Cinema 24" LED display - PC
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cinema 24" LED display - PC

• Anonimac
  • Posjetitelj
20.05.2009 | 15:28
Prekopao sam stotine foruma i nigdje nema konkretan odgovor da li navedeni monitor uspjesno radi na PC-u.
Na apple-ovoj stranici je navedeno kako je samo potrebna dual-dvi graficka i da sve funkcionira, ali masu korisnika tvrdi suprotno.

Isto tako vidim da dodatno postoji i mini display port to DVI adapter, ali par korisnika isto tvrdi kako to nece funkcionirati na PC-u.

Da, svakako bi uzeo MAC-a pa bezbolnije rijesio problem, ali kako se bavim obradom videa i AVCHD formatom koji FCP izravno ne podrzava, a MAC Pro u kombinaciji sa Cinema ekranom mi je trenutno puno skuplja alternativa, za sada se moram drzati PC quad varijante.

Da li ima netko iz prve ruke da zna ili moze potvrditi da li ce taj monitor raditi na PC-u.
20.05.2009 | 17:57
Službeno Apple kaže samo Macovi:

"Compatible with Mini DisplayPort-enabled Mac notebooks and desktops, including MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, Mac Pro, Mac mini, and iMac."

Obično napišu ako nešto radi i s PC-ijem - evo npr. za Cinemu 30" kažu da radi:

"Windows PC and graphics card that supports DVI ports with dual-link digital bandwidth and VESA DDC standard for plug-and-play setup."

Nisam imao prilike probati iz prve ruke, ali čini se da je više ne nego da.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
20.05.2009 | 18:43
Ah, bit ce da sam to negdje letimicno vidio za 30". Steta, bas bi 24" sjeo. Hvala na odgovoru.
  • Anonimac
  • Posjetitelj
23.05.2009 | 03:33
Hmm, da li bi ovo pomoglo:

store.apple.com/us/product/M8661LL/B

Introducing the Apple DVI to ADC adapter, which allows you to connect any Apple flat-panel display featuring an Apple Display Connector (ADC) to a computer with a DVI port.
23.05.2009 | 04:03
Ne bi. To je za ADC, stari Appleov vlastiti standard za prve Cinema monitore. Inače fora zamišljen jer baš sve ide kroz jedan kabel, ali problem je bila kompatibilnost s PC svijetom...
  • Anonimac
  • Posjetitelj
23.05.2009 | 05:46
Svaka cast na brzom i konstruktivnom odgovoru. Nema druge nego odustati, idem na 24" Dell.
03.08.2014 | 18:58
Meanwhile in Zagreb, nakon pet godina...

Odlučio sam se malo baviti enigmatikom, jer je izazov Apple Cinema HD Display od 23 inča (godište 2002.). Dobio ga i glupo mi je da ne proradi.

Ostavimo sad po strani adapter za prenošenje signala s DVI na ADC, jer se to da pronaći.
Ni za USB nije o glavu, jer i nisu neki osobiti dobitak dva USB izlaza sa stražnje strane.

Mislim, to se da riješiti s eBaya: http://ebay.eu/1o3VcYy

Ali, ako ne bih, problem je napajanje kroz ADC! 25 volti DC treba poslužiti 2,8 Ampera.
Ima li radikalno rješenje za njegovo napajanje?
03.08.2014 | 20:19
MAK kaže:
Meanwhile in Zagreb, nakon pet godina...

Odlučio sam se malo baviti enigmatikom, jer je izazov Apple Cinema HD Display od 23 inča (godište 2002.). Dobio ga i glupo mi je da ne proradi.

Ostavimo sad po strani adapter za prenošenje signala s DVI na ADC, jer se to da pronaći.
Ni za USB nije o glavu, jer i nisu neki osobiti dobitak dva USB izlaza sa stražnje strane.

Mislim, to se da riješiti s eBaya: http://ebay.eu/1o3VcYy

Ali, ako ne bih, problem je napajanje kroz ADC! 25 volti DC treba poslužiti 2,8 Ampera.
Ima li radikalno rješenje za njegovo napajanje?

Ako imaš neki izvor koji može dat viši napon od navedenog, spustiš na 28V sa LM317
Valjda sam barem malo pomogao
03.08.2014 | 20:49
Pretpostavljam da si mislio - kako iz nekog novijeg Maca izvući tih 25 V? Ako imaš 2 FW porta, na njima imaš 30V nestabilizirano napajanje (napon pada s opterećenjem) koje po standardu mora dati barem 1,5A. Dakle, 2 porta bi trebala pokriti spomenutih 28V/2,8A.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 23 minuta
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?