!!! Izisli novi 3GHz PowerMacovi !!!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

!!! Izisli novi 3GHz PowerMacovi !!!

05.04.2004 | 03:14
He, he, a jeste se ponadali ...
05.04.2004 | 11:49
Prica postaje sve nevjerojatnija; naime, sad su za kasnjenja krivi FBI, CIA, NSA, NASA, Americka Vlada, institut Rudjer Boskovc i ine znanstvene institucije koje su pomahnitale za G5, narocito za ovom novom revizijom jos nevidljivoj obicnim smrtnicima.

Onda je jos jedna varijanta objasnjenja u djiru -- naime, IBM ne moze nastancati dovoljno vaflica. Ganjci nova tvornica, pa ne valja per para. Ovo objasnjenje mi nekako ne stoji -- mislim da je ipak posrijedi "povlastena kupovina", odnosno da se novi proizvodi najprije nude velkim kupcima (gorenavedenim) pa se tek onda raji dade ono sto preostane. Tako je bilo oduvijek.

No bez obzira na sve, situacija je za sada gora od mraka u doba Motorole.
Upalite nam svjetlo vec jednom!
05.04.2004 | 11:54
Ja sam se skulirao i bit ću sasvim zadovoljan ako strojevi izađu za WWDC i budu ih u stanju isporučiti unutar mjesec dana. Mislim da to nisu nerealna očekivanja.
06.04.2004 | 13:50
di.di
08.04.2004 | 05:34
... Sources also confirmed that the absence of faster models is a direct result of an unanticipated setback. "Something has gone terribly wrong," one source said, who noted that prototypes of the revised Power Macs first shipped to select partners prior to the start of the year, but would not comment further...

Velika frka, ima bit'... Nije ovo cekanje sve bezveze.
Nesto je opako krenulo naopako, kako bi rekao premijer
09.04.2004 | 09:15
Evo jos malo vijesti (nagadjanja) s G5 fronte:

Naime, sada se iz rijeci nekih razlicitih izvora pocinje uoblicavati u cemu je bila kvaka s PowerMacovima G5 Rev.B -- nije problem u chipu, nije ni u northbridgeu, vec u samoj ploci. Ajmo se upitat, kakav problem?

Vjerojatno je problem specifican samo dual-proc strojevima. XServeri su kasnili podosta upravo zbog dual-proc modela. Medjutim, ima biti da je greska iste prirode (ovo sam zakljucujem, nema nikakve potvrde vec logicno zakljucujem) primijecena i na Rev.B PMacovima, koji su (opet petpostavljam) sada svi dual-proc modeli (za ovo im pak svaka cast).

Stoga je revizija koja je planirana sredinom ozujka odgodjena dok se problem ne rjesi i na PMac plocama. Medjutim XServer problem MORAO je biti rijesen prije, jer su strojevi bili najavljeni netom iza Nove godine.

Buduci da PowerMacovi nisu bili najavljeni, zadrzani su. No kad ce u prodaju i mijenja li ovo Appleov plan o obecanih 3GHz? Mislim da je problem dobro prodrmao cijeli Cupertino, ali ne mislim da bi trebalo biti problema u dostizanju obecanja (sami procesor nema veze s tajnim problemom). Ako Rev.B modeli, koji bi trebali skakati do 2.6 GHz, izidju tijekom NAB konferencije, bilo bi to bolje i za kupce i za Cupertino -- kupci bi bili manje razocarani a Apple ne bi masakrirao prodaju svojih prestiznih strojeva u sljedecih nekoliko mjeseci i ostavio ljude u vakuumu. Nitko ozbiljan ne moze toliko dugo cekati, narocito ne u informatici.

Stoga, ako su nam pretpostavke dobre, novi PowerMacovi (ali jos ne i 3GHz!) dolaze za oko dva tjedna.
09.04.2004 | 11:53
I meni se cini - nadao sam se reviziji sad, ovaj tjedan, prije kvartalnog izvjesca, ali mi se cini da cemo se ipak nacekati.... Jebem im jos jednom quality control...
10.04.2004 | 01:52
I meni se cini - nadao sam se reviziji sad, ovaj tjedan, prije kvartalnog izvjesca, ali mi se cini da cemo se ipak nacekati.... Jebem im jos jednom quality control...

"Quality control" je sitnica koja u slucaju nekog nezgodnog problema cijelu Mac zajednicu moze zadrzati na istom mjestu cak i godinu dana! To vidimo na primjeru PowerMacova - sto je apsolutno nedopustivo!

Ali i apsolutno ocekivajuce, s obzirom na to da Apple sam dizajnira i kodizajnira sve, pocev od procesora, preko ploce do softwera i konacne kutije. Previse je to posla za jednu firmu, pa cak i onu dobro organiziranu.
10.04.2004 | 12:10
Ja sam već toliko oguglao na sve da sada lijepo konzervativno mislim da će za NAB pokazati samo Shake 3.5 i možda najaviti ili pokazati preview novog updatea za FCP.

WWDC je opasno blizu, pa ako sada pokažu nove strojeve i monitore - što im ostaje za stage od hardvera? Samo sitni updati takta na iMacu i G4 PowerBooku. Osim toga, ima tu još toga što komplicira stvar - ako već toliko kasne, onda bi barem mogli sačekati toliko da unutra uvale ATI X800, pa naprave nekakav pomak i na tom polju. 16 paralelenih rendering pipeline nije za baciti!
11.04.2004 | 21:46
Samo sitni updati takta na iMacu i G4 PowerBooku.

Ako bude tako, onda su vrijedni zaljenja.

Ako iMac jos jednom izidje kao G4, onda gubim vise svaku nadu u Apple i njihovu sposobnost da sa cak i superiornijim chipom, jos u 90nm, izbace normalan i moderan stroj.

Da ne povjerujes! AMD izbacuje Opterone na 2.4 GHz u 130 nm i oni uredno rade u PC kutijama, a Apple ne moze izbaciti kutiju s 90nm chipom ...
13.04.2004 | 17:48
Kopiram se, ali nema veze. Ionako se tice obje niti

Nevjerojatni niz pehova zadesio je nasu G5 nadu u zadnjih nekoliko mjeseci. Umjesto da G5 proslavi svoj dobar pocetak, upadao je bio u nevolju za nevoljom. Evo jednog kratkog pregleda o tome sto se sve dogadjalo od sijecnja do danas:

Kazu, 3 su razloga kocila predstavljanje novih modela:

1. Najprije je glupavi toplinski senzor bio pogresno kalibriran ili takonesto -- na mrtvo hladan procesor (27 stupnjeva C) dizao je paniku, sto bi softwerski zablokavalo rad i konacno gasilo stroj. Kazu da je to otklonjeno. Sad se pitam, kakve su to glupe senzore/mjerenja koristili da ne mogu razlikovati sobnu od temperature nuklearne eksplozije?

2. ATI je potom otezao s isporukom video kartica. No kazu da je to sredjeno vec. No sad se pitam: sto je s nVidijom?

3. Najopakiji problem -- Apple je morao rastaviti svaku G5 kutiju i iz nje izvaditi G5 s plocicom i vratiti je u tvornicu. Zasto? Tupavi IBM je tek sa zakasnjenjem skuzio da ce se javiti (gadan!) problem ako se PPC 970 FX pocne pregrijavati na duze staze - ljepak (adheziv) koristen u novom SSOI procesu vremenom popusta.

Do cega to moze dovesti, samo cu zamisljati ... Tako nam, eto, postaje napokon jasno zasto su XServeri kasnili toliko dugo.

IBM je, kazu, promijenio formulu "ljepka" i ponovno su poceli stancati G5 FX procesore. Medjutim, Apple mora svaki G5 skinuti, baciti, i zamijeniti novim!

* * *

Pa da ne povjerujes
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 56 minuta
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!
  • ping: Sretan rođendan
  • dpasaric: Sretan ti! :)
  • zoranowsky: Sretan ročkas!
  • Yonkis: Sretno ti rođendanovo!
  • smayoo: Sretan ti rođendan! :)
  • drpongrac23: Danas sam ušao u 5-u DEKADU ŽIVOTA!!! Živjeli svi!!!
  • hal9000: [link]
  • Riba: Odnio vrag prisu!
  • hal9000: Za 30-ak godina većina nas ni neće više biti živo pa koga briga za responsive site! :D
  • Borisone: Ma nije to, nego se sada početna stranica učita u tren oka. Treba bar 3-4 sekunde da bi bilo moderno.
  • Riba: Uostalom, nije Jabucnjak neresponsivan nego je vama ekran premalen! :-D
  • dpasaric: I nisi boomer, ti si gen X! :)
  • dpasaric: Zašto bi itko išao na ovaj tip weba s mobitela? :)
  • Riba: Hoce, vec je u pripremi godinama ali je implementacija malo zapela...plus sto ne pomaze sto ja boomer nikada ne idem na jabucnjak sa mobilnog uredjaja. :)
  • CoffeePod: Jabucnjak*
  • CoffeePod: Hoce li Jabuvnjak ikad dobit reponsive sajt?
  • cariblanco: Danas smo u Osijeku, možda shebali turističku sezonu :D
  • dpasaric: Slijedi uskoro osvrt na naslovnici...
  • Air: ...a Applevom slučaju iako te fore drugi telefoni imaju već godinama, ali kad to Apple napravi mi bi se trebali diviti tome kao toploj vodi.
  • Air: Meni Keynote izgleda kao kad Trum hvali samo sebe i svoje odluke kao ono baš najbolje, iako ga je cijeli Svijet popljuvao...
  • drlovric: Na Mac, Spotlight je odlican, kao i boja foldera (konacno) :)
  • drlovric: iPad je odlicno profitirao. Ako sve ovo ne zakljucaju za najnovije modele only :)
  • Riba: Keynote mi je kao neka epizoda Teletubbiesa.
  • Riba: Gledam taj WWDC i razmisljam kako su teme o umiranju mozda privlacnije. :-D
  • dpasaric: Idemo mi na ljepše teme, WWDC je za sat vremena! :)
  • dpasaric: Sve pet, ali nije li zanimljiva statsitika da je od zadnjih 30-ak (toliko pratimo na jednoj internoj grupi objave u medijima) sportaša, umjetnika i ostalih poznaith osoba koje su iznenada umrle, uzorak cijepljenih 100%. A znamo da je kod nas situacija bila cca 50:50, znači nešto lomi statistiku. Evo, samo to primjećujem.
  • smayoo: To što nije u javnosti poznato što je prethodilo njegovoj smrti, ne znači da nije prethodilo ništa čega bi ta smrt bila logičan i sasvim vjerojatan ishod. Moj pokojni stari je umro u 59. godini i svima koji ga nisu jako dobro znali je to bilo "iznenada". Nas koji smo mu bili bliski nije baš *iznenadilo*, iako nam je bilo teško i bolno.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, rkoren5, tino1, VanjusOS, Anonimci (475)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.04 Seconds

Provided by iJoomla SEO