eksterni monitor ?!?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eksterni monitor ?!?

25.01.2009 | 22:19
hm dakle imam dodatni monitor koji sam spojila na macbook pro, i sve radi kako triba i to...
samo zanima me dali mogu nekako to sve postaviti tako da sa eksternim mišem i tipkovnicom radim sa zatvorenim mac-om???
ono samo na tom dodatnom monitoru???
25.01.2009 | 23:14
Apple nudi detaljna uputstva ovdje. U osnovi moras spojiti vanjski monitor, vanjsku tipkovnicu i misa, zatim zatvoriti MacBook, i kada ode u sleep probuditi ga klikom na mis ili pritiskom tipke.
Kada se zelis vratiti na interni display, moras MacBook staviti u sleep iskopcati vanjski display i kada ga otvoris ugradjeni ekran se raditi.
26.01.2009 | 19:39
kad smo već kod ovoga, htio sam pitati da li se MBP grije išta više kada je tako zatvoren. koristio sam ga na taj način par puta, ali ništa prezahtjevno. zanima me kada se rade zahtjevnije stvari (i ventilatori se čuju defešta) da li se grije puno više nego kada je otvoren?
  • spike.five
  • Posjetitelj
26.01.2009 | 22:11
kad smo već na hlađenju macbooka, di su otvori za zrak na novom aluminijskom?? danas sam ga gledo, uzet ću si ga, i nigdje ih nisam našao...

Općenito se macbookovi ne pregrijavaju previše, jelda?
26.01.2009 | 22:36
Nisam siguran da se novi unibody MacBook Pro smije koristiti zatvoren. Otvori za ventilaciju su "skriveni" u pregibu zaslona tako da je put za ventilaciju slobodan samo kad je zaslon otvoren. Ako zaklopiš, put ventilacije je definitivno zatvoren.
27.01.2009 | 00:30
Stari MacBook Pro je bio projektiran da radi dok je ekran zatvoren. Ne znam kako je kod novoga ali bi ocekivao da si situacija ista. Doduse djabe ako je projektirano da tako radi ako je to ucinjeno lose.
27.01.2009 | 00:49
no dobro. moj je alu. multibody

kontam da bi već bilo o tome riječi da je nekome riknuo mmbp zbog toga.
02.04.2009 | 17:22
ispričavam se svima koji očekuju odgovor vezan za eksterni monitor za MacBook. radi se o novom MacProu za video montažu. trebao bi sad uzeti neki novimonitor do 2000 kn. imam u kombinaciji svega, od Samsunga do Philipsa, pa me zanima ima li netko iskustva s kupovinom istog i na što je bolje pripaziti da bude čim bolje, rezolucija, odaziv ili kontrast. zahvaljujem svima unaprijed, posebno g. dpasaricu na ultrabrzim savjetima
02.04.2009 | 17:59
Da li si gledao testove monitora u Bugu ili Vidiju? Ne tako davno je bio neki test baš tih low-end monitora u klasi do 2 tisuće. Mislim da se moglo dobiti čak i 24" za taj novac.
02.04.2009 | 20:10
Uh ja bi prvenstveno savjetovao da se ipak uzme nesto ozbiljnije ako je to na stroju koji sluzi za montazu i u kojeg se bulji 8+ sati dnevno
02.04.2009 | 21:07
To sam i ja prvo rekao na Vikalici, ali čovjek kaže da je limit 2,000 kn i gotovo. Loš kompromis, ja mislim da je monitor najvažniji dio računala i da su oči zadnje mjesto za štednju.
03.04.2009 | 00:37
Sa Samsungom uglavnom ne moze pogrijesiti. I tako 70% monitora na trzistu koristi njihove matrice.
03.04.2009 | 10:43
jest. samsung su solidni, ali ništa posebno (barem ove koje sam ja vidio). prije bih preporučio DELL. imaju odlične monitore. uz apple-ove, najbolji koje je moje ćoravo oko vidjelo!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 13 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa