okej. imam filing da sam napravio ono sto ste mi rekli da izbjegnem koliko je moguce.. malo prije su mi se u finderu pokazala sa lijeve strane 2 shared PCja iz kuce. to mi se do sad nije desavalo.. sad sam jakoljut/zbunjen/uplasen. sto sam to aktivirao? kako deaktivirati? nadam se da ta 2 PCja nemaju mogucnost kopati po mom macu. ako sam stvarno ucinio ono sto mi niste preporucili, ucinio sam to nesvjesno. AAAAAAAAARGHHH
puno hvala na odgovorima..
Nisam pri Mac-u da probam reproducirati, ali ako ih ne želiš tamo, probaj ih jednostavno odvući u smeće.
EDIT:
Zapravo ne. To je vjerojatno cool - to su ikonice koje predstavljaju njihove diskove koje si mountao, pri čemu je Mac Samba klijent, a PCji su Samba serveri. Dakle nema rizika za Mac.
Bez panike, pa to je normalno. Leopard uredno izlista sa strane sve što vidi na mreži. To ne znači niti da imaš pristup na njih bez lozinke, a to pogotovo ne znači da oni imaju pristup na Mac ako im to posebno nisi dozvolio.
super sad sam sretan (sto sam presao na mac uopce )
imam jos jedno pitanje.. za potrebu spajanja sa jednim PCjem preko crossover kabela kliknuo sam desnom tipkom na ikonu diska i pod 'get info' otisao na general gdje sam stavio kvacicu na shared folder. tada mi se pojavilo neko pitanje koje sam ovlas procitao i kliknuo enable. pitanje mi se vise ne pojavljuje kada stavljam/micem kvacicu. jel to neki problem?
Nije neki problem, no nije mi jasno jel si šero macov disk ili pc-jev... obično da bi imao pristup na mac, možeš samo u tzv drop box slati stvari ako su kompovi na istoj mreži, inače ti treba šifra da bi mogao šetati dalje po fajlovima
hmmmmmmmm cini mi se da si share-ao cijeli disk pa postoji određeni rizik da netko s mreze vidi njegov sadrzaj, al mislim da bez sifre i kor. imena tesko ipak, a i mora ti file sharing u sys. pref. bit aktiviran
vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj
CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima