iBook G3 (600 MHz, 256 Mb, Combo)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iBook G3 (600 MHz, 256 Mb, Combo)

18.03.2004 | 14:40
Dajte recite mi molim vas dal` se u doticni moze staviti vise od 640 Mb RAM-a koliko je zapravo navedeno u spec. kao maximum tj. dal je prvi RAM slot (koji je skriven od korisnika i u njega utaknut modul 128 Mb RAM-a) moguće zamjeniti s modulom od 512 Mb PC133 SODIMM ili je taj RAM zalemljen na ploču?

Mozda znate neki www gdje je to objasnjeno?

Hvala unaprijed na odgovoru!
18.03.2004 | 17:09
Da, moguće je. Bilo je govora o tome nedavno na xlr8.
19.03.2004 | 11:49
Hmm, trazih, trazih i nemogoh naci. Ako mozda znate tocnu lokaciju na toj stranici na tu temu puno bi pomoglo. Ako se sjecate, sto kazu o 1 Gb RAM-a na tom stroju tj. dal doticni memorijski kontroler to podrzava, te ako da nacin pristupa tom "skrivenom" memorijskom slotu?

Ispricavam se ako puno trazim te unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Lijep pozdrav!
19.03.2004 | 16:06
Ja sam vidio neke memorije za G4 iBookove i iMacove koje omogućuju više memorije nego po Appleovim specifikacijama. Znam da to nije ono što tražiš, ali možda nađeš nešto slično. Pogledaj link:

maccentral.macworld.com/news/2003/11/12/trans/
19.03.2004 | 20:36
Aristotelus, sudbina je htjela da sam danas rastavljao bas jedan takav iBook, i mogu iz prve ruke reci da je ta memorija nazalost zalemljena na plocu. S obzirom da se cini da je najveci modul koji ide u memory slot onaj od 512 MB, cini se da nisu lagali o maksimalnom kapacitetu, osim ako jednog dana unutra ne prepozna i modul od 1GB.
To su sitne razlike izmedju iBooka i PowerBooka
19.03.2004 | 22:50
Siguran sam da sam to vidio na xlr8. Radilo se o iBooku i čovjek je rekao da sada ima, ako se dobro sjećam, 1,128 mega memorije, Dakle, vjerojatno postoji trik kako to izvesti.
19.03.2004 | 23:49
"Trik" moze biti samo u tome da je stavio SODIMM od 1 GB i da ga je ovaj prepoznao...
20.03.2004 | 00:27
Nisam pratio što se nudi u zadnje vrijeme, ali ako netko nudi SO od 1 GB onda je gotovo sigurno da ga i stroj prepoznaje - isto kao što moj Beige prepoznaje 768 mega, a Apple je rekao da je 384 maksimum... e da - u sličnom kontekstu - negdje sam čitao da se netko našao tko je u G5 utrpao 16 GB RAM-a i sve radi... a Apple kaže da ide "samo" 8.
20.03.2004 | 13:22
Hmm, da. Vidim postoji odredeni interes, a i slicna razmisljanja. Posto vidim da je gsp. Riba takoder "hardwareas" kao i sam mozda mi moze reci kako su izgledali ti zalemljenji RAM moduli tj dal` je to serija zalemljenih chipova na maticnu plocu ili je to pak neko drugo apple-ovo "ingeniozno" rjesenje. Zasto! Pa bavim se mislju da bi se mozda cak i moglo taj zalemljeni RAM zamijeniti s drugim ako se radi samo o tzv. "keksima"?! Dakle samo bi trebalo saznati tip memorije koja je aplicirana i uzeti isti, a ostalo je stvar elektronike i odgovarajuce lemne stanice. Lijep pozdrav grupi!
20.03.2004 | 14:44
Haha, svidja mi se avanturisticki duh!
Koliko sam ja vidio, radi se o najobicnijim memorijskim cipovima sa memorijskog modula koji su zalemljeni na plocu. Nalaze se s donje strane i lako ih se uoci, cetiri komada u redu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 13 sati, 1 minute
  • Yonkis: Mene, kao prišlića, iznenadilo koliko je puno zastupljeniji Viber nego WhatsApp a Signal skoro nitko nije ni čuo (osim jabučnjaka). Zanimljivo.
  • Riba: Za tajne stvari imam pisacu masinu. :)
  • Riba: Ja imam instalirano sve pa tko kako hoce.
  • drlovric: Sve koje znam koriste Whatsapp. Viber, je isto popularan. Kao i Telegram. Signal nije bas zastupljen u mojim krugovima :)
  • dpasaric: Hehe, odlično, ja sam odavno prebacio sve na Signal.
  • Performita: Hvala Smayoo, Kako je Davor napisao ispod članka, i ja ebo čitam knjigu i lagano sve prijatelje, osobito one koji nemaju iPhone nagovaram na Signal.
  • smayoo: svima koje znam, to jest. :)
  • smayoo: skinuo i proslijedio link svima koji su još sposobni čitati knjige... :)
  • Performita: Ekipa, idemo sad svi skinuti besplatnu knjigu Guya Kawasakija da mu na administraciji stranice pokaže kako je odjeknulo u Hrvatskoj ;-)
  • dpasaric: Jest sitni sat, ali je published! :) Uživajte!
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Baš baš sve!
  • Djuro genijalac: Izgleda da je BAŠ sve ovdje
  • Djuro genijalac: [link]
  • Yonkis: Hooorayyyy [link]
  • dpasaric: Radim na tome da nabavim zanimljiv monitor za tehnički review, držite palčeve da upali jer bi moglo biti mnogima zanimljivo. :)
  • Yonkis: Font je drugačiji.
  • Performita: :-)
  • dpasaric: Pogledajte naslovnicu! :)
  • dpasaric: Taaaa-daaaa! :)
  • dpasaric: Javim uskoro... :)
  • dpasaric: Ne, ovdje na Jabučnjaku!
  • Yonkis: dpasaric - Jel' u Kokolu?
  • dpasaric: Spremamo poslasticu za večeras! :)
  • ivan.ocd: Hvala za konkretni model, budem i ja pogledao za takav neki model… imam puno knjiga koje trrba analizirati i tu je onda preslab.
  • drlovric: Moj kolega koristi Cowork sa M5 Pro sa 64GB, i nema tih problema... Ocigledno ti je taj Air preslab za tu specificnu namjenu :/
  • ivan.ocd: Da, prema Claudeu trebao bi M5 Max… neki dan je bilo preko 90GB Rama koje je koristilo… pogledat ću ovo sto si napisao pa javim
  • accom: Activity monitor će ti pokazat CPU / GPU / memory usage. Pretpostavljam, da je naročito GPU pod plafonom, a možda i Memory...
  • accom: A što kaže Claude po tom pitanju?
  • ivan.ocd: Ekipa, molim vas za brzinski savjet: imam MBA s 16GB RAM-a i koristim Claude puno, osobito Cowork. Izgleda da mi tih 16GB nije dovoljno jer svako malo dobijem upozorenje o memoriji, a i grije se ko lud (M5). Trebam li prodati ovaj Mac i gledati neki Pro ili Max s vise memorije ili hlađenja ili ne? Hvala
  • hal9000: OVO: -> [link]
  • hal9000: @yonkis: ma neki kompjuterski virusi... nemam pojma što je to! @smayoo: pa ja bih baš na krstarenje... :D
  • VanjusOS: [link]
  • smayoo: Sad su ti ta krstarenja vrlo povoljna pa nemaš više izgovora. ;)
  • Yonkis: hal9000 misliš o norovirusima? Srećom besparica me opet spasila pa nisam na kruzerima :j
  • hal9000: Danas čujem ekipu kako priča o nekim virus killer-ima. Može mi netko objasniti što je to? :D
  • imjasminh: Prodano kolegi s foruma.
  • imjasminh: 750 eur - [link]
  • Yonkis: Moram priznati da je ovo dobro odrađena aplikacija: [link]
  • imjasminh: Pozdrav svima! Prodajem Apple Watch Ultra 3, 49mm Black Titanium, račun garancija. Nije ni 2 mjeseca star, bacite pogled na oglase: [link]
  • dpasaric: I previše su ih prodali s obzirom na sve... oko 600.000
  • user: pa se nije dobro prodavao
  • user: Apple Vision je očito preskup bio
  • Riba: Bas glupost od hardvera.
  • Yonkis: Ok, i nije to neuspjeh, nešto su naučili iz toga, nadam se.
  • Riba: RIP Apple Vision. - [link]
  • drlovric: Lijepo [link]
  • dpasaric: Kao jako su zabirnuti za tvoju privatnost, a istovremeno s druge strane čini sve da je potkopaju...
  • Yonkis: Ova opcija neće nikada biti dostupna u EU ili...? [link]
  • Yonkis: The iOS 26.4.2, iPadOS 26.4.2, iOS 18.7.8, and iPadOS 18.7.8 updates that Apple released today address a security vulnerability that the FBI recently used to extract Signal message previews from an iPhone even after the app was deleted.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.66 Seconds

Provided by iJoomla SEO