spajanje mac-a sa tv-om, i wireless
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

spajanje mac-a sa tv-om, i wireless

22.08.2008 | 18:28
kao sto vecina vas zna imam mac powerbook G4, posto mi je na njemu gledanje filmova uzitak, spojio sam ga s tv-om, i dok kod spajanja sa lcd monitorom nisam imao nikakve frke (detect display),s tv-om imam,konkretno mac mi ne vidi tv, i neam slike na tv-u.brijem da mi ne treba nikakav software za to, cisti plug n play,zar ne??
2.kupio bih si stick da se mogu bezicno povezat u nekom wifi bircu na kavici,moze bilo koji usb stick,ili nei poseban??
3.bluetooth stick isto pitanje kao i pod broj 2.
sorry na gnjavazi, ali zato ste tu, zar ne??
22.08.2008 | 19:36
Bok Pipi !
Ja sam kupio kod nas od Powercoma, Miglia TVMini da mogu gledat telku na iMacu.To je kao USB Stick koji ima RF antenski ulaz za priručnu prijenosnu antenu,te i poseban AV ulaz za SAt prijemnik ili DVd i koji drugi uređaj.Možeš i gledat Digitalnu zemaljsku TV ako ima signala.Ima još i drugih firmi,ne puno,ali ovo ima kod nas i košta oko 900kn.Pogledaj na miglia.com. I sretno !
23.08.2008 | 11:42
1. Probaj nakon što spojiš TV sa onim adapterom (s-video?) rebootati Powerbook. Meni bi prepoznao nakon toga...ne znam da li to mora biti tako.
2. Za ovo vjerojatnbo treba određen chipset...ne znam detalje. Koji je Powerbook? Ako je novije generacije, Airport Extreme kartice nisu tako skupe.
3. Mislim da će ti raditi gotzovo svi, samo ne radi voice za headset.
  • boot
  • Posjetitelj
26.08.2008 | 17:19
U Hami se mogu kupiti 2 modela USB DVB-T prijemnika, jedan sa daljinskim (koji ne radi pod mac os x-om, 500kn cca) i jedan bez (300kn cca).
Sa EyeTV.app rade odlicno, vide se kao MigliaTV Mini, HD radi sa malim zastojima (ovisi o procesoru). Bitno je nakon instalacije EyeTV-a, i info iskljuciti rosetu, inace nista ne radi kako treba.

MediaCentral isto radi OK, ali je malo dosadnija aplikacija od EyeTV-a.
26.08.2008 | 18:30

Izgleda da se Pipi snašao:)
  • Dijete
  • Posjetitelj
27.08.2008 | 13:09
jzelko je napisao:

Ili zbunio uletom o TV stickovima pa pomislio da mora kupit jednog da bi mogao mirrorat sliku na TV.. I sad malko udara glavom u zid..

uglavnom prati što ti riba reče.. i probaj udarit po F7 ak ti ne pomogne reboot.
27.08.2008 | 20:17
Dijete je napisao:
jzelko je napisao:

Ili zbunio uletom o TV stickovima pa pomislio da mora kupit jednog da bi mogao mirrorat sliku na TV.. I sad malko udara glavom u zid..

uglavnom prati što ti riba reče.. i probaj udarit po F7 ak ti ne pomogne reboot.

01.09.2008 | 22:22
nisam, jer sve frke sa svojim mac-om koji i sluzbeno ima svoje ime LILI, rjesavam samo i iskljucivo samo preko vas.
ima i drugih stranica o mac-ovima, ali meni su riba i ostali uvijek uletavali sa savjetima i rjesenjima, upravo taj interes i zanimanje za probleme korisnika su ono sto me privlaci uvijek iznova na ovaj forum.bar jednom tjedno svratim i pogledam novosti.
hvala na pomoci, pokusat cu spojiti mac i restartati, kako ste i savjetovali pa se javim.pozdrav...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 58 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku