ima li mogućnosti da apple izda laptop mini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ima li mogućnosti da apple izda laptop mini

03.03.2009 | 11:02
dpasaric je napisao:
NetBook malog formata?
Ukratko, tko hoće jeftin Apple prijenosnik neka uzme white MacBook i vozi. Što mu fali?

Bijeli MacBook koristim već gotovo dvije godine i mijenjao bih ga samo za bolji Appleov proizvod (Pro ili Air, ovisno o specijalizaciji unutar poslovnih obveza).

Na njemu radim sve: od pisanja jednostavnih dopisa u Wordu, prezentacija, obrada audio zapisa i priprema radio-emisija, obrada fotografija, grafičkih priprema do obrada video zapisa i izrade dokumentaraca od kojih sat i pol vremena. Na njemu imam DVD- pržilicu, po vani se spaja na mreže k'o Spajdermen, a s vremenom sam osjetio potrebu jedino za vanjskim diskom za pohranu fotografija (USB) i video-zapisa (fire-wire).

Ponekad bih volio imati nešto novije, ali ne iz neke velike potrebe, nego samo radi promjene. Budući da to nije racionalan zahtjev brzo me prođe. To vidim kad ga nekoliko dana ne koristim (npr. vikendom) - kad tad prionem poslu učini mi se kao nov i kao najbolji na svijetu.

Sad, dvije godine nakon kupnje njegova tržišna vrijednost je upola manja, ali on meni vrijedi kao prvog dana. Jedino što mi je žao jest da mu nisam mogao osigurati odgovarajuću torbu/ruksak za transport, zbog čega su se stvorile male napukline na plastici na na oštim rubovima.

Da živimo u ekonomski i politički sređenijoj zemlji imati Mac-a ne bi bilo stvar prestiža već stvar izbora između nekoliko podjednako dobrih proizvoda na tržištu. Meni su i prijenosnici nekih drugih proizvođača su vrlo poželjni, barem gledano hardverski, jer već sam zaboravio kako je raditi na "špičastim" Windowsima. No, s druge strane, ne možemo beskrajno pratiti informatičke trendove ukoliko imamo imalo socijalne osjetljivosti jer nema smisla da imam najbolju informatičku opremu, a u isto vrijeme razlikom u cijeni između novog i rabljenoj mogu pomoći nekome tko jedva preživljava zbog socijalnih nepravdi, prijevare, izrabljivanja, obiteljskih problema... Moramo gledati malo šire, iznad svoje strasti, ma koliko nam ona izgledala bezazlena, jer živimo samo jedan život i smatram da je ravnodušnost u njemu nedopustiva i neoprostiva, a sankcionira se na kraju života.
  • antemati
  • Posjetitelj
03.03.2009 | 13:24
ovaj dečko što o pijanim priča i stjepan svaka čast

nisam ja ovo pitao bez veze volim te malene laptope
ali volim velike rezolucije
pa ja laptop koristim jedino u fotelji i na koljenima 90 posto je to surfanje
nema veze s filmovima negledam uopće
jedina mana tog powerbooka 13 inčnog koji sam imao je meni bila rezolucija

neigram ni igre ni ništa već kad otvorim bilo koji program
volim da mi je sitno
mal lagan uređaj a dobivam kao da imam velik monitor
vidim dobro
to je cijela priča oko toga
sad ko se bolje kuži
mislim da grafičke mogu bit problem ali sjećam se prastare na desktop računalima
ati 3d rage mogla je bez problema prikazivat super sliku na preko 2000x nešto
rezoluciju
a nevjerujem da se zagrijavala
evo imam je još nema ni ventilator ni ništa
03.03.2009 | 21:06
Za 400$ skrpaj ovo:

uneasysilence.com/archive/2008/10/13519/

jest da treba jos otkloniti neke musice oko kompatibilnosti ali radi.
03.03.2009 | 22:07
Može i MSI Wind bijeli, a da se naručiti sa instaliranim Leopardom 10.5.6 !
Dođe ukupno oko 480$, a izgleda kao bijeli apple .
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 6 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, tino1, Anonimci (432)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds