Radeon 3870 HD Mac edition u Hrvata
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Radeon 3870 HD Mac edition u Hrvata

21.01.2009 | 14:43
Pozdrav svima.

Imam Mac Pro, model 2006, i razmišljam o zamjeni 7300gt za radeon 3870 ili 8800gt Naravno buduci da je radeon jeftiniji nekako mi je i zanimljiviji. Medjutim nigdje ga kod nas nisam nasao za kupiti pa neznam jel sam ja lud ili kaj?
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 14:52
i meni je na wish listi.. i izgleda da je uskoro u kompu..

eshop.macsales.com/item/ATI%20Technologies/100435928/

Ja ću od tamo jer mi se ne da razbijat glavu..

Izabrao sam ATI zbog preferiranja Atija naspram Nvidije.. i to čisto iz ženskih razloga, svidja mi se više i to je to..
21.01.2009 | 15:19
Je gledao sam ali me matematika zulja, naime

220$*cca 5kn=1100kn
PDV 22%*1100=240kn
poštarina 42$*5=210kn
naknada carine za rad=90kn

total=1650kn,

a za novu nvidiu 8800gt za koju imam onda i valjanu garanciju u hr, ak sredim prek firme bez pdv-a sto bi mogao, 1510kn. A cijene vani su 220$ ha 3870 i 280$ za 8800gt.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 15:48
Ne znam što znači srediti prek firme bez pdva jer sam fizikalac..

3870 mozda nije bolja kartice, mozda je, ali moji novci idu AMDu..

Kupio bih kod nas, ali kao sto si sam primijetio, nije da ih ima.. il smo obojica ludi..
21.01.2009 | 15:59
Ma nadjes nekog da ti uzme na firmu i eto. Nismo ima je finder.hr sad sam saznao na mackorisniku za samo...

pazi!...

Radeon 3870 za......

2700KN!!!
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 16:46
haha!

E, a vidi ovo.. sad sam vidio u novom patchu WoWa da je podrzan 3d uz pomoć naravno gramzljive nvidije jer bi to znacilo da trebam i odredjeni monitor i one naocale itd..

www.nvidia.com/object/3d_stereo.html

al opet.. s obzirom da wish lista na sebi ima viewsonice, moglo bi se dogodit da budem strpljiv pa onda krenem u drugom pravcu.. phillips ili zalman..
21.01.2009 | 17:14
Ovako...

Apple niti uz jedan svoj stroj ne nudi Radeon 3870 i samim tim nije u službenoj Apple ponudi niti se može nabaviti kao rezervni dio.

Ukratko - kupi kod OWC-a i plati slanje preko Atlantika ako baš želiš tu karticu. Osobno, mislim da je pametnije na firmu kupiti jaču 8800 kod nas s garancijom. Za 8800 je kod narudžbe bitno naglasiti da li imaš Clover ili Harper seriju Mac Pro. Također, bitna je brzina sabirnice - oni najstariji modeli ne mogu koristiti 8800 uopće. Dakle, uvjet za 8800 je brzina sabirnice od barem 1.33 GHz (Requires Mac Pro bus speed 1.33GHz with PCI-Express).

Ako imaš stariji, možda moraš na Radeon jer nemaš izbora, mislim da on nema to ograničenje.
22.01.2009 | 02:02
Ja slazem se, s obzirom na stanje jos je najbolje kupiti u hr nvidiu 8800gt preko firme pa se ima i garancija. Stroj je MacPro 2.0, 2007. na 1.33GHz. Neznam, moram jos odluciti, to je iovako kucni stroj koji ne zaradjuje novce. Ovo bi uzeo sebi za gust al bome skup gust
22.01.2009 | 04:02
8800 kartica je odlična, ali glasna ako se igra nešto "jače" u punoj rezoluciji. I onda kreneš u modifikacije kao ona koju sam opisao na Jabučnjaku... tako, što bi se reklo "mixed bag".

Ja se nekako nadam da će ATI izdati Radeon serije 4 u Mac verziji, pa onda još omogućiti SLI mod. Eeeeee, to bi već bio posao - i dobra kartica za pristojnu cijenu - i ultra performanse s dvije kartice za one koji baš žele maksimum.

Vidjeti ćemo što će doći s 12-jezgrenim Mac Pro kada se pojave...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 18 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.56 Seconds

Provided by iJoomla SEO