Nova serija bookova.
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Nova serija bookova.

14.10.2008 | 21:30
Hej ljudi evo upravo je završilo predstavljanje nove srije bookova i nove cineme 24".
Evo livebloga http://live.gizmodo.com/
Novi touchpad na bookovima, sve aluminij, sve glossy (led) display uključujući i cinemu...dizajn...
Što kažete ...?
14.10.2008 | 21:36
Kaj bi rekel, ja otvoril drugi tread istovrmeno

Sve pet, smo mi se ne dopada kaj macbook nema više firewire port... Ostalo super
  • Dijete
  • Posjetitelj
14.10.2008 | 21:44
Još uvijek ne gledam nove bookove bilokakve vrste, dok me ovaj služi.. al moram priznat da su mi baš hercig.. najvolim to kaj su makli tipku ispod pada jer ja svoju vec jako dugo ne koristim.. radije tapkam..

Ovo za firewire mi je skroz jasno s marketinške strane.. ak se oćeš bavit videom, zemi jačeg.. plati više.. ak oćeš koristit vanjski disk koji ima firewire, zemi jačeg..

mene ionako moji prijatelji non stop čudno gledaju da kaj će mi taj neki firewire, da je usb20 čist fajn za normalan rad..

je možda je bolji, al se meni pokazao ugodniji rad na fw400und800 pa bih, ukoliko biram, ipak uzeo MBP.. malko mi fali kaj nema ponovo 12".. onda bih možda razmišljao o promjeni prijenosne linije..
14.10.2008 | 21:48
Bilo bi sve savrseno samo da su izostavili taj glossy s*it, ovako je "samo" super!
A nova cinema ide samo na laptope a s obzirom da je i ona glossy nije mi krivo
Al sve u svemu napravili su super posao s bookom i bookom pro, samo eto bar bi book pro trebao nuditi varijantu bez glossya
14.10.2008 | 22:13
Ma dobro je, ja sam zadovoljan, već vidim da će ovaj novi MacBookić biti hit!
14.10.2008 | 22:21
dpasaric je napisao:
Ma dobro je, ja sam zadovoljan, već vidim da će ovaj novi MacBookić biti hit!

Što kažeš na glossy cinemu?
15.10.2008 | 00:56
Očigledno solucija za non-pro korisnike, čim se niti ne može priključiti na Mac Pro. Osobno ja nisam imao neke posebne probleme s glossy (kolega do ga koristi), ali ipak bih za pro upotrebu uvijek uzeo mat.
15.10.2008 | 01:06
Mene i dalje muci taj Mini, ili neka ga upgradeaju ili neka ga ubiju. Sada bi ga trebali updateati barem da mu taj monitor port dodaju.
15.10.2008 | 02:08
klafranje jednog mek korisnika:

consumer ili pro.. nitko nije zasluzio glooooossy, osobno su mi malo previše šajni i neprirodno intenzivni, zato mi je malo mucno i teška srca gledam da niče cijela vojska glossyja od applea, bljak
gdje je ona powerPC matt ne agresivna renesansa s pocetka 2000

15.10.2008 | 04:27
nmrzlja1 je napisao:
klafranje jednog mek korisnika:
consumer ili pro.. nitko nije zasluzio glooooossy, osobno su mi malo previše šajni i neprirodno intenzivni, zato mi je malo mucno i teška srca gledam da niče cijela vojska glossyja od applea, bljak
gdje je ona powerPC matt ne agresivna renesansa s pocetka 2000

Potpisujem,
ja imam glossy iMaci i ok je ali kao što i kaže dpasaric nije glossy za pro upotrebu.
Ali ono što mene oko toga muči je to da mnogi proizvođači imaju mat a ne nužno za pro sektor, zašto Apple onda nameće svom un-pro user sektoru glossy?
Uostalom kako su krenuli neće uopče biti un-glossy displaya Apple made.
Ja zbilja nemam problema sa iMacom, ali .... vjerujem da postoji razlog zašto se profi oprema ipak radi mat. Tako da me taj neki smjer kojim je apple krenuo u zadnje vrijeme zbunjuje jer mi nekako izgleda too-šminkerski, a premalo pro-user friendly.
Mislim što sad poručuju da ako želiš raditi grafiku, i pre-press moraš imat mac pro???
Čemu???
15.10.2008 | 10:20
ecvis17 je napisao:
Mislim što sad poručuju da ako želiš raditi grafiku, i pre-press moraš imat mac pro???
Čemu???

da to i mene malo iritira.. znam da ako hoces kompaktan komp no ako uz svu tu kompaktnos hoces na njemu korektnu kalibraciju boja moras upiknuti eksterni display kao sto je neki matt, mozda ako vec ide na externi pa onda moze i high end krajnost, lacie ili cinema.. opet je kolorna korektnost mobilnosti u banani..
poz!
Ma.
15.10.2008 | 11:20
Ecvis, mislim da ti je strah neopravdan. Pazi, *nigdje* gdje je pravi "pro" u priči nema glossyija! Cinema 24" se čak ne može spojiti na Mac Pro, a 17" MacBook Pro još uvijek nije izašao - ja mislim da je baš ekran razlog zašto je zaostao.

Što je Apple odlučio po tom pitanju ćemo sasvim sigurno znati u onom trenu kada izađe novi 30" Cinema Display. Ako on bude glossy, onda je sve otišlo "k vragu", ali nekako mislim da se to neće dogoditi. Apple zna što je "pro" i neće se s time igrati.
15.10.2008 | 13:36
ok su novi bookovi..dobro su smislili te neke nove cake..kako bilo da bilo, kaj god netko reko, al npr svjetleca tipkovnica je dobra stvar
mene samo zanima kad bi nova apple chuda mogal doc u hr..i po cijenama prijasnjih macbookova (bijelih i crnog), mislim da bi se kod nas cijene mogle kretat od 10 i neto do 12 i nesto..sta vi mislite..?
  • galaxian
  • Posjetitelj
15.10.2008 | 14:05
bojim se da ce u skoroj buducnosti, osim ak se ne uozbilje, pro na mbp-u postat stvar proslosti i stvarnog alata za profice, a sve vise sminka za bogate klince i zeljne pokazivanja... najvjerojatnije bum kupil mbp 15", al taj glossy ekran, te velicine me vrlo muce pri odluci...
uzet dell ili ne uzet, pitanje je sad... cinema (glossy?!? wtf?!?) isto ne dolazi u obzir.
inace, jedva cekam isprobat novi stakleni touch...
15.10.2008 | 15:24
@dpasaric
Nadam se da neće ovo sprovest "dosljedno" do kraja jer ... ću onda to shvatiti kao odluke na temelju kompleksa što su godinama "opskurni" sa široke mase pa su odlučili i baviti se širokim masama.
Naravno ovo sam sad nategnuo ali ... eto čekat ću.
Recimo powerBook 12", sječam se njihove reklame sa fotografima profesionalnim, koji su ga reklamirali. I tamo su govorili ljudi kako su oni profesionalci koji trebaju pro stroj koji je ultra portable. Stroj je imao FW, bio je mat, za to vrijeme je bio i decent brzine i snage ...
Onda iMac 24" bijeli ... koji nisam imao prilike dovoljno koristiti da mogu sa pouzdanošću reći da ima bolju sliku od alu 24" koja je meni na mom alu 24" stroju zapravo prilično the thing I need (za rad sa printom tako da sam zahtjevan)no mnogi tvrde da je mat bolji.
Ja se prema tome odnosim ovako; s obzirom da ja nisam stručnjak za ekrane (vid nije uvijek najbolje mjerilo) niti sam imao prilike detaljno proučavati različite top ekrane side by side ... nekako se povedem za izborom sektora koji se time bavi.
Tako sam između ostalog i swichao, svidjalo mi se subjektivno kako mac funkcionira, ali sam onda kada sam skužio da stvarno velik dio ljudi iz struka kao što je grafički, photo, video, music ... ZA korištenje maca i tvrde da je bolji - to je bilo ipak presudno.
Hoću reći kako sam uvjeren da nije slučajno da pro sektor koristi mat, i zato me brine širenje glossija po svim mac prizvodima. Zanima me kakvu poruku žele slati i šalju pro sektoru ovakvim odlukama. I što govori o njihovim planovima. I zašto moram na kraju krajeva koristiti 17" book ako sam pro ... ako sam pro mi je book ionak vjerojatno drugi komp a prvi mi je MacPro ... tako da book imam jer želim da je manji od Mac Pro stroja.
E i sorry na dužini texta.
15.10.2008 | 15:29
Meni izgledaju sasvim ok.
Žao mi je što Mini za sad nije napredovao.
Nova Cinema?
tek kad vidim uživo mogu nešto reći.
Mislim da je izbor ekrana takav kako bi i dalje nastavili da čerupaju Win imperiju. Za trgovinu okrenutu običnim korisnicima ili još više onima koji bi prešli na Mac on jeste (po meni) logičan izbor.
Možda kasnije kad prođe prvi talas i izbace mat ali nije sigurno jer bi im to komplikovalo možda i proizvodnju i cenu.
15.10.2008 | 17:09
Dečki, rekao bih da je Davor posve u pravu. Sve ide u tom smjeru da se sa svim kompovima može raditi sve. Tko se još sjeća priča tipa, ej, za tjedan dana idemo u tisak, trebalo bi početi raditi postscripte? Onda je to trajalo po 15 minuta po duplerici, prelamalo se s kvrgavim epsovima pa nikad nisi ni znal koja je slika zapravo nutra...
Danas si gotov u sekundi. Mašine su toliko jake da se objektivno (nemojte me sad razapeti na pravdi vjere i pro storjeva) i na iMacu može lomit novina....
I zato se sad na umjetan način diferenciraju linije. Nema li boljeg primjera od macbooka i pro-a? Objektvino, novi je macbook kao consumer stroj za zajebanciju jači od AKTUALNOG macbook pro-a koji se još uvijek kod nas prodaje. I onda se ovako suptilni detaljima ljude tjera na odluku u nekom smjeru. konkretno, zato (ziher sam, nek mi neko dokaže da nisam u pravu) i samo zato macbook nema FW800 port kaj mene iznimno muči. Mislim, Jabuka stvorila FW standard i sad ga se odriče?!?! Samo zato da se napravi razlika između macbooka i macbook proa.
I tako se sad natuarju glossy ekrani koji su na prvi pogled vau, a na drugi ajde ako baš mora... Znam o čemu pričam, doma imam bijeli iMac 17" s mat ekranom, na poslu aluminijski iMac 20" s glossy ekranom. Slika je prigušena koliko se može u sistemu i još koristim i onu aplikaciju s neta koja ju dodatno pridavi. I opet, sjaji ko pesja jajca. A zakaj to Apple radi? Vratimo se opet na cucke. Zakaj pes liže jaja? zato jer može....
A nek mi netko iskreno veli da mu se macbook (pro) ne sviđa ovak na slici? Ma izgleda pre_ebeno! I zato se čeka sa 17", ona bu jamačno imala mat ekran pa ko hoće s njom prelamat i slično, može...
A dotad macbook u dućkasima bude od ostalih laptopa radil polunedovršene budale....
15.10.2008 | 21:14
Mene strah cijene u nas... 2.0 če biti 10, a 2.4 13kkn ako je suditi po sadašnjim cijenama... opet ču upasti u probleme sa bankom....
  • Dijete
  • Posjetitelj
15.10.2008 | 23:41
iLood je napisao:
kako bilo da bilo, kaj god netko reko, al npr svjetleca tipkovnica je dobra stvar

moram.... Aluminijko za par dana slavi 3. rodjendan i ima svjetleću tastaturu.. i da - dobra je to stvar, ako ne i odlična..

nadam se da ću mu za 4ti ročkas moć kupit neki SSD za poklon..
17.10.2008 | 12:42
Tek sam sada stigao poblize pogledati nove bookove. Meni se svidjaju jer imaju nekoliko suptilnih ali vrlo bitnih poboljsanja. Onos to mi se jako svidja je to sto su tipke konacno crne boje - na srebrnim tipkama bi backlit napravio suprotan efekt - ako nisi u mracnoj prostoriji znakovi bi postali neviljivi. Drugo, crni 'border' oko displaya je odlicna stvar i sigurno ce popraviti dojam prikaza. Palac gore!
18.10.2008 | 02:00
Ima li informacija kada stižu i koliko če boliti kad dođu u naše krajeve?
20.10.2008 | 12:00
boki je napisao:
Ima li informacija kada stižu i koliko če boliti kad dođu u naše krajeve?

Apple MacBook 2.0GHz /2GB/160GB/GeForce 9400M/SuperDrive, Localized 8.196,50 kn 9.999,73 kn
Apple MacBook 2.4GHz /2GB/250GB/GeForce 9400M/SuperDrive, Localized 9.977,42 kn 12.172,45 kn
Apple MacBook Air 13.3" 1.6GHz/2GB/120GB/GeForce 9400M, Localized 11.614,80 kn 14.170,06 kn
Apple MacBook Air 13.3" 1.86GHz/2GB/128GB SSD/GeForce 9400 M, Localized 15.717,90 kn 19.175,84 kn
Apple MacBook Pro 15" 2.4GHz /2GB/250GB/GeForce 9600M GT/SD, Localized 12.067,80 kn 14.722,72 kn
Apple MacBook Pro 15" 2.53GHz /4GB/320GB/GeForce 9600M GT/SD, Localized 15.073,80 kn 18.390,04 kn
Cijene iz www.m-computers.hr VPC/MPC
Pozdrav
Tomislav
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 17 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Gjuroo, Tomek, zvone, Anonimci (542)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.08 Seconds

Provided by iJoomla SEO