Radeon 3870 HD Mac edition u Hrvata
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Radeon 3870 HD Mac edition u Hrvata

21.01.2009 | 14:43
Pozdrav svima.

Imam Mac Pro, model 2006, i razmišljam o zamjeni 7300gt za radeon 3870 ili 8800gt Naravno buduci da je radeon jeftiniji nekako mi je i zanimljiviji. Medjutim nigdje ga kod nas nisam nasao za kupiti pa neznam jel sam ja lud ili kaj?
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 14:52
i meni je na wish listi.. i izgleda da je uskoro u kompu..

eshop.macsales.com/item/ATI%20Technologies/100435928/

Ja ću od tamo jer mi se ne da razbijat glavu..

Izabrao sam ATI zbog preferiranja Atija naspram Nvidije.. i to čisto iz ženskih razloga, svidja mi se više i to je to..
21.01.2009 | 15:19
Je gledao sam ali me matematika zulja, naime

220$*cca 5kn=1100kn
PDV 22%*1100=240kn
poštarina 42$*5=210kn
naknada carine za rad=90kn

total=1650kn,

a za novu nvidiu 8800gt za koju imam onda i valjanu garanciju u hr, ak sredim prek firme bez pdv-a sto bi mogao, 1510kn. A cijene vani su 220$ ha 3870 i 280$ za 8800gt.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 15:48
Ne znam što znači srediti prek firme bez pdva jer sam fizikalac..

3870 mozda nije bolja kartice, mozda je, ali moji novci idu AMDu..

Kupio bih kod nas, ali kao sto si sam primijetio, nije da ih ima.. il smo obojica ludi..
21.01.2009 | 15:59
Ma nadjes nekog da ti uzme na firmu i eto. Nismo ima je finder.hr sad sam saznao na mackorisniku za samo...

pazi!...

Radeon 3870 za......

2700KN!!!
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.01.2009 | 16:46
haha!

E, a vidi ovo.. sad sam vidio u novom patchu WoWa da je podrzan 3d uz pomoć naravno gramzljive nvidije jer bi to znacilo da trebam i odredjeni monitor i one naocale itd..

www.nvidia.com/object/3d_stereo.html

al opet.. s obzirom da wish lista na sebi ima viewsonice, moglo bi se dogodit da budem strpljiv pa onda krenem u drugom pravcu.. phillips ili zalman..
21.01.2009 | 17:14
Ovako...

Apple niti uz jedan svoj stroj ne nudi Radeon 3870 i samim tim nije u službenoj Apple ponudi niti se može nabaviti kao rezervni dio.

Ukratko - kupi kod OWC-a i plati slanje preko Atlantika ako baš želiš tu karticu. Osobno, mislim da je pametnije na firmu kupiti jaču 8800 kod nas s garancijom. Za 8800 je kod narudžbe bitno naglasiti da li imaš Clover ili Harper seriju Mac Pro. Također, bitna je brzina sabirnice - oni najstariji modeli ne mogu koristiti 8800 uopće. Dakle, uvjet za 8800 je brzina sabirnice od barem 1.33 GHz (Requires Mac Pro bus speed 1.33GHz with PCI-Express).

Ako imaš stariji, možda moraš na Radeon jer nemaš izbora, mislim da on nema to ograničenje.
22.01.2009 | 02:02
Ja slazem se, s obzirom na stanje jos je najbolje kupiti u hr nvidiu 8800gt preko firme pa se ima i garancija. Stroj je MacPro 2.0, 2007. na 1.33GHz. Neznam, moram jos odluciti, to je iovako kucni stroj koji ne zaradjuje novce. Ovo bi uzeo sebi za gust al bome skup gust
22.01.2009 | 04:02
8800 kartica je odlična, ali glasna ako se igra nešto "jače" u punoj rezoluciji. I onda kreneš u modifikacije kao ona koju sam opisao na Jabučnjaku... tako, što bi se reklo "mixed bag".

Ja se nekako nadam da će ATI izdati Radeon serije 4 u Mac verziji, pa onda još omogućiti SLI mod. Eeeeee, to bi već bio posao - i dobra kartica za pristojnu cijenu - i ultra performanse s dvije kartice za one koji baš žele maksimum.

Vidjeti ćemo što će doći s 12-jezgrenim Mac Pro kada se pojave...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 11 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi