Firewire disk format?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Firewire disk format?

• ozren
  • Posjetitelj
18.09.2003 | 17:00
jel moguće formatirati ext. fw disk tako da se vidi i na PCu i na Mac-u i kako? I da li na Macu formatiran fw disk kao Mac Extended se može ikoako prepoznati na WIn XP i izmjenjivati fileove ?

hvala
ozren
18.09.2003 | 17:12
Da, moguće je. Moj prijatelj Renieri često dolazi do mene s Firewire eksternim diskom i sve radi bez problema. WinXP neće prepoznati Macov HFS+, znači disk mora biti u PC formatu...
  • ozren
  • Posjetitelj
18.09.2003 | 17:47
Znači Mac OS X prepoznaje NTFS ili ..? Dal je moguće na njega instalirat aplikacije ako je tako formatiran?
18.09.2003 | 18:21
Ne, koliko znam nije disk bio formatiran u NTFS-u.
18.09.2003 | 18:48
Mora biti FAT, OS X ne prepoznaje NTFS. Doduše, možeš imati read only access za NTFS volume ako je frka uz pomoć third-party utilityja:
sourceforge.net/projects/ntfsosx/
19.09.2003 | 11:17
Ja sam pokusao ovo. Imam 80 GB podjeljeno na dvije particije jednu sam formatirao na PC, a drugu sam pokusao na Mac. Ali nije uspilo.Ili jeda ili drugi nevidi...
  • Pero
  • Posjetitelj
19.09.2003 | 19:21
Panther cita NTFS formatirane particije bez problema.
20.09.2003 | 01:28
Oho, lijepo.
  • ozren
  • Posjetitelj
20.09.2003 | 11:05
Mirakuli, bas sam ja htio to napravit, dali si probao da prva particija bude Mac, a 2. PC i obratno ili samo jednu kombinaciju? Da se ne mucim bez veze ak si ti testirao. A ovo sa Pantherom mi nista ne znaci me mogu radit pod njim dok se ne sredi kak spada.
20.09.2003 | 16:19
pokusa sam sve varijante,,,ali to neznaci da mozda nisam grijesio, u svakom slucaju nije mi uspijelo
29.07.2007 | 01:23
Ovaj topic je stvarno bio davno...

No za one koji su novi, kao i ja, nadam se da će im pomoći moje iskustvo.

Naime igrao sam se s time, odnosno imao sam HDD koji sam izvadio iz svog starog PCa i stavio u eksterno kučište... file system mi je bio NTFS koji macOSX može čitati ali ne može zbog njega pisati po hardu... napravio sam to da sam formatirao hard u FAT32 file system te time dobio mogućnost pisanja po hardu i na PCu i na MACu...

Eto, nadam se da sam nekome pomogao, ako nikom drugom onda ozrenu
30.07.2007 | 04:02
Da bi radlo na Macu i PCiju treba pogoditi dvije stvari - particioniranje i format. Prvo ima tri opcije: PC, old Mac i new Mac. Ne zovu se baš tako, naravno, ali kad se vide služneni nazivi onda se lako poveže s ovim izrazima. I kad se naprave tako dvije particije PC metodom, onda se jedna može formatirati na HFS+ a druga na Fat32. Obje su vidljive na OS X, samo jedna pod Windowsima, ali nijedna pod OS 9.

Ako se stvar formatira na Old Mac & HFS+ ond se vidi na OS 9 i OS X, ali OS X Intel ne može bootat s toga a PC ne vidi ništa.

Igor
22.10.2007 | 04:23
bas se sada spremam kopirati sve, jer mi moj ext disk na fat32, rsync da bi napravio bootabilnu kopiju na ext firewire disku zahtjeva hfs+, uzeo tako ja od frenda ext disk koji je ntfs i vidi cuda ne mogu pisat ps matr. no dobro.. ne da mi se radit 2 particije jer ne koristim tolko win da bi sherao fajlove.

dal postoji neka shema da je ext postavi da je bootabilan, u slucaju da mi rikne disk na laptopu a da da file system ostane u fat32?

hvala
  • phllp
  • Posjetitelj
24.10.2007 | 22:42
FAT32 je loš jer ne radi sa fileovima vecim od 4GB.

Po meni, najbolja solucija je formatirati na HFS+ a na PC instalirati nešto tipa MacDrive pa će Windowsi ćitati/pisati bez beda.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bip, Ender, IgorD, Riba, songoku, temeljnik, VanjusOS, Anonimci (1562)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO