iMac G3 (Summer 2001) i FireWire portovi...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G3 (Summer 2001) i FireWire portovi...

06.03.2004 | 02:23
ma ovako......sistem je 10.3.2 i NAJEDANPUT...ničim izazvano meni su FireWire portovi out!!!!
Naime, nabavio sam FW kučište i stavio panjinu od 80 GB, ali najednom on ga (iMac) uopće ne vidi!!!!?????

Na profileru, kad je sve isključeno, pod FireWire piše Sve OK (FireWire Bus, 400 Mb/s.)
kad uključim dotični uređaj, ne mounta se ništa, a pod System profilerom piše."NO Information found"!!!, kad isključim, sve je po starom!!???

Također imam i FW vanjsko kučište (drugo, od drugog proizvođača) koje je do sada uredno radilo, ali sad i ono me ne doživljava...:!!!!

Ovako....ovo kučište ima chipset os "Oxford Semiconductors" zbog kojeg je izašao Update 10.3.1...ali meni je stroj već 10.3.2 i sve je do danas normalno radilo...Target mode, itd....

Da se još nadovežem....resetirao sam PRAM, OF, CUDA gumb, digao stroj u 9-ki.....NIŠTA, ZERO, 0Bodiva!!!!

DAl sam ja izolirani slučaj, ja se pitam!!!!!!
06.03.2004 | 10:52
Ho-ho-ho ... smrdi na najgore - krepan FW kontroler na motherboardu. Provjeri s trećim FW uređajem ako ga imaš pri ruci, bootanje u 9 si probao, zavrti onda još Hardware Test CD da vidiš što ti on kaže, ali ne sluti na dobro - bilo je puno takvih slučajeva vani, istina ne toliko na iMacu, ali po opisu...

Želim ti da ipak nije najgore!

P.S.
Da nije nešto super-banalno kao - kabel?
06.03.2004 | 13:36
BTW to je ex-Ribino FW kučilište
06.03.2004 | 15:44
I sasvim je normalno radilo zadnjih par mjeseci s DVD pržilicom i kabelom kupljenim u MakroMikrou. Ante, ti si proklet !
06.03.2004 | 21:45
jeb'te se.......lako vama tuđim k***c-em u koprive...a ja nabavio i DVD-R kučište i FW za hard......Ljudi SVE SAM PROBAO...zap prama, dizanje s 9-ke s CD od 9-ke CD- od pantera.....0 bodova....!!!!
06.03.2004 | 23:03
Ante, što kaže Hardware Test CD?
06.03.2004 | 23:25
ma nemam ga, a i ne vjerujem previše u njega.......mislim da radi iste stvari ko Disk utility...
07.03.2004 | 02:08
Ne baš, nije to uopće trivijalan softver. Meni je npr. bez beda dijagnosticirao sprženi Ethernet kontroler na Dual G4 stroju.
07.03.2004 | 14:33
ma to kad se dogodi (sprženi kontroler) to se već vidi i u proileru, nego......meni ti, Davore sistem FW port uredno vidi, i na 10,3,2 i na 9-ki, on ga inicijalizira i pokazue ga u profileru, nego kad se ušteka BILO ŠTA, onda on poludi.....Vjerujem da bi i AHT isto tako reagirao......kad bi bio prazan, kazao bi mi FW je OK, a kad nešto uštekam, onda bi mi javljao FW corrupt ili whatever, ali..........svejedno...još mi je samo on preostao....
Ovako...imam 2 možebitna rješenja, koja ću, nažalost, testirati tek sutra....pa ako uspijem, opista ću cijeli postupak ovdje......nabavio sam jedan Flash za taj chipset, a drugo je da ću probati zamjenitite portove jer se daju odšarafiti....
Anyway...Hvala
07.03.2004 | 15:17
Nije pravilo - System Profiler je u slučaju tog G4 Duala uredno prijavio mrežu - kao sve je cool... kada se nešto utakne nije javio baš ništa, pa bi netko mogao pomisliti da je problem u kabelu, hubu ili drugom mrežnom uređaju... međutim bio je kontroler i Hardware Test je to skužio. Dakle, ako možeš napravi i tu provjeru prije nego ideš u nekakvu radikalnu soluciju problema. Nedugo sam na netu vidio upute kako sam zamijeniti FW kontroler na motherboardu, ali proces traži posebno lemilo i kiruršku preciznost.

Na kraju krajeva možda imaš sreću u nesreći da je kontroler ok i da je samo problem u samom konektoru. Javi novosti...
07.03.2004 | 16:43
Može.....hvala tebi, Ribi, Breedu. isvima na pomoći...
zato jabučnjak Ruls!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 15 sati, 56 minuta
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.
  • dpasaric: Nismo imali recenziju nekog MacOS-a jako jako dugo, valjda je zadnji koji je to zaista zaslužio bio 10.6 Snow Leopard! :)
  • IkoIko: Hoćemo li dobiti osvrt na macos golden gate?
  • dpasaric: Eto osvrt na naslovnici, pa komentirajte, baš me zanima tko će ga prvi kupiti na Jabučnjaku! :)
  • dpasaric: Ma ok, to nije ništa novo, i prije su imali to tako, ali da, slažem se da je to pretjerano i jako "američki"... :)
  • m@xym: Ovaj keynote, k'ooo da ga je pisao Trump... svaka druga riječ im je: "amazing".
  • drlovric: I ja isto. Bas se radujem :)
  • IkoIko: Gledat ću, a i popratiti obvezni članak ovdje ;)
  • dpasaric: Ali ovaj bi konačno mogao biti zanimljiv! :) Mene zanima HomePad kao novi hardver za domomatiku!
  • smayoo: Jedva čekam da ga propustim, kao i sve prethodne. :)
  • dpasaric: Večeras u 19h Apple Keynote! :)
  • smayoo: Heto. Mikrofon ocvikan. Precizno. Elektroničarskim cvikama... :)
  • smayoo: Hvala ti, istražit ću.
  • Yonkis: Hocu reći zvuk dopire do mikrofona i preko vibracija drugih površina, plastika, ne samo preko rupice od mikrofona. Vidi na 52 minuti [link]
  • Yonkis: Mislim da ti to neće biti dovoljno. To kao kad začepiš uho prstom, ti svejedno možeš prepoznati riječi a taj mikrofon je jaaaako osjetljiv, prepozna govor iz druge sobe.
  • smayoo: Imam ja, hvala ti na infomaciji. Korištenje mikrofona sam isključio u postavkama odmah out of the box, a za svaki slučaj mikrofon pokrio UHU patafixom. :)
  • Yonkis: Ima li netko doma LG-ev smart TV? [link]
  • IkoIko: Za powermacove, idem ih danas pogledati pa vam javim!
  • Borisone: Na hrvatskom jeziku: [link]
  • Borisone: About Spotlight indexing and search results on Apple devices [link]
  • Miki9890: Poz! ima li smisla skinuti 26.6.1 na iPhoneu 13 mini radi spotlight indexinga? Da li je to samo za siri Ai kojeg ionako neću imati i hoće li indexirati opet kad prijeđem na 27? trenutno sam na 18-ici
  • Piko: ja bi drugi .... da li rade ?
  • Riba: Pogotovo ako je zracno hladjen.
  • Riba: Mene zanima jedan!
  • IkoIko: Pozdrav zanima li ikog dva powermaca g5?
  • Yonkis: Nisam ovo znao, Apple koristi Google za svoj iCloud [link]
  • marioart: ko zeli iz njemacke uzimati, preporucujem alternate.de - pocetni model je 976€
  • ZoPaj: iducan.hr ima sve konfiguracije, mini i studio, nije preogromna razlika u odnosu na nedavno poskupljeno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.58 Seconds

Provided by iJoomla SEO