dual g5 ili intel core 2 duo
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

dual g5 ili intel core 2 duo

16.01.2009 | 10:37
da li je jaci/bolji npr. G5 dual 2 ghz ili intel core 2 duo 2ghz procesor, zanima me sto je bolje za final cut pro
16.01.2009 | 11:09
Moje misljenje:
G5 je bio, a i jos je super procesor za odredjene poslove, al ga je nagrizao zub vremena, te bi ti definitivno preporucio intela, ne samo zato sto je noviji i brzi, nego ces s dolaskom snow leoparda (novi OS x koji do ljeta dolazi) iskoristiti punu njegovu snagu, s druge strane, dolaskom sljedeceg OS-a prestaje podrska za Power PC procesore.
Gledaj to ovako Power PC = predivna proslost, Intel = sadasnjost i buducnost

Tako...definitivno intel osim ako taj G5 bas ne dobijas po smijesno niskoj cijeni i ako ti nije bitan rad na novom OS-u i nadolazecim verzijama Final Cut-a...Nikad nsam koristio Final Cut pa bi tu i odgovor od nekog usera dobro dosao...
16.01.2009 | 11:39
Intel bez razmisljanja!
16.01.2009 | 11:52
pa dual g5 tower 18ghz 2gb rama nvidia geforcefx 5200 64mb je ovdje u oglasniku 4000kn, a intel - ima crnih macbookova intel 2ghz 1gb rama intel gma 950 64mb u plavom oglasniku za 4000-4,500kn
16.01.2009 | 12:20
Pa ne mozes to bas tako usporedjivati. Mozes onda i za 5000kn slozit "odlican" novi hackintosh
16.01.2009 | 12:27
to mi je limit, do 4000kn, pa sad ne znam sto je bolje za toliki iznos
16.01.2009 | 12:58
Onda si malo krivo formulirao pitanje
Za te novce ne mozes kupiti pristojan Intel stroj koji ce dobro tjerati FCP, znaci ostaje ti rabljeni g5 Pro ali uzmi u obzir da ti treba jos i monitor i da ti ta 2gb rama nisu dosta za neki ozbiljniji rad.
16.01.2009 | 13:09
a sta fali macbook-u?
16.01.2009 | 14:16
ili mozda pricekati ovo:
Tom's Hardware reports that the expected Mac mini refresh will be coming in March and will be based on NVIDIA's new Ion platform utilizing Intel's dual-core 1.6 GHz Atom 330 processor. The Ion platform, announced in mid-December, also utilizes the GeForce 9400M integrated graphics found in the current MacBooks and MacBook Pros.
16.01.2009 | 14:20
Ne fali mu apsolutno nista ali FCP je profi program za montazu, dakle pretpostavljam da nesto ozbiljno zelis montirati a za to taj mali laptpic jednostavno nije nego bi ti trebao macbook Pro. Daj malo vise informacija sto tocno zelis raditi i kakav ti opce stroj treba jer nismo vidoviti a razlika izmedju g5 Pro stroja i Intel Macbooka je nebo-zemlja posto strojevi opce nisu za istu namjenu niti se mogu usporedjivati
16.01.2009 | 14:20
ili ovo:
Nove Apple MacBook Pro 15.4" Core 2 Duo 2,4 GHz
cijena: 5.597 HRK

www.njuskalo.hr/oglas296634
16.01.2009 | 14:23
Pa jel sad plafon 4000kn ili je 5600?
Jel ti opce kupujes stroj ili?
16.01.2009 | 14:23
trebam montirati kratki igrani film, imam oko 5 sati sirovog materijala za film koji bi trebao trajati 15ak minuta, a trenutni hardware koji imam je emac g4 1ghz 768rama geforce2 32mb video
16.01.2009 | 14:25
pa 4000 ali ovo izgleda jaaaako povoljno
16.01.2009 | 14:37
samo sto je oglas pisan na strganom hrvatskom (Nove Apple MacBook Pro) a telefon je u biti broj telefaksa nekog hotela u crikvenici a mejl je na firmu zebrafield limited iz engleske tj. nekog Fawwaz Halima, prodaje jos i 'Novi i otključana Apple iPhone 3G 16GB cijena: 2.205 HRK'
16.01.2009 | 15:00
bez uvrede al aj ti proguglaj što već imaš za proguglat ... pa onda fino posloži si opcije i ona u jednom postu stavi
mb ghz mb .... cijena
MBP ghz mb ... cijena
MP ghz mb cijena

I onda dodas fino sta radis i sto bis u buducnosti s time radio i voila dobijes ok odgovore za cas ... ovako malo šizofrenično teće razgovor. Prićamo o g5 ljudi krenu davat razna mišljenja ... rasprava se razvije ti iz neba : ili mb da uzmem, ili mbp ... ili iPhone
Eto toliko ...
Ja bih recimo uzeo PowerMaca jer su im cjene bizarno pale a ipak su životinje od macova kakve ti laptopi jednostavno nisu. Niti su im cjena pale toliko.
I po threadu i tvojim postovima nekako mislim da neces raditi neke prenabrijene projekte koje G5 dual nece biti u stanju izvesti.
Imas i na MAckorisniku macpro 2ghz quad za 1050 € što je preljepa ponuda samo eto ipak iznad ranga koji spominješ ... no eto ako ikako možeš navuć još cca 3000-4000 kn e to bi bio best buy (po meni).
cheers
16.01.2009 | 19:51
Ja bih se pak prisjetio vremena kada smo montirali velike reportaže (npr. karneval) na iMacu G4 700 MHz i 1 GB RAM. Dakle, može se, dapače, tada je to bilo jako ugodno raditi na "tako jakom stroju".

Danas je veći problem novostvorena umjetna potreba - npr. svi stave Tiger ili Leopard, a onda na njemu neki novi softver koji jest napredan i predivan, ali se vuče na G4... i eto, nema ti druge nego kupiti polovni G5 ili noviji Intel.

Ako se mene pita, danas je bolje uložiti novac u Intel - osim ako G5 nije neka ful jaka konfiguracija za malo para.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 18 sati, 12 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO