Koji vrag!? Problemi na iMacu
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji vrag!? Problemi na iMacu

04.11.2008 | 12:57
Prilikom iskljucenja iMaca, ali ne samo tada, nego i prilikom rada, na iMacu mi se pojavi neka plava mreza. Ako misem zaokruzim tu mrezu, ona nestane. Smeta, brate. O cemu se radi? da li neko zna?
Destop.jpg
04.11.2008 | 15:03
Imao sam isti takav problem.
Ovdje možeš vidjeti slične fotke i što su ljudi odgovorili.

Uglavnom, nista strašno.. kad ti se to pojavi pokreni widgete oni će ti isprazniti video cache.
Svega nekoliko puta mi je izbacio ovakav screen i hvala bogu od tada je sve ok.

Popravilo se samo...
05.11.2008 | 16:18
E, sada sam otkrio da svaki put kada odem na File - > Find.,. pojavi se ta plava mreza.
06.11.2008 | 11:07
Onda koristi apple + F
06.11.2008 | 13:37
Ideš!!!
06.11.2008 | 17:47
Eto to se i meni događalo pa mi je sada na popravku u ZG i kažu otišao ekran. haha
Imaš sliku kako je nakraju izgledao kad je skroz crko pod temom "Veliki problemi"
06.11.2008 | 19:14
To nije povezano. Ako ti je "crkao ekran", što vjerojatno i jest ako je servis tako rekao, to nema veze s ovim. Ovo je čisto softverski "glitch" u zadnjim grafičkim driverima i benigan je. Pojavljuje se na mnogim strojevima i nije vezan za iMac.
06.11.2008 | 19:17
Nece valjda! Jupi i Davor smatraju da to nije tako opasno. Uglavnom, evo, neko vrijeme sve je u redu. A ti iz servisa izgleda jedva cekaju da nesto cackaju. Moj iMac je kupljen preko crte, pa je pitanje i da li mu vazi garancija.
06.11.2008 | 20:40
14.11.2008 | 19:40
Pa evo da se i ja nadovežem. Moram priznati da sam se malo uljuljao u pouzdanost svog iMaca, ali me već dva puta u zadnjih mjesec dana izbacio iz takta (zanimljivo kako mi je sad manji prag tolerancije, a prije na windowsima je bilo normalno da sve crkava...).
Naime, pri otvaranju nekog pdf-a koji se po defaultu otvaraju u preview-u sve se zablokira. Nema lijeka, ne radi nista, mis, tipkovnica, force quit, nista. Samo zamrznuti ekran. Restart je jedina opcija...
To mise dogodilo ukupno 3-4 puta otkada ga posjedujem.

Kako, zašto, pobogu!???

iMac je alu prvi model, 2.0 GHz, 20", zadnja verzija OS-a.
14.11.2008 | 22:14
Znaš li pouzdano da nije problem u PDF-u? Da li netko drugi na nekom drugom Macu otvara taj isti PDF normalno? Ili na windowsima?
14.11.2008 | 22:31
Uvijek to kažem i ponovo ću - od kada se prešlo na OS X, Mac se u 99% slučajeva NE MOŽE smrznuti ako je sve u redu. Ako se to ipak dogodi, upućuje na problem s hardverom, s perferijom ili na bug u nekom low-level driveru - obično grafički podsustav. Kernel Panic ili smrzavanje je nešto što se jako rijetko događa. Valjda sam u zadnjih pet godina to vidio svega par puta - i to na svim strojevima zajedno s kojima radim svakodnevno - njih desetak.

Zadnji put kada smo imali smrzavanje, a da nije bio hardver, bio je driver od NVidia grafičke i to u jednoj ludoj kombinaciji - LightWave + vrlo kompleksni 3D model. Uvijek je pucao i uvijek na istom mjestu. Na kraju smo smanjili broj poligona i radili dalje. Smrzavanje može biti prouzročeno i pregrijavanjem, ali onda se opet vraćamo na hardver...

Smrzavanje kod PDF-a?! Prvi put čujem. Što napravi Adobe Reader?
15.11.2008 | 00:18
Smrdi na problem sa fontovima.
15.11.2008 | 10:46
Davore, meni se dešavalo to nekoliko dana nakon updatea na 10.5.5. kad god bi u Finderu imao Cover Flow i kad bi naletio na puno PDF-ova (šareni disk i - pedala).

Mislio sam da je do softwarea od scannera, pa da je do Opere, pa ovo, ono... Ali problem je nestao nakon idućeg Apple updatea (par dana kasnije).
15.11.2008 | 17:56
Prvi put kad otvaram takav neki "problematicni" PDF se iMac zamrzne, nakon reboota otvara taj isti PDF bez problema, a Acrobat reader ga isto otvara bez problema. Na iMacu je inace jos uvijek 10.4.
Ok, pretpostavimo da je neki problem u PDF-u, ali zasto se zamrzne? Neka ga ne otvori, napise neki error ili sl., ali ne zamrzavanje...

Nisam instalirao nikakve dodatne fontove, a stroj koristim za uobicajeni uredski posao, nista zahtjevno i neuobicajeno. Napominjem da mi se zamrzavanje dogodilo nekoliko puta u ovih godinu dana koliko radim na njemu!

Mogu napraviti neki test s hrpom razlicitih PDFova pa da vidimo...

Hvala, pozdrav svima.
16.11.2008 | 10:38
Ono sto treba napraviti je pogledati kernel panic log file u /Library/Logs/panic.log
Nazalost mislimda vecina infomracija nije citljiva normalnom korisniku, ali tko zna, mozda nam pomogne otkriti sto je izazvalo crash. Da li ti se srusi samo kada gledas PDF Previewom ili i sa Adobe readerom?
16.11.2008 | 13:59
Decki, a meni se u poslednje vrijeme pojavi ponekada i ono zasjencenje odozgo prema dole, zatim jedan prozor sa kineskim slovima i... zamrzavanje. Iskljuciti iMac mogu samo na glavni prekidac.
17.11.2008 | 11:37
To je kernel panic o kojem govorimo...
17.11.2008 | 11:52
Hm... Nema tog panic log file-a.
17.11.2008 | 11:55
Nema...
Picture_2-4012f48abca1d86a48caa3f1dc667993.png
17.11.2008 | 14:26
Vjerojatno gledas u user Library folderu a ne u root /Library. Kod mene je jedan panic log u /Library/Logs/PanicReporter
Odaberi u finderu Go -> Go to folder i utipkaj /Library/Logs/PanicReporter
17.11.2008 | 15:33
nema... ne postoji taj folder

evo Library iz root-a
Picture_4-f5410a274da9a4c99021874c6dfcf3bb.png
17.11.2008 | 15:35
Možda to nije bio panic pa nema ni tog log-a.
Iako bi to bilo čudno, morao sam izgasiti stroj preko on/off tipke, sve se zamrzlo...
17.11.2008 | 16:17
Ako nisi dobio sivi visejezicni ekran onda zaista nije bio kernel panic.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 37 minuta
  • jura22: Radije kupi naljepnice. Ima ih na oglasniku: [link]
  • Riba: Puno, jer ako se ne varam mora se mijenjati kuciste.
  • CoffeePod: Kupio MBP16" M4, al tipkovnica je njemacka. Zna li se koliko bubvrega dode zamjena tipki da mi bude HR?
  • Soffoklo: Misliš bravo retardirana EU birokracija
  • drpongrac23: Bravooo Apple, super!!!
  • m@xym: a evo i pojašnjenja: [link]
  • Yonkis: In iOS 26.2, Wi-Fi network synchronization between iPhone and Apple Watch will no longer be available in the EU.
  • hal9000: HAHAHAHAHAHA: [link]
  • dpasaric: Iskreno, i meni Liquid Glass ide na živce i nije im to trebalo. Srećom barem se na iPhoneu lako ugasi u onim opcijama za invalidne osobe.
  • Borisone: Ne znam što su se svi uspuhali oko Liquid Glass, a tragediju od prikaza UI-a na ne-retina ekranima se tolerira više od desetljeća.
  • CoffeePod: Dyeovog odlazak je mozda najbolja stvar. Racunam da ce implementirat malo nazad Mavericks draži i da će utišat Liquid Glass gimmick. Apple se stvarno mora sjetiti da ljudi vole Apple upravo radi blenda vrhunskog hardware i software koji je funkcionalna koliko i lijepo izgleda. Liquid Glass je form over function 101.
  • Yonkis: Sa novim WApp updateom funkcionalan WhatsApp app na Apple Watchu.
  • IgorD: Zašto ne bi bilo istina? O tom se govori danima, neki ljudi slave što je Dye otišao. Trebao si otvoriti temu
  • Djuro genijalac: Sve mi se čini da je ovo istina..?
  • Djuro genijalac: [link]
  • IgorD: ovo je bilo na 17
  • IgorD: [link]
  • IgorD: Meni radi paste, iPhone Max 15, nije zadnji ios
  • smayoo: Ne možeš s iphonea
  • Djuro genijalac: Jbm, kak se pastea link u vikalicu?
  • Djuro genijalac: Ne znam jel ovo istina, ali....
  • Air: Ja sam u Zg, reci što i kada trebaš?
  • drlovric: Ima li neka dobra dusa iz Zagreba da mi preuzme hedan mali paket i preusmjeri ga na paketomat ili kakogod u Zupanju? :)
  • smayoo: [link]
  • ydrea: @Vanjuška - imamo! Poslao sam ti pp ;)
  • drlovric: Akom znate nekoga da prodaje SteamDeck, ja bih to kupio...
  • Piko: Zašto WP ? .... ima .... samo ja radim u Laravelu, no WP mi nije stran.. što konkretno treba ?
  • dpasaric: Svi otišli u keramičare. Naš ex-voditelj weba radi s mramorom sada. :)
  • Vanjuška: Imamo li na Jabučnjaku ikoga tko je vičan WordPressu i općenito web hokus pokus?
  • Riba: Anker ili Baseus i na miru si.
  • drlovric: Ja vjerujem Ankeru. Godinama bez problema
  • dpasaric: Ne kupuj nikada jeftine punjače za auto, gomila je uništenih iPhonea na taj način.
  • Yonkis: ima netko za preporučiti autopunjač a da ima USB C i USB A? Ne vjerujem ovima ovim artiklima od 5€.
  • zvone: Vrhunski. Moj prvi OS je 7.5. Digao ga i igrao Sim Tower satima. Kao u stara dobra vremena.
  • smayoo: Evo stavio sam ja [link]
  • dpasaric: To je vrijedan link, nemoj da se izgubi na Vikalici, imamo u forumu grupu MacOS Classic, pa ostavi tamo da ostane
  • IgorD: Da, mogao bih nekom to amjestit full scree da se šokira kad se vrati a komp
  • smayoo: hvala!
  • drlovric: Ovo je tako cool. Svaka cast!!
  • Ender: @IgorD: ovo je sjajno! hvala!
  • IgorD: > Infinite Mac is a collection of classic Macintosh and NeXT system releases and software, all easily accessible from the comfort of a web browser
  • IgorD: Upravo otkrio: [link]
  • m@xym: RIP Deajn Ristanović, jedan od rijetkih koji je postao legenda još za svog života (barem nama koji smo pratili same početke kompjuterizacije u bivšoj državi.
  • smayoo: :(
  • IgorD: Računari itd. RIP
  • Yonkis: Zar Apple nije mogao napraviti bolji emoji za miša, tj za magic mouse?
  • Miro Spiro: Umro Dejan Ristanović :( RIP
  • MacSin: OS stari do X je bio cool
  • MacSin: na poslu su svi na win lenovo aliu kad dodem doma je melem za oci ali kad treba nesto upgarde napravit tad je vec probelm
  • MacSin: OS je i dalje miljama od ostalih no sto se tice hardware to je vec diskutabilno

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.74 Seconds

Provided by iJoomla SEO