinski.
S druge strane, zasto ne kupiti neki BT prezenter i tada nema problema.
25.07.2015 | 14:03
Ima par aplikacija koje pretvaraju iPhone u daljinski za Mac. Ovo je video koji prikazuje jednu od njih...
Ne znam da li je to ta koju sam ja koristio (ne sjećam se) ali znam da je bilo tako nešto i da je radilo super.

25.07.2015 | 14:09
iPhone aplikacije očekuju da su Mac i iPhone spojeni na istu WiFi mrežu. Nekom tko je često gostujući predavač, ovo je puno češće nedostižno, nego izvedivo.
Uređaj koji radi preko USB sticka meni je deal breaker, tako da (meni) ostaje jedino BT prezenter. A ti su skupi i teže dostupni. A sve zato što se njima svidjelo maknuti IR prijemnik (da mi je znati koliko im je to ičeg uštedjelo).
25.07.2015 | 14:24
Ako govorimo o nemogućnosti korištenja Apple daljinskog sa novijim MacBook strojevima meni to i nije neki problem.
Imam stariji MacBook koji ima IR reciver i mogu s njim koristiti daljinski, isto tako mogu i sa Minijem... I šta mogu kontrolirati s njim? Ne puno toga... ITunes i to je to... Keynote nisam pokušavao pa ne znam da li radi i s njim...
25.07.2015 | 15:01
smayoo kaže:
iPhone aplikacije očekuju da su Mac i iPhone spojeni na istu WiFi mrežu. Nekom tko je često gostujući predavač, ovo je puno češće nedostižno, nego izvedivo.
Uređaj koji radi preko USB sticka meni je deal breaker, tako da (meni) ostaje jedino BT prezenter. A ti su skupi i teže dostupni. A sve zato što se njima svidjelo maknuti IR prijemnik (da mi je znati koliko im je to ičeg uštedjelo).

Točno tako. BTW ja nemam iPhone, a i kada sam ga imao to nije bilo zgodno rješenje.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 19 minuta
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, drlovric, Riba, tino1, VanjusOS, Anonimci (635)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.39 Seconds

Provided by iJoomla SEO