crkla maticna na Pro 17
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

crkla maticna na Pro 17

20.01.2009 | 04:36
17 incni Mac Book Pro nakon godinu i pol dana star, crkla maticna i to se mogu zahvaliti apple i njihovoj neispravnoj bateriji. Glavno da hardware kosta kao suho zlato mada je intel i tu i tamo, naravno i da je garancija istekla i da me sada uredno pitaju za servis toliko love da mogu kupiti novi laptop. Citaj oko milju eura.

1. Nakon tri mjeseca desni kuler je poceo zvrndati

2. Nakon godinu dana je crkla i przilica

3. Nakon godinu i mjesec dana je propao trackpad

4. Baterija se doslovno raspala nakon godinu dana i tri mjeseca, napuhala se kao da sam imao zabu u laptopu. Dok sam cekao novu iz Fast Maca u medjuvremenu crkla je i maticna, vjerujem da je krivac tome bila neispravna baterija srusila mi je komp dosta puta prije nego sam ja uspio skuziti u cemu je problem, dobri ljudi na ovom forumu su mi prvi otvorili oci. J i ga nismo svi u zivotu serviseri i ono kada kupujes tako skup kompjuter kupujes ga jer ocekujes kvalitetu iliti drugim rijecima da nece biti problema.

5. Znaci 5 crkla maticna, bolje ne moze, sada je bas PRO

6. Super sada imam bateriju i ne znam sta da radim.

Moje pitanje:Zasto su Apple kompjuteri tako skupi?,za identican hardwer na PCiju prodjes daleko bezbolnije a kvare se i imaju masu problema isto kao i svaki drugi kompjuter...
Koliko bi ovakav servis kostao u Hrvatskoj?
20.01.2009 | 05:17
Ovakvi kvarovi su jako rijetki, vjerojatno i znatno ispod 1% proizvedenih. Takvu statistiku potvrđuje to što je Apple godinama prvi na ljestvicama korisničkog zadovoljstva i po pouzdanosti hardvera.

No, isto kao što se pokvari super-skupi auto, tako se može pokvariti i skupi Mac. Dakle, nisi imao sreće!

No, jedan kvar može povući drugi, pa npr. "zvrndanje ventilatora" bi bila stvar koja se odmah treba srediti - jer može zbog pregrijavanja oštetiti nešto skuplje.

Baterije su pak bile globalni problem, Apple je tu prošao još najbolje od svih proizvođača - najamnje loših serija je završilo u Macovima. Sony i Toshiba su imali cijeli show.
20.01.2009 | 11:03
Ako si sve kupio legalno. piši u apple. Možda ti se smiluju jer ipak je to rijedak slučaj.
Prijetelj u Njemačkoj je imo sreće.
20.01.2009 | 12:32
Kao što Greed kaže, Apple je poznat i kao kompanija koja ponekad rješava takve slučajeve kada se radi o problemu koji je zbilja "mao previše". Npr. trenutno su "u điru" G5-ice s tekućim hlađenjem kojima zbog brtve od 3$ može doći do kvara od 1500$. Kada se takve stvari dogode, jednostavno kupcu daju novi stroj. Na XLR8-u ima valjda 20 ljudi koji su dobili novi Mac Pro umjesto G5 kada im se to dogodilo. Naravno, to sve važi za američki Apple Store.
20.01.2009 | 14:35
Kako znas da je otisla maticna? Koji su simptomi? Mozes li nekako dokazati da je uzrok baterija? Uz dovoljno galame vjerujem da imas sanse dobiti zamjenu za racun te baterije jer su se baterije mijenjale neovisno o garanciji, a ako je jos ona prouzrocila ostatak stete... Gdje se nalazis, koliko sam shvatio nisi u Hr?
20.01.2009 | 14:46
GREED je napisao:
Ako si sve kupio legalno. piši u apple. Možda ti se smiluju jer ipak je to rijedak slučaj.

Ma mislim da odustajem, pozdrav svima ja odok skociti s mosta.
20.01.2009 | 20:44
Tjah nemoj tako, ja sam razlupao motor, dobio sam procjenu na 35000 kuna samo dijelova bez rada, a tako je i izgledao. Na kraju sam za 500 eura kupio na ebayu sve dijelove koji su mi trebali i sam sve slozio za par dana.
Za pocetak pravac eBay - evo trenutno na americkom eBayu nude dvije maticne za 17" MacBook pro jedna je na 100njak dolara uz par sati do kraja, a drugu mozes kupiti odmah za 700 USD (malo previse cini mi se). Uz par sati strpljivog rastavljanja sve se to da srediti. Ako neces daj meni ostatak pa cu ja. :-D
21.01.2009 | 09:16
GREED je napisao:

Njemu je izgorio house kompletno i ostao je šmrkalje od imaca,nema veze sa kvarovima pa je svejedno dobio novi od applea.
21.01.2009 | 16:24
Riba je napisao:
Tjah nemoj tako, ja sam razlupao motor, dobio sam procjenu na 35000 kuna samo dijelova bez rada, a tako je i izgledao. Na kraju sam za 500 eura kupio na ebayu sve dijelove koji su mi trebali i sam sve slozio za par dana.
Za pocetak pravac eBay - evo trenutno na americkom eBayu nude dvije maticne za 17" MacBook pro jedna je na 100njak dolara uz par sati do kraja, a drugu mozes kupiti odmah za 700 USD (malo previse cini mi se). Uz par sati strpljivog rastavljanja sve se to da srediti. Ako neces daj meni ostatak pa cu ja. :-D

Riba reci mi kako da gledam koja mi treba, moj mac bookpro 17 je sa 2,4 ghz intel core duo procesorom.

Treba li mi maticna tocno za taj procesor?
Ma u biti reci mi kako ti upises kada trazis na eBayu
maticnu?
21.01.2009 | 16:47
Nisam strucnjak, ali trazio bi od istog modela...obicno ljudi napisu u koji model pase. Uvijek pazljivo procitaj opis. Za pocetak ako ti je zaista otisla maticna, za vjezbu rastavi macbooka i izvadi je - naravno nemoj pogubiti pritom pola dijelova.
Na taj nacin ces moci vizuelno usporediti postojecu maticnu sa onom koja se prodaje. Ja sam konkretno trazio "macbook 17" logic board". Sretno!

Update:
Evo ovi nude zamjenu maticne za 500njak USD a cini mi se da shippaju i preko vode:
www.dttservice.com/macbookpro.html

A jednostavnije pretrazivanje po eBayu vidi ovdje:
macbookspareparts.com/macbook-pro-17-logic-boards/
21.01.2009 | 17:25
Hvala.
22.01.2009 | 09:14
Probaj pogledati na www.applecomponents.com
Na žalost, ne šalju k nama, ali imaju dobar pregled dijelova pa možda možeš naći i service part no. da budeš ziher
22.01.2009 | 09:15
I sori, zaboravih najbitnije. www.iservis.hr
Oni popravljaju sve kaj se da popraviti pa ti možda mogu skrpati i matičnu za razumne novce
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 17 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, m@xym, Tomek, zvone, Anonimci (458)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.95 Seconds

Provided by iJoomla SEO