Čišćenje kuglice na mišu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Čišćenje kuglice na mišu

22.01.2009 | 15:50
Pitanje imam!
Kako očistiti kuglicu na appleovom Magičnom mišu?
22.01.2009 | 16:12
Pretrazi forum, o tome se vec dosta opsirno pisalo.
22.01.2009 | 16:39
svenibor je napisao:
Pitanje imam!
Kako očistiti kuglicu na appleovom Magičnom mišu?

Komad bijelog papira, miša okreneš na leđa, stisneš kuglicu na papir, voziš ga po papiru.
22.01.2009 | 16:44
Ovo sto kaze Tomislav a ako ne pomaze onda ces ga morati rastaviti i pocistiti. Imas na youtubeu hrpu tutorijala kako se to radi i stvarno nije previse komplicirano.
22.01.2009 | 16:49
Ja ga cistim flanelskom krpicom.

Okrenes mis naopako i brises s jedne strane na drugu, i tako u svim smjerovima.

Jako lagano se cisti, a cini mi se jos lakse prlja

Bez veze im je mis i kuglica, ali morali su to nekako tako napraviti jer bi citavom svijetu priznali da godinama nisu bili u pravu glede miseva, desne tipke i srednje tipke (ili tockica) na misevima iz PC svijeta.

Ovako su kao izmislili nesto novo a u principu ista stvar

Ali zato alu tipkovnica je cista desetka
22.01.2009 | 17:25
Ma steta jedino sto nisu napravili upotrebljiv mehanizam za otvaranje samog misa. Ja se cijelo vrijeme nadam da nam spremaju neko iznenadjenje u vezi toga jer su sad vec stvarno sve updateali osim nesretnog Mightya i Minija.
22.01.2009 | 17:43
Mene više od miša, s kojim zbilja nemam problema, provozam ga na leđima svakih par dana pa uopće ne dođem do toga da mi zašteka, smeta alu tastatura. Ne želim o tome kakava je za uporabu, navodno je zabranjeno prostačenje tu, al kak to čudo očistiti? Čime? Krpice za čišćenje naočala baš i nisu od koristi, alkohol tako tako. Čime to očistiti?
22.01.2009 | 18:57
Ne razumijem u cemu je problem sa ciscenjem tastature? Uzmes krpu/vlaznu maramicu/sto vec koristis i predjes preko nje, meni je puno jednostavnije nego cistiti obicnu tastaturu koju uvijek na kraju rastavim da pocistim kako treba. Vjerovatno se nakon par godina nakupi dosta smeca unutra pa treba skidati tipkice ali to sigurno ne treba raditi svaki cas.
22.01.2009 | 20:05
Moje je pitanje - zašto bi to trebalo tako često čistiti? Mislim - ja imam ovu alu-tipkovnicu 15 mjeseci i Mightyja isto toliko. Tipkovnica nije prljava, niti prašnjava, niti... a kuglica od miša je jednom do sad počela proklizavati i 10 minuta trljanja po A4 papiru je bilo dovoljno.
23.01.2009 | 00:41
smayoo je napisao:
Moje je pitanje - zašto bi to trebalo tako često čistiti? Mislim - ja imam ovu alu-tipkovnicu 15 mjeseci i Mightyja isto toliko. Tipkovnica nije prljava, niti prašnjava, niti... a kuglica od miša je jednom do sad počela proklizavati i 10 minuta trljanja po A4 papiru je bilo dovoljno.

Nda, naviko sam da mi tastatura izgleda ko nova i užasno me živcira ak nije tak. Naprosto popizdim kad tipke nisu _bijele_. Kaj se mišonje tiče, od prvog kugličara koji je nakon pojma nemam kolko mjeseci zaštekao zbog smeća, sam naprosto steko naviku svakih par dana protrljat kuglicu. Nije da kod tog trljanja vozim miša do besvjesti, šta sam morao da bi osposobio prvog kugličara kad mi je zaštekao, naprosto ga par puta potegnem po papiru. Al eto, otkad to redovito radim, niti jedan više nikad nije zaštekao.
23.01.2009 | 00:49
meni ta kuglica nikad nije ni radila, jedino scroll prema gore, sto se tastature tice, cisti se bez problema, jednom sam je zalio kavom u potpunosti bila je skroz namocena i nije radila tj. radila je kao da si stisnio sve tipke odjednom, ja je iskopcao, oprao u kadi, dobro posusio i nakon dan, dva - ko nova... a i blistala je kao nova
23.01.2009 | 01:41
Cujem na sve strane probleme sa majti mišem ... al stvarno ... nije da sam neki cistunac ... al ja svakih 3 -4 mjeseca uzmemm alo alkohola (ne pivo ) i malo toalet papira namocim te potrljam ... i vozi.
A kuglica je preluda ... nema mi za to zamjene .... probao sam logiteche i svašta ... i sve je to kul ali kuglica mi je zakon.
Da se moze jednostavnije otvarat mis za ove kojima to zatreba ... bio bi naj.
Tipkovnica je artework itself ... ciscenje je ultra jednostavno ...
23.01.2009 | 10:52
Zahvaljujem na masovnom odazivu i dobrim savjetima.
Fakat bi Apple trbao konstruirati jednostavniji sustav rastavljanja miša ili barem vađenja kuglice. Možda čak i malo veću kuglicu, možda bi bila preciznija.
Zanimljivo je da od dva miša koje rabim (na dva računala), jedan radi uzbrdo (skrol prema gore), a drugi nizbrdo. Ljevo-desno rade oba. Čudno!
S tipkovnicama nemam problema. Kad ne vidim više od pola slova uzmem rezervnu a zamazanu uvalim kćeri na čišćenje. Ona ima živaca i volje za to.
PS ili baj d vej. Nisam mišljenja da Apple nije dugo priznavao grešku glede količine tipaka na mišu. Osim kuglice koja je zbilja magična, druge tipke sam u preferencama pogasio jer je jedna dovoljna. U dvadesetak godina rada na Macu ni u jednom trenutku mi nije zatrebala još koja (možda zato što ne koristim Maca za igranje).
Da zakljucim temu. Svima hvala.
24.01.2009 | 11:21
ja bih trebao jedan savjet.meni lijeva tipka na misu ne radi.kad je pritisnem kao da sam desnu pritisnuo.u postavkama je lijeva primarna a desna sekundarna.sta bi moglo biti.
24.01.2009 | 13:15
scarface bojm se da ti je senzor unutra krepao. Ako ti je pod garancijom probaj ga zamijeniti, ako nije onda ga probaj otvoriti i pocistiti mozda se samo blesira zbog prljavstine i masnoce.
24.01.2009 | 15:22
ma ne znam do kad je garancija.imam mac par mjeseci.odnijet cu ga u prodavnicu kasnije pa javim sta je bilo.
24.01.2009 | 19:33
Ako ga imas par mjeseci i dosao je sa strojem onda ga nosi nazad, nemas sta razmisljati
25.01.2009 | 10:35
odnijeo sam ga.ima garanciju.bit ce gotov za sedmicu.mada mi nije jasno kako je riknuo.nisam ga puno koristio,jer sam vecinom koristio logitechov mis.
25.01.2009 | 14:37
Nema veze koliko si ga koristio, moj bezicni je imao problema sa registriranjem desnog klika od pocetka. Odnjeo sam ga u Sv. Nedjelju i dobio novog koji radi vec godinui pol bez problema.
03.02.2009 | 19:40
evo mene opet.dobio sam novi mis ali problem je ostao.znaci koju god tipku kliknem on je registruje kao da sam desnu pritisnuo.ne kontam sad nista.mozda je do mac-a
03.02.2009 | 19:45
100% si siguran da je System Prefsima right button secondary button, a left primary? Da li si probao pod drugim userom?
03.02.2009 | 20:11
Ajde ti nama postaj screenshot iz Sys Prefsa/Mouse! Da ti nisu ostali nekakvi driveri od tog Logitecha kojeg si koristio? Jel mozes uzeti od nekoga najobicniji usb mis sa dvije tipke pa probati kako radi? Mozda glupo pitanje ali da li znas koristiti Mightya (ne smijes imati obadva prsta gore za desni klik)?
03.02.2009 | 20:13
ukratko trljas kuglicu o papir dok se ne ocisti
03.02.2009 | 21:07
jarane koristio sam ga i prije .ali eto sad imam problem koji ne mogu rjesiti.a u postavkama je sve u redu.
kako da ti posaljem screenshot?
03.02.2009 | 21:24
otvori podešenja od miša u System preferences i onda pritisni command+chift+3 pa će ti se na desktopu pojaviti PICTURE1.PNG slika ekrana.
03.02.2009 | 22:33
I obavezno pogledaj da nemas neke Logitech drivere na stroju! Logitech Control Centar se zovu ako se ne varam, mogu pogledat detaljnije sutra na poslu jer imam MX1000
03.02.2009 | 23:51
Nevezano, ali korisno - umjesto da se radi snapshot cijelog ekana s CMD+SHIFT+3, može se napraviti snapshot samo dijela tako da se koristi CMD+SHIFT+4 (dobije se selection tool s koordinatama) - ili, još bolje, CMD+SHIFT+4, pa onda SPACE da se dobije "foto-aparat" koji onda screenshota samo prozor. Fora je što to napravi baš lijepo - s alfa kanalom, a radi na svemu - i na widgetima npr.
04.02.2009 | 10:58
Ali vjerojatno ne radi baš dobro ako i ne radi lijevi klik na mišu, zar ne?
04.02.2009 | 14:39
Gud point SmayooB)
04.02.2009 | 15:26
napokon sam nasao razlog.usb prikljucak od tipkovnice nije direktno bio spojen na imac nego na usb adapter.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 27 minuta
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.
  • 1v@n: Stavim slike i više detalja ako mi netko kaže koja bi bila odgovarajuća tema za to
  • 1v@n: Psst… jel ima nekog ovdje da ga zanima iPod Photo 40GB (4. Gen) i iPhone 3GS 32GB? Prije nego puknem to na oglase, trebam nekakvu realnu procjenu jer nekakav par specijalaca traži skoro 1500€ za 3GS…
  • matijazx: Da li može u kojem postu na forumu, malo više o tome? :-)
  • drlovric: Radili smo danas mali test sa nekoliko igara. Macbook M5 Pro bolje vrti Windows igre od Steam Machine. Kakva luda vremena :)
  • matijazx: Za eartipse, u specijaliziranoj trgovini kod zagrebačkog Cvjetnog trga.
  • Yonkis: U RH nemam pojma ali ima Amazon
  • iAnte: Ekipa gdje u hr nabaviti eartipse za AirPods pro?
  • Yonkis: Kava, pivo, konjak, štok?
  • smayoo: Je. Jučer je došao
  • Yonkis: Znači Riba je u Rijeci?
  • dpasaric: Ajme da vidite što mi je Riba donio! Mislim da ću u nekom trenu napraviti šaljivi test/review! Hint: radi se o robi iz Brazila! :)
  • CoffeePod: Nadam se da će me služit sljedećih 10 godina ????
  • CoffeePod: Koja sreća da sam prošle godine za 2.900 uzeo MBP 16 48GB RAM 1TB
  • dpasaric: Nema, možda nešto sitno što je lokalno na lageru.
  • zvone: Mislim da u istylwu imaju jos stare cijene. Ili?
  • dpasaric: Klijent jučer poželio kupiti jedan solidan MacBook Pro 16", cijena nešto iznad 3.000 € PDV. Što mislite koliko je nakon poskupljenja radne memorije? 3.500 € PDV... veselo...
  • dpasaric: Hardver koji mi je trebao doći na review nažalost kasni! Nadam se da će uskoro! :)
  • Pongy75: @smayoo - Victoria!!!
  • smayoo: MX Master FTW! :)
  • zoranowsky: Od mene isto glas za MX master
  • Pongy75: Palac gore za Logitech MX Master! Od Magic mouse zabolinruka nakon duljeg rada.
  • Tito: MAgic mouse - najbolji mis ikada!!!
  • drlovric: @super. Zaobidji ga u sirokom luku. Bolje kupi za te pare Logitech MX Master :)
  • jura22: Rubno? Nije upotrebljiv osim kao ukras na stolu. Imao dva, jednog prodao a drugog poklonio kupcu mog MBP.
  • dpasaric: Magic Mouse - lijep, ali rubno upotrebljiv! :)
  • superstric: ako netko treba, apple magic mouse 63,01 euro na amazon prime day

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

dpasaric, Gjuroo, jura22, matijazx, Riba, robertM, Anonimci (12382)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.49 Seconds

Provided by iJoomla SEO