Cinema 24" LED display - PC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cinema 24" LED display - PC

• XXL
  • Posjetitelj
20.05.2009 | 15:28
Prekopao sam stotine foruma i nigdje nema konkretan odgovor da li navedeni monitor uspjesno radi na PC-u.
Na apple-ovoj stranici je navedeno kako je samo potrebna dual-dvi graficka i da sve funkcionira, ali masu korisnika tvrdi suprotno.

Isto tako vidim da dodatno postoji i mini display port to DVI adapter, ali par korisnika isto tvrdi kako to nece funkcionirati na PC-u.

Da, svakako bi uzeo MAC-a pa bezbolnije rijesio problem, ali kako se bavim obradom videa i AVCHD formatom koji FCP izravno ne podrzava, a MAC Pro u kombinaciji sa Cinema ekranom mi je trenutno puno skuplja alternativa, za sada se moram drzati PC quad varijante.

Da li ima netko iz prve ruke da zna ili moze potvrditi da li ce taj monitor raditi na PC-u.
20.05.2009 | 17:57
Službeno Apple kaže samo Macovi:

"Compatible with Mini DisplayPort-enabled Mac notebooks and desktops, including MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro, Mac mini, and iMac."

Obično napišu ako nešto radi i s PC-ijem - evo npr. za Cinemu 30" kažu da radi:

"Windows PC and graphics card that supports DVI ports with dual-link digital bandwidth and VESA DDC standard for plug-and-play setup."

Nisam imao prilike probati iz prve ruke, ali čini se da je više ne nego da.
  • XXL
  • Posjetitelj
20.05.2009 | 18:43
Ah, bit ce da sam to negdje letimicno vidio za 30". Steta, bas bi 24" sjeo. Hvala na odgovoru.
  • XXL
  • Posjetitelj
23.05.2009 | 03:33
Hmm, da li bi ovo pomoglo:

store.apple.com/us/product/M8661LL/B

Introducing the Apple DVI to ADC adapter, which allows you to connect any Apple flat-panel display featuring an Apple Display Connector (ADC) to a computer with a DVI port.
23.05.2009 | 04:03
Ne bi. To je za ADC, stari Appleov vlastiti standard za prve Cinema monitore. Inače fora zamišljen jer baš sve ide kroz jedan kabel, ali problem je bila kompatibilnost s PC svijetom...
  • XXL
  • Posjetitelj
23.05.2009 | 05:46
Svaka cast na brzom i konstruktivnom odgovoru. Nema druge nego odustati, idem na 24" Dell.
03.08.2014 | 18:58
Meanwhile in Zagreb, nakon pet godina...

Odlučio sam se malo baviti enigmatikom, jer je izazov Apple Cinema HD Display od 23 inča (godište 2002.). Dobio ga i glupo mi je da ne proradi.

Ostavimo sad po strani adapter za prenošenje signala s DVI na ADC, jer se to da pronaći.
Ni za USB nije o glavu, jer i nisu neki osobiti dobitak dva USB izlaza sa stražnje strane.

Mislim, to se da riješiti s eBaya: http://ebay.eu/1o3VcYy

Ali, ako ne bih, problem je napajanje kroz ADC! 25 volti DC treba poslužiti 2,8 Ampera.
Ima li radikalno rješenje za njegovo napajanje?
03.08.2014 | 20:19
MAK kaže:
Meanwhile in Zagreb, nakon pet godina...

Odlučio sam se malo baviti enigmatikom, jer je izazov Apple Cinema HD Display od 23 inča (godište 2002.). Dobio ga i glupo mi je da ne proradi.

Ostavimo sad po strani adapter za prenošenje signala s DVI na ADC, jer se to da pronaći.
Ni za USB nije o glavu, jer i nisu neki osobiti dobitak dva USB izlaza sa stražnje strane.

Mislim, to se da riješiti s eBaya: http://ebay.eu/1o3VcYy

Ali, ako ne bih, problem je napajanje kroz ADC! 25 volti DC treba poslužiti 2,8 Ampera.
Ima li radikalno rješenje za njegovo napajanje?

Ako imaš neki izvor koji može dat viši napon od navedenog, spustiš na 28V sa LM317
Valjda sam barem malo pomogao
03.08.2014 | 20:49
Pretpostavljam da si mislio - kako iz nekog novijeg Maca izvući tih 25 V? Ako imaš 2 FW porta, na njima imaš 30V nestabilizirano napajanje (napon pada s opterećenjem) koje po standardu mora dati barem 1,5A. Dakle, 2 porta bi trebala pokriti spomenutih 28V/2,8A.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 4 sati
  • VanjusOS: ovo lasersko graviranje izgleda odlično, nikakve naljepnice!
  • Bertone: ... i da, mislim da je sad graviranje oko 20€
  • Bertone: Lasersko graviranje, baci oko na [link] , ovako izgleda na T14s koji sam nosio kod njih s time da nisam htio baš sve znakove nego samo par osnovnih, tipkovnica je isto bila DE [link]
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.75 Seconds

Provided by iJoomla SEO