iMac G3 (Summer 2001) i FireWire portovi...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac G3 (Summer 2001) i FireWire portovi...

06.03.2004 | 02:23
ma ovako......sistem je 10.3.2 i NAJEDANPUT...ničim izazvano meni su FireWire portovi out!!!!
Naime, nabavio sam FW kučište i stavio panjinu od 80 GB, ali najednom on ga (iMac) uopće ne vidi!!!!?????

Na profileru, kad je sve isključeno, pod FireWire piše Sve OK (FireWire Bus, 400 Mb/s.)
kad uključim dotični uređaj, ne mounta se ništa, a pod System profilerom piše."NO Information found"!!!, kad isključim, sve je po starom!!???

Također imam i FW vanjsko kučište (drugo, od drugog proizvođača) koje je do sada uredno radilo, ali sad i ono me ne doživljava...:!!!!

Ovako....ovo kučište ima chipset os "Oxford Semiconductors" zbog kojeg je izašao Update 10.3.1...ali meni je stroj već 10.3.2 i sve je do danas normalno radilo...Target mode, itd....

Da se još nadovežem....resetirao sam PRAM, OF, CUDA gumb, digao stroj u 9-ki.....NIŠTA, ZERO, 0Bodiva!!!!

DAl sam ja izolirani slučaj, ja se pitam!!!!!!
06.03.2004 | 10:52
Ho-ho-ho ... smrdi na najgore - krepan FW kontroler na motherboardu. Provjeri s trećim FW uređajem ako ga imaš pri ruci, bootanje u 9 si probao, zavrti onda još Hardware Test CD da vidiš što ti on kaže, ali ne sluti na dobro - bilo je puno takvih slučajeva vani, istina ne toliko na iMacu, ali po opisu...

Želim ti da ipak nije najgore!

P.S.
Da nije nešto super-banalno kao - kabel?
06.03.2004 | 13:36
BTW to je ex-Ribino FW kučilište
06.03.2004 | 15:44
I sasvim je normalno radilo zadnjih par mjeseci s DVD pržilicom i kabelom kupljenim u MakroMikrou. Ante, ti si proklet !
06.03.2004 | 21:45
jeb'te se.......lako vama tuđim k***c-em u koprive...a ja nabavio i DVD-R kučište i FW za hard......Ljudi SVE SAM PROBAO...zap prama, dizanje s 9-ke s CD od 9-ke CD- od pantera.....0 bodova....!!!!
06.03.2004 | 23:03
Ante, što kaže Hardware Test CD?
06.03.2004 | 23:25
ma nemam ga, a i ne vjerujem previše u njega.......mislim da radi iste stvari ko Disk utility...
07.03.2004 | 02:08
Ne baš, nije to uopće trivijalan softver. Meni je npr. bez beda dijagnosticirao sprženi Ethernet kontroler na Dual G4 stroju.
07.03.2004 | 14:33
ma to kad se dogodi (sprženi kontroler) to se već vidi i u proileru, nego......meni ti, Davore sistem FW port uredno vidi, i na 10,3,2 i na 9-ki, on ga inicijalizira i pokazue ga u profileru, nego kad se ušteka BILO ŠTA, onda on poludi.....Vjerujem da bi i AHT isto tako reagirao......kad bi bio prazan, kazao bi mi FW je OK, a kad nešto uštekam, onda bi mi javljao FW corrupt ili whatever, ali..........svejedno...još mi je samo on preostao....
Ovako...imam 2 možebitna rješenja, koja ću, nažalost, testirati tek sutra....pa ako uspijem, opista ću cijeli postupak ovdje......nabavio sam jedan Flash za taj chipset, a drugo je da ću probati zamjenitite portove jer se daju odšarafiti....
Anyway...Hvala
07.03.2004 | 15:17
Nije pravilo - System Profiler je u slučaju tog G4 Duala uredno prijavio mrežu - kao sve je cool... kada se nešto utakne nije javio baš ništa, pa bi netko mogao pomisliti da je problem u kabelu, hubu ili drugom mrežnom uređaju... međutim bio je kontroler i Hardware Test je to skužio. Dakle, ako možeš napravi i tu provjeru prije nego ideš u nekakvu radikalnu soluciju problema. Nedugo sam na netu vidio upute kako sam zamijeniti FW kontroler na motherboardu, ali proces traži posebno lemilo i kiruršku preciznost.

Na kraju krajeva možda imaš sreću u nesreći da je kontroler ok i da je samo problem u samom konektoru. Javi novosti...
07.03.2004 | 16:43
Može.....hvala tebi, Ribi, Breedu. isvima na pomoći...
zato jabučnjak Ruls!!!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 30 minuta
  • smayoo: Ja već godinama pišem u Apple i pitam kad će napraviti MBP u boji ajvara. :o)
  • cariblanco: Ja kupujem novi MacBook, samo ako ima ponuda u naranđastoj boji
  • cavarovobrdo: Hoće li novi MacBook biti od plastike u bojama sladoleda? Jedva čekam kupit jedan da mi se slaže s majicom ;)
  • drlovric: Idem na 14" sada. Vjerojatno cu zadrzati oba neko vrijeme. M1 Pro radi ko grom.
  • drlovric: Ma dobio neke pare pa moram ih namjenski utrositi na MBP.
  • invictus: Lovriću, čemu to? Jel te ne služi dobro M1 Pro?
  • drlovric: Davore uzimam 14" MBP Pro CTO. Proslijedi molim te cjenike kada dobijes. Tnx
  • invictus: Jebote led, pokidali su sa tih 512GB. :D :D :D
  • VanjusOS: sad baš gledam. Macbook air M5 kreće sa 512gb SSD, vau!
  • invictus: Ma nema eventa, samo su to sve novo ubacili na svoje stranice..
  • VanjusOS: ima li nekakvo predstavljanje, event? može link
  • invictus: A sutra ima je glavno, predstavljanje jeftinog Macbooka Neo..
  • invictus: @dpasaric - oba monitora su 27"
  • invictus: Bili su 999$, sada je 1099$.
  • invictus: Ali su i digli cijenu za 100$, sada je početni model 1099%
  • invictus: Nisu me sa ničim oduševili, jedino pohvalno koliko vidim da Air počinje sada sa 512GB SSD, ostalo samo blagi refreš..
  • dpasaric: Banana totalna, opet nude samo mali 27" model?!?!
  • ZoPaj: novi monitori, mislio sam;)
  • ZoPaj: evo ih… apple.com
  • smayoo: :D
  • drlovric: Imate valjda neki backup :)
  • Gjuroo: Jel netko zapisao kontakte prije nego je tema izbrisana?
  • smayoo: Hvala. Počišćeno. Account je hackiran, admin će ga blokirati
  • jura22: Imate reklamu za prostitutke u firumu!
  • CoffeePod: 90Hz je premalo
  • rusty: 30" na 120Hz
  • Borisone: Bit će 27-inch 5k XDR za cifru veću od 32-inch 6k. Zašto? 90Hz!
  • dpasaric: Veliki Studio Display, a ne da nude samo hiperskupi XDR
  • rusty: I ja, ali sam rezerviran s očekivanjima. bilo bi lijepo da konačno ATV izdaju novi, ali i novi Studio Display će biti najs :D
  • dpasaric: Danas Apple ima objave novih proizvoda, jedva čekam! :)
  • cariblanco: Čekamo da "Kerum" kaže, da predivne rakete lete iznad Irana ;)
  • Yonkis: [link] - pjesma iz 1980 na tu temu
  • Air: Ove godine je čvrsto odlučio uzeti nobelovu nagradu za mir. Samo je pitanje koliko ratova će biti dovoljno da započne i završi?
  • Air: Trump je započeo rat sa Iranom kako bi ga završio i kako bi u svoju biografiju dodao još jedan završen rat.
  • drlovric: Poceo rat i u Iranu. Operacija se zove Epic Fury. Sve je live na YT. Nestvarno.
  • smayoo: Je li ikom jasno - zašto, pobogu? :huh:
  • drlovric: Talibani malo zaratili sa Pakistanom. Treci put ratuju sa nuklearom silom. Briga njih za Starcraft :)
  • korisnik: A jučer je 71. proslavio Alain Prost ;)
  • korisnik: Sretan 71. Steveu, i mojoj mami :D
  • dpasaric: Jobs bi danas slavio 71. rođendan!
  • dpasaric: VanjuOS, pisao sam o tome u Mac Pro 5,1 ili 7,1 temi, potraži tamo
  • smayoo: Čestitam! ;)
  • VanjusOS: nedavno sam negdje vidio opis kako instalirati window na mac bez bootcampa, ali sada to ne mogu naći.
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: company recently confirmed a special announcement for March 4. Among the expected products are a low-cost MacBook and a new generation of Studio Display.
  • Gjuroo: Pokoj mu duši
  • smayoo: RIP :(
  • Air: RIP, otišla još jedna legenda -Robert Duvall
  • jura22: Navlakusa za novi macOS.
  • imenso: Nije free, ima pretplatu, neke aplikacije i posebnu za iPad

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?