Superdrive MATSHITA DVD-R UJ-85J problem... HELP
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Superdrive MATSHITA DVD-R UJ-85J problem... HELP

28.11.2008 | 19:37
Ovo je model pržilice:
MATSHITA DVD-R UJ-85J:

Firmware Revision: FBZ8
Interconnect: ATAPI
Burn Support: Yes (Apple Shipping Drive)
Cache: 2048 KB
Reads DVD: Yes
CD-Write: -R, -RW
DVD-Write: -R, -R DL, -RW, +R, +R DL, +RW
Write Strategies: CD-TAO, CD-SAO, DVD-DAO
Media: Insert media and refresh to show available burn speeds

Ovo je model sroja i OS-a:
Hardware Overview:

Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro3,1
Processor Name: Intel Core 2 Duo
Processor Speed: 2.4 GHz
Number Of Processors: 1
Total Number Of Cores: 2
L2 Cache: 4 MB
Memory: 4 GB
Bus Speed: 800 MHz
Boot ROM Version: MBP31.0070.B07
SMC Version: 1.18f4
Serial Number: W872522KXA9
Sudden Motion Sensor:
State: Enabled

a ovo je problem koji se javlja:
Picture_1-0df3845d7c98641b532bd2217eb63671.png

Hvala na pomoći.
28.11.2008 | 20:17
Čuj, meni se to čini kao preludij u crkavanje an ženeral. Probaj gore baciti toast titanium; kad je meni pržilica bila pred krepavanjem na powerbooku, pomoglo, je ne pitaj kak i zakaj, upgradeanje toasta. Onda je pržilica radila još nekih par mjeseci i potom blago u kompjuteru preminula.
Za utjehu, postoji www.macsales.com, gore postoje video tutoriali za rastavljanje kompa, imaju dobre cijene i šalju u RH....

Nisam te baš razveselil, bojim se?
28.11.2008 | 20:19
Uff izgleda da je osla
Jesi probao sa drugim brandom medija? Slicne greske je meni davnih dana bacao Nero kad mi je riknula przilica
29.11.2008 | 09:25
Djuro genijalac je napisao:
Čuj, meni se to čini kao preludij u crkavanje an ženeral. Probaj gore baciti toast titanium; kad je meni pržilica bila pred krepavanjem na powerbooku, pomoglo, je ne pitaj kak i zakaj, upgradeanje toasta. Onda je pržilica radila još nekih par mjeseci i potom blago u kompjuteru preminula.
Za utjehu, postoji www.macsales.com, gore postoje video tutoriali za rastavljanje kompa, imaju dobre cijene i šalju u RH....

Nisam te baš razveselil, bojim se?

A taman kada sam složio stroj da dela ko vurica, nekaj se sprtljati mora...
Mislim da je prženju došao kraj na ovom stroju

Picture_3.png
29.11.2008 | 09:36
Da, to je to. Optika ti rahmetli, sori. www.macsales.com
Ima gore i vodeo kako rastaviti macbook pro i pritom ga ne strgati...
Naručiš, i drajv ti stigne za deset dana, prije nego u ovlašetnom servisu i za 1/4 do 1/5 cijene. A da ne velim koliko se zbližiš s kompom nakon kaj ga rastaviš i poslije uspješno sastaviš....

Svako zlo za neko dobro, a mislim da na www.macsales.com imaju i bluray optiku paaaa....
29.11.2008 | 09:55
Djuro genijalac je napisao:
Da, to je to. Optika ti rahmetli, sori. www.macsales.com
Ima gore i vodeo kako rastaviti macbook pro i pritom ga ne strgati...
Naručiš, i drajv ti stigne za deset dana, prije nego u ovlašetnom servisu i za 1/4 do 1/5 cijene. A da ne velim koliko se zbližiš s kompom nakon kaj ga rastaviš i poslije uspješno sastaviš....

Svako zlo za neko dobro, a mislim da na www.macsales.com imaju i bluray optiku paaaa....

Upravo se vratih iz dućana i probah Traxdatu -r i +r i isti klinac.
Odoh tražiti nekaj na netu da zamjenim.... a nije ni bluray isključen
  • Dijete
  • Posjetitelj
29.11.2008 | 13:31
Meni uredno jedan testni user na stroju ne želi pržit i baca mi taj error.. fakat ne znam kaj sam sprčkal na njemu, al pošto je testni, onda ni bed..
29.11.2008 | 13:46
Dijete je napisao:
Meni uredno jedan testni user na stroju ne želi pržit i baca mi taj error.. fakat ne znam kaj sam sprčkal na njemu, al pošto je testni, onda ni bed..

Znači da bi mogao probati sa drugim userom i vidjeti kako se ponaša?
To mi nije palo napamet. Sad kad dođem doma prvo to isprobam a onda ak to ne upali, narudžba novog.
29.11.2008 | 18:33
Meni ista stvar na iMac-u. Nakon konzultiranja Jabučnjaka i inih odlučih ovak:
kupil sam ext Samsung USB snimač (oko 500 Kn) koji dela bez greške spojen na HUB. Matshita mi još hoće čitat diskove, neke čak i snimat, al ju ne diram. Čuvam ju ovakvu kakva je za bootanje. I za sad (prošlo je više od pol godine) Samsung dela ko blesav.
Pozdrav!
29.11.2008 | 20:49
Načelno OK rješenje, ali kaj bu čovjek okolo nosil eksternu pržilicu s laptopom?

Ja sam uvijek za ideju zbližavanja s kompom kroz rastavljanje i popravak istogB)
29.11.2008 | 22:35
Evo... probao sam i sa drugim userom, čak sam našao na netu da taj problem riješava prčkanje po International prefsima... no kod mene ne pomaže ništa osim narudžbe novoga.
Jel ima tko kakav link? Djuro mi je posalo a macsales.com. To bum sutra pregledao pa vidio. Ako netko ima još kakav za narudžbu, tnx.
E da, trebam još i bateriju za ovo:
PWB G4 17" 1,67MHz-a
Prilozi:
29.11.2008 | 22:42
evo za ovo:
Picture_5.png
29.11.2008 | 22:54
Još jednom... pržilice na Apple strojevima su g...o. To je evidentno. Ej, za te pare?!? ALO?!? ALO!?!
29.11.2008 | 23:31
ZABOGA DRAZENE NE OPET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ajde kazi koja przilica danas nije govno kad kostaju 200tinjak kuna? U firmi przimo dosta cda/dvda i uredno smo mijenjali przilice svakih godinu-godinu i pol max a uvijek smo uzimali dobre brandove (Pioneere ili prije Plextore)
  • Dijete
  • Posjetitelj
30.11.2008 | 00:50
Slažem se sa Draženom da su pržilice u Apple strojevima, po nekoj mojoj statistici smeće.. u 8 godina na 4 stroja je riknula na jedan od načina pržilica koja je bila serijski ugrađena..

Sve su bile MATSHITA tj. Panasonic..

Na druga četiri stroja sve radi, tako da mi prosjek od 50% nije išao u korist u mom osobnom slučaju.

Ali s obzirom da sam i u kantama mijenjao pržilice često kao da se bavim piratlukom pa štancam od jutra do sutra, ne pridajem tome previše važnosti..

Kad zbrojim i novce koji su otišli na razne linijske CD i DVD playere koji su redovito rikavali pri kraju garatnog roka od 12 mjeseci, samo mogu slegnut ramenima i pomirit se globalnom nekvalitetom optičkih čitača uzrokovanih masovnom proizvodnjom pa tako i nemogućnošću testiranja kvalitete svakog pojedinog komada opreme prije nego dođe u ruke krajnjeg kupca, tj. moje ruke..

Prihvatio sam da optika odlazi, diskovi odlaze..

Kad bih mogao birat koju da mi ugrade u komp, ne bih znao reć, za svaku postoji velika vjerojatnost da ode.. i zašte se onda sekirat..
30.11.2008 | 08:44
Tomek, na www.macsales.com imaš i baterije, baš sve kaj ti može zatrebati za Apple.

A Draženu samo jedna poruka: još uvijek čekam na neke odgovore na pitanja koji si ti postavio i nakon toga muk. Apple koristi pržiice panasonica, ne radi ih sam....
Uostalom, ti u svojoj uobrazilji sigurno smatraš Mercedsom pojmom automobila. Za te pare...
Pa bi te vjerojatno zanimale statistike o kvarovima i hrđanja karoserije koja se javljaju na autima starim par godina....

Shit happens, a ti nemoj biti tako zlurad oko toga....
09.12.2008 | 15:35
Eto danas složih Superdrive

Ovo nisam već dugooooooo vidio:

Picture_8-f1cac3b0516faa29effc1792c75f0812.png
  • Dijete
  • Posjetitelj
09.12.2008 | 16:18
Bravo..

pod složih, pretpostavljam, zamijenio si..
09.12.2008 | 16:21
Bit će jer ima drugi broj.Nek mu je sa srećom!
09.12.2008 | 16:30
Dijete je napisao:
Bravo..

pod složih, pretpostavljam, zamijenio si..

Jesam da, zamjenio sam.

Moram priznati da sam ovog svog sirotog MBP-a već preko nekoliko puta rastavljao. Nije mu suđeno.
10.12.2008 | 10:56
Kak nije? Pa ak si ga rastavljal i svaki put složil tak da radi da nemaš viška dijelova, onda mu je suđeno itekakB)
I još si ga i popravil; gdi ćeš ljepše;)

Bravo, tak i treba
25.12.2008 | 21:10
moje iskustvo posto mi se ovo dogadjalo

rastavio sam racunalo prema www.ifixit.com uputama

izvadio przilicu i rastavio ju

propuhao je kompresiranim zrakom

sastavio

proradila ko nova

nekad je i prasina u pitanju!
26.12.2008 | 00:51
imao sam isti problem
rastavio sam dvd przilicu
propuhao ju kompresiranim zrakom

sad radi ko nova!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 19 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Damirst, jura22, Tomek, VanjusOS, Anonimci (454)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.94 Seconds

Provided by iJoomla SEO