AirPort Extreme i Time Machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirPort Extreme i Time Machine

11.05.2008 | 09:01
evo ovako,

doma sam si napravio malu mrezu i imam sve spojeno preko AirPort Extreme-a, koji na sebi ima USB prikljucak za printer ili HDD. citam po netu kako je u pocetku Apple omogucavao da kada se spoji HDD na AirPort Extreme, da sluzi kao Time Machine backup disk, ili da se s time pretvara u Time Capsule. Mene zanima da li je to i dalje moguce, da li to funkcionira i u kojem formatu mora biti disk da bi to sve funkcioniralo. isto tako da napravim na disku koje planiram upiknuti u taj USB na ruteru, dvije particije, da li ce se to vidjeti kao dva diska ili nije dovoljno pametan?
11.05.2008 | 17:37
Ovo što ću ti reći nije provjereno, ali dobar je trag - oni su obećali da će to tako raditi, ali onda s izlaskom 10.5 to nije funkcioniralo. Kasnije, u 10.5.2 su to zakrpali i sada navodno opet radi. Dakle, proguglaj, sigurno ćeš naići na nešto.
13.05.2008 | 17:13
A ako ja na Time Capsule (koji ima samo jedan USB ulaz) spojim USB Hub s 4 USB-a (2 Harda i printer) da li ce mi moc citat istovremeno 2 HDD?

Hvala
20.05.2008 | 20:23
Razmisljao sam o kupnji extrema ali na apple stranici pod reviewsima sam procitao da je zbog novog updatea nestabilan i da svako malo prekine konekciju prema internetu. Ima li tko sličnih iskustava? I da li mi netko može predložiti nekakvu kvalitetnu alternativu?
20.05.2008 | 20:57
Linksys kod mene radi godinama bez problema.
20.05.2008 | 21:52
Linksys je mrak. Totalni mrak. Prava heavy duty mašina. 100% preporučujem.
24.01.2015 | 18:27
Zanima me informacija.

Ovako je u praksi - imam airlive router 300 nas , na njega je preko kabela spojen jedan mali switch gigabitni u koji sam ukopčao NAS-eve, imam dvije vrste D-link 320 i WD book , svi mrežni, svi imaju opcije
time machine.

Problem je što mi imac ne nalazi WD disk pod time machine opcijom - D-link radi bez greške...

E sad jel bazna stanica mora biti applova ili je moguće i u ovoj kombinaciji da to radi - ja vjerujem da bi moralo raditi i tako.

Zatim pitanje dva, ako na apple baznu stanicu preko kabela spojim switch i na njega spojim NAS, da li radi sve to bežično ili se obično disk ukopčava u applovu stanicu isključivo preko USB-a?

Da li bi mi trebalo raditi i preko wi-fi ako na laptopu odaberem taj D-link? Nemam trenutno laptop pa ne mogu probati ali me zanima za skoru budućnost

Hvala
24.01.2015 | 19:11
Da ne brišem, možda nekom pomogne - odabrao sam na WD-u public folder i onda se vidi, samo što mi to nije opcija jer je taj dio diska vidljiv svima u mojoj mreži, ponekad tu ima gosti itd što je loša opcija jer to neko možda nehotice može ustvari uzeti, obrisati mislim mogu sa pravima složiti
24.01.2015 | 21:00
Da li WD ima specifične postavke za podesiti kako bi ga TM aplikacija vidjela na mreži? Koji je format diska/polja unutar WDa?
24.01.2015 | 22:39
Mislim da je kao i na svima, staviš ENABLE na TM opciju, odabereš disk i stisneš SAVE....ostalo je nebitno, ti polje na disku koristiš tako za data podatke .... kod mene je bilo ustvari ovo što sam i napisao,
nakon što sam kliknuo save, nije se ništa pojavilo, što je i OK jer taj folder na disku koji sam stavio je ustvari i hiden i pod pravima....public folder je otvoren za sve i stvar radi.

E sad jedino što me zanima je isplati li se kupovati uopće extreme station - zadnja generacija, sad imam airlive i zadovoljan sam, možda jedino malo prekratak signal
26.01.2015 | 09:45
Ne mogu komentirati po pitanju Extreme stationa jer ga nemam. Međutim ti si rekao da ti iMac ne vidi WD kao TM destinaciju. Dakle to ti nije jasno zašto ga ne vidi i sumljaš na wifi pa bi ga Extremom možda riješio ili?

Osobno mislim da bi ti se WD trebao vidjeti kao TM destinacija neovisno da li pristupa žicom, wifiom, preko Apple wifi uređaja ili nekog 3rd party. Barem tako kod mene radi. Imac radi TM backup preko žice (jer je tako ispalo praktičnije), a macbook radi preko wifia na isti uređaj, bez problema.
28.01.2015 | 21:40
Vidi se i sve radi, problem je bio folder koji sam odabrao za TM a isti je imao složeno pravo, pa se TM ne može konektirati....uglavnom sve radi OK...

Sad me jedino zanima da li se isplati kupovati airport extreme uopće kao mreža da radi jer imam airlive 300 router ali mi nije nešto signal, produžio sam ga sa AP-om ali signal je bolji tj full sad no nekako slabo iskoristiv, puno sporije jer je očito gubitak preveliki, zato me zanima koliko je od ppla ta stanica po pitanju signala bolja ili lošija?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 sati, 18 minuta
  • Yonkis: "obaviti", pobjeglo mi, naletio sam na šaht u vožnji.
  • Yonkis: Kloba, ne možemo ti ga MI aktivirati, to moraš sam bavi
  • Kloba: Pozdrav ekipa ima neki znalac da mi aktivira whats app?
  • smayoo: A propos smještanja konektora... :P
  • smayoo: U Beogradu ulazi stari deda sa štapom, klimavo i s mukom u gradski autobus, obrati se vozaču: "Mladiću reci mi gde bih mogao da smestim kosti...?", a vozač na to skoči ljutito: "Nemoj da tebi Kosta smesti!" :D
  • Bertone: Bolje i straga nego kad ga Apple smjesti ispod :D
  • jura22: I smjestila ga straga.
  • smayoo: To je sve EU standardizirala na USB-C. :D
  • jura22: Izgleda da mora biti više od dva konektora!
  • jura22: Landtag Brandenburg ih ke nabrojao: Gejevi, lezbijke, androgini, birodne osobe, trans muškarci, trans žene, rodno promjenjive osobe, rodno kvir osobe, interseksualne osobe, interseksualne žene, interseksualni muškarci, transseksualne osobe, transseksualne žene, transseksualni muškarci, trans osobe, transmuške osobe, transženske osobe, rodno fluidne osobe, panrodne osobe, osobe s dva duha (
  • jura22: Misliš da se smiju stavljati samo muški ili ženski konektori?
  • smayoo: :D
  • Riba: Po muskim i zenskim konektorima.
  • jura22: Zašto ženski robot mora imati sise? U stvari, zašto uopće postoje muški i iženski roboti? Kako ih tazlikovati?
  • smayoo: @bbosnjak, otvori temu u forumu pa pitaj da ti se jave jabučari iz Zagreba ili okolice koji imaju monitor iz te generacije da probaš s njihovom ciglom
  • smayoo: Aha, to ima vanjsku ciglu za napajanje? Pa da, onda svakako treba probati s drugom ciglom prije ikakvog servisa.
  • jura22: Sumnjam. Rekoi su neka nabavim nateriju i onda je budu zamijenili. U stvari, trebao sam je nabaviti, sam zamijeniti i inda njima odnjeti novce.
  • dpasaric: Za Cinemu 23 prvo provjeri da nije samo napajanje, 90% slučajava bude to.
  • Riba: Vjerojatno su pretrpani poslom kao i svi.
  • jura22: Vidim hvalite RAM servis. Ja sam ih pitao za promjenu baterije pa su poceli kolutati s ocima. Kao da su me htjeli otpiliti.
  • jura22: Jok, Ludbreg je centar svijeta.
  • bbosnjak: Jbg. mi Zagrebčani mislimo da smo u cetru svijeta. Hvala na linku.
  • Riba: Kad ljudi ne kazi lokaciju obicno se radi o Zagrebu. :) U tom slucaju preporuka za [link]
  • Riba: A gdje se nalazis?
  • bbosnjak: Imam Apple Cinema Display 23-Inch. Radio je ok do prije mjesec dana i prekrasan je. Imao je jednu crtu mrtvih pisela po sredini ali koga briga kad je tako elegantan i dobru sliku ima. I onda je prestao raditi. Ima li igdje servis koji bi to mogao pogledati i možda popraviti ili bi to možda netko udomio pa se time pozabavio. Ne mogu se natjerati da ga odnesem na glomaznni otpad ko da je neki šte
  • smayoo: [link]
  • Pongy75: Meni se čini i jedno i drugo, app šema. A vaditi se na bilesnu djecu, ako je to uopće istina je krajnje bezobrazno. Ovo mjesto nikad nije bila takva zajednica.
  • drlovric: Ja sam slab na djecu i radio bih pomogao i u ovom konkretnom slucaju. Vec sam to radio ovdje. Samo nisam shvatio kakvu pomoc on ocekuje konkretno. Da skupimo pare za M4 ili da mu ga nekako nadjemo unutar njegovog budzeta. Taj dio mi nije jasan...
  • Pongy75: Napad je najbolja obrana - kad te uberu!
  • Sarek: I stvarno mu nitko nije ništa loše napisao, a on je odmah krenuo u neke obrambene teze
  • Sarek: Meni je isto bilo čudno da na jasno postavljeno pitanje krenu traktati nečega što nema veze s pitanjem. Dva su moguća scenarija ili se čovjek pogubio u svemu i samo se krivo izrazio ili je stvarno neka muljaža. U svakom slučaju trebalo bi objašnjenje od dotičnog člana ili ako je ovo drugo u pitanju neka admini reagiraju
  • jura22: Tu je pitao nesto za MacMini M4 > M4 Pro
  • jura22: [link]
  • Pongy75: Avioni, milioni. kamioni
  • matijazx: -- to je bila prevara. Kolega forumaš mu je htio posuditi svoj Mac, al ovaj nije htio. Scammer.
  • Pongy75: Malo popratiti postove, sve je bez logike. Šarena priča, ima svega.
  • jura22: 8.2.2025. Pise da je sve prebacio s M4 na M4 Pro, ne znam tko je ovdje lud?
  • jura22: Cijela prića je čudna. Pošto se radi o bolesnom djetetu ne želim griješiti dušu.
  • marioart: izgelda da je obrisana... ja sam se ponudio za pomoc dvaput, ali sam izignoriran... cudna situacija
  • jura22: Gdje je tema o M4 MM za onu curicu?
  • Gjuroo: @Yonkis: Otvori temu... :D
  • Yonkis: Zašto su plavuše a onda nakon njih riđokose tako upečatljive?
  • smayoo: RIP :(
  • Yonkis: John C. Dvorak dies aged 80
  • 1v@n: Uzmem ih sa sobom onda idući put kad opet idem za HR
  • dpasaric: Pa nemojte baciti, mogu uvijek biti izloženi ako su ok očuvani.
  • 1v@n: Jel vam za muzej odgovaraju iCloud zaključani uređaji? Dobio sam iPhone 5 i iPad 2 koji su zaključani. Djeca praznila kuću od preminulih baka/djedova i nemaju nikakav pristup mailovima/passwordima. Probali smo kontaktirati Apple, ali nisu ni odgovorili. Ispravno i očuvano, ali cigla
  • dpasaric: Zadnji model koji imamo u muzeju je 5c! :)
  • drlovric: Zasto bi itko kupovao iPhone 3GS a da nije neki muzej? :/ Ja imam svoj iPhone 3G negdje u stvarima. Dao bih ga besplatno ako nekome vrijedi. Nisam uopce znao da to ljudi kupuju i traze.
  • smayoo: Odgovarajuća "tema" je oglasnik. Za cijenu potraži slične uređaje na e-bayu, poprati na kojem iznosu završavaju licitacije pa korigiraj cijenu s obzirom na trošak dostave iz te zemlje.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.97 Seconds

Provided by iJoomla SEO