Kabel za graficku karticu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kabel za graficku karticu

01.06.2009 | 18:11
Zanima me dal netko zna gdje se moze relativno brzo nabaviti kabel za napajanje graficke kartice NVidia 8800GT za Mac Pro early 2008. Naime nakon umiranja radeona narucio sam tu karticu jer je jedina bila brzo dobavljiva kod nas, problem je sto me nisu obavijestili da je kartica narucena kao zamjenski dio jer valjda box verzija trenutno nije dobavljiva. Kartica je stigla al bez orginal kutije i bez kabela za napajanje (onaj sto ide u karticu i plocu Maca). Sad sam u panici i ne znam gdje to nabaviti jer su mi rekli da se to moze cekati i po mjesec dana. Dal postoji mozda i neko alternativno rijesenje (mozda s PC-a)za prvu ruku, jer mi stroj stvarno hitno treba biti u pogonu. Unaprijed hvala!

P.S. ako neko ima takav kabel viska nek mi se javi kupujem ga odmah.
01.06.2009 | 19:35
Pitao si na pravom mjestu!

Bojim se da nemaš sreće ako ti se žuri.

Taj kabel nije naručljiv zasebno i ne odgovara niti jedan PC kabel. Kabel se može kupiti na rijetkih par mjesta vani i kod samog ATI-ija (isti je i za Nvidia kartice). Nisam našao shop vani koji ga želi slati u Hrvatsku, ali možda se nisam dovoljno trudio.

No, nije sve tako crno. Naime, uz pomoć izuzetno ljubaznih ljudi u PowerComu i MacServisu uspio sam doći do toga da postoji takav kabel i kao zasebno narucljiv rezervni dio, ali za daleko skuplje Quadro kartice. Kako je ionako bitan samo konektor na motherboardu, naručio sam takav, a ispalo je da u potpunosti odgovara. Kabel se čeka par tjedana, a cijena je sasvim OK (čini mi se nešto manje od 200 kn).

Druga dobra vijesti jest da postoji par DIY majstora koji su sklepali nešto slično od raznih kablova i uspjeli su ništa ne spržiti pri tome. Vrijedi proguglati, možda se tako snađeš ako ti je jako hitno.

Ti kablovi su stalna tema kod svih koji kupuju PC kartice da bi ih flashali na Mac - jer to je onaj dio koji im onda nedostaje.
01.06.2009 | 19:45
Pokušaj također na ebayu, meni uvijek dobro dođe.
01.06.2009 | 19:48
Hvala Davore! i Serafine!
Vidjet cu sutra, kad me covjek nazove i kaze dal je ostao koji u hrvatskoj, ako budem morao cekati 2 tjedna riskirat cu 15 dolara i narucit preko ebaya, valjda ce stici za manje od 3 tjedna. Na ebayu je lik napisao da odgovara seriji 8800 (neovisno o generaciji mac proa) radeonu 4780 i quadro fx fartici ali isto tako i karticama za late g5 strojeve (malo mi je to sumnjivo da bas odgovara svim tim karticama al eto riskirat cu pa sto bude, lik ima dobre ocjene kao power seller pa ce valjda biti ok, nadam se samo da ne igra ulogu kvaliteta samog kabela? a narucit cu i ovdje kod nas pa kad stigne, mislim da drugog-treceg izbora i nemam
01.06.2009 | 19:56
Pa manje više stvari s ebaya uvijek stignu kroz 2 tjedna. Najduže što sam čekao to je bio MBP iz USA - 4 tjedna. Sretno!
01.06.2009 | 22:02
Kabel štima za sve gotovo sve kartice - jer dio na samoj kartici je standardan, problem je samo nešto manji konektor koji Apple koristi na svojem motherboardu. Dakle upravo i da dobiješ krivi dio na kartici, to se lako prelemi s bilo kojim PC kabelom, kvaka je samo u onome što ide na motherboard.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 12 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, marioart, tino1, Anonimci (441)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds