Trebam starih dijelova
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trebam starih dijelova

26.10.2004 | 19:54
Dakle, da pokusam srecu, mozda netko ima viska za prodati ili pokloniti.

Udruzi Dodir (www.dodir.hr) slazem (tj. poboljsavam) nekoliko starijih Macova u upotrebljivo stanje.

Trazi se:

PCI grafiËke - 8MB na kartici je minimum -- 1 - 4 komada

SDRAM DIMM memorija od 128 ili 256 MB PC100 ili PC 133 -- 6 - 12 komada

HDD - IDE - 8GB na vise bez bad blockova po mogucnosti

Takodjer bih trebao i PCI USB/Firewire combo karticu - ima li preporuka, tocan naziv i gdje se ima za kupiti?

Hvala!
27.10.2004 | 17:41
imam ti jedan stari Quadra 840av ak te zanima
100 kn
098/1753491
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
29.10.2004 | 14:43
imam ti jedan stari Quadra 840av ak te zanima
100 kn

Inace bih mozda i bio zainteresiran, ali ne hvala - pokusaj donirati nekome.

I dalje trazim gore navedeno, Gandalf, MAK, bilo tko? Placam koliko treba (ako nije turbo cifra naravno)

Moze u zamjenu i neki stariji Mac
31.10.2004 | 16:46
Na zalost nemam nista od navedenog. Imao sam dvije PCI graficke (Matroxa i Voodoo) ali sam ih prodao. Imam kod sebe Radeon 7000 ali on je Ribin pa njega pitaj, ako se dogovorite, ja ti ga dofuram.
31.10.2004 | 21:24
Sto se mene tice moze, dobije ga za cijenu po kojoj je kupljen (39 USD). Vanja - posalji nesto sto se tice ovoga uobliceno tako da mozemo stvaiti na naslovnicu, dosta ljudi koji mozda imaju sto za dati ne cita forume.
02.11.2004 | 03:03
Ja imam nešto svega i svačega. Sljedeće nedjelje u pivnicu Medvedgrad donosim kutiju pa biraj. Nemam memorije.
04.11.2004 | 19:43
A kad mi treba najvise i memorija. Ako mozes sapnuti koja su to cuda u kutiji
07.11.2004 | 18:21
A kad mi treba najvise i memorija. Ako mozes sapnuti koja su to cuda u kutiji

To fluktuira, ali ja imam tendenciju da ono što sam s dosta fanatizma skupljao napokon nekamo i ode. Upravo je otišao 2 GB SCSI JAZ sa 10 kertridža i GV 33.6 modem.

Neakvi mi se videoramovi motaju okolo, a SCSI kablove koliko ih imam sasvim sigurno neću moći nikad nikome utopiti
S druge strane, imam onu PCI SCSI karticu...

Svakovrsnog kablovinja (pa i egzotičnog poput Powerbook-to-monitor) ko u priči, nešto ADB miševa i tastatura...
08.11.2004 | 11:33
Mak, ....ja se bilježim za ADB miška, ....ak može, ....a u drugom topicu pišem što mi još treba za Centrisa
08.11.2004 | 15:51
Sa SCSI kablovima uvijek mozes napraviti neku alternativnu skulpturu

Sto se tice starih Macova, MAK - znas li koga tko trazi donacije? Kad rijesim ovo sto smo dobili (tek sredinom iduce godine, sigurno) - biti ce vjerojatno par Macova - pa ako znas koga da ih uzmem u obzir.
Par 68k i par PPC604.
09.11.2004 | 03:16
Ima jedan startup biznis... s dosta romanticnim premisama. Vidjet cemo... Vodim brigu o tim stvarima (tamo je upravo otisao JAZ i modem)... I o moralnim aspektima, naravno

Piko, se razme.
09.11.2004 | 14:05
I ja imam startup biznis pa niko nije romantičan prema meni.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 5 sati
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BigMac, Riba, Anonimci (693)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.20 Seconds

Provided by iJoomla SEO