Kupnja vanjskog diska od 1TB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja vanjskog diska od 1TB

• lex
  • Korisnik
  • 5
11.09.2008 | 22:21
Kako naslov kaže, dosta mi je hitno da kupim vanjski disk jer mi je moj unutarnji pun. Imao sam namjeru kupit WD studio edition od 1 TB ali sam čitao malo po forumu i vidim da nisu svi zadovoljni.... Molim savjet.
11.09.2008 | 22:59
Bok !
Moj je 500GB i za sada radi OK,međutim malo je glasan.Kad ga uhvatim rukom osjećam vibracije i to se ćuje kao zujanje.Iskreno, ne znam da bih ga zbog toga preporučio,ali to je samo moje iskustvo.pričekaj ipak iskusnije za konkretan odgovor;)
12.09.2008 | 00:15
Ja imam WD my book - world edition (bijeli). Kad sam imao iMac disk je radio bez problema, radi i sada na Visti. Interesantno je da je sučelje LAN a ne USB ili FW. Radi dosta (kažem dosta) tiho, ali ne i nečujno. U usporedbi sa iMacom je bučan, u usporedbi sa PC-em, tu su negdje (s tim da sam "dosta uložio" u piceka da bude tih), dakle negdje oko 22-28 dB. E sad ljudi ima jedna stvar koju mi je priopčila jedna frendica iz njoj bliskih izvora, naime radi se o tome da u HR postoji zakon prema kojem se roba može vratiti prodavaču u roku od 45 dana sa urednim računom i KOMPLETNOM AMBALAŽOM ukoliko nismo zadovoljni sa proizvodom, i to bez IKAKVOG OBRAZLOŽENJA. Idealna stvar za primjerice isprobati neki ovakav hard kod kuće, u miru.
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 00:18
Ovo je korisno znat. Gledam po internetu, rijetko tko nudi nešto slično kao myBook 1TB...
12.09.2008 | 00:22
A jesi li razmišljao o Time Capsule? Znam da je skup, ali ipak...
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 02:26
Jesam, i uzet ću ga u 12 mj. kad postoji šansa da ću ići u Ameriku.
12.09.2008 | 16:05
Dražene, ima li tvoja frendica načina provjeriti tu informaciju? Ono - možda dobiti točan broj Narodnih novina u kojima to piše? Jer meni to zvuči malo, pa, ajde... nategnuto?
12.09.2008 | 16:42
Iskreno sumnjam u to jer 45 dana nemas ni vani za vratiti prozivod
Ajde zamislite sad uzmem ja nesto na 45 dana i tako jos uzme dvoje ljudi i onda ona cetvrta budala kupi to isto za iste novce ali je to vec rabljeno 4 mjeseca?
Mi smo kao firma uzeli u VeMilu neke diskove (eksterni wd ethernet) i nakon pol sata skuzili da nam je to neupotrebljivo koliko je sporo i onda smo se natezali s njima jos 2 mjeseca da nam to zamijene. Kupujemo relativno cesto kod njih i imamo i neki popust pa smo se namucili dok su nam to odobrili, pisali jos i neke molbe i zvali sto puta tako da mogu samo zamisliti kako bi reagirali da dodje pojedinac sa takvim zahtjevom nakon mjesec dana
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 18:17
Zadovoljio sam se s MyBook-om od 1TB. Malo se čuje al nije strašno...
12.09.2008 | 19:10
Pitat ću je, ona je pravnik.
12.09.2008 | 20:24
Nedavno sam kupio uređaj,zapravo više toga na više mjesta,te me sad ovo podsjetilo da sam negdje na kraju računa pročitao,da se roba može vratiti ako ne odgovara,samo sa originalnom ambalažom.Tražio sam račun ,ali da me ubijete ,ne mogu ga naći.Ako ga nađem pošaljem scan.
Dodatak : u Splitu !
  • lex
  • Korisnik
  • 5
12.09.2008 | 20:44
Da ne otvaram novu temu. Kupio sam MyBook studio 2 edition 1 TB i na njega sam postavio iTunes Library al kada otvorim particiu na koju sam postavio library, ne vidi se njezin folder? Zašto?
13.09.2008 | 17:55
A koliko je taj WD brz? Naime trebao bi jedan vanjski disk za obradu videa, moze li se na njega bez problema capturirat HDV materijal i isti obradjivat? Ili je za tu svrhu neka druga preporuka?
13.09.2008 | 22:11
I ja sam kupio WD Studio Edition 1 TB. Brzina mu je 7200 rpm, a sto se tice brzine prijenosa podataka, ima USB 2.0, Firewire 400 i 800. Ovo drugo ti je mislim dosta ako ces ga koristiti za obradu videa...
14.09.2008 | 00:05
Da sad ne otvaram novu temu, može objašnjenje
Koja je razlika između time capsule i eksternog diska, Nije valjda samo u bežičnoj vezi time capsule?
Pitam zato jer se ja dvoumim između te dvije opcije:blink:
14.09.2008 | 15:03
Mr_Orange je napisao:
A koliko je taj WD brz? Naime trebao bi jedan vanjski disk za obradu videa, moze li se na njega bez problema capturirat HDV materijal i isti obradjivat? Ili je za tu svrhu neka druga preporuka?

Uzmi obavezno fw800 i nebi trebalo biti problema. Naravno najbolje je da je disk u kucistu ali ako nemas Pro stroj nista od toga
14.09.2008 | 15:08
BigMac je napisao:

Koja je razlika između time capsule i eksternog diska, Nije valjda samo u bežičnoj vezi time capsule?

Sto ti znaci "samo" u bezicnoj vezi? U principu osim sto Capsule sluzi i kao wi-fi router na kojeg mozes nakaciti i printer ili jos diskova bitne razlike i nema i ne razumijem bas sto bi ti jos
  • lex
  • Korisnik
  • 5
14.09.2008 | 15:11
Zna li netko da li je uredu gasit/palit mybook 2-3 puta dnevno?
15.09.2008 | 08:33
Dražen je napisao:
Ja imam WD my book - world edition (bijeli). Kad sam imao iMac disk je radio bez problema, radi i sada na Visti. Interesantno je da je sučelje LAN a ne USB ili FW. Radi dosta (kažem dosta) tiho, ali ne i nečujno.

Pa njega barem mozes stavit na tavan, u podrum, u ormar...
15.09.2008 | 13:38
Moj myBook od 1tb je spojen na iMaca i konstantno upaljen, pali se sam po potrebi tako da ga uopće ne gasim.. nemam potrebe. ISta stvar s maxtorom od 300 gb. A inače, mybook od 2 gb je op meni bučan, ovaj od tere niti ne čujem, išo sam gledat dal sam ga uopće upalio kad sam ga prvi put spajo

TAj disk jedostatno brz za obradu HDV-a, cijelo ljeto sam bio na tim diskovima, dakle, jedan mybook od 500gb i jedan od 2 tb, spojeni na fw 800. S njim dobiješ i fw800 na fw 400 kabl, tako da ako ti zatreba napraviti link ili nešto fw 400 spojiti na njega, možeš.. a naravno, možeš biti "pametan" pa si stvoriti usko grlo, spojiti ga fw 400 na komp, pa nalinkati diskovlje sa fw 800 na njega :PP
Prijenos podataka je, čini mi se, nisam 100% siguran, 100gb - sat vremena, manje više.

Lex, nisam siguran kako si postavio liberary na mybok, ako možeš detaljnije opisati. Najme, ako hoćeš imati glazbu na njemu i vrtjeti je s njega, prekopiraj cijeli itunes folder na njega, odpoji go, izbriši sve u itunesima šta imaš, spoji disk, naštimaj da je liberary na njemu. Ja sam tako to riješavao, ako netko zna za neki drugi postupak, nek napiše
  • lex
  • Korisnik
  • 5
15.09.2008 | 13:48
Hvala na opširnom odgovoru!!

iTunes liberary sam naštimao tako da sm u iTunesima pod prefernces>advance> iTunes music folder location postavo lokaciju mybook. Budem poslušao tvoj savjet i napravio kao ti. Inaće glazba mi svira al je nema kao folder na mybooku al je ima u iTunesima kad je My book uključen, ako ga isključim popis postoji al ne mogu pokrenut pjesme.

Znači slobodno ne gasim mybook, to mi dosta znači jer radim backup na njega?
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
15.09.2008 | 23:57
Mika je napisao:

....S njim dobiješ i fw800 na fw 400 kabl, tako da ako ti zatreba napraviti link ili nešto fw 400 spojiti na njega, možeš.. a naravno, možeš biti "pametan" pa si stvoriti usko grlo, spojiti ga fw 400 na komp, pa nalinkati diskovlje sa fw 800 na njega :PP

Sorry na OT,

gdje se u Zagrebu može kupiti FW400 na FW800 kabel ili adapter ?

• lex
  • Korisnik
  • 5
16.09.2008 | 08:46
Chipoteka, mislim da bi oni trebali imat, ali i svaki veći dučan inf. opreme.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana, 21 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, m@xym, Tomek, zvone, Anonimci (388)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.93 Seconds

Provided by iJoomla SEO