Peticija Appleu :: Vrati nam FireWire!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Peticija Appleu :: Vrati nam FireWire!

19.10.2008 | 06:17
Novi MacBook nema FireWire.
Niti novi ekrani ga nemaju. 5 USB portova ukupno a nijedan FireWire!

Potaknut dobrim clankom na
www.insidehomerecording.com

otisao sam na Apple.com i ostavio feedback.

Tip iz Inside Home Recording, koji je prije 2 godine sudjelovao u videu za podcasting kojeg je napravio Apple da bi hvatao ljude da krenu u podcasting revoluciju, sad javno priznaje da ga je odluka o FireWireu stvarno razalostila. Evo link za Appleov feedback. Pridruzite mi se.

www.apple.com/feedback/macbook.html

A ovo dolje je moje pismo.

- - - - - -

Uh, and Ah
and Oh my ...

MacBook has been a wonderful tool for many podcasting and photo enthusiasts, and the FireWire port was one of most valued assets of the Apple computer lineup. Now when FireWire port is gone, I have no more options to use my FireWire disks, FireWire audio gear etc. This means no more FireWire networking too, which I was so proud of and used often in my Macintosh environment. No more FireWire disk booting up too. And also, no FireWire was included in your latest screen -- 3 USBs and not a single FireWire port? 

Uh and Ah and Oh my ...!

Sorry guys, but this was a BAD design decision. A very BAD one! FireWire means so much to Apple community which is using it for many years now and it helps us deliver our work reliably, thus making us more productive. Can you please revise your decisions about this, because this is simply .. a very BAD decision!

I'm not buying a new MacBook, no matter how polished it may look. For people like me, it's simply useless. I don't need 5 USB ports -- I need one of them to be FireWire. So I'll get an old version of the MacBook, which still has a FireWire. If by this you're forcing people like me to get a 17" MacBook Pro as the only portable computer in your lineup with FireWire 400 interface, you're pushing your luck too far ...

It's a bad user experience policy, not a good one. It's not anything like Apple used to be. Please rethink this. It's not too late to re-introduce FW in your next portables update.

Kind regards
  • Dijete
  • Posjetitelj
19.10.2008 | 11:16
A sretno s tim, ak ti tak puno znači..
19.10.2008 | 14:28
Nemogu se točno sjetit svih bisera al mislim da tu nema loše namjere od strane appla.
izbacio floppy
u startu itunes-ipod samo za mac
book air bez cd/dvd
pa sad i ovo, sve je to potaklo razvoj nove i postojeće jeftinije tehnologije.
Problem je što neke zemlje poput nas su ograničene zbog raznih razloga pa nam je sve to i skupo i nedostupno.

Možemo uskoro očkivat wi-fi cd/dvd, hd ili ssd ako ih već nema.
19.10.2008 | 20:23
Uzalud sve te peticije - pa da netko i prizna da je pogrijesio, ono sto ce napraviti jest upogoniti marketinski odjel da uvjeri kupce da im to ne treba. Sve ostalo je skuplje.
20.10.2008 | 00:20
Upravo sam pročitao Jobsovu reakciju na firewire pritužbe. Dok se ljudi uglavnom žale da neće moći upogoniti svoje video kamere, on je kao glavni razlog naveo izbacivanje firewire iz video kamera. Naveo je da sve više, odnosno sve nove HD kamere dolaze sa USB 2.0. Više o tome na MACNN
20.10.2008 | 00:57
Jobsova reakcija je, opet, tipicna njemu; prije 5 godina je svirao pjesmu da nitko ne treba USB2, vec da je FireWire bolji. Cak je i prvi narastaj AluBooka imao jos USB 1.1!

Ova odluka nema veze s voljom kupaca, da se razumijemo. Jer da ima, onda bi Apple vec odavna uveo USB2, te bi ga imali i u svim laptopima od Titianuma, G4 strojevima i sl. Ali nismo; ljudi su doslovno preklinjali da se ugradi vise USB 2 jer je Mac kasnio dobre 2-3 godine za ostatkom racunalnog svijeta.

Apple je doslovno stvorio FireWire trziste, i sad kad su ljudi postali ovisni o tim uredjajima, pocev od audio opreme, diskova, kamera i sl, lijepo im Apple nakon svega toga okrene ledja.

Sto mozes zakljuciti? Najgore je u cijeloj prici to sto necji osobni inat i impulsivnost uvjetuju sto ce biti zapakirano u kutiji. Reakcije na webu zasad su poprilicno zestoke, vidjet cemo sto ce biti doskora.
21.10.2008 | 08:54
Reakcije na webu zasad su poprilicno zestoke, vidjet cemo sto ce biti doskora.

Ništa, otići će u dućan i kupiti adapter.
A novi mac book korisnici su popušili. Ili kupiti nova kučišta sa USB 2.0.
21.10.2008 | 19:44
A čemu služi taj adapter na novom Macbooku? Link koji si dao pokazuje na 400/800 adapter. Nije baš korisno ako imaš stroj koji uopće nema nikakav FW?
21.10.2008 | 21:27
Ali je korisno za macbook pro koji vise nema fw400 adapter nego samo 800...
21.10.2008 | 22:40
Pa kao što rekoh, korisnici novog mac booka će morati svoje diskove stavljati iz firewire u USB kučišta a stare MINI DV kamere zamijeniti novim HD kamerama. Kao što vidim, barem CANON više nema HD kamera bez USB.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, dpasaric, Ender, grgaa, m@xym, Tomek, zvone, Anonimci (406)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO