BTO opcija za nove G5-ice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BTO opcija za nove G5-ice

03.07.2004 | 12:42
OK, jednom davno smo o ovome već raspravljali i vrlo ljubazna Višnja iz Angola u Rijeci je rekla da se mogu dogovoriti BTO opcije, ali da se onda mora malo duže čekati. Zanima me da li itko od korisnika Jabučnjaka ima iskustva iz prve ruke s takvom narudžbom?

Naime, grafička kartica koja se serijski dobije u top modelu nije baš tako bezvrijedna da se samo baci u smeće i još sa strane plati nVidia 6800 po skoro 6000 kuna. Dakle, volio bih znati za BTO opciju za 6800 i recimo BlueTooth - i možda veći hard disk ako je cijena realna.

Da li možda netko već razgovarao na tu temu s PowerComom ili da ih ja gnjavim?
03.07.2004 | 13:25
Mislim da mozes, samo je pitanje koliko ce se zastupnik pomuciti oko toga. U biti, to zastupniku ne predstavlja nikakav problem. Kad sam kupovao PowerBooka, tip ovdje je letao oko mene i pitao treba li mi ovo, ili ono, jer sve imaju u skladistu (brzi disk, vise VRAMa), a ako hocu i nesto egzoticno, lako ce se naci i pomoc je tu.
Sve ovisi o tome na koga naletis, rekao bih. Vidi s kakvim zastupnicima imas posla najprije. Nisu svi isti.
03.07.2004 | 16:37
jesu Zvonimire..u stvari..samo je jedan!!!!!
04.07.2004 | 10:29
Eto, Davore, kad sam ja uzimo svoj stroj taman se pojavila mašina sa najjačim radeonom, no isto kao BTO, razlika u cijeni je bila nekih 1000 ~ 1500 Kn. Cijena za ugradnju BT-a u G5 je u hr nekih 900 Kn zato jer ti trebaju i adapter i antena (za antenu nisam siguran), no to se može ugraditi i naknadno, a za Hdd nisam siguran, no mislim da je isto nešt oko 1000 Kn...Gle, danas sve po 1000 Kn
Tako da bi te tri izmjene došle 3 do 4k Kn+
Ako netko ima opsežnije informacije, recite i meni, no takva je situacija bila prije 4 mjeseca za grafičku i prije dva za BT adapter za G5!
04.07.2004 | 12:20
Mika, da budemo 100% jasni - ti si kod nas kupio stroj s BTO opcionom karticom i sve je bilo ok i platio si samo razliku do bolje kartice tih 1000-1500 kuna? Koliko je rok isporuke bio duži zbog toga?
04.07.2004 | 14:55
Ovako...da budemo 100 %
kad sam kupovo stroj, izašla je nova verzija ATI-ja sa 128 Mb i razlika je bila 1000 Kn, no nisam kupio tu nego "običnu" verziju i nju sam dobio odmah drugi dan, a isto tako bi dobio i stroj sa jačijim ATI-jem, no bilo mi je previše para odjednom...
A šta se tiče BT-a, za to sam kasnije pito Krešu u Powecomu (servisera) i kad mi je sve izračuno, bilo je 900 Kn bez ruku...
04.07.2004 | 14:59
Eh, da, ta jača Atijeva kartica nije bila u cijeniku kad sam ja uzimo stroj, nego mi je bila ponuđena u trenutku kupnje....nadam se da sam ti pomogo
05.07.2004 | 00:15
Mika sorry, ali tek sada ništa ne kužim. Ono što mene zanima je samo to da li si platio realnu razliku u cijeni između osnovnog i BTO modela kartice. Znači ako je sada u G5 serijski Radeon 9600, a nVidia 6800 je doplata za 450$ - dok je kada je kupiš za sebe 600$. Dakle, da li si u svom slučaju platio samo tu razliku ili?
05.07.2004 | 15:37
Dakle, da li si u svom slučaju platio samo tu razliku ili?

Mislim da dodje na isto Davore, jer na kraju jope moras platit "ruke", sto ti ponisti razliku u cijeni na koju imas pravo ako iskljucis standardnu karticu te zelis ugraditi skuplju. To sto Mika prica o "rukama" prvi put cujem. Vjerojatno prica o dodatnu trosku, kojeg uopce nema ako racunalo kupujes na Appleovom sajtu i kombiniras konfiguraciju kakvu hoces.
Mirise mi to na balkanski nacin BTO kupovanja
05.07.2004 | 16:09
Ruke? Za ubaciti karticu unutra? Buahahahahaa!!!!
Ma to je sigurno neki nesporazum.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Gjuroo, Riba, temeljnik, Anonimci (445)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO