AppleTV ili Mini za dnevni boravak?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AppleTV ili Mini za dnevni boravak?

23.01.2009 | 15:12
Zanima me misljenje da li je po vama bolje kupiti ATV ili da Mini upadne u tu ulogu?

Razmisljao sam i o toj varijanti, jer ne znam kako da povezem iMac i HDTV.

ATV ima puno ogranicenja glede raznih formata koje ne podrzava, dok bi Mini to odradjivao bez greske.

Bezicno bi ga povezao sam iMacom koji bi na njega stremao sadrzaj koji nije direktno pohranjen na Miniju. A mogao bi pristupati i externom disku kao i iMac.

E sad, sto se tice buke u radu i zagrijavanja, ja mislim da je to isto tu negdje, samo je mali problem kod Minija sto nema HDMI izlaz.

ATV ima malo usminkaniji frontrow, daljinski je isti, a Mini je opet kompic kojeg kasnije mogu koristiti za bilo sto drugo.

Ali je Mini i skuplji.

Tako da nemam pojma sto napraviti.

Svaki savjet dobrodosao.

Hvala!
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.01.2009 | 15:23
Uzmi papir i olovku i napravisi pro et contra jer očigledno imaš u glavi sve već postavljeno, ali si ne možeš odjednom procesuirati toliko informaciju pa tako ni donijeti ispravnu odluku..

Moj savjet ti je mini.. možeš rpomijenit UI jer postoji nekoliko varijanti, ja npr ne koristim frontrow neg Flex - defaultni mi je relativno ruzan, ali je flexibilian pa ga se da podesit..

Dakle mini.. al opet, tu te muči i kaj nema HDMI i kaj je skuplji.. ak ti je HDMI full važan, nema dvojbe.. uzmeš appleTV, al onda ne možeš gledat xvide.. Dakle, sam vidi kaj ti paše..

Dodatkovnik:

Kaj se tiče strimanja, ne koristim wireless za to.. ali koristim externi disk (u koji ponekad dropnem s nekog udaljenog kompa preko wirelessa film pa ga Flex more pustit) i koristim žicu prema jednom kompu pa tako radi..

e da.. zakaj flex.. zato kaj ima pomicanje titlova, audija (volim taj fajntjuning), kaj možeš stavit bookmarke (fimmarke, votevr)
23.01.2009 | 15:54
Da se i AppleTV ishakirati da podrzava divx-e i sve ostalo sto vec ide uz to...
23.01.2009 | 16:17
Baci oko na www.atvflash.com
23.01.2009 | 18:14
Ja imam AppleTV i mogu ti reći da sam prezadovoljan. Imam i ATVflash instaliran tako da fileove mogu prebacivati preko Cyberducka (ftp-a) a ne preko iTunesa a možeš stavit stvarno bilo kakav file, avi, divx... Sve živo!
Spojio sam ga preko HDMI-a na Panasonic Full HD LCD i neki dan sam gledao HD Wall-e! Nevjerojatno!
23.01.2009 | 18:51
Nemoj uopće razbijati glavu nego sačekaj novi Mini, pa onda odluči. Ne bih se iznenadio da ubiju AppleTV i Mini i sve objedine u jedan Mac nano.
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.01.2009 | 19:54
Ak cemo nudit alternative, ja ti preporučujem da pričekaš imac 40"
23.01.2009 | 20:24
Ma nije mi to zurba nikakva (niti prijeka potreba ) ali eto pomislio sam da bi to mogao biti zgodan nacin za napraviti media centar doma.

Taj novi Mini mi je zanimljiv i iz drugih razloga, medjutim predugo pricaju svi o njemu, a njega nema pa nema

Da li bi tu zadacu mogao obavljati neki polovan Mini, jer ako bi isao na rabljenog onda i argument nize cijene ATV-a pada u vodu?

Mislim, ne znam sve procesore koji se ugradjuju u Mini, ali pretpostavljam da ih ima dostatnih za normalnu video reprodukciju HD-a.

Mada na Ebayu ima i ATV po 150€, cak i sa ugradjenim 250gb diskovima (valjda najveci sto moze u ATV), pa bi sa tim ugradjenim flashom koji otkljucava i druge sadrzaje mozda i to bilo dobro rjesenje?

Bem mu misha, opet sam na pocetku mozganja
23.01.2009 | 21:08
Ako imaš klince koji gledaju puno crtića, a usput voliš filmove, uzmi Apple TV. Mini će za njih biti prekompliciran i šanse da ti nekaj zeznu se povećavaju njihovim godinama. (1-2 god 100%, 2-3 god 90% itd)
Ako nemaš klince, onda uzmi MacMini.
24.01.2009 | 14:32
Ping dobro govoris za djecu, nisam o tome kontao uopce

Imam kcerku od godinu dana, haos pravi po stanu u svakom pogledu. I to puzeci samo, jos ne hoda

Ne smijem ni zamisliti sto ce se dogadjati kada pocne hodati gdje zeli.

Sad znam zasto sam uz Sony LCD TV dobio neku platnenu traku da fiksiras TV za regal, da ga dijete ne moze prevrnuti prema sebi. Smijao sam se tome, kao ludi Japanci, a sad cu je ipak morati potraziti jer je TV nisko gdje ga ona moze dohvatiti

Samo premala je ona da bi joj bilo "bitno" jel ATV ili Mini.

A dok ona nesto nauci da bi to mogla sama koristiti, to ionako ide vani iz stana, jer vidis kako ta tehnika brzo izlazi.

Kcerka mi je glavni razlog zasto to i radim, jer mi je vise pun k DVD-a po stanu. Nema gdje ih nema, nikada medij nije u svojoj kutiji, izgrebani, prljavi, razbacani, pola ih vise DVD uopce ne cita.

Najvjerojatnije cu kupiti rabljeni ATV pa vidjeti kako se ponasa. Bio je jedan ovdje na forumu ali mi je pobjegao za 10 minuta

Ako netko prodaje mozda, tu sam...
24.01.2009 | 19:35
Bio je i na MKu jedan sa 250gb diskom i flashom za nekih 2000kn ako se dobro sjecam ali je isto prodan
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi