Kupovina u Sloveniji ili Austriji
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupovina u Sloveniji ili Austriji

02.09.2008 | 09:48
Da li postoji razlika u iMac-ovima za austrijsko ili slovensko trziste u smislu da je OS na njemackom ili slovenskom (ovo je malo vjerojatno)? Takodjer, da li je i tipkovnica drugacija?

Hvala na odogovorima!

Pozdrav!
02.09.2008 | 11:48
koliko ja znam, OS X se u dva klika podesi na engleski jezik, ako već i nije podešen.
naravno da je razlika u tipkovnici, ali ti možeš kupiti stroj sa international tipkovnicom i zamisliti da se na uglatim zagradama nalaze Š i Đ
02.09.2008 | 23:44
Ja sam kupio u Mariboru svoj iMac ... razlika je ta što ti ga skinu sa ladice i druga nikakva. OS te pri instalaciji pita jezik kažeš Croatian .. i to je to. A što se tiče tipkovnice identićna je "Hrvatskoj" tj nema ni Hrvatske ni Slovenske ni Srbske Bosanske ...Makedonske tipkovnice nego tipkovnice sa čćžšđ slovima i tu možeš, da kupiti u Sloveniji.
Eto nadam se da sam pomogao.
Ah da u Austriji naravno nemozes
03.09.2008 | 00:43
Hvala, ipak sam narucio kod nas u Filex-u.

Sad cekam da dodje pa krecem s pitanjima.

Pozdrav!
03.09.2008 | 00:45
Eto me vec s pitanjem... Dodao bih jos 2x2 Gb RAM-a. Jel' to mogu sam napraviti ili moram nositi u servis?
03.09.2008 | 04:53
hehe osim ako neznas odvidat jedan (doslovno) saraf ... nemoj nosit nikud nego sam. evo tutorial
Sretno .... ako odlucis kupit 1gb ram ja prodajem riginal 1gb od iMac 24" alu za 100 kn
03.09.2008 | 10:26
Hvala!

Treba mi 2x2 GB RAM-a, 2x1 dobivam sa iMac-om...

Pozdrav!
03.09.2008 | 14:03
Popaj!
I ja sam ih zamijenio.Kad ga dobiješ , vidjet češ da nije teško.Sad imam isto 2x1GB u rezervi.Sretno !
03.09.2008 | 22:15
Eto, i meni stigao prvi Mac... Sta drugo reci nego da sam odusevljen i kako je netko vec rekao, ne znam sto sam radio tolike godine na PC-u (osim na poslu, naravno)...
04.09.2008 | 19:36
Mislim da je kupovina u Hrvatskoj dobar izbor. Prije 15-20 godina je to bila druga prića. Mog prvog osobnog Maca (Clasic - ako ga se još netko sjeća) sam kupio u Austriji u Grazu i platio 3.500 DEM-a. Razlika do cijene tadašnjeg ACS-a je bila 1.500 DEM-a. I još sam uz njega dobio Stylewriter i naravno, njemački Mac os 7.0. Razlike u cijenama sada više nisu kao nekad. Doduše, ako naletite na neki "sonder angebot" u Austriji ili Njemačkoj, tada se može nešto ušićariti. No tada kupujete Maca po kojem su tandrkali svi koji su došli u trgovinu ili koji se "kvarco" u izlogu pola godine i bez obzira na međunarodnu garanciju neke stvari vam u servisu ne priznaju.
09.09.2008 | 23:59
bok ja sam novi ovdje pa da pozdravim prvo
nego razmisljam o kupovini macbooka u sloveniji.vidio sam da ih ima jeftinijih nego kod nas i plus sta vjerojatno mogu sredit vezu na granici moglo bi ispast dosta povoljnije.sad ako slucajno zna u kojem ducanu je najbolje kupovat tamo?i koji model uopce? vidim da svi imaju x3100 integriranu pa me takodjer zanima kako se ona ponasa sa maya programom i ima li tko mozda iskustava s radom u mayi na macu?
13.09.2008 | 23:35
Cek sam malo ..po ovom vasem sto citam. iMac ima samo dva utora za memoriju? Posto namjeravam uzet novi 24" iMac mislio sam nadogradit na 4GB. Znaci li to da moram novih 4GB memorije uzet? Da ne mogu samo jos 2GB?
13.09.2008 | 23:58
Da , tako je !
Ima dva utora u kojima su po 1GB, a za nadogradnju na 4GB trebaš uzeti 2 x po 2GB.Možeš uzeti i 1 od 2GB ,pa plus onaj 1 i imaš onda 3GB.
Međutim memorija nije toliko skupa i isplati se . Pozdrav !
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 3 sati, 34 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku