Kupovina u Sloveniji ili Austriji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina u Sloveniji ili Austriji

02.09.2008 | 09:48
Da li postoji razlika u iMac-ovima za austrijsko ili slovensko trziste u smislu da je OS na njemackom ili slovenskom (ovo je malo vjerojatno)? Takodjer, da li je i tipkovnica drugacija?

Hvala na odogovorima!

Pozdrav!
02.09.2008 | 11:48
koliko ja znam, OS X se u dva klika podesi na engleski jezik, ako već i nije podešen.
naravno da je razlika u tipkovnici, ali ti možeš kupiti stroj sa international tipkovnicom i zamisliti da se na uglatim zagradama nalaze Š i Đ
02.09.2008 | 23:44
Ja sam kupio u Mariboru svoj iMac ... razlika je ta što ti ga skinu sa ladice i druga nikakva. OS te pri instalaciji pita jezik kažeš Croatian .. i to je to. A što se tiče tipkovnice identićna je "Hrvatskoj" tj nema ni Hrvatske ni Slovenske ni Srbske Bosanske ...Makedonske tipkovnice nego tipkovnice sa čćžšđ slovima i tu možeš, da kupiti u Sloveniji.
Eto nadam se da sam pomogao.
Ah da u Austriji naravno nemozes
03.09.2008 | 00:43
Hvala, ipak sam narucio kod nas u Filex-u.

Sad cekam da dodje pa krecem s pitanjima.

Pozdrav!
03.09.2008 | 00:45
Eto me vec s pitanjem... Dodao bih jos 2x2 Gb RAM-a. Jel' to mogu sam napraviti ili moram nositi u servis?
03.09.2008 | 04:53
hehe osim ako neznas odvidat jedan (doslovno) saraf ... nemoj nosit nikud nego sam. evo tutorial
Sretno .... ako odlucis kupit 1gb ram ja prodajem riginal 1gb od iMac 24" alu za 100 kn
03.09.2008 | 10:26
Hvala!

Treba mi 2x2 GB RAM-a, 2x1 dobivam sa iMac-om...

Pozdrav!
03.09.2008 | 14:03
Popaj!
I ja sam ih zamijenio.Kad ga dobiješ , vidjet češ da nije teško.Sad imam isto 2x1GB u rezervi.Sretno !
03.09.2008 | 22:15
Eto, i meni stigao prvi Mac... Sta drugo reci nego da sam odusevljen i kako je netko vec rekao, ne znam sto sam radio tolike godine na PC-u (osim na poslu, naravno)...
04.09.2008 | 19:36
Mislim da je kupovina u Hrvatskoj dobar izbor. Prije 15-20 godina je to bila druga prića. Mog prvog osobnog Maca (Clasic - ako ga se još netko sjeća) sam kupio u Austriji u Grazu i platio 3.500 DEM-a. Razlika do cijene tadašnjeg ACS-a je bila 1.500 DEM-a. I još sam uz njega dobio Stylewriter i naravno, njemački Mac os 7.0. Razlike u cijenama sada više nisu kao nekad. Doduše, ako naletite na neki "sonder angebot" u Austriji ili Njemačkoj, tada se može nešto ušićariti. No tada kupujete Maca po kojem su tandrkali svi koji su došli u trgovinu ili koji se "kvarco" u izlogu pola godine i bez obzira na međunarodnu garanciju neke stvari vam u servisu ne priznaju.
09.09.2008 | 23:59
bok ja sam novi ovdje pa da pozdravim prvo
nego razmisljam o kupovini macbooka u sloveniji.vidio sam da ih ima jeftinijih nego kod nas i plus sta vjerojatno mogu sredit vezu na granici moglo bi ispast dosta povoljnije.sad ako slucajno zna u kojem ducanu je najbolje kupovat tamo?i koji model uopce? vidim da svi imaju x3100 integriranu pa me takodjer zanima kako se ona ponasa sa maya programom i ima li tko mozda iskustava s radom u mayi na macu?
13.09.2008 | 23:35
Cek sam malo ..po ovom vasem sto citam. iMac ima samo dva utora za memoriju? Posto namjeravam uzet novi 24" iMac mislio sam nadogradit na 4GB. Znaci li to da moram novih 4GB memorije uzet? Da ne mogu samo jos 2GB?
13.09.2008 | 23:58
Da , tako je !
Ima dva utora u kojima su po 1GB, a za nadogradnju na 4GB trebaš uzeti 2 x po 2GB.Možeš uzeti i 1 od 2GB ,pa plus onaj 1 i imaš onda 3GB.
Međutim memorija nije toliko skupa i isplati se . Pozdrav !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 dana
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, big_mac, dpasaric, marioart, tino1, VanjusOS, Anonimci (378)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO