Bučni Mac Pro Ventilator
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bučni Mac Pro Ventilator

23.09.2008 | 14:13
Evo, nakon samo 6 mjeseci rada, ventilator u Mac Pro-u prve generacije, netom nakon podizanja sistema, počinje raditi velikom brzinom...
23.09.2008 | 14:25
Pa sva sreca da je 6 mjeseci, trk na servis dok je pod garancijom
23.09.2008 | 17:42
No, pa da li se smiri ili što? Što kaže Hardware Monitor? Ima li razloga da se brzo vrti? Temperature jezgri?
23.09.2008 | 20:17
Samo da kazem da mi se to ne svidja. Mislio sam da je taj problem bio bolna tocka za PowerMac G5 ali eto izgleda jos je tu.
23.09.2008 | 21:53
I dalje ne razumijem, kada se točno ventilator brzo vrti i koliko to traje?
24.09.2008 | 14:27
Pozdrav svima,

odmah po dizanju se pali i ne gasi se do shutdown-a,
ah da, ako ga stavim u sleep mode onda stane, probudimga iz standby-a kad opet punom parom...

...upravo su mi javili iz findera da computeru nije ništa ali da moram platiti 400 kn.
Powercom je rekao da se ventilator vrti u granicama normale i izdao fakturu na 400 kn,
jer nije bilo popravka pa stoga to i nema uvjeta za popravak pod garancijom.
Razgovarao sam s nekim Krešimirem Jurčićem iz powerkoma koj više zvuči kao odvjetnik nego geek.
24.09.2008 | 14:49
Cekaj, za stroj pod garancijom na kojem nisu nista napravili oni tebi fakturu na 400kn????
Najvjerovatnije ti se zblesirao PMU ili tako nesto pa mu samo treba reset ako je sa ventom sve OK.
25.09.2008 | 05:52
OK, idemo sada konkretno - koliko brzo se vrti?

MacPro ima 60-ak senzora, sve živo se zna, dakle najbolje daj nam brzinu svih ventilatora... održavam dosta MacPro strojeva i sigurno imam dobru bazu za usporedbu.
25.09.2008 | 19:26
MoschuS je napisao:
Cekaj, za stroj pod garancijom na kojem nisu nista napravili oni tebi fakturu na 400kn????

Pa tako to otprilike i ide, ako nema kvara naplate sate rada koje su potrošili da bi ustanovili kako nema kvara... Mislim da ti to čak i piše u garanciji ako malo bolje pročitaš sitna slova koja svi uvijek zgužvamo... Iako prvi put čujem da je to nekoga došlo 400 kn (priznajem sa drugim serviserima i na PC-evima), obično to bude 80-150kn, čisto simbolično da ih više ne zezaš.
25.09.2008 | 19:33
Sve je u redu, (upravo šaljem ovaj mail s novog compa ) )
buka je nestala, kao što Moshus kaže bio je vjerojatno samo reset PMU (i to najskuplji reset za koj ja znam).
Google je otkrio problem, instalirao sam smcFanControl - 2.1.2 ,
i nedugo zatim se pojavila ta suluda brzina,
evo što kažu drugi:
www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/30862
Fan noise after update
doduše ja sam instalirao 212...
25.09.2008 | 21:46
Bitno da je sve OK ali jos uvijek me ovih 400kn bode u mozak
Znam da je moguce da ti naplate nesto za dijagnozu ali 400kn??? Davore jel to "normalna" satnica za Apple?
25.09.2008 | 23:58
@buka: Nije mi jasno da instaliraš third-party program za kontrolu ventilatora, nakon toga imaš neobične probleme s ventilatorima i ne sjetiš se(!!!) toga, nego nosiš cijeli komp u servis radi toga... dakle, tih 400 kuna je zapravo jako dobra škola. Interni sustav za kontrolu ventova na MacPro je odličan i ne treba ga dirati.

@MoschuS: Kod nas je cijena 225 kn + PDV, dakle oko 275 kn. Ne znam napamet jer sam doma, ali imamo popust za one koji su računalo kupili kod nas. Cijena mi se čini OK za Zagreb jer kod vas je sve skuplje i imate veće plaće nego mi u Rijeci, ali i to je ok jer je gore život skuplji.

Obzirom na satnicu automehaničara ili pravnika, mislim da je cijena čisto korektna. Naravno, nije korektno ako se naplati nešto na što izgubiš 10 minuta i ne rješiš problem... konkretan slučaj ne bih komentirao bez da čujem obje strane.
26.09.2008 | 09:45
Da jako dobra škola..., ali dok mogu pušem i na hladno !
smcFanControl sam instalirao prije pet mjeseci i sve je radilo OK do Leopard update-a na 10.5.4.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 4 minuta
  • marioart: uredjaji su predobri i predugo traju :)
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme