Trackpad problem
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Trackpad problem

16.11.2008 | 23:44
Haj ljudi,imam problem s trackpad-om,kad hoću otvoriti neku aplikaciju iz findera ili neki folder na desktopu npr. ikonu od HDD inače ih otvaram da 2x tapnem na trackpad,sad to nemogu nego moram s mišem klik pa open,tu i tam se desi da uspijem otvoriti na prvi način.Jel neko zna riješenje ovog problema,imam macbook s leopardom.I da miš nije uštekan kad hoću otvoriti trackpadom.
17.11.2008 | 00:24
Vjerojatno ti je samo isključen double-tap u prefsima.
17.11.2008 | 13:55
Kad sam smanjo brzinu na double click speed radi ok al nigdje ne vidim double tap u prefs ima using two fingers for secondary click,bitno da radi tnx
17.11.2008 | 22:22
da li je netko cuo nesto vezano za navodne probleme s trackpadom kod novih (aluminijskih, unibody) MacBookova?

jer neki su kao culi da postoje problemi pa me bas zanima jer mislim prijeci na novi model i tracpad mi je dosta vazan jer puno radim od doma i to iz kreveta gdje mi je nezgodno imati misa
17.11.2008 | 22:52
Na netu je bilo govora o problemu koji se manifestirao tako da je trackpad na par sekundi ignorirao inpute u nekim čudnim slučajevima. Apple je očigledno svjestan da se negdje nešto provuklo i Jobs je jednom kupcu odgovorio: "Software fix coming soon."

Dakle, ne bih se zabrinjavao, to je previše važan proizvod da bi išta prepustili slučaju. Ja bih na tvojem mjestu odmah prešao na novi model - osim ako ti iz nekoga razloga nije važan FireWire port.
18.11.2008 | 01:09
Evo, baš dobar timing... taman sada vidim da je malo prije izašao update za to!

"As promised by Steve Jobs, Apple has issued a Trackpad Firmware Update to owners of the new MacBook and MacBook Pros:
This firmware update addresses an issue where trackpad clicks may not be recognized on MacBook (Late 2008) and MacBook Pro (Late 2008) systems.

The issue gained publicity after numerous complaints appeared on Apple's own discussion forum. A MacRumors reader subsequently received an email reply from Steve Jobs who revealed that a software fix was coming soon."

Dakle, zbilja su bili brzi ovaj put...
18.11.2008 | 10:24
super

a fw mi nije toliko vazan samo me sad malo brine kako cu prebaciti sve silne podatke na novi stroj bezicno. Bojim se da ce trajati beskonacno dugo
19.11.2008 | 20:17
Prebaci ih crossover ethernet kabelom. To ti je brže od FW (ako oba kompa imaju 1000baseT ethernet NIC). Takav kabel možeš kupiti u Chipoteci, pa i u nekim PC dućanima, ili ti ga napravi bilo tko tko se bavi mrežistikom .

Nažalost nije tako straightforward kao s firewire, ali nije ni neka teška nauka. Moraš ručno postaviti ethernet adrese na oba stroja. O tome sam već pisao jednom ranije, prekopaj malo forum (tema je bila bežično umrežavanje između dva kompjutera bez access pointa).
19.11.2008 | 23:15
ok, thnx ...pogledat cu
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa