macbook pro i vibriranje
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

macbook pro i vibriranje

30.03.2010 | 23:01
imam macbook pro star pola godine.jucer sam primjetila da kad je spojen na magsafe adapter i puni se,desavaju se nekakve male sitne vibracije koje prestanu kad prodem rukom preko laptopa.pa se opet pojave nakon par sekundi.sve radi ispravno,ispravno adapter puni bateriju,struja,sve stima.kad maknem komp sa adaptera nema ni vbracija.
sad em zanima kakav je to fejl,da li se to moze nastimati,popravit,servisirat??
guglala sam i izacilo mi mac defekte.moze li mi itko tu ista pojasnit?tnx
31.03.2010 | 00:05
Pozdrav Ursula - ima jedan fenomen kod tih aluminijskih laptopa koji su mnogi primjetili, uključujući i mene...dok je spojen na punjač kao da postoji neki naboj na kućištu. Osobno to najviše primjetim ako jagodicama prstiju prelazim preko kućišta, i u tomslučaju kao de se osjete neke vibracije ili kao da prsti zapinju za površinu. Čim se laptop isključi iz punjača to nestane. Radi li se o istoj stvari? Ako da, onda recimo da je to normalno.
31.03.2010 | 00:24
upravo tako.al je stvar šta se to meni jucer pocelo desavat i da je to normalno i nonstop bi dosad garant primjetila.i to mi smeta bas osjetim tu annoying vibraciju.
sad sam recimo makla magsafe i nema nikakvih vibri.jel se moze tu sta u servisu napravit ili sta,to je to i amen?
31.03.2010 | 00:37
Pa mislim da je to jednostavno tako, ja sam imao isti fenomen i na PowerBooku i na MacBooku Pro. Probaj okrenuti utičnicu za 180 ili probaj koristiti nastavak za punjač sa kabelom koji ima i uzemljenje ako već nisi. Ne radi se o kvaru ali nisam u detalje istraživao koje su tu đavolje sile u pitanju.
31.03.2010 | 00:41
sve sam to vec isprobala.okrenula,puhala,gledala jesu sve pins na mjestu,cekirala struju,jel okej ventilacija blasra.nema mi pomoči.zivcira me to ajme.zvat cu servis just in case da mi otkriju nesto revolucionarno.tnx.
31.03.2010 | 02:24
Brijem da ima veze sa staticnim elektricitetom
Meni se ista stvar dogadja sporadicno i rijesio sam problem nenaslanjanjem dlanova na laptop
31.03.2010 | 08:52
To je zato jer MBP nije uzemlje (u struju idu dvije zice preko utikaca). Oni koji imaju nulovan instalaciju ne bi rebali imati taj problm. Meni je u pocetku bil tako. Mislim da je perstalo kad sam kupil neku stekdozu sa zastitom. Malo smeta, ali nije kvar.
Recimo Mini ima kvalitetnije to rjeseno.
Rjesenje je da uzmes komad zice i jedankralj stavis na Al dio MBP-a, a drugi dio uzemljis na uticnici (ispavno, ali nije estetski).
31.03.2010 | 10:29
Otprilike. Evo bas sam sada provjerio na poslu, to se ne dogadja.
31.03.2010 | 12:00
kad ga ustekam u drugu uticnicu,nema nikakvih vibracija.znaci problem je to uzemljavanje i ta uticnica.sta da radim,kupujem 1om produznog da ustekam u drugu uticnicu?
31.03.2010 | 13:36
Ili to ili srediti elektricne instalacije.
31.03.2010 | 14:16
Kaj se ne dobiva s MBP-om onaj drugi kabelkoji ide od uticnice do ispravljaca?
Mislim da sam ja dobio takav kabel.
31.03.2010 | 14:56
Vec sam taj kabel spomenuo, ali ocigledno nije dovoljno dugacak da dosegne tu drugu uticnicu.
31.03.2010 | 18:46
Riba je napisao:
Ili to ili srediti elektricne instalacije.

Jednostavnije - netko od struke može otvoriti samo tu problematičnu utičnicu i pogledati u njoj u čemu je problem (je li nespojeno uzemljenje, je li nula izolirana od uzemljenja, itd...)
31.03.2010 | 21:52
ma imam oba kabela al nisu dovoljno dugo.idem kukat gazdi da spimpa tu uticnicu,necu da mi komp vibrira i da mu se nedajbože nesto desi.grrrrr
31.03.2010 | 23:11
Budi spremna na to da (ovisno o starosti zgrade i električne instalacije, kao i o načinu izvedbe instalacije) možda nije moguće ništa riješiti na samoj utičnici - možda je cijela instalacija trula pa uzemljenja jednostavno više nema...
02.04.2010 | 14:33
ma uzemljenja uopče nema!
više neam pojma jesam li luda il ne,čas mi zavibrira sve i monitor,čas ništa.bia gazda,nešto je prčka i toe to.šta,da se naviknem na to treskanje sad?
02.04.2010 | 18:36
Ako imaš drugu utičnicu na raspolaganju, makar i s produžnim kabelom, radije koristi drugu (naravno, ako je ona ispravna).
25.06.2012 | 15:16
I ja sam primjetio ovaj problem na MBP Late 2011. Problema nema kada je punjač spojen u utičnicu s produžnim kabelom koji ima uzemljenje, u utičnici je spojeno uzemljenje. Kako to da Mini nema ovaj problem s obzirom da mu kabel nema "treći pin" za zemlju?
25.06.2012 | 17:47
Ne znam, možda mu je napajanje galvanski odvojeno. Nije ni bitno, Minija ne diraš rukama dok rdiš na njemu.
26.06.2012 | 15:18
Kako riješiti ovaj problem, a da ne moram koristiti produžni dio kabela s uzemljenjem?
27.06.2012 | 11:59
Nikako.
27.06.2012 | 12:05
Riba kaže:
Nikako.

27.06.2012 | 16:02
To "strujno" vibriranje se i meni događalo, al otkad sam ugradio brzi disk od vibracije diska ovo drugo ni ne primjecujem!
16.07.2012 | 23:14
Mini prima direktno 220 V kabel, dvopolni, i ima dvostruko izolirano kućište napajača. MBP prima ispravljeni napon preko oklopljenog kabela. Al kućište, oklop kabela i zaštitno uzemljenje spojeni su električki. Ako nemaš zaštitno uzemljenje, kućište je "plivajuće" u odnosu na zemlju. Napajač je tzv. "switching" tako da, teoretski, razlika napona između kućišta i zemlje može biti i oko kilovolta, s tim što je snaga nanovatna pa ga impedancija tvog tijela sruši na par volta čim takneš kućište. Neki ovo osjete, a neki ne, ali škodljivo nije.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 40 minuta
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!
  • smayoo: SRETNAAAAAAAA!!! :D
  • Borostef: Sretna Nova godina!!! :)
  • Air: Sretna i uspješna nova!