laserjet 1010 mrezni problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

laserjet 1010 mrezni problem

14.07.2004 | 18:33
pozdrav!
imam problema s mreznim printanjem preko 10.3.4 na doticnom printeru... kada ga spojim direktno na mac radi sve o.k., ista stvar i kada ga spojim na pc i sa pc-a i printam... medutim, meni treba kombinacija da mi je spojen na pc, a da s mac-a mogu na njega printat!
probao sam sa "windows printing" medutim tamo ne nudi njegove drivere, a kad sam probao sa generic ne radi...
jel ima neko drugo rjesenje ili mogu zaboravit printanje sa mac-a?

unaprijed zahvalan!
14.07.2004 | 21:12
Sa kojim drajverom štampaš sa Maca? Onim sa HP-ovog sajta?

Jeste da je hint za HP1000, ali možda ovo pomogne: www.macosxhints.com/article.php?story=2004061623340681
15.07.2004 | 00:25
ma trebao bi ga tamo vidjet.milim Windows printing...dal si na PC-u stavio "share this printer"? samo nađi domenu, digni Sambu 'Sharing, Windows Sharing) i SVE bi trebalo raditi!!!!
15.07.2004 | 02:28
Ma to mora raditi... nedavno sam shareao jedan prastari HP laser (čak nije bio niti mrežni!) spojen na kantu s iBookom i sve je radilo bez frke. Vjerojatno je samo pitanje da li je sve podešeno kako treba.
15.07.2004 | 13:19
i ja sam shareao jedan hp6 i sve je radilo bez problema, al kod njega sam bas imao ponudene drivere u izborniku... kod ovog (1010) nemam tog modela pod ponudenim HP... probao sam koristiti generic (koji radi kada je direktno spojen, ali preko mreze nece) i onaj od 1200 (taj mu je najslicniji model od ponudenih) ali nista ne radi, tocnije, pocne printati neke zvrljotine... instalaciju s cd-a sam prosao, ali nista mi se u print utilityu nije promjenilo... fakat neznam sta da mu radim
15.07.2004 | 13:28
Nažalost, neće raditi sa onim printerima koji nemaju builtin drajver u Pantheru, imao sam već takav slučaj sa jednim Lexmarkom prikačenim na Windows XP mašinu, evo sada i sa mojim Samsungom ML1510. Ovo što Davor kaže da mu je radilo sa prastarim HP-om nije čudno jer u Pantheru ima hrpa drajvera za stare HP-e, čak rade i oni printeri poput 4L ili 4P bez PostScripta, ali za LaserJet 1000 ili 1010 ih nema.
15.07.2004 | 19:34
Oh, oh...imamo bas HP1010 u firmi, spojen je na PC-a i printa se iz Maca bez problema.
Instalirao sam gimp print drivere (gimp-print.sourceforge.net), i cak mislim da nisam koristio 1010 driver nego laserjet 5...morat cu jos tocno provjeriti.
Jos jedna napomena - nemoj dati ime printeru na Windows strani sa razmakom, izludilo me to dok nisam skuzio u cemu je stvar.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.59 Seconds

Provided by iJoomla SEO