BTO opcija za nove G5-ice
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

BTO opcija za nove G5-ice

03.07.2004 | 12:42
OK, jednom davno smo o ovome već raspravljali i vrlo ljubazna Višnja iz Angola u Rijeci je rekla da se mogu dogovoriti BTO opcije, ali da se onda mora malo duže čekati. Zanima me da li itko od korisnika Jabučnjaka ima iskustva iz prve ruke s takvom narudžbom?

Naime, grafička kartica koja se serijski dobije u top modelu nije baš tako bezvrijedna da se samo baci u smeće i još sa strane plati nVidia 6800 po skoro 6000 kuna. Dakle, volio bih znati za BTO opciju za 6800 i recimo BlueTooth - i možda veći hard disk ako je cijena realna.

Da li možda netko već razgovarao na tu temu s PowerComom ili da ih ja gnjavim?
03.07.2004 | 13:25
Mislim da mozes, samo je pitanje koliko ce se zastupnik pomuciti oko toga. U biti, to zastupniku ne predstavlja nikakav problem. Kad sam kupovao PowerBooka, tip ovdje je letao oko mene i pitao treba li mi ovo, ili ono, jer sve imaju u skladistu (brzi disk, vise VRAMa), a ako hocu i nesto egzoticno, lako ce se naci i pomoc je tu.
Sve ovisi o tome na koga naletis, rekao bih. Vidi s kakvim zastupnicima imas posla najprije. Nisu svi isti.
03.07.2004 | 16:37
jesu Zvonimire..u stvari..samo je jedan!!!!!
04.07.2004 | 10:29
Eto, Davore, kad sam ja uzimo svoj stroj taman se pojavila mašina sa najjačim radeonom, no isto kao BTO, razlika u cijeni je bila nekih 1000 ~ 1500 Kn. Cijena za ugradnju BT-a u G5 je u hr nekih 900 Kn zato jer ti trebaju i adapter i antena (za antenu nisam siguran), no to se može ugraditi i naknadno, a za Hdd nisam siguran, no mislim da je isto nešt oko 1000 Kn...Gle, danas sve po 1000 Kn
Tako da bi te tri izmjene došle 3 do 4k Kn+
Ako netko ima opsežnije informacije, recite i meni, no takva je situacija bila prije 4 mjeseca za grafičku i prije dva za BT adapter za G5!
04.07.2004 | 12:20
Mika, da budemo 100% jasni - ti si kod nas kupio stroj s BTO opcionom karticom i sve je bilo ok i platio si samo razliku do bolje kartice tih 1000-1500 kuna? Koliko je rok isporuke bio duži zbog toga?
04.07.2004 | 14:55
Ovako...da budemo 100 %
kad sam kupovo stroj, izašla je nova verzija ATI-ja sa 128 Mb i razlika je bila 1000 Kn, no nisam kupio tu nego "običnu" verziju i nju sam dobio odmah drugi dan, a isto tako bi dobio i stroj sa jačijim ATI-jem, no bilo mi je previše para odjednom...
A šta se tiče BT-a, za to sam kasnije pito Krešu u Powecomu (servisera) i kad mi je sve izračuno, bilo je 900 Kn bez ruku...
04.07.2004 | 14:59
Eh, da, ta jača Atijeva kartica nije bila u cijeniku kad sam ja uzimo stroj, nego mi je bila ponuđena u trenutku kupnje....nadam se da sam ti pomogo
05.07.2004 | 00:15
Mika sorry, ali tek sada ništa ne kužim. Ono što mene zanima je samo to da li si platio realnu razliku u cijeni između osnovnog i BTO modela kartice. Znači ako je sada u G5 serijski Radeon 9600, a nVidia 6800 je doplata za 450$ - dok je kada je kupiš za sebe 600$. Dakle, da li si u svom slučaju platio samo tu razliku ili?
05.07.2004 | 15:37
Dakle, da li si u svom slučaju platio samo tu razliku ili?

Mislim da dodje na isto Davore, jer na kraju jope moras platit "ruke", sto ti ponisti razliku u cijeni na koju imas pravo ako iskljucis standardnu karticu te zelis ugraditi skuplju. To sto Mika prica o "rukama" prvi put cujem. Vjerojatno prica o dodatnu trosku, kojeg uopce nema ako racunalo kupujes na Appleovom sajtu i kombiniras konfiguraciju kakvu hoces.
Mirise mi to na balkanski nacin BTO kupovanja
05.07.2004 | 16:09
Ruke? Za ubaciti karticu unutra? Buahahahahaa!!!!
Ma to je sigurno neki nesporazum.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 dana, 13 sati
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad
  • Yonkis: Apple Creator Studio - free - [link]
  • drlovric: Bas tako Mario. Ja sam bio u USA i kupio MBP M1 Pro 16" i najmanju potrebu nemam da ga mijenjam. Pogrijesio sam jedino sto nisam uzeo 14" :)
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa