error ...VideoController
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

error ...VideoController

30.05.2008 | 13:55
Kad te krene onda to ide samo.

Ovdje moj inžinjer (20 mjeseci) nije imao svoje prste.

Naime, 2x mi se smrznuo MBP i ja sa bio uvjeren da je to zbog vručine. No danas sam radio u "klimatiziranim" uvjetima i opet.
Počero sam Apple HD test i gle čuda:

error 4VDC/1/40000003:VideoController

Probao sam pročačkati nekaj na netu, no nisam našao ništa posebno. Na jednom sajtu se spominje reset NVRAM a na drugom (talijanskom) nisam niš razumio.

Jel netko imao sličnih problema, i ako je, kako je to riješio.
30.05.2008 | 15:33
Talijani su testirali sa hardware test CD-om i na kraju je zakljuceno da se radi o hardverskom problemu. Najvjerojatnije graficka.

Bas te krenulo.
30.05.2008 | 15:40
I ja sam provuko Apple HD test.

No na nekom kineskom sajtu sam pronašao da su stvar riješili sa resetom PRAMA i NVRAMA.
Resetnuo sam PRAM i NVRAM i sad čekam rezultate.

Ja se još uvijek iskreno nadam da je stvar bila samo sa vručinom no vidjet čemo.

A i sam znaš da vrag uvijek k..... na istu hrpu.
03.06.2008 | 11:45
Evo ga.... desilo se... pas m..... sad kad mi najviše treba....

Jednostavno sam jučer ugasio MBP i dans ga hoču upaliti, kad ono štanga.
Stroj kao takav radi ali monitor ni da bi.
Riba, pročitao sam sve one linkove kaj si mi poslao i vidim da ekipa ima isti problem. Samo mene ždere to, kaj ja nisam imao attachan externi monitor a i nije mi stroj otišao u deep sleep kako je nekima.

Preko target moda ga uspije dignuti i radi bez beda. Znači nije krepao system.

Kako da provjerim jel stvarno crko Video Controller (error: 4VDC/1/40000003)?

Jel problem promjeniti cijelu ploču? Kolko to iziskuje truda?

Ljudi pomagajte, molim vas, letim u njemačku u četvrtak i trebao sam stroj nositi sa sobom...

Svaki savjet dobro je došao.

===> OVO SADA NIJE ZA.... , VEĆ VAPAJ ZA POMOČ <===
03.06.2008 | 11:55
Suck
Ako vec ides u Njemacku odi tamo u Apple pa vidi sta ce ti reci! Zamjena ploce ili ekrana bas i nije najjeftinija
Evo sad sam nasao post covjeka sa istim errorom ali na novom Prou i morali su mu zamijeniti logic board
03.06.2008 | 19:10
Tomek je napisao:
Kako da provjerim jel stvarno crko Video Controller (error: 4VDC/1/40000003)?

Pa spoji eksterni monitor i vidi da li na njemu možeš dobiti sliku.
03.06.2008 | 20:06
Problem je u tome da je garancija još par dana važeća. Sutra bi ga ekipa trebal preuzeti i srediti.
Meni je veći problem kaj nemrem do mejlova i ostalih stvari, jer tu mi je sve.

Probao sam i sa externim monitorom i štanga. Još jutros sam mogao ga dignuti u target modu, sada više ni to. Poludit ču od muke i brige.
03.06.2008 | 21:53
Tomek je napisao:
Problem je u tome da je garancija još par dana važeća. Sutra bi ga ekipa trebal preuzeti i srediti.

Ufff, netko je rodjen pod sretnom zvijezdom

Tomek je napisao:
Meni je veći problem kaj nemrem do mejlova i ostalih stvari, jer tu mi je sve.
Probao sam i sa externim monitorom i štanga. Još jutros sam mogao ga dignuti u target modu, sada više ni to. Poludit ču od muke i brige.

Ovako, ako su ti ti mailovi stvarno potrebni prije nego sto ides na put sutra ih lijepo zamoli na servisu da ti odmah izvade disk iz kucista i onda sa njega sam skini podatke. Morat ces negdje posuditi eksterno 2.5" kuciste ili ga kupi u krajnjem slucaju (100-150kn) ili ako imas drugi laptop uzmi ga sa sobom pa neka ti ti oni odmah prekipaju.
03.06.2008 | 22:18
Ma rođen pod sretnom zvjezdom...

Jel ima tko za posuditi 15 ili 17'' Intela na par dana?

Ostali mi mejlovi sa hotelima i rasporedom aviona... sad neznam kak ću putovati. To me najviše muči.

Sutra pod hitno moram nekaj smisliti...
03.06.2008 | 22:37
Moji klijenti me uvijek mrze kad im to kažem, ali - "uvijek treba imati contingency plan". Teško se mogu staviti u poziciju nekog tko tako važne informacije čuva samo na jednom mjestu (kad govorimo o putnim informacijama, ja ih uvijek sve imam u mobitelu, na notebooku u mailovima, u firmi na serveru, a možda još i isprintane na papiru).

Sad kad je ovako, možeš jedino tražiti na servisu da ti izvade HDD (ako ne znaš ili ne možeš sam), kupiš eksterno USB ili FW kućište za 2,5" disk, nađeš nekog s Macom tko je dovoljno vičan da otvori tvoj mailbox s tog diska u svom Mail.app.

Pretpostavljam da si iz Zg pa valjda ima ovdje neki jabučar koji ti može pomoći sutra.
03.06.2008 | 22:42
Kaj se neda spojit na drugi komp i s tim ući unutra (glupo pitanje!)
Mislio sam ko hakeri.(nemojte me upucat)
04.06.2008 | 21:01
Tomek jesi uspio nesto napraviti?
04.06.2008 | 21:18
Nadam se da jesam. Ostavio sam MBP-a u servisu, zapravo tamo di sam ga i uzeo, a dečki idu dalje s njim na servis jer je još pod garancijom.
Ja sam uspio isčupati HD i staviti ga u externo kučište da mogu nešto i napraviti. To mi je bilo najbitnije.

Sad se zajeb.... na PB G4, sa instalacijom potrebnih app da završim nočas kaj trebam i odoh u Deuchland.

Samo se nadam da ču dobiti stroj nazad čim prije i u dobrom stanju.
09.06.2008 | 15:40
evo, konačno sam i ja nešto doznao.

kako stroj ostaje narednih 2 do 3 tjedna na servisu zbog video kontrolera i ploče, molim sve i svakoga, ako ima bilo kakav intel stroj (MacBook 13, 15 ili 17 inča) ili možda kakav iMac ili MacMini. za posudbu na tih prokletih 2-3 tjedna.

Može i na tjedan ili manje, može i na par dana pa po više puta...

Sve su mi opcije otvorene.

HVALA, HVALA SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 12 sati
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa