Uzmi ili čekaj!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Uzmi ili čekaj!

06.09.2008 | 10:56
Pozdrav svima.

Imam jedno pitanje vezano uz kupovinu MacBook Pro računala pa me zanimaju razmišljanja ljudi koji su u ovom svijetu.

Dakle upravo sam naručio MacBook Pro, model: 15.4", 2.4GHZ, 2GB, 200GB
Super je to što se baš poklopilo sa skidanjem cijene ovog modela sa 15000 na 12000, ali iz razloga što žele rasprodati ovaj model zbog dolaska novog modela na Centrino2 tehnologiji do kraja godine.

Mene sad zanima mišljenja drugih, da li se isplati kupiti ovaj model (po meni da i cjenovno i po jačini stroja) ili je bolje pričekati izlazak nove generacije MacBook Pro računala. To pitam iz razloga da li smatrate da li će izlaskom nove generacija ova generacija modela brzo zastarjeti?
Moje mišljenje je da neće jer se danas performanse, pogotovo prijenosnih računala, ne mijenjaju drastično kao prije 5 godina... ovaj model je dovoljno jak za sve nove generacije softwarea... i još ču odmah u njega staviti 4 GB RAMa...

Ali možda netko drugi ima neki drugi info tako da je svaki komentar dobro došao...

Hvala!
06.09.2008 | 11:28
Uzmi "stari" jer kao sto kazes drasticnih razlika u performansama vise nema, sve je vise-manje sminka a bolje uzeti provjereni stroj nego nesto potpuno novo
06.09.2008 | 11:43
... pa tako i ja mislim... jer danas kod izlaska novih modela pomaci u performansama nisu revolicionarni nego se veći pomaci vide u područjima poput dizajna, baterije, cjelokupne kompaktsnoti kučišta, hlađenja...
06.09.2008 | 14:37
zainma me, zna li tko do kada traje ova akcija?
06.09.2008 | 17:35
rekoše 3 tjedna... znači do kraja 9. mjeseca... ili ako zalihe ne potroše prije...
06.09.2008 | 18:09
Ovisi što očekuješ od stroja i koliko misliš potrošiti. Ja uvijek volim sačekati objavu novih strojeva, pa onda odlučiti da li uzeti stari ili novi.
06.09.2008 | 19:19
pa novac mi više manje nije važan... ali mislim da za dodatnih 4000kn za novu generaciju neću dobiti proprocionalno više performanse...
  • Dijete
  • Posjetitelj
06.09.2008 | 22:31
A kaj ak bu imao GPS u sebi, a taj ti feature bas odgovara?

Ili se odluče za touch screen pa možeš nakon lubenice zdupno oblizat prste i okrenut slikui na ekranu pokretom nedavno ljepljivog kažiprsta?

Nije na kurim, ali.. ja sam ubo zadnji G4 powerbook u 11. mjesecu kad su u siječnju uletili sa intelom.. i nije mi žao..

Osnovni stroj mi je trenutno Intel, ali onaj koji me prati svaki dan gdje god idem uskoro slavi treći rođendan, ali i dalje obavlja SVE zadaće koje se od njega očekuju..

Dakle, kupi ak ti se kupuje.. ak ti se čeka, ti čekaj.. odluka je ionak tvoja..
08.09.2008 | 01:25
Tko zna što će ubaciti u novi stroj? Vjerojatno malo više svega postojećeg (HD, RAM, L2 cache, VRAM... iako je to sve nedavno pojačano), a možda i nešto skroz novo... No, kažu da dolazi i novo kućište (koje se praktički nije mijenjalo od PowerBooka G4), pa me zanima kako će to sve skupa izgledat... Može li jš tanje, lješpše, lakše, tiše? Ne znam...
Naravno, ovaj Price Dropp je itekako pristojan i za te novce je dostojno i pravedno prodavat/kupovat sadašnji MBP 2,4. On će barem sljedeće 3 godine radit sve što i taj novi, onda će naredne 3 godine biti malo spor i star u odnosu na aktualnog, ali će i nakon 6 godina biti upotrebljiv barem za Internet, iTunes, i hrpu lakših poslova/aplikacija.

Zapravo, bilo bi lijepo vidjeti da se Price Dropp zadrži približno na ovoj razini i s novim strojevima koji će doći (kao što je bilo nedavno s iMacom) ili da recimo, bude 13000 Kn, a ne 15000?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 19 sati, 44 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.55 Seconds

Provided by iJoomla SEO