Moguci problem sa hard diskom
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Moguci problem sa hard diskom

15.10.2012 | 09:54
Ako je PowerMac onda:
manuals.info.apple.com/en/PMG5_HD_DIY.pdf
15.10.2012 | 09:56
u isto smo vrijeme postali. Ako je tako, onda bilo koji.
15.10.2012 | 10:04
Recimo ovako: bilo koji od 7200 rpm.
15.10.2012 | 12:27
Ekipa, help. Kupila sam hard, piknula, sve ok, ali se na desktopu ne vidi. U disk utilityju kaže da nije formatiran (Portition Map Scheme: Unformatted). Kaj dalje?
disk.jpg
15.10.2012 | 12:40
Je li idem na erase, pa odaberem tip formata, pretpostavljam Mac OS Extended (Journaled). E sad, što se imena tiče, s obzirom da će stari Macintosh HD letit van, je li problem da ga isto nazovem Macintosh HD i je li ime uopće bitno? Hvala!
  • mileni
  • Posjetitelj
15.10.2012 | 12:50
Ime nije uopce bitno. A ne mozes staviti Macintosh HD ako ti je vec jedan tako nazvan.
Sto se tice formatiranja, sve si vec sama napisala. Samo to obavi, prebaci podatke, pa kad izbacis Macintosh HD iz maca, onda slobodno ovaj preimenuj
15.10.2012 | 17:36
Kloniranje je uspješno završeno, ko da se ništa nije dogodilo (dobro, nekoliko fotki su bile nečitljive, not big deal). Hvala svima na savjetima.
15.10.2012 | 17:52
Molim i drugi put.
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 00:55
Nisam htio otvarati novi topic, jer znam da se ova tematika vec negdje spominjala, no nisam uspio pronaci. Uglavnom, Apple mijenja pokvarene hard diskove u iMac-u. Ovdje mislim na one 1TB diskove od Seagatea.

Dosta cudno, jer su ovo i ranije radili. No moj iMac nije bio za tu besplatnu zamjenu, barem po Appleovom webu. I sad dobijem mail od njih da ipak je. No kako sam disk vec promjenio, nadoplatu mi naravno nece dati. No ajde, iako je dosta zakasnjela reakcija od strane Applea, ovog puta ih moram pohvaliti. Napokon nesto konkretno od njih, cisto da malo barem pokazu brigu za svoje korisnike.

Mail prenosim u cijelosti:

Dear iMac owner,

Apple has determined that certain 1TB Seagate hard drives used in 21.5-inch and 27-inch iMac systems may fail. These systems were sold between October 2009 and July 2011.

Our records show that you have an iMac with an affected 1TB Seagate hard drive. Apple will replace your hard drive with a new one, free of charge, under the iMac 1TB Seagate Hard Drive Replacement Program.

Please choose one of the following options to get a replacement hard drive.

Apple Retail Store - Set up an appointment with a Genius.

Apple Authorized Service Provider - Find one here.

Apple Technical Support - Contact us for local service options.
Apple recommends replacing your affected hard drive as soon as possible. Before you go in for service, please back up your data. Learn more about backup options.

Additional Information

You will need to have the original Mac OS installation discs that were shipped with your iMac in order to reinstall your operating system, other applications, and any backed up data after your hard drive is replaced.

This worldwide Apple program does not extend the standard warranty coverage of the iMac.

Apple will replace affected 1TB Seagate hard drives, free of charge, for three years from your iMac’s original date of purchase or until April 12, 2013, whichever provides longer coverage for you. Apple will continue to evaluate service data and provide extensions to this program as needed.

We apologize for any inconvenience.

Sincerely,

Apple Inc.

Dal je jos netko primio ovakav mail?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
01.11.2012 | 13:18
Meni je u iMac bio ugrađen WD 1Tb i koji je krepao nakon sedam mjeseci. Sam sam ga zamjenio za 2Tb WD. S obzirom da se spominje samo Seagate jasno da moj iMac ne podliježe tom jamstvu.
01.11.2012 | 15:32
Ja sam sinoć primila isti takav mail. Da li ce to istyle servis odradjivat ili ne?
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 16:00
Ne znam, no osobno cu provjeriti tokom sljedeceg tjedna kad se vratim u ZG. Jos uvijek imam stari HDD, pa cu ga vratiti u iMac i odnijeti da mi naprave zamjenu. U mailu uredno pise da bi svi apple autorizirani servisi ovo trebali obaviti. A istyle to je koliko ja znam. Ako nece oni, onda valjda apcom mora. Uglavnom, naci ce se "zrtva". Iako je Apple sa ovim debelo zakasnio, no bolje ikad nego nikad.
01.11.2012 | 20:48
Nisam primio mail, ali cu vidjeti jel im ja paham unutra. Vec mi je dva puta disk otkazao poslusnost.

ST31000528ASQ:
Capacity: 1 TB (1,000,204,886,016 bytes)
Model: ST31000528ASQ
Revision: AP24
Native Command Queuing: Yes
Queue Depth: 32
Removable Media: No
Detachable Drive: No
BSD Name: disk0
Rotational Rate: 7200
Medium Type: Rotational
Partition Map Type: GPT (GUID Partition Table)
S.M.A.R.T. status: Verified
  • mileni
  • Posjetitelj
01.11.2012 | 23:04
Mislim da ovo nema veze sa poslusnosti i crkavanjem HDD-a.
Moj nije crkao, niti je bio pred crkavanjem. Dapace, i danas ga koristim, samo kao externi hdd.

No od prvog dana je bio prebucan, i to nepodnosljivo bucan. Dosta ekipe se bunilo, pa su se eto smilovali nakon 2-3 godine kad je vecina ekipe ili se rijesila tog iMaca, ili poput mene promjenila HDD unutar istoga.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 58 minuta
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, tino1, zvone, Anonimci (525)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO