scanner Epson 3200 na OS X 10.3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

scanner Epson 3200 na OS X 10.3

15.07.2004 | 14:14
Trebam novi scanner, razmisljam se izmedu nekog HP-a i Epsona...mislim da sam blize Epsonu....i to Epson 3200 Photo Perfection...
Da li je netko mozda imao nekog iskustva i da li se sa njim dobije software za Mac OS X 10.3
15.07.2004 | 14:40
Epson 3200 PhotoPerfection imam doma i koristim ga za casopise i neke sitnice (ne i za naslovnice i transparencije). Skeniram direktno iz PS-a i nakon manjih korekcija dobijem dosta dobre fotke. Omjer ulozenog i dobivenog mislim da spada u vrh BestBuy ponude. Radim pod OS-om 10.3.
Prilikom kupnje bio sam poprilicno skeptican sto moze ponuditi jedan skener za 3,5 somica, na kraju je ispalo i vise nego odlicno. Za skeniranje transparencije koristim namjenski skener, a ne ovaj Epson, ali prilikom mojih proba sam takoder dobio dobre rezultate (ne i odlicne).
Sa HP-ovim skenerom se nisam uopce susreo, tako da mozes pricekati sto ce ti netko reci i za njega, ili ako si u mogucnosti isprobati i jedan i drugi.
Pozdrav,
d.
15.07.2004 | 15:05
zahvaljujem na odgovoru, tako sam nesto i ocekivao...koristio bih ga uglavnom za skeniranje vec otisnutog materijala, po koja fotka i transparencija u rijetkim slucajevima....do sada sam koristio umaxov powerlook 1100 medjutim odnedavno mi je poceo stvarati neke zute dijagonalne linije na scanu i ne mogu rijesiti taj problem...servis mi je napokon rekao da je stvar u optici (iako mislim da nisu bili bas sigurni) tako da mi je krajnji rezultat bio kupiti nesto novo ali ne prezahtjevno...i preskupo za ove moje potrebe...ako smijem sdamop pitati direktno iz PS-a podrazumjeva da ides preko Twain-a ili?
pozdrav,
m
15.07.2004 | 21:32
direktno iz PS-a podrazumjeva da ides preko Twain-a

...da.
dobije se uz njega i program SilverFast koji radi pod X-om.

evo ovdje su clanovi jabucnjaka vec prije razgovarali na tu temu, pa mozes se malo bolje upoznati.

Pozdrav,
d.
15.07.2004 | 22:02
Ja koristim taj skener za sve i zadovoljan sam. Kad sam ga kupio, bio je to jedini 'pošteni' skener ispod 10 000 kn, koji može skenirati filmove većih dimenzija. Kako skeniram c/b mikrofilmove i mikroficheve, taj mi je skener odličan izbor za tu namjenu. Imao sam problema sa FW 400 vezom (mislim da je problem u jeftinom kablu) pa sa se odlučio koristiti USB 2.0 vezom.

Lp!
Marko
16.07.2004 | 09:57
...pojavio mi se novi problem....kazu mi da se Epson 3200 vise ne proizvodi...jucer su ga makli iz ponude...ne mogu vjerovati...sad kod epsona idem na 4870 ili 3170 nisam pametan da li cu dobiti za duplo vecu cijenu (za 4870 = cca 5000 kn) i duplo bolji proizvod?
16.07.2004 | 10:10
...pojavio mi se novi problem....kazu mi da se Epson 3200 vise ne proizvodi...jucer su ga makli iz ponude...ne mogu vjerovati...sad kod epsona idem na 4870 ili 3170 nisam pametan da li cu dobiti za duplo vecu cijenu (za 4870 = cca 5000 kn) i duplo bolji proizvod?
19.07.2004 | 11:50
Zašto ne probaš 2400. Ja sam ga nedavno kupio i nešto malo uspoređivao s 4870 kojeg je kupio frend i nisam baš vidio neku razliku u kvaliteti a cijena je drastično niže. U Macworldu su ga izabrali za najbolji u kategoriji. Ja sam ga uspoređivao i sa svojim starim Umaxom Powerlook 2000 i tu nema šanse (a nema ni Photo Perfection 4870) sari je sporiji ali puuno bolji.
Baš bi me zanimalo ima li tko iskustava koja bi tvrdila da osim rezolucije postoji neka prednost u kupovini modela 3170 ili 4870 umjesto 2400. Imaju oni možda i Dmax veći ali to je bitno samo kod transparencija. Ako skeniraš s istim software-om stvar baš i nema razlike.
19.07.2004 | 11:52
Zašto ne probaš 2400. Ja sam ga nedavno kupio i nešto malo uspoređivao s 4870 kojeg je kupio frend i nisam baš vidio neku razliku u kvaliteti a cijena je drastično niže. U Macworldu su ga izabrali za najbolji u kategoriji. Ja sam ga uspoređivao i sa svojim starim Umaxom Powerlook 2000 i tu nema šanse (a nema ni Photo Perfection 4870) sari je sporiji ali puuno bolji.
Baš bi me zanimalo ima li tko iskustava koja bi tvrdila da osim rezolucije postoji neka prednost u kupovini modela 3170 ili 4870 umjesto 2400. Imaju oni možda i Dmax veći ali to je bitno samo kod transparencija. Ako skeniraš s istim software-om stvar baš i nema razlike.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 13 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa