macbook pro i vibriranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook pro i vibriranje

30.03.2010 | 23:01
imam macbook pro star pola godine.jucer sam primjetila da kad je spojen na magsafe adapter i puni se,desavaju se nekakve male sitne vibracije koje prestanu kad prodem rukom preko laptopa.pa se opet pojave nakon par sekundi.sve radi ispravno,ispravno adapter puni bateriju,struja,sve stima.kad maknem komp sa adaptera nema ni vbracija.
sad em zanima kakav je to fejl,da li se to moze nastimati,popravit,servisirat??
guglala sam i izacilo mi mac defekte.moze li mi itko tu ista pojasnit?tnx
31.03.2010 | 00:05
Pozdrav Ursula - ima jedan fenomen kod tih aluminijskih laptopa koji su mnogi primjetili, uključujući i mene...dok je spojen na punjač kao da postoji neki naboj na kućištu. Osobno to najviše primjetim ako jagodicama prstiju prelazim preko kućišta, i u tomslučaju kao de se osjete neke vibracije ili kao da prsti zapinju za površinu. Čim se laptop isključi iz punjača to nestane. Radi li se o istoj stvari? Ako da, onda recimo da je to normalno.
31.03.2010 | 00:24
upravo tako.al je stvar šta se to meni jucer pocelo desavat i da je to normalno i nonstop bi dosad garant primjetila.i to mi smeta bas osjetim tu annoying vibraciju.
sad sam recimo makla magsafe i nema nikakvih vibri.jel se moze tu sta u servisu napravit ili sta,to je to i amen?
31.03.2010 | 00:37
Pa mislim da je to jednostavno tako, ja sam imao isti fenomen i na PowerBooku i na MacBooku Pro. Probaj okrenuti utičnicu za 180 ili probaj koristiti nastavak za punjač sa kabelom koji ima i uzemljenje ako već nisi. Ne radi se o kvaru ali nisam u detalje istraživao koje su tu đavolje sile u pitanju.
31.03.2010 | 00:41
sve sam to vec isprobala.okrenula,puhala,gledala jesu sve pins na mjestu,cekirala struju,jel okej ventilacija blasra.nema mi pomoči.zivcira me to ajme.zvat cu servis just in case da mi otkriju nesto revolucionarno.tnx.
31.03.2010 | 02:24
Brijem da ima veze sa staticnim elektricitetom
Meni se ista stvar dogadja sporadicno i rijesio sam problem nenaslanjanjem dlanova na laptop
31.03.2010 | 08:52
To je zato jer MBP nije uzemlje (u struju idu dvije zice preko utikaca). Oni koji imaju nulovan instalaciju ne bi rebali imati taj problm. Meni je u pocetku bil tako. Mislim da je perstalo kad sam kupil neku stekdozu sa zastitom. Malo smeta, ali nije kvar.
Recimo Mini ima kvalitetnije to rjeseno.
Rjesenje je da uzmes komad zice i jedankralj stavis na Al dio MBP-a, a drugi dio uzemljis na uticnici (ispavno, ali nije estetski).
31.03.2010 | 10:29
Otprilike. Evo bas sam sada provjerio na poslu, to se ne dogadja.
31.03.2010 | 12:00
kad ga ustekam u drugu uticnicu,nema nikakvih vibracija.znaci problem je to uzemljavanje i ta uticnica.sta da radim,kupujem 1om produznog da ustekam u drugu uticnicu?
31.03.2010 | 13:36
Ili to ili srediti elektricne instalacije.
31.03.2010 | 14:16
Kaj se ne dobiva s MBP-om onaj drugi kabelkoji ide od uticnice do ispravljaca?
Mislim da sam ja dobio takav kabel.
31.03.2010 | 14:56
Vec sam taj kabel spomenuo, ali ocigledno nije dovoljno dugacak da dosegne tu drugu uticnicu.
31.03.2010 | 18:46
Riba je napisao:
Ili to ili srediti elektricne instalacije.

Jednostavnije - netko od struke može otvoriti samo tu problematičnu utičnicu i pogledati u njoj u čemu je problem (je li nespojeno uzemljenje, je li nula izolirana od uzemljenja, itd...)
31.03.2010 | 21:52
ma imam oba kabela al nisu dovoljno dugo.idem kukat gazdi da spimpa tu uticnicu,necu da mi komp vibrira i da mu se nedajbože nesto desi.grrrrr
31.03.2010 | 23:11
Budi spremna na to da (ovisno o starosti zgrade i električne instalacije, kao i o načinu izvedbe instalacije) možda nije moguće ništa riješiti na samoj utičnici - možda je cijela instalacija trula pa uzemljenja jednostavno više nema...
02.04.2010 | 14:33
ma uzemljenja uopče nema!
više neam pojma jesam li luda il ne,čas mi zavibrira sve i monitor,čas ništa.bia gazda,nešto je prčka i toe to.šta,da se naviknem na to treskanje sad?
02.04.2010 | 18:36
Ako imaš drugu utičnicu na raspolaganju, makar i s produžnim kabelom, radije koristi drugu (naravno, ako je ona ispravna).
25.06.2012 | 15:16
I ja sam primjetio ovaj problem na MBP Late 2011. Problema nema kada je punjač spojen u utičnicu s produžnim kabelom koji ima uzemljenje, u utičnici je spojeno uzemljenje. Kako to da Mini nema ovaj problem s obzirom da mu kabel nema "treći pin" za zemlju?
25.06.2012 | 17:47
Ne znam, možda mu je napajanje galvanski odvojeno. Nije ni bitno, Minija ne diraš rukama dok rdiš na njemu.
26.06.2012 | 15:18
Kako riješiti ovaj problem, a da ne moram koristiti produžni dio kabela s uzemljenjem?
27.06.2012 | 11:59
Nikako.
27.06.2012 | 12:05
Riba kaže:
Nikako.

27.06.2012 | 16:02
To "strujno" vibriranje se i meni događalo, al otkad sam ugradio brzi disk od vibracije diska ovo drugo ni ne primjecujem!
16.07.2012 | 23:14
Mini prima direktno 220 V kabel, dvopolni, i ima dvostruko izolirano kućište napajača. MBP prima ispravljeni napon preko oklopljenog kabela. Al kućište, oklop kabela i zaštitno uzemljenje spojeni su električki. Ako nemaš zaštitno uzemljenje, kućište je "plivajuće" u odnosu na zemlju. Napajač je tzv. "switching" tako da, teoretski, razlika napona između kućišta i zemlje može biti i oko kilovolta, s tim što je snaga nanovatna pa ga impedancija tvog tijela sruši na par volta čim takneš kućište. Neki ovo osjete, a neki ne, ali škodljivo nije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 tjedan
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Gogac, Anonimci (637)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds