eksterni monitor ?!?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eksterni monitor ?!?

25.01.2009 | 22:19
hm dakle imam dodatni monitor koji sam spojila na macbook pro, i sve radi kako triba i to...
samo zanima me dali mogu nekako to sve postaviti tako da sa eksternim mišem i tipkovnicom radim sa zatvorenim mac-om???
ono samo na tom dodatnom monitoru???
25.01.2009 | 23:14
Apple nudi detaljna uputstva ovdje. U osnovi moras spojiti vanjski monitor, vanjsku tipkovnicu i misa, zatim zatvoriti MacBook, i kada ode u sleep probuditi ga klikom na mis ili pritiskom tipke.
Kada se zelis vratiti na interni display, moras MacBook staviti u sleep iskopcati vanjski display i kada ga otvoris ugradjeni ekran se raditi.
26.01.2009 | 19:39
kad smo već kod ovoga, htio sam pitati da li se MBP grije išta više kada je tako zatvoren. koristio sam ga na taj način par puta, ali ništa prezahtjevno. zanima me kada se rade zahtjevnije stvari (i ventilatori se čuju defešta) da li se grije puno više nego kada je otvoren?
  • spike.five
  • Posjetitelj
26.01.2009 | 22:11
kad smo već na hlađenju macbooka, di su otvori za zrak na novom aluminijskom?? danas sam ga gledo, uzet ću si ga, i nigdje ih nisam našao...

Općenito se macbookovi ne pregrijavaju previše, jelda?
26.01.2009 | 22:36
Nisam siguran da se novi unibody MacBook Pro smije koristiti zatvoren. Otvori za ventilaciju su "skriveni" u pregibu zaslona tako da je put za ventilaciju slobodan samo kad je zaslon otvoren. Ako zaklopiš, put ventilacije je definitivno zatvoren.
27.01.2009 | 00:30
Stari MacBook Pro je bio projektiran da radi dok je ekran zatvoren. Ne znam kako je kod novoga ali bi ocekivao da si situacija ista. Doduse djabe ako je projektirano da tako radi ako je to ucinjeno lose.
27.01.2009 | 00:49
no dobro. moj je alu. multibody

kontam da bi već bilo o tome riječi da je nekome riknuo mmbp zbog toga.
02.04.2009 | 17:22
ispričavam se svima koji očekuju odgovor vezan za eksterni monitor za MacBook. radi se o novom MacProu za video montažu. trebao bi sad uzeti neki novimonitor do 2000 kn. imam u kombinaciji svega, od Samsunga do Philipsa, pa me zanima ima li netko iskustva s kupovinom istog i na što je bolje pripaziti da bude čim bolje, rezolucija, odaziv ili kontrast. zahvaljujem svima unaprijed, posebno g. dpasaricu na ultrabrzim savjetima
02.04.2009 | 17:59
Da li si gledao testove monitora u Bugu ili Vidiju? Ne tako davno je bio neki test baš tih low-end monitora u klasi do 2 tisuće. Mislim da se moglo dobiti čak i 24" za taj novac.
02.04.2009 | 20:10
Uh ja bi prvenstveno savjetovao da se ipak uzme nesto ozbiljnije ako je to na stroju koji sluzi za montazu i u kojeg se bulji 8+ sati dnevno
02.04.2009 | 21:07
To sam i ja prvo rekao na Vikalici, ali čovjek kaže da je limit 2,000 kn i gotovo. Loš kompromis, ja mislim da je monitor najvažniji dio računala i da su oči zadnje mjesto za štednju.
03.04.2009 | 00:37
Sa Samsungom uglavnom ne moze pogrijesiti. I tako 70% monitora na trzistu koristi njihove matrice.
03.04.2009 | 10:43
jest. samsung su solidni, ali ništa posebno (barem ove koje sam ja vidio). prije bih preporučio DELL. imaju odlične monitore. uz apple-ove, najbolji koje je moje ćoravo oko vidjelo!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 43 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku