Printer Canon ip1500
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Printer Canon ip1500

12.01.2009 | 14:37
Imam doticni printer i htio bih ga koristiti pod osx-om. Radi se o leopardu na MacBook-u.
Posto printera nema na popisu drivera uzeo sam cd koji dodje s printerom i pod osx mapom nasao package s driverima za osx. Dvoklik na njega i instalira se, trazi restart i sad nakon restarta bi se morao pojaviti u popisu drivera no nema ga. OK, pise u readme-u da je za verzije os-a do Tigera. Skinuo sam noviji driver koji bi trebao radili pod Leom no ista stvar, nema ga na popisu drivera. Zanima me je li netko od vas mozda uspio natjerati taj printer da radi.
12.01.2009 | 15:04
Pozdrav,

Noviji driver (za Leopard) na software.canon-europe.com/products/0010092.asp

Printer Driver for OSX (4.83)

This is a driver software that allows your computer to interface with a Canon printer - now including OSX 10.5 support

Compatibility:
Operating system(s):

Mac OS X 10.2.8, Mac OS X 10.3.x, Mac OS X 10.4.x, Mac OS X 10.5.x
Language(s):

Dutch, English, French, German, Italian, Spanish
12.01.2009 | 15:13
... ili još jedna verzija (5.04) na japanskom jeziku

cweb.canon.jp/drv-upd/bj/usb504.html

Inače u Japanu je Mac jako popularan i Mac driveri za Canon uvjek prvo tamo osvanu...
12.01.2009 | 16:33
Ako ne uspijes naci javi se, imam i ja isti printer, kod mene radi bez greske na Leopardu.
12.01.2009 | 18:44
Hmmmm, radi kad ga spojim direktno na USB ali ako mu pristupam preko smb share-a dok je na xp mašini ne nudi mi taj driver...
12.01.2009 | 19:19
Instaliraj BonJour na Windowse
12.01.2009 | 19:52
Nije pomoglo. Koliko sam razumio sto seprintanja i bonjoura tice on omogucuje windowsima da printaju preko bonjour enabled printera.
12.01.2009 | 20:10
Ne to je samo još jedan protokol koji znatno pojednostavljuje pronalaženje i dijeljenje mrežnih servisa (poput npr. printera).
E sad Mac pošto je BonJour Apple izmišljotina, automatski nađe sve BonJour uređaje na mreži, i kada instaliraš protokol na Windows-e, i oni bi se trebali priključiti narodnom veselju...
12.01.2009 | 20:15
Da ipak stavimo stvari na svoje mjesto, to nije Appleova izmisljotina vec Appleova implementacija postojeceg Zeroconf protokola.
12.01.2009 | 21:02
... bonjour for windows is a client, it doesn't allow you to serve and share Windows printers...
12.01.2009 | 23:32
Jamčim da je Bonjour nepotreban. Neki dan sam u firmi na novi MacBook Pro s Leopardom instalirao 7-8 shareanih printera (nekih direkt na IP-u, nekih spojenih na Windows PCje) i to je išlo tako glatko da jednostavno nisam mogao vjerovati. Nikad u životu mi ni s jednim PCjem to nije prošlo tako bezbolno. Samo sam upisao IP adresu i Mac je sve sam napravio, uključivo sa skidanjem updateanog drivera s Neta.

Niti jedan od tih printera nije baš ovaj kojeg ti imaš, no radilo se o nekoliko Canona i nekoliko HP-a.
13.01.2009 | 01:11
imam tocno taj printer i sve mi radi bez problema a da nisam drivere ni instalirao..
13.01.2009 | 08:24
Tomi je napisao:
imam tocno taj printer i sve mi radi bez problema a da nisam drivere ni instalirao..

Radi i meni. Ako je spojen na USB. Ali ne i ako mu pristupam kao smb share-u dok je spojen na Windows XP masinu.
13.01.2009 | 11:53
Pa jesi isao na System PReferences -> Print & Fax i tamo stisnuo + za dodat novi printer? Onda bi ti ga trebao nac, odaberes driver i to je to.
13.01.2009 | 12:46
Stvar je izgleda stvarno velika banana zbog Canon drivera.

Probao sam napraviti istu stvar sa svojim IP4500, lokalno na USB ga pokupi automatski kao Canon IJ Printer i sve ok.

Kada se ide na Windows Printing -> workgroup -> komp -> share printer -> user/password nemaš kaj izabrat za driver.(izgleda da je ovaj gornji samo za USB)

Onda sam s gimp-print.sourceforge.net/MacOSX.php sam skinul 5.23 paket, instalacija i onda je dodal sve nove Canon printere (uključujući IP4500) i stvar kod mene sad radi.

Ali u tom paketu opet se ne pojavljuje CANON PIXMA IP1500 (ali možda postoje šanse da bi radil sa IP2000 iz tog paketa jer je IP1500 bio namijenjen za rusko i istočnoeuropsko tržište).

P.S.

Preko BonJoura bi trebalo raditi ako printer spojiš i dijeliš na Mac-u, a printaš sa Windowsa.
13.01.2009 | 15:53
spoofy je napisao:
Tomi je napisao:

Radi i meni. Ako je spojen na USB. Ali ne i ako mu pristupam kao smb share-u dok je spojen na Windows XP masinu.

Dodam ja printer uredno, i vidim ga ali nemam driver za odabrati za ip1500.
Probao sam s drugim slicnim driverima (ip2000, cak i generic) ali ne funkcionira.
Kad se spoji preko USB-a driver se nekom magijom pojavi i sam se postavi, ne moze se ni odbrati neki drugi.
14.01.2009 | 23:17
Nakon dosta guglanja dosao sam do slijedece spoznaje:
OSX za mrezno printanje koristi CUPS i kad se dodaje mrezni printer dostupni su samo oni modeli koji imaju CUPS driver. Posto Canon za ip1500 na OSX nudi svoj proprietary driver koji radi iskljucivo preko USB-a mog printera nema na popisu.
Jedino rjesenje koje sam nasao je CUPS driver s www.printfab.net/ i koji radi navodno perfektno no ima jednu ajmo rec manu. Kosta 50 eura, vise od printera. Tak da ... Nista od printanja . Hvala svima na hintovima i ukazanoj pomoci.
15.01.2009 | 00:11
Čuj, 50 EUR je i dalje jeftinije nego što te košta IP print server (pomoću kojeg možeš i s Maca i s PCa printat na taj printer a da onaj drugi stroj ne mora biti upaljen, i to native printerom (isto kao da ti je spojen na USB), a kao print port zadaješ IP adresu. Takva điđa ti košta nekih 400 i koju kunu.
15.01.2009 | 08:04
smayoo je napisao:
Čuj, 50 EUR je i dalje jeftinije nego što te košta IP print server (pomoću kojeg možeš i s Maca i s PCa printat na taj printer a da onaj drugi stroj ne mora biti upaljen, i to native printerom (isto kao da ti je spojen na USB), a kao print port zadaješ IP adresu. Takva điđa ti košta nekih 400 i koju kunu.

Nekak mi se cini da ce uslijed stezanja remena moje rjesenje biti jos prestekavanje printera s kompa na komp kak mi bude trebalo. A i sumnjam da bi print server rijesio problem posto opet ne bi mogao izabrati driver za moj printer jer se ne pojavi na popisu dok se ne spoji direktno na USB port.
15.01.2009 | 21:09
A USB data switchbox? Dakle - spojiš printer na USB s jedne strane, a s druge strane spojiš oba kompa (USBom) i onda tipkom ili preklopkom na switchboxu biraš na koji si komp spojio printer, bez preštekavanja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 8 sati, 55 minuta
  • Gjuroo: Nema za Mac...
  • drlovric: [link]
  • jura22: E da, gdje je to “begišu”?
  • jura22: Izgleda kako ce ova sezona ipak biti bolja od one 2020.!
  • cariblanco: Moj omiljeni bend Guns N’ Roses večeras u begišu....bilo bi fora da kažu "pumpaj" :D
  • Junuz: Yonkis, riješeno.Ubio sam icloud/face time na svim uređajima.Iako se problem manifestovao na 16e.Svakako nekoristim face/imesage.Hvala
  • Yonkis: @Junuz - ti si u USA? Na čijoj si mreži? Vidiš li ti te poruke koje su poslane? Da nemaš USA Apple account? Ne znam, puno informacija nedostaje za ikakvo pojašnjenje. Ili otvori remu/post.
  • cariblanco: Kakav dobar finale tenisa, inače navijam za Noleta, ali on je svoje dao...danas se "griješnik" nije dao u Alcatraz ;9
  • Junuz: Nije baš tako, za par sati su mi naplatili oko 1euro na pozadinsko slanje sms ova u ameriku sa ciljem aktiviranja face time.Iphone koristim od 6 naovamo
  • drpongrac23: @Junuz - pa aktiviraj Facetime i iMessage, ništa te ne košta.
  • Junuz: A naravno nisam siguran kako
  • Junuz: trebao bih pomoć oko pozadinskog slanja sms ova u usa na iphonu.16e model sa novom pretplatom i esim karticom.Trošak raste svako malo a od telekom operatora sam dobio odgovor:U slučaju ako koristite iPhone, Vaš uređaj u pozadini šalje SMS prema svom uslužnom servisu u SAD-u s ciljem aktivacije usluge Facetime i iMessage. Molimo deaktivirajte u postavkama mobilnog uređaja navedene usluge k
  • ping: naravno nije bitno koji smartphone dok god je iphone :)
  • ping: @drlovric koliko se sjećam nije radila ako se spajaš na wifi ali ako koristiš iphone sa hr linijom onda je radilo.
  • drlovric: Koristi li netko MaxTV aplikaciju van HR?
  • Ender: verovatno je to, jer je on sa ekranom od 12", mada je bilo i MB Air-ova 11" pa su imali 2 standarnda USB porta. dobro mozda je on bio malo veci od tog MacBook-a jer je imao onaj siri screen bezel.
  • smayoo: Imao je samo jedan port jer je cijela matična ploča bila toliko malena da nije bilo mjesta za dva. To je bitna ušteda (veličina matične ploče), a ne broj portova
  • Ender: verovatno ce cena biti povoljna uz kompromis da se ukine neke stvari koje postoje kod MB Air-a. recimo MacBook model iz 2015-2016 je cak imao samo jedan USB-C port. neka usteda od par $, al dovoljno da se ustedi taman za bonus nekog menadzera.
  • Ender: Slazem se, masa korisnika nema neke prevelike zahteve, niti koristi zahtevne programe, ali sam sistem postaje s vremenom gladan resursa, i to bude cesto ogranicavajuci faktor. Ali u upravi drage nam firme sede neki ljudi koji vrlo precizno odmere svaki korak, tako da s druge strane mislim da ima smisla, koliko god meni logika govori drukcije.
  • Bertone: Sve ovisi koliko €/$ će tražiti,... masa ljudi još koristi Intel MBA/MBP i ne daje im se 1k€ za osnovni MBA, a potrebe im nisu veće od tu i tamo kojeg dopisa, e-maila ili pogledati kakav video.
  • Ender: malo je bzvz imati MacBook sa procesorom od iPhone-a, a imas iPad sa M1 procesorom. ne vidim segment trzista za taj MacBook.
  • Ender: izgleda ce tako i ovog puta biti. ti MacBook-ovi su imali core-M seriju procesora (M, M3, M5 i M7), a poslednja serija je imala core-i procesore 2017. god.
  • smayoo: Imali su već i prije takav neki proizvod. Onaj "zlatni" macbook 12", zar ne. Pa se nije baš "primio".
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgledno je da izlazi low-end MacBook, tj. povratak stare MacBook serije, oviga puta sa iPhone čipom unutra. Ako se ostvari, biti će zanimljivo
  • drpongrac23: @cariblanco - slažem se, no zbog zdravstvenih razloga se bisam usudio ići. Produkcija na svjetskom nivou.
  • cariblanco: Koncert na hipodromu, je neponovljiv po mnogim stvarima...dok sam živ neće ga nitko prestići po mnogim detaljima....ma što god mislili o Marku
  • smayoo: RIP Renato Baretić :(
  • dpasaric: Cijene su ti iste kao u Švicarskoj, kada to prihvatiš, sve bude jednostavnije! :)
  • ping: @drlovric Geneva?
  • ping: A
  • drlovric: Jucer sam stigao a vec sam blago sokiran hrvatskim cijenama. Neke stvari vrijedjaju inteligenciju, ali valjda se brzo naviknem :)
  • smayoo: O, brate, kakav pacijent.. :)
  • dpasaric: Joj on je inače lud tip, ali ovo je skroz fora! :)
  • drlovric: Kakva bolest od videa :) [link]
  • dpasaric: Novi mega-članak na naslovnici! Nije za svakoga, ali za one koji to vole bit će poslastica! :)
  • zoranowsky: Također!
  • vicko: Pridružujem se čestitkama!
  • smayoo: Čestitam svima Dan antifašističke borbe!
  • roPeD: Pokrenuo temu u Softver forumu
  • smayoo: Piši u forum i probaj biti jasniji
  • roPeD: Lijepo molim
  • roPeD: Jel bi netko znao prebaciti onaj nas stari Mini Rijecnik da ga mozemo koristiti sa novim operativnim sustavima i M chipovima
  • roPeD: Pozdrav svima
  • drlovric: Zasto instalirate bete na aktivne uredjaje koje koristite svaki dan :/ Mozda je bolje da ti je bankarstvo prestalo raditi, nego da radi nesto sto ne znas :)
  • ZeljkoB: iOS18 dev beta kad je izasao nije polomio nista, ali 17ica je ubila ZABA app...
  • dpasaric: Meni to zvuči kao logična prva stvar koja će se polomiti.
  • ZeljkoB: Je li tko probao iOS26, a da mu ZABA app i dalje radi OK?
  • hal9000: Sretan rođendan i dobrodošao u klub!
  • drpongrac23: Hvala svima!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.83 Seconds

Provided by iJoomla SEO