Moguci problem sa hard diskom
(0 korsinik/a gleda/ju temu) 

Moguci problem sa hard diskom

15.10.2012 | 09:54
Ako je PowerMac onda:
manuals.info.apple.com/en/PMG5_HD_DIY.pdf
15.10.2012 | 09:56
u isto smo vrijeme postali. Ako je tako, onda bilo koji.
15.10.2012 | 10:04
Recimo ovako: bilo koji od 7200 rpm.
15.10.2012 | 12:27
Ekipa, help. Kupila sam hard, piknula, sve ok, ali se na desktopu ne vidi. U disk utilityju kaže da nije formatiran (Portition Map Scheme: Unformatted). Kaj dalje?
disk.jpg
15.10.2012 | 12:40
Je li idem na erase, pa odaberem tip formata, pretpostavljam Mac OS Extended (Journaled). E sad, što se imena tiče, s obzirom da će stari Macintosh HD letit van, je li problem da ga isto nazovem Macintosh HD i je li ime uopće bitno? Hvala!
  • mileni
  • Posjetitelj
15.10.2012 | 12:50
Ime nije uopce bitno. A ne mozes staviti Macintosh HD ako ti je vec jedan tako nazvan.
Sto se tice formatiranja, sve si vec sama napisala. Samo to obavi, prebaci podatke, pa kad izbacis Macintosh HD iz maca, onda slobodno ovaj preimenuj
15.10.2012 | 17:36
Kloniranje je uspješno završeno, ko da se ništa nije dogodilo (dobro, nekoliko fotki su bile nečitljive, not big deal). Hvala svima na savjetima.
15.10.2012 | 17:52
Molim i drugi put.
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 00:55
Nisam htio otvarati novi topic, jer znam da se ova tematika vec negdje spominjala, no nisam uspio pronaci. Uglavnom, Apple mijenja pokvarene hard diskove u iMac-u. Ovdje mislim na one 1TB diskove od Seagatea.

Dosta cudno, jer su ovo i ranije radili. No moj iMac nije bio za tu besplatnu zamjenu, barem po Appleovom webu. I sad dobijem mail od njih da ipak je. No kako sam disk vec promjenio, nadoplatu mi naravno nece dati. No ajde, iako je dosta zakasnjela reakcija od strane Applea, ovog puta ih moram pohvaliti. Napokon nesto konkretno od njih, cisto da malo barem pokazu brigu za svoje korisnike.

Mail prenosim u cijelosti:

Dear iMac owner,

Apple has determined that certain 1TB Seagate hard drives used in 21.5-inch and 27-inch iMac systems may fail. These systems were sold between October 2009 and July 2011.

Our records show that you have an iMac with an affected 1TB Seagate hard drive. Apple will replace your hard drive with a new one, free of charge, under the iMac 1TB Seagate Hard Drive Replacement Program.

Please choose one of the following options to get a replacement hard drive.

Apple Retail Store - Set up an appointment with a Genius.

Apple Authorized Service Provider - Find one here.

Apple Technical Support - Contact us for local service options.
Apple recommends replacing your affected hard drive as soon as possible. Before you go in for service, please back up your data. Learn more about backup options.

Additional Information

You will need to have the original Mac OS installation discs that were shipped with your iMac in order to reinstall your operating system, other applications, and any backed up data after your hard drive is replaced.

This worldwide Apple program does not extend the standard warranty coverage of the iMac.

Apple will replace affected 1TB Seagate hard drives, free of charge, for three years from your iMac’s original date of purchase or until April 12, 2013, whichever provides longer coverage for you. Apple will continue to evaluate service data and provide extensions to this program as needed.

We apologize for any inconvenience.

Sincerely,

Apple Inc.

Dal je jos netko primio ovakav mail?
01.11.2012 | 13:18
Meni je u iMac bio ugrađen WD 1Tb i koji je krepao nakon sedam mjeseci. Sam sam ga zamjenio za 2Tb WD. S obzirom da se spominje samo Seagate jasno da moj iMac ne podliježe tom jamstvu.
01.11.2012 | 15:32
Ja sam sinoć primila isti takav mail. Da li ce to istyle servis odradjivat ili ne?
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 16:00
Ne znam, no osobno cu provjeriti tokom sljedeceg tjedna kad se vratim u ZG. Jos uvijek imam stari HDD, pa cu ga vratiti u iMac i odnijeti da mi naprave zamjenu. U mailu uredno pise da bi svi apple autorizirani servisi ovo trebali obaviti. A istyle to je koliko ja znam. Ako nece oni, onda valjda apcom mora. Uglavnom, naci ce se "zrtva". Iako je Apple sa ovim debelo zakasnio, no bolje ikad nego nikad.
01.11.2012 | 20:48
Nisam primio mail, ali cu vidjeti jel im ja paham unutra. Vec mi je dva puta disk otkazao poslusnost.

ST31000528ASQ:
Capacity: 1 TB (1,000,204,886,016 bytes)
Model: ST31000528ASQ
Revision: AP24
Native Command Queuing: Yes
Queue Depth: 32
Removable Media: No
Detachable Drive: No
BSD Name: disk0
Rotational Rate: 7200
Medium Type: Rotational
Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table)
S.M.A.R.T. status: Verified
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 23:04
Mislim da ovo nema veze sa poslusnosti i crkavanjem HDD-a.
Moj nije crkao, niti je bio pred crkavanjem. Dapace, i danas ga koristim, samo kao externi hdd.

No od prvog dana je bio prebucan, i to nepodnosljivo bucan. Dosta ekipe se bunilo, pa su se eto smilovali nakon 2-3 godine kad je vecina ekipe ili se rijesila tog iMaca, ili poput mene promjenila HDD unutar istoga.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

accom, Borisone, dperec, Riba, robee, rusty, zvone, Anonimci (1202)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.40 Seconds

Provided by iJoomla SEO