Powerbook/MacBook Pro tingling :)
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Powerbook/MacBook Pro tingling :)

20.05.2008 | 21:27
Empirijski sam nedavno ustanovio (u stvari kolega mi je skrenuo paznju) da je kuciste Powerbooka ili MacBooka Pro ocigledno nabijeno elektricitetom, ali samo kad je spojeno na ispravljac.
Davno sam primjetio da kada jagodicama prstiju lagano prelzima preko kucista (da, svjestan sam da normalni ljudi to ne cine), recimo palmresta ili straznje strane ekrana, prsti kao da "zapinju" za podlogu. Iako je osjecaj bio neobican, zakljucio sam da je to zbog teksture podloge.

Sve dok mi jednog dana kolega nije skrenuo paznju da toga nema kad je adapter za napajanje iskljucen.

Sada se samo nadam da ce netko ovo potvrditi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.05.2008 | 04:26
Prijatelju dragi, potvrdjujem i ja, ali opet nije uvijek.. izgleda da ima veze di mi neki drugi dio golog tijela stoji..

hm..

no dobro..

osjecam to i ne smeta me.. dapace, pase mi..

hm..

p.s. vise me je smetalo na ibooku to.. da, da, zvuci nemoguce, ali negdje je "pustal struju" pa me znalo i pecnut katkad.. jbga, pasalo mi pa nisam trazio da mi to poprave..
21.05.2008 | 10:28
Znam kako je to...i ja ponekad kriomice odem u wc sa MacBookom...
21.05.2008 | 10:57
Evo i ja potvrdjujem - na Ti-ju nisam smio raditi u kratkim rukavima ili ga držati na golim nogama. Božesačuvaj da ga idem dirati znojan...
21.05.2008 | 12:21
Ajde, bilo bi dobro da se jos javi netko za kojeg nismo sigurni da nije normalan, pa da odahnemo! :-D
21.05.2008 | 13:35
čuj neznam kaj to znači normalan/nenormalan. ako gledaš prema našoj svakodnevnoj okolini (familija, prjatelji, poslovni partneri...) nitko od nas s MBP-ovima nije normalan na što ukazuju reakcije ljudi tipa: "moš si za tu lovu kupit..."
No to je za neku drugu raspravu za koju svi mi nenormalni znamo što mislimo.
---
glede teme, i ja sam neko vrijeme mislio da sam malo lud jer osjećam pod prstim atočno to o čemu riba priča. samo sam si ja na prvu loptu to protumačio vibriranjem harda pa da zato imam takav osjećaj da mi prsi "preskaću" po podlozi kad jagodicama prolazim po prostoru lijevo i desno od track pad-a.
dakle, ista stvar. i ja sam to primjetio.
ono što je Breed rekao za PB Ti, također, ista stvar, to je znalo tak pecnut povremeno da je bilo za poludit:angry: očito dečki nisu baš sa strujom na "ti". al nema veze, bitno da je dizajn mrak;)
  • Dijete
  • Posjetitelj
21.05.2008 | 14:35
Al da se razumijemo, meni je to "zapinjanje" feature, a ne propust..

makar, ne znam kak cu kad cu imat pacemaker..
22.05.2008 | 10:23
Potvrđujem i ja. Radim na powerbooku G4 titanium i osjećam i ja te podražaje. Nisam na to pretjerano obraćal pozornost, ali u pravu ste, da ima struje ima! Ali, kao i kod svake privlačnosti, ja to svodim na razinu kemije. Koga može neki bezlični lenovo ili hp (još gore) zavest? Dakle, samo nek drma, kaj se mene tiče. BTW, jel se isti efekat javlja i na macbook air koji ima također metalno kućište?
22.05.2008 | 14:19
Riba je napisao:
Znam kako je to...i ja ponekad kriomice odem u wc sa MacBookom...

Elektricni Orgazam?
23.05.2008 | 11:56
ROTFL !
"... together in electric dreams..." :-D
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 4 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Tomek, Anonimci (480)

Novo na Jabučnjaku

Teme