Trebam starih dijelova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam starih dijelova

26.10.2004 | 19:54
Dakle, da pokusam srecu, mozda netko ima viska za prodati ili pokloniti.

Udruzi Dodir (www.dodir.hr) slazem (tj. poboljsavam) nekoliko starijih Macova u upotrebljivo stanje.

Trazi se:

PCI grafiËke - 8MB na kartici je minimum -- 1 - 4 komada

SDRAM DIMM memorija od 128 ili 256 MB PC100 ili PC 133 -- 6 - 12 komada

HDD - IDE - 8GB na vise bez bad blockova po mogucnosti

Takodjer bih trebao i PCI USB/Firewire combo karticu - ima li preporuka, tocan naziv i gdje se ima za kupiti?

Hvala!
27.10.2004 | 17:41
imam ti jedan stari Quadra 840av ak te zanima
100 kn
098/1753491
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
29.10.2004 | 14:43
imam ti jedan stari Quadra 840av ak te zanima
100 kn

Inace bih mozda i bio zainteresiran, ali ne hvala - pokusaj donirati nekome.

I dalje trazim gore navedeno, Gandalf, MAK, bilo tko? Placam koliko treba (ako nije turbo cifra naravno)

Moze u zamjenu i neki stariji Mac
31.10.2004 | 16:46
Na zalost nemam nista od navedenog. Imao sam dvije PCI graficke (Matroxa i Voodoo) ali sam ih prodao. Imam kod sebe Radeon 7000 ali on je Ribin pa njega pitaj, ako se dogovorite, ja ti ga dofuram.
31.10.2004 | 21:24
Sto se mene tice moze, dobije ga za cijenu po kojoj je kupljen (39 USD). Vanja - posalji nesto sto se tice ovoga uobliceno tako da mozemo stvaiti na naslovnicu, dosta ljudi koji mozda imaju sto za dati ne cita forume.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
02.11.2004 | 03:03
Ja imam nešto svega i svačega. Sljedeće nedjelje u pivnicu Medvedgrad donosim kutiju pa biraj. Nemam memorije.
04.11.2004 | 19:43
A kad mi treba najvise i memorija. Ako mozes sapnuti koja su to cuda u kutiji
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
07.11.2004 | 18:21
A kad mi treba najvise i memorija. Ako mozes sapnuti koja su to cuda u kutiji

To fluktuira, ali ja imam tendenciju da ono što sam s dosta fanatizma skupljao napokon nekamo i ode. Upravo je otišao 2 GB SCSI JAZ sa 10 kertridža i GV 33.6 modem.

Neakvi mi se videoramovi motaju okolo, a SCSI kablove koliko ih imam sasvim sigurno neću moći nikad nikome utopiti
S druge strane, imam onu PCI SCSI karticu...

Svakovrsnog kablovinja (pa i egzotičnog poput Powerbook-to-monitor) ko u priči, nešto ADB miševa i tastatura...
08.11.2004 | 11:33
Mak, ....ja se bilježim za ADB miška, ....ak može, ....a u drugom topicu pišem što mi još treba za Centrisa
08.11.2004 | 15:51
Sa SCSI kablovima uvijek mozes napraviti neku alternativnu skulpturu

Sto se tice starih Macova, MAK - znas li koga tko trazi donacije? Kad rijesim ovo sto smo dobili (tek sredinom iduce godine, sigurno) - biti ce vjerojatno par Macova - pa ako znas koga da ih uzmem u obzir.
Par 68k i par PPC604.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
09.11.2004 | 03:16
Ima jedan startup biznis... s dosta romanticnim premisama. Vidjet cemo... Vodim brigu o tim stvarima (tamo je upravo otisao JAZ i modem)... I o moralnim aspektima, naravno

Piko, se razme.
09.11.2004 | 14:05
I ja imam startup biznis pa niko nije romantičan prema meni.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)
  • Gjuroo: Sretan Uskrs!
  • Yonkis: Sretan Uskrs svima!
  • Zdravac: Sretan Uskrs!
  • drpongrac23: Sretan Uskrs svima koji slave!
  • Tomek: sad dok se ja ponovo uštekam u MACOS sustav, imat ću pitanja pa ću biti malo dosadniji :D
  • Tomek: Hvala svima... Kakav je stroj, računam s njime barem 10 godina...
  • dpasaric: Welcome back! :)
  • smayoo: Eeeej, Tomek! :)
  • Zdravac: Tomek, dobrodošao nazad! Nek te dobro i dugo služi! :)
  • Tomek: Eto nakon dugo godina, ponovo na Macu... Pozdrav svima
  • Borisone: Rekao političar i otišao krkati s generalima dok je vojska na paštetama i prekuhanim jajima.
  • Junuz: ko nehrani svoju vojsku hraniće tuđu
  • Yonkis: Apple Maps kamera naprtnjača: [link]
  • m@xym: ...nikakvu vojnu naobrazbu.
  • m@xym: Za dva mjeseca možeš naučiti rukovati pješačkim naoružanjem (od rastavljanja, sastavljana i čišćenja, do toga kako ga otkočiti, zakočiti, napuniti, sve do pucanja). Čovjek koji nema nikakvu vojnu naobrazbu, je glineni golub u slučaju rata, osoba koja je dva mjeseca nešto učila, i naučila, svakako nije. Zamisli koliko bi tek žrtava bilo da nitko od ljudi sa kojima si bio nije imao
  • Maxxy: Mi imamo malu aktivnu podobnu vojsku. A za 2 mjeseca će samo naučiti biti lijepa meta na ratištu. Proveo sam u ratu malo manje od 5 godina, i sve što ću još reći na ovu temu je da smo imali više žrtava od neznanja (igranje sa raznim zanimljivim spravicama i puškama) nego od neprijatelja! Srećom u ono vrijeme nije bilo dronova!
  • drlovric: Ja sam bio 10-11 mjeseci cini mi se. Pola vremena smo aktivno nesto ucili, pola smo ribali hodnike, kupili lisce i smarali se po vojarni. Ja sam bio 11107 (prepisali JNA VES oznaku) vojna policija, antiterosticke aktivnosti.
  • drlovric: Nekakav ustroj sa 3 mjeseca temeljne obuke da vojnik zna koirsititi pusku i kretati se unutar svoje formacije je bolje nego nista. I mozda neki modus za dodatna 2-3 mjeseca specijalisticke obuke tko to zeli. Kao neki vid nadgradnje znanja.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, damir1, mmolnar, Riba, Anonimci (693)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO