BTO opcija za nove G5-ice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BTO opcija za nove G5-ice

03.07.2004 | 12:42
OK, jednom davno smo o ovome već raspravljali i vrlo ljubazna Višnja iz Angola u Rijeci je rekla da se mogu dogovoriti BTO opcije, ali da se onda mora malo duže čekati. Zanima me da li itko od korisnika Jabučnjaka ima iskustva iz prve ruke s takvom narudžbom?

Naime, grafička kartica koja se serijski dobije u top modelu nije baš tako bezvrijedna da se samo baci u smeće i još sa strane plati nVidia 6800 po skoro 6000 kuna. Dakle, volio bih znati za BTO opciju za 6800 i recimo BlueTooth - i možda veći hard disk ako je cijena realna.

Da li možda netko već razgovarao na tu temu s PowerComom ili da ih ja gnjavim?
03.07.2004 | 13:25
Mislim da mozes, samo je pitanje koliko ce se zastupnik pomuciti oko toga. U biti, to zastupniku ne predstavlja nikakav problem. Kad sam kupovao PowerBooka, tip ovdje je letao oko mene i pitao treba li mi ovo, ili ono, jer sve imaju u skladistu (brzi disk, vise VRAMa), a ako hocu i nesto egzoticno, lako ce se naci i pomoc je tu.
Sve ovisi o tome na koga naletis, rekao bih. Vidi s kakvim zastupnicima imas posla najprije. Nisu svi isti.
03.07.2004 | 16:37
jesu Zvonimire..u stvari..samo je jedan!!!!!
04.07.2004 | 10:29
Eto, Davore, kad sam ja uzimo svoj stroj taman se pojavila mašina sa najjačim radeonom, no isto kao BTO, razlika u cijeni je bila nekih 1000 ~ 1500 Kn. Cijena za ugradnju BT-a u G5 je u hr nekih 900 Kn zato jer ti trebaju i adapter i antena (za antenu nisam siguran), no to se može ugraditi i naknadno, a za Hdd nisam siguran, no mislim da je isto nešt oko 1000 Kn...Gle, danas sve po 1000 Kn
Tako da bi te tri izmjene došle 3 do 4k Kn+
Ako netko ima opsežnije informacije, recite i meni, no takva je situacija bila prije 4 mjeseca za grafičku i prije dva za BT adapter za G5!
04.07.2004 | 12:20
Mika, da budemo 100% jasni - ti si kod nas kupio stroj s BTO opcionom karticom i sve je bilo ok i platio si samo razliku do bolje kartice tih 1000-1500 kuna? Koliko je rok isporuke bio duži zbog toga?
04.07.2004 | 14:55
Ovako...da budemo 100 %
kad sam kupovo stroj, izašla je nova verzija ATI-ja sa 128 Mb i razlika je bila 1000 Kn, no nisam kupio tu nego "običnu" verziju i nju sam dobio odmah drugi dan, a isto tako bi dobio i stroj sa jačijim ATI-jem, no bilo mi je previše para odjednom...
A šta se tiče BT-a, za to sam kasnije pito Krešu u Powecomu (servisera) i kad mi je sve izračuno, bilo je 900 Kn bez ruku...
04.07.2004 | 14:59
Eh, da, ta jača Atijeva kartica nije bila u cijeniku kad sam ja uzimo stroj, nego mi je bila ponuđena u trenutku kupnje....nadam se da sam ti pomogo
05.07.2004 | 00:15
Mika sorry, ali tek sada ništa ne kužim. Ono što mene zanima je samo to da li si platio realnu razliku u cijeni između osnovnog i BTO modela kartice. Znači ako je sada u G5 serijski Radeon 9600, a nVidia 6800 je doplata za 450$ - dok je kada je kupiš za sebe 600$. Dakle, da li si u svom slučaju platio samo tu razliku ili?
05.07.2004 | 15:37
Dakle, da li si u svom slučaju platio samo tu razliku ili?

Mislim da dodje na isto Davore, jer na kraju jope moras platit "ruke", sto ti ponisti razliku u cijeni na koju imas pravo ako iskljucis standardnu karticu te zelis ugraditi skuplju. To sto Mika prica o "rukama" prvi put cujem. Vjerojatno prica o dodatnu trosku, kojeg uopce nema ako racunalo kupujes na Appleovom sajtu i kombiniras konfiguraciju kakvu hoces.
Mirise mi to na balkanski nacin BTO kupovanja
05.07.2004 | 16:09
Ruke? Za ubaciti karticu unutra? Buahahahahaa!!!!
Ma to je sigurno neki nesporazum.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 4 sati
  • Pongy75: Obično bude koliko dolara toliko u eurima nekih 10%
  • dpasaric: Javim kada dobijemo cijene za Hrvatsku...
  • dpasaric: Sitgli novi M5 Mac mini i M5 Ultra Mac Studio!
  • IkoIko: Sretan rođendan Smayo :)
  • ping: sretan rođendan dragi Smayoo
  • IkoIko: Pozdrav, molio bih malu pomoć od forumaša koji su pristali model postolja s filtrom za Mac studio. Kojih je dimenzija gumena brtva koja ide na okvir? Ili imate baš određen model koji se kupi na brtva.hr? Hvala i isprike na smetnji
  • smayoo: :*
  • drlovric: Sve najbolje. Cestitke!
  • Pongy75: SRETAN ROĐENDAN!!!
  • Gjuroo: Sretan rođoš, Samyoota! :kiss: :heart:
  • smayoo: Hvala od srca! :)
  • Kloba: Nema me puno, ali čitam pa eto - Smayoo sretan ti rođendan - da ti se ostvare sve želje!
  • smayoo: Hvala! :)
  • dpasaric: Smayoo sretan rođendan! :)
  • CoffeePod: Hvala puno!
  • Bertone: Pretplati se na ovu temu [link] i naruči gajbu strpljenja :D
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Ima li tko iskustva sa kuycon monitorima?
  • miomika: nebi niti ja preporučio RAM servis....bez da se ITKO ljuti.
  • cariblanco: Ja sam našao stari filter u boji, dok još nije bilo kolor-tv, ako netko ima crno-bijeli, ja mu taj filter poklanjam :)
  • zvone: Ljudi imam neke screen protectore za 12 pro i par caseova. Zena ima novi mob a ostali stari dodaci. Ako netko zeli pokupiti na podrucju Zagreba.
  • drlovric: Ja koristim FluidVoice diktiram vise od 70% mailove, kao i text poruka.
  • smayoo: :D
  • Bertone: Ma znam kako diktiranje funkcionira ali iskreno se ne sjećam kada sam zadnji put čuo tišinu :(
  • smayoo: To naravno da ne funkcionira ako više ljudi priča u glas ili ako ti radio svira dok pričaš.
  • Bertone: Ma to sa diktiranjem je pušiona, nevezano za poruke nekidan vozim mamu doma i trebam nešto ženu pa je pokušam nazvati no auto ponavlja da ne razumije,... na kraju sam morao reći mami da malo zašuti :D
  • smayoo: Ne smiješ diktirati kako normalno pričaš. Kad se priča usporeno i jasno razdvaoja riječi, točnost je ≥90%
  • smayoo: :-D
  • Bertone: Znam, zato često i dobijem haiku od poruka :D
  • smayoo: Diktiraj poruke u vožnji. Radi sve bolje.
  • Yonkis: Bertone, ne mogu, vozim. :)
  • Bertone: Eto današnje mladeži, vozi i piše poruke,... ajd se sad sam kazni :)
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO