15.10.2008 | 15:24
@dpasaric
Nadam se da neće ovo sprovest "dosljedno" do kraja jer ...

ću onda to shvatiti kao odluke na temelju kompleksa što su godinama "opskurni" sa široke mase pa su odlučili i baviti se širokim masama.
Naravno ovo sam sad nategnuo ali ... eto čekat ću.
Recimo powerBook 12", sječam se njihove reklame sa fotografima profesionalnim, koji su ga reklamirali. I tamo su govorili ljudi kako su oni profesionalci koji trebaju pro stroj koji je ultra portable. Stroj je imao FW, bio je mat, za to vrijeme je bio i decent brzine i snage ...
Onda iMac 24" bijeli ... koji nisam imao prilike dovoljno koristiti da mogu sa pouzdanošću reći da ima bolju sliku od alu 24" koja je meni na mom alu 24" stroju zapravo prilično the thing I need (za rad sa printom tako da sam zahtjevan)no mnogi tvrde da je mat bolji.
Ja se prema tome odnosim ovako; s obzirom da ja nisam stručnjak za ekrane (vid nije uvijek najbolje mjerilo) niti sam imao prilike detaljno proučavati različite top ekrane side by side ... nekako se povedem za izborom sektora koji se time bavi.
Tako sam između ostalog i swichao, svidjalo mi se subjektivno kako mac funkcionira, ali sam onda kada sam skužio da stvarno velik dio ljudi iz struka kao što je grafički, photo, video, music ... ZA korištenje maca i tvrde da je bolji - to je bilo ipak presudno.
Hoću reći kako sam uvjeren da nije slučajno da pro sektor koristi mat, i zato me brine širenje glossija po svim mac prizvodima. Zanima me kakvu poruku žele slati i šalju pro sektoru ovakvim odlukama. I što govori o njihovim planovima. I zašto moram na kraju krajeva koristiti 17" book ako sam pro ... ako sam pro mi je book ionak vjerojatno drugi komp a prvi mi je MacPro ... tako da book imam jer želim da je manji od Mac Pro stroja.
E i sorry na dužini texta.