eksterni monitor ?!?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eksterni monitor ?!?

25.01.2009 | 22:19
hm dakle imam dodatni monitor koji sam spojila na macbook pro, i sve radi kako triba i to...
samo zanima me dali mogu nekako to sve postaviti tako da sa eksternim mišem i tipkovnicom radim sa zatvorenim mac-om???
ono samo na tom dodatnom monitoru???
25.01.2009 | 23:14
Apple nudi detaljna uputstva ovdje. U osnovi moras spojiti vanjski monitor, vanjsku tipkovnicu i misa, zatim zatvoriti MacBook, i kada ode u sleep probuditi ga klikom na mis ili pritiskom tipke.
Kada se zelis vratiti na interni display, moras MacBook staviti u sleep iskopcati vanjski display i kada ga otvoris ugradjeni ekran se raditi.
26.01.2009 | 19:39
kad smo već kod ovoga, htio sam pitati da li se MBP grije išta više kada je tako zatvoren. koristio sam ga na taj način par puta, ali ništa prezahtjevno. zanima me kada se rade zahtjevnije stvari (i ventilatori se čuju defešta) da li se grije puno više nego kada je otvoren?
  • spike.five
  • Posjetitelj
26.01.2009 | 22:11
kad smo već na hlađenju macbooka, di su otvori za zrak na novom aluminijskom?? danas sam ga gledo, uzet ću si ga, i nigdje ih nisam našao...

Općenito se macbookovi ne pregrijavaju previše, jelda?
26.01.2009 | 22:36
Nisam siguran da se novi unibody MacBook Pro smije koristiti zatvoren. Otvori za ventilaciju su "skriveni" u pregibu zaslona tako da je put za ventilaciju slobodan samo kad je zaslon otvoren. Ako zaklopiš, put ventilacije je definitivno zatvoren.
27.01.2009 | 00:30
Stari MacBook Pro je bio projektiran da radi dok je ekran zatvoren. Ne znam kako je kod novoga ali bi ocekivao da si situacija ista. Doduse djabe ako je projektirano da tako radi ako je to ucinjeno lose.
27.01.2009 | 00:49
no dobro. moj je alu. multibody

kontam da bi već bilo o tome riječi da je nekome riknuo mmbp zbog toga.
02.04.2009 | 17:22
ispričavam se svima koji očekuju odgovor vezan za eksterni monitor za MacBook. radi se o novom MacProu za video montažu. trebao bi sad uzeti neki novimonitor do 2000 kn. imam u kombinaciji svega, od Samsunga do Philipsa, pa me zanima ima li netko iskustva s kupovinom istog i na što je bolje pripaziti da bude čim bolje, rezolucija, odaziv ili kontrast. zahvaljujem svima unaprijed, posebno g. dpasaricu na ultrabrzim savjetima
02.04.2009 | 17:59
Da li si gledao testove monitora u Bugu ili Vidiju? Ne tako davno je bio neki test baš tih low-end monitora u klasi do 2 tisuće. Mislim da se moglo dobiti čak i 24" za taj novac.
02.04.2009 | 20:10
Uh ja bi prvenstveno savjetovao da se ipak uzme nesto ozbiljnije ako je to na stroju koji sluzi za montazu i u kojeg se bulji 8+ sati dnevno
02.04.2009 | 21:07
To sam i ja prvo rekao na Vikalici, ali čovjek kaže da je limit 2,000 kn i gotovo. Loš kompromis, ja mislim da je monitor najvažniji dio računala i da su oči zadnje mjesto za štednju.
03.04.2009 | 00:37
Sa Samsungom uglavnom ne moze pogrijesiti. I tako 70% monitora na trzistu koristi njihove matrice.
03.04.2009 | 10:43
jest. samsung su solidni, ali ništa posebno (barem ove koje sam ja vidio). prije bih preporučio DELL. imaju odlične monitore. uz apple-ove, najbolji koje je moje ćoravo oko vidjelo!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 12 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi