Cinema LCD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cinema LCD

30.06.2008 | 14:48
Imam priliku kupiti 23" Cinemu staru godinu i pol, ocuvanu i potpuno ispravnu. Recite je li se po vama isplati za nju dati cca 650 Eura? Imali kakvih detalja koji su se pokazali kao nekakve mane/greske nekih serija?
30.06.2008 | 15:15
Hmmm Cinema je Cinema ali za cca 5500 kn dobijes novog 24" Della sa 3 godine garancije! Imamo jednog u firmi i monitor je odlican tako da se ja nebi previse dvoumio
30.06.2008 | 15:42
MoschuS je napisao:
Hmmm Cinema je Cinema ali za cca 5500 kn dobijes novog 24" Della sa 3 godine garancije! Imamo jednog u firmi i monitor je odlican tako da se ja nebi previse dvoumio

Koji model? Jer koliko se sjecam taj 24" Dell ima PVA matricu, a Cinema IPS koja ipak ima bolji prikaz boja. Boje su mi bitne i opcenito i zato jer cu na njemu gledat cesto i DVB-T.
30.06.2008 | 16:30
Evo sad sam malo prokopao i izgleda da je u Dellu S-PVA, govorim o modelu 2408WFP! Takvu matricu imam ja u Samsungu 215tw i stvarno nemam prituzbi a monitori mi sluze za posao i neusporedivo su bolji od recimo monitora u iMacu kojeg imam kuci. Mislim da je najbolje da odes negdje u ducan i pogledas da li ti to odgovara ali evo kolega pored mene ima stariji model 2407 i monitor je stvarno odlican ali ja nisam nikad radio na Cinemi pa ne mogu usporediti.
Evo ti c/p iz jednog reviewa "While the Cinema Display 23" features Firewire support, Dell’s 24" 2408WFP blows the Apple display away in terms of pixel response, contrast ratio, and connectivity options, and it supports a higher color gamut too. For creative types, Dell really is producing a superior product here – although granted, we still do feel that the Apple Cinema Display may be an aesthetically better looking monitor overall"
Ostatak procitaj na hothardware.com/Articles/Dell_Ultrasharp...P_24_Display/?page=1
30.06.2008 | 20:01
Dell je gadno ružan. Cinema je odličan monitor, ali danas je zastario. Priče o "response time" i slično su uglavnom marketinški bullshit i najbolje je monitor probati uživo. Cinema ima odličnu sliku po svim kriterijima.

Rane serije su imale "pink hue" problem, tj. nakon 2-3 godine monitor bi dobio jednu crvenkastu nijansu. Nije strašno, ali se lako primjeti spram monitora koji nema taj problem. Mi imamo u firmi dvije koje imaju taj problem. Npr. Cineme 30" iste starosti ga nemaju i pokazale su se vrhunske u tom smislu. Drugi problem koji su neki 23" modeli imali jest prečvrsto stegnut okvir oko matrice, pa se po rubu od pritiska stvarala razlika u nijansama - to treba svakako dobro provjeriti.

Ne bih kupio Dell, a ne bih niti dao 5500 za polovnu Cinemu. A da uštediš još malo, pa kupiš pravi monitor? Moja filozofija je da je monitor zadnje mjesto na kojem treba štedjeti.
01.07.2008 | 10:37
Hvala na informacijama.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 7 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Riba, ^SuperUnknown^, Anonimci (798)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari