Čišćenje kuglice na mišu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čišćenje kuglice na mišu

22.01.2009 | 15:50
Pitanje imam!
Kako očistiti kuglicu na appleovom Magičnom mišu?
22.01.2009 | 16:12
Pretrazi forum, o tome se vec dosta opsirno pisalo.
22.01.2009 | 16:39
svenibor je napisao:
Pitanje imam!
Kako očistiti kuglicu na appleovom Magičnom mišu?

Komad bijelog papira, miša okreneš na leđa, stisneš kuglicu na papir, voziš ga po papiru.
22.01.2009 | 16:44
Ovo sto kaze Tomislav a ako ne pomaze onda ces ga morati rastaviti i pocistiti. Imas na youtubeu hrpu tutorijala kako se to radi i stvarno nije previse komplicirano.
22.01.2009 | 16:49
Ja ga cistim flanelskom krpicom.

Okrenes mis naopako i brises s jedne strane na drugu, i tako u svim smjerovima.

Jako lagano se cisti, a cini mi se jos lakse prlja

Bez veze im je mis i kuglica, ali morali su to nekako tako napraviti jer bi citavom svijetu priznali da godinama nisu bili u pravu glede miseva, desne tipke i srednje tipke (ili tockica) na misevima iz PC svijeta.

Ovako su kao izmislili nesto novo a u principu ista stvar

Ali zato alu tipkovnica je cista desetka
22.01.2009 | 17:25
Ma steta jedino sto nisu napravili upotrebljiv mehanizam za otvaranje samog misa. Ja se cijelo vrijeme nadam da nam spremaju neko iznenadjenje u vezi toga jer su sad vec stvarno sve updateali osim nesretnog Mightya i Minija.
22.01.2009 | 17:43
Mene više od miša, s kojim zbilja nemam problema, provozam ga na leđima svakih par dana pa uopće ne dođem do toga da mi zašteka, smeta alu tastatura. Ne želim o tome kakava je za uporabu, navodno je zabranjeno prostačenje tu, al kak to čudo očistiti? Čime? Krpice za čišćenje naočala baš i nisu od koristi, alkohol tako tako. Čime to očistiti?
22.01.2009 | 18:57
Ne razumijem u cemu je problem sa ciscenjem tastature? Uzmes krpu/vlaznu maramicu/sto vec koristis i predjes preko nje, meni je puno jednostavnije nego cistiti obicnu tastaturu koju uvijek na kraju rastavim da pocistim kako treba. Vjerovatno se nakon par godina nakupi dosta smeca unutra pa treba skidati tipkice ali to sigurno ne treba raditi svaki cas.
22.01.2009 | 20:05
Moje je pitanje - zašto bi to trebalo tako često čistiti? Mislim - ja imam ovu alu-tipkovnicu 15 mjeseci i Mightyja isto toliko. Tipkovnica nije prljava, niti prašnjava, niti... a kuglica od miša je jednom do sad počela proklizavati i 10 minuta trljanja po A4 papiru je bilo dovoljno.
23.01.2009 | 00:41
smayoo je napisao:
Moje je pitanje - zašto bi to trebalo tako često čistiti? Mislim - ja imam ovu alu-tipkovnicu 15 mjeseci i Mightyja isto toliko. Tipkovnica nije prljava, niti prašnjava, niti... a kuglica od miša je jednom do sad počela proklizavati i 10 minuta trljanja po A4 papiru je bilo dovoljno.

Nda, naviko sam da mi tastatura izgleda ko nova i užasno me živcira ak nije tak. Naprosto popizdim kad tipke nisu _bijele_. Kaj se mišonje tiče, od prvog kugličara koji je nakon pojma nemam kolko mjeseci zaštekao zbog smeća, sam naprosto steko naviku svakih par dana protrljat kuglicu. Nije da kod tog trljanja vozim miša do besvjesti, šta sam morao da bi osposobio prvog kugličara kad mi je zaštekao, naprosto ga par puta potegnem po papiru. Al eto, otkad to redovito radim, niti jedan više nikad nije zaštekao.
23.01.2009 | 00:49
meni ta kuglica nikad nije ni radila, jedino scroll prema gore, sto se tastature tice, cisti se bez problema, jednom sam je zalio kavom u potpunosti bila je skroz namocena i nije radila tj. radila je kao da si stisnio sve tipke odjednom, ja je iskopcao, oprao u kadi, dobro posusio i nakon dan, dva - ko nova... a i blistala je kao nova
23.01.2009 | 01:41
Cujem na sve strane probleme sa majti mišem ... al stvarno ... nije da sam neki cistunac ... al ja svakih 3 -4 mjeseca uzmemm alo alkohola (ne pivo ) i malo toalet papira namocim te potrljam ... i vozi.
A kuglica je preluda ... nema mi za to zamjene .... probao sam logiteche i svašta ... i sve je to kul ali kuglica mi je zakon.
Da se moze jednostavnije otvarat mis za ove kojima to zatreba ... bio bi naj.
Tipkovnica je artework itself ... ciscenje je ultra jednostavno ...
23.01.2009 | 10:52
Zahvaljujem na masovnom odazivu i dobrim savjetima.
Fakat bi Apple trbao konstruirati jednostavniji sustav rastavljanja miša ili barem vađenja kuglice. Možda čak i malo veću kuglicu, možda bi bila preciznija.
Zanimljivo je da od dva miša koje rabim (na dva računala), jedan radi uzbrdo (skrol prema gore), a drugi nizbrdo. Ljevo-desno rade oba. Čudno!
S tipkovnicama nemam problema. Kad ne vidim više od pola slova uzmem rezervnu a zamazanu uvalim kćeri na čišćenje. Ona ima živaca i volje za to.
PS ili baj d vej. Nisam mišljenja da Apple nije dugo priznavao grešku glede količine tipaka na mišu. Osim kuglice koja je zbilja magična, druge tipke sam u preferencama pogasio jer je jedna dovoljna. U dvadesetak godina rada na Macu ni u jednom trenutku mi nije zatrebala još koja (možda zato što ne koristim Maca za igranje).
Da zakljucim temu. Svima hvala.
24.01.2009 | 11:21
ja bih trebao jedan savjet.meni lijeva tipka na misu ne radi.kad je pritisnem kao da sam desnu pritisnuo.u postavkama je lijeva primarna a desna sekundarna.sta bi moglo biti.
24.01.2009 | 13:15
scarface bojm se da ti je senzor unutra krepao. Ako ti je pod garancijom probaj ga zamijeniti, ako nije onda ga probaj otvoriti i pocistiti mozda se samo blesira zbog prljavstine i masnoce.
24.01.2009 | 15:22
ma ne znam do kad je garancija.imam mac par mjeseci.odnijet cu ga u prodavnicu kasnije pa javim sta je bilo.
24.01.2009 | 19:33
Ako ga imas par mjeseci i dosao je sa strojem onda ga nosi nazad, nemas sta razmisljati
25.01.2009 | 10:35
odnijeo sam ga.ima garanciju.bit ce gotov za sedmicu.mada mi nije jasno kako je riknuo.nisam ga puno koristio,jer sam vecinom koristio logitechov mis.
25.01.2009 | 14:37
Nema veze koliko si ga koristio, moj bezicni je imao problema sa registriranjem desnog klika od pocetka. Odnjeo sam ga u Sv. Nedjelju i dobio novog koji radi vec godinui pol bez problema.
03.02.2009 | 19:40
evo mene opet.dobio sam novi mis ali problem je ostao.znaci koju god tipku kliknem on je registruje kao da sam desnu pritisnuo.ne kontam sad nista.mozda je do mac-a
03.02.2009 | 19:45
100% si siguran da je System Prefsima right button secondary button, a left primary? Da li si probao pod drugim userom?
03.02.2009 | 20:11
Ajde ti nama postaj screenshot iz Sys Prefsa/Mouse! Da ti nisu ostali nekakvi driveri od tog Logitecha kojeg si koristio? Jel mozes uzeti od nekoga najobicniji usb mis sa dvije tipke pa probati kako radi? Mozda glupo pitanje ali da li znas koristiti Mightya (ne smijes imati obadva prsta gore za desni klik)?
03.02.2009 | 20:13
ukratko trljas kuglicu o papir dok se ne ocisti
03.02.2009 | 21:07
jarane koristio sam ga i prije .ali eto sad imam problem koji ne mogu rjesiti.a u postavkama je sve u redu.
kako da ti posaljem screenshot?
03.02.2009 | 21:24
otvori podešenja od miša u System preferences i onda pritisni command+chift+3 pa će ti se na desktopu pojaviti PICTURE1.PNG slika ekrana.
03.02.2009 | 22:33
I obavezno pogledaj da nemas neke Logitech drivere na stroju! Logitech Control Centar se zovu ako se ne varam, mogu pogledat detaljnije sutra na poslu jer imam MX1000
03.02.2009 | 23:51
Nevezano, ali korisno - umjesto da se radi snapshot cijelog ekana s CMD+SHIFT+3, može se napraviti snapshot samo dijela tako da se koristi CMD+SHIFT+4 (dobije se selection tool s koordinatama) - ili, još bolje, CMD+SHIFT+4, pa onda SPACE da se dobije "foto-aparat" koji onda screenshota samo prozor. Fora je što to napravi baš lijepo - s alfa kanalom, a radi na svemu - i na widgetima npr.
04.02.2009 | 10:58
Ali vjerojatno ne radi baš dobro ako i ne radi lijevi klik na mišu, zar ne?
04.02.2009 | 14:39
Gud point SmayooB)
04.02.2009 | 15:26
napokon sam nasao razlog.usb prikljucak od tipkovnice nije direktno bio spojen na imac nego na usb adapter.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 27 minuta
  • dpasaric: Vidio sam neke na Twitteru da su stavili dev betu, ali nisu ovdje.
  • mbp2009: ne vidim neke konkretne info na netu za to
  • mbp2009: Ne znam odakle ove diskusije poticu, ali da vidim, ima li koga na dev beti ios? Pogotovo ovaj dio me zanima za PBZ i poslovnu PBZ, ako radi
  • dpasaric: Čekam da mi dođe jedan zanimljiv komad hardvera, pa ću finalizirati velik pregled monitora koji će mnogima biti koristan!
  • dpasaric: "Your request has been processed"
  • Ender: takodje i ja molim admina da obrise i moj korisnicki nalog. ostavljam mogucnost da se kasnije opet prijavim kad i ako se neke stvari promene. pozzz i svako dobro.
  • dpasaric: @Air U redu, razumio sam. Hvala ti na svemu onom pozitivnom, ono drugo će srediti vrijeme.
  • jura22: Vrijeđaj partizane i Tita pa da vidiš.
  • Air: Ako si razumio onda napravi to, a ne da moram pisali litanije za jednostavan zahtjev.
  • dpasaric: Air, naravno da je dovoljno, ako to želiš mogu i ja odmah, ali hej, jutro je pametnije od večeri, prespavaj, pa javi, najmanji je problem kliknuti na delete.
  • Air: Zanimljiv vam je latinski. Uživajte. Između vaših upisa napišite što je potrebno da zatvorim račun na Jabučnjaku ako nije očigledno dovoljno razumljivo ovo što sam napisao na vikalici.
  • smayoo: Canis mater studiorum. Stara studentska. :D
  • dpasaric: @Gjuroo: Per aspera ad astra!
  • Gjuroo: @Air: Illegitimi non carborundum.
  • dpasaric: Chill out i vidjet ćeš kako će ovo sada biti ugodnije, korisnije i pozitivnije mjesto za sve korisnike.
  • dpasaric: Joj ne drami.
  • Air: Molim odgovornu osobu da obriše Air račun.
  • Air: U ovim novim okolnostima transparentnog licemjerstva pojedinca podvlačim crtu. Ja nemam želudac za trpiti to da mi jedan licemjer briše čiste postove samo zato što on ima problem u svojoj glavi. Kako je tino1 rekao bilo mi je zadovoljstvo dolaziti na Jabučnjak radi ljudi. Ovim putem pozdravljam sve dobre ljude Jabučnjaka i HVALA vam! Nakon ovog upisa brišem svoj račun.
  • dpasaric: Sve što je sada obrisano u "kafanskim laprdanjima" je bilo u dogovoru s Djurom, počistili samo za sobom i tko hoće može tamo dalje s "lakim temama".
  • drlovric: @Rusty: Slazem se 100%. Svako bira za sebe. Jedna tema u sekciji Razno, nije smetala nikome ko je dosao da konzumira nesto drugo. Ako sam dosao u ducan da kupim povrce, zasto bi mi smetalo sto prodaju i hranu za bebe? :)
  • rusty: Evo kao dugogodišnji član foruma, moram priznati da niti jednom nisam otvorio političke teme niti sudjelovao u njima na forumu. Dolazim vidjeti non političke, non automobili teme. I jedna i druga su mi kao nogomet, besmislene i ne interesantne. Da li će mi faliti, ne. Da li ću manje dolaziti na forum, ne.
  • dpasaric: To je tvoje viđenje.
  • dpasaric: Obećajem da ćemo je izreklamirati na forumu, pa tko voli…
  • Air: Znam tvoje ovlasti. Nije u tome problem. Problem je što se Jabučnjak predstavlja kao pozitivan, a ovo što ti radiš je negativno!
  • dpasaric: Evo, pokreni i ti moderiraj Signal grupu za vaše političke rasprave.
  • dpasaric: I probaj biti koristan. Pokreni nešto pametno i svima korisno.
  • dpasaric: Pročitaj kućni red još jednom.
  • Air: @dpasaric Otvorio si javni komunikacijski kanal. Tko si ti da brišeš postove iste tematike o kojoj sam pišeš, ako ti postovi nisu uvredljivi i ne krše nikakav zakon?
  • dpasaric: Poanta je da je besmisleno dalje širiti raspravu.
  • Air: Fakat imaš teških osobnih problema
  • Air: Protiv "cara" se ne smije ništa pisati?
  • Air: Smetati osobno?
  • Air: i zašto si obrisao ovaj moj tekst is te teme?
  • Air: u temi kafanska laprdanja
  • Air: @dpasaric Samostalno, ničim izazvan optužio si Djuru za nešto. Djuro ti je odgovorio. Budi čovjek, pa kada si "zagrizao" odgovori čovjeku na njegovu cijelu obranu. - stavku po stavku.
  • Air: Skrećeš TEMUsa svojih LOŠIH djela na svoja DOBRA djela (koja nitko ne spori).;)
  • dpasaric: Propast su lijenost i jalovo lamentiranje. Tko je vrijedan i radi neće propasti.
  • dpasaric: Jabučnjak je do svoje punoljetnosti davao odličnu pomoć svakome tko je došao i bez vaših političkih prepucavanja.
  • dpasaric: Vaša hipoteze su potpuno promašene! :) Ono kao "super je imati stalno aktivnu crnu kroniku jer će onda puno ljudi to čitati, pa će ti koji to čitaju pomagati drugima." Bez brige, tko treba pomoć dobit će je i bez crne kronike.
  • Air: Represija i samovolja su isključivo put u propast
  • drlovric: Represija i samovolja nikada nije rjesenje.
  • drlovric: Plenkovic je porucivao Hrvatima kome nije dobro neka ide u DE. Bis bald. A danas drzava daje pare povratnicima jer kapital su ljudi. Ako nas KGB sve rastjera odavdje, ovaj forum ce sam sebi biti svrha :)
  • Air: Mislim da je uvreda za članove jabučnjaka koji su aktivni u političkim temama na jabučnjaku uspoređivati ih sa ekipom koja “troši” takve teme na drugim portalima. Iako smo svakodnevno na forumu neke od tih politički tema nemaju upisa po nekoliko dana. To znači da ekipa nije “ovisna” o tome da non-stop nešto serucka nego se upisuje kad netko nešto ima.
  • Air: Na osnovu ovoga dolazimo da je vrijednost ovog foruma u ljudima koji su svakodnevno aktivni na forumu, a to je uz pomoći ovih političkih tema.
  • Air: Druga vrijednost je već navedena, a to je što je forum sa takvim temama bio aktivan, i ljudi su tada bili prisutni pa su češće otvarali tehničke teme i više pomagali. Danas, a pogotovo u skoroj budućnosti više neće biti potreba za ovakvim tehničkim forumima jer će ljudi pomoću AI-a brže i učinkovitije naći rješenja svog problema.
  • Air: Nije poanta tih tema da netko “ispadne” upravu, niti da se netko uvjeri u neku od teorija koje smo ovdje secirali. Poanta je da su mnogi članovi na osnovu smayoo-ovog angažmana korigirali svoje izražavanje i prepucavanje. Ja sam prvi među njima.
  • Air: Prva vrijednost naših politički tema je: kažu “željezo se kuje dok je vruće” po tom principu ja vidim velike promjene na mnogim članovima koji su aktivni u tim temama. Neće se netko naučiti komunicirati i promišljati o svojoj dosadašnjoj negativnoj komunikaciji kada nema “vatre” i aktivnog korektiva (u našem slučaju smayoo-ta).
  • Air: dok sam došao doma teme je već zaključana pa ću ovdje dodati… tino1 je većinu toga lijepo napisao. Dodati ću da mislim da ove “političke” teme nisu bile uzalud.
  • Bertone: Smanji veličinu slika i trebalo bi proći ili sačekaj da se javi Riba ili Davor, oni znaju kak je podešen forum i što prolazi, a što ne.
  • Yonkis: Htio sam odgovoriti na temu izgubljenih slušalica sa screenshotovima iz mobitela pa je bilo nekih 5-6 slika i nije prolazilo.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO