Stari 24" imac vs novi 24" imac
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Stari 24" imac vs novi 24" imac

10.03.2009 | 09:44
Jeste li malo bolje upoznati sa razlikama izmedju novog 2.66 i starog 2.8 imac24" ?

...mislim, novi ima vise RAM-a i to DDR3 ( koliko je DDR3 bolja od DDR2 ?),veci HD, i dodatni usb...

...razlika imedju 2.66 i 2.8 GHZ je pari mi se nebitna za 2D grafiku...

...jedino sta je sa razlikom u GPU ?, jer kazu da je ati radeon 2600 puno bolja od NVidie geforce 9400 ...

...jeli ta razlika bitna u 2D grafici ( photoshop,i sl..) ili je ona izrazena samo u igrama (igre me bas i ne zanimaju )

...koje je od ova dva bolje racunalo ( sada ? ali mozda i za narednih par godina ? )

...razlika u cijeni je minimalna

10.03.2009 | 11:01
Pa gledaj koliko sam ja našao na forumima vani...... usporedba je starog 24'' 2.8 s novim 2.9, grafika je ista malo je bolja gt 120 ali neznatno.... jedino što ljude kopka isto što i mene je to ddr2 ili ddr3 s time da u stari dobiješ 320 gb manje hdd i 2gb rama. Koliko će ti kasnije trebati ram jer novi ide do 8gb rama a stari do 4gb.

Sve u svemu ti je razlika 2600 kn između starog i novog kada dodaš ram 2gb i neki externi HDD 320 izađe ti na 1000 kn razlike (uzimao sam nove stvari).

E sada WTF .... i dalje polemika
10.03.2009 | 12:04
je, ali razlika izmedju novog 2.66 i starog 2.8 mi je bitna

... razlika u CPU je 0.14 GHz, ko to osjeti ?

...ako dodan 2gb na stari, cijena je tu slicna,

...i ne treba mi vise od 4 gb rama...

...a stari 2.8 ne moran cekat misec dana

...ostaje razlika samo u grafickoj kartici ( sta se tice performansi ) ..!??

...koja je razlika izmedju ati radeona 2600 i NVidie geforce 9400 ?
10.03.2009 | 12:09
Poz!

Ja sam uzeo jucer jos jedan IMac 24'' , 2.8Ghz, cijena, a ne igram se, tako ovisi za sto trebas stroj, iskreno jedino od ovog novog mi se svidja 3.06,ali su nabili cijenuuuuuuuu....
10.03.2009 | 12:36
Gle graficka je bolja na Ati jer je Pro nije XT..... zavisi za šta ti treba komp
GF je ista ko i na lapu tako da neznam što pokušavaju

Mene zeza jer mislim igrati Diablo 3, to jedva čekam .... pa neznam koje postavke ćeš morati imati

Ako ti nije za igru onda uzmi novog i ja mislim da ne čeka toliko ali 10-tak dana da i plus ja mislim da s novim ne dobiješ daljinac, neznam kakva je ponuda tu kod nas ali u US nema ga u ponudi s iMac-om
10.03.2009 | 13:02
ma ne igran se, treba mi za photoshop velike fajlove radit 400dpi 6000x5000 pix

...zato me i zanima koliko graficka kartica utjece na performanse za radit 2D grafiku
10.03.2009 | 13:19
Evo ti usporedbe grafičkih :
ATI Mobility Radeon HD 4850 (new iMac) 14594

nVidia 8800M GTS (old iMac) 11777
nVidia GT 130M (new iMac) 11836

nVidia 9600M GT (New MacBook Pro) 9372
nVidia GT 120 (new iMac)= ATI Mobility Radeon HD 2600 PRO (old iMac) 8769
nVidia 8600M GT (old MacBook Pro) 6175

nVidia 9400M (new iMac and Mini) 3930
ATI Mobility Radeon 2400 XT (old iMac) 3091

Intel GMA 950 (old Mini) 455

Benchmarks s notebookcheck.net

Gle Nabi rama I sve ide po planu
10.03.2009 | 14:26
Dalo meni zdravlja i godina da doživim da Macovce nauče štogod o hardveru... 8)
10.03.2009 | 16:02
Super usporedba, baš sam gledao šta da preporučim prijatelju koji je gledao da što jeftinije prođe s iMacom. Bar po grafičkoj srednji stari 20 inčni model je Best Buy!

MacSin je napisao:
Evo ti usporedbe grafičkih :
ATI Mobility Radeon HD 4850 (new iMac) 14594

nVidia 8800M GTS (old iMac) 11777
nVidia GT 130M (new iMac) 11836

nVidia 9600M GT (New MacBook Pro) 9372
nVidia GT 120 (new iMac)= ATI Mobility Radeon HD 2600 PRO (old iMac) 8769
nVidia 8600M GT (old MacBook Pro) 6175

nVidia 9400M (new iMac and Mini) 3930
ATI Mobility Radeon 2400 XT (old iMac) 3091

Intel GMA 950 (old Mini) 455

Benchmarks s notebookcheck.net

Gle Nabi rama I sve ide po planu
10.03.2009 | 18:03
Dakle, uzmen starog 24" 2.8 i dodan jos 2 gb RAM-a i iman bolji stroj

jel to ??
10.03.2009 | 18:51
_RUS_ je napisao:
Dakle, uzmen starog 24" 2.8 i dodan jos 2 gb RAM-a i iman bolji stroj

jel to ??

Da po meni je to bolje, jer ako ne zelis odma cekati, to je sada best buy u tvojoj usporedbi.
10.03.2009 | 20:18
samo što nemoš dodati 2GB već izvaditi postojeća 1x1GB i dodati 2x2GB
al da stari 24 inčni na akciji best buy
10.03.2009 | 21:53
Pa ako uzima u shopu mu to mogu napraviti s RAM ili sam potrazi na netu i izbaci ta dva od 1gb i ubaci dva po 2gb. Kasnije prodaj te po 1gb ili zadrzi 'just in case''
11.03.2009 | 21:51
Ja svaki dan koristim tu grafiku ATI2600PRO HD u iMac 24 i mogu reci da je vrlo dobra.

Nije neka gejmerska grafika, ali isto tako ima dovoljno snage za zavrtiti i zahtjevnije naslove.

Znaci nece sluziti samo za igrati Luxor, vec mozes zaigrati i Company of Heroes, CoD ili PES09 bez problema, npr. Ako imas u vidu da igras na 24" to je ipak impresivan rezultat

Sto se tice Photoshopa, CS4 ce ti se isto tako vrlo lijepo slagati s njom i znat ce iz nje izvuci maximum.

S obzirom da namjeravas obradjivati veeeeeeeeeelike slike, kupi max rama i rokaj

Mozda ti ova 4 (ogranicenje starijeg modela) budu usko grlo u buducnosti, ali opet sumnjam...

Ja imam dva iMaca24, 2,4 (7.1) i 2,8 (8.1) i ja nikakvu razliku u svakodnevnom radu ne osjetim (web design zadace), tako da ti savjetujem da se ne zamaras puno radnim taktom procesora.
12.03.2009 | 11:53
Hvala mladici, mislin da san odlucija, javim se ...
12.03.2009 | 13:49
drlovric je napisao:
Ja svaki dan koristim tu grafiku ATI2600PRO HD u iMac 24 i mogu reci da je vrlo dobra.

Znaci nece sluziti samo za igrati Luxor, vec mozes zaigrati i Company of Heroes, CoD ili PES09 bez problema, npr. Ako imas u vidu da igras na 24" to je ipak impresivan rezultat

aj pliz iznenadi me i reci da PES09 ne mora ići preko windowsa
13.03.2009 | 09:35
Evo, ja narucija ...stize u sridu...a onda otvaran novi post u swicherima LOL...
13.03.2009 | 14:12
E baš mi je drago....... nadam se da će te oduševiti
13.03.2009 | 15:30
Mozda je glupo reci, ali mene je vise odusevilo samo pakiranje nego trenutak kada sam upalio stroj.

Mozda zato sto sam vec imao iMac24 pa sam znao kako to sve izgleda, ali pakiranje me fasciniralo, i trenutci dok sam ga vadio iz ambalaze.

Sve poslozenom, sve na svom mjestu, svaki djelic prostora iskoristen
13.03.2009 | 17:44
drlovric je napisao:
Mozda je glupo reci, ali mene je vise odusevilo samo pakiranje nego trenutak kada sam upalio stroj.

Mozda zato sto sam vec imao iMac24 pa sam znao kako to sve izgleda, ali pakiranje me fasciniralo, i trenutci dok sam ga vadio iz ambalaze.

Sve poslozenom, sve na svom mjestu, svaki djelic prostora iskoristen

Kako Apple pakira proizvode nije legalno Ja kad sam otpakiravao svog Minija ostao sam zapanjen koliko je to fino uradjeno. Od fakin kutije naprave nesto vrijedno divljenja imho

bok!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 55 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO