ima li mogućnosti da apple izda laptop mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ima li mogućnosti da apple izda laptop mini

03.03.2009 | 11:02
dpasaric je napisao:
NetBook malog formata?
Ukratko, tko hoće jeftin Apple prijenosnik neka uzme white MacBook i vozi. Što mu fali?

Bijeli MacBook koristim već gotovo dvije godine i mijenjao bih ga samo za bolji Appleov proizvod (Pro ili Air, ovisno o specijalizaciji unutar poslovnih obveza).

Na njemu radim sve: od pisanja jednostavnih dopisa u Wordu, prezentacija, obrada audio zapisa i priprema radio-emisija, obrada fotografija, grafičkih priprema do obrada video zapisa i izrade dokumentaraca od kojih sat i pol vremena. Na njemu imam DVD- pržilicu, po vani se spaja na mreže k'o Spajdermen, a s vremenom sam osjetio potrebu jedino za vanjskim diskom za pohranu fotografija (USB) i video-zapisa (fire-wire).

Ponekad bih volio imati nešto novije, ali ne iz neke velike potrebe, nego samo radi promjene. Budući da to nije racionalan zahtjev brzo me prođe. To vidim kad ga nekoliko dana ne koristim (npr. vikendom) - kad tad prionem poslu učini mi se kao nov i kao najbolji na svijetu.

Sad, dvije godine nakon kupnje njegova tržišna vrijednost je upola manja, ali on meni vrijedi kao prvog dana. Jedino što mi je žao jest da mu nisam mogao osigurati odgovarajuću torbu/ruksak za transport, zbog čega su se stvorile male napukline na plastici na na oštim rubovima.

Da živimo u ekonomski i politički sređenijoj zemlji imati Mac-a ne bi bilo stvar prestiža već stvar izbora između nekoliko podjednako dobrih proizvoda na tržištu. Meni su i prijenosnici nekih drugih proizvođača su vrlo poželjni, barem gledano hardverski, jer već sam zaboravio kako je raditi na "špičastim" Windowsima. No, s druge strane, ne možemo beskrajno pratiti informatičke trendove ukoliko imamo imalo socijalne osjetljivosti jer nema smisla da imam najbolju informatičku opremu, a u isto vrijeme razlikom u cijeni između novog i rabljenoj mogu pomoći nekome tko jedva preživljava zbog socijalnih nepravdi, prijevare, izrabljivanja, obiteljskih problema... Moramo gledati malo šire, iznad svoje strasti, ma koliko nam ona izgledala bezazlena, jer živimo samo jedan život i smatram da je ravnodušnost u njemu nedopustiva i neoprostiva, a sankcionira se na kraju života.
  • antemati
  • Posjetitelj
03.03.2009 | 13:24
ovaj dečko što o pijanim priča i stjepan svaka čast

nisam ja ovo pitao bez veze volim te malene laptope
ali volim velike rezolucije
pa ja laptop koristim jedino u fotelji i na koljenima 90 posto je to surfanje
nema veze s filmovima negledam uopće
jedina mana tog powerbooka 13 inčnog koji sam imao je meni bila rezolucija

neigram ni igre ni ništa već kad otvorim bilo koji program
volim da mi je sitno
mal lagan uređaj a dobivam kao da imam velik monitor
vidim dobro
to je cijela priča oko toga
sad ko se bolje kuži
mislim da grafičke mogu bit problem ali sjećam se prastare na desktop računalima
ati 3d rage mogla je bez problema prikazivat super sliku na preko 2000x nešto
rezoluciju
a nevjerujem da se zagrijavala
evo imam je još nema ni ventilator ni ništa
03.03.2009 | 21:06
Za 400$ skrpaj ovo:

uneasysilence.com/archive/2008/10/13519/

jest da treba jos otkloniti neke musice oko kompatibilnosti ali radi.
03.03.2009 | 22:07
Može i MSI Wind bijeli, a da se naručiti sa instaliranim Leopardom 10.5.6 !
Dođe ukupno oko 480$, a izgleda kao bijeli apple .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa