AirPort Extreme i Time Machine
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

AirPort Extreme i Time Machine

11.05.2008 | 09:01
evo ovako,

doma sam si napravio malu mrezu i imam sve spojeno preko AirPort Extreme-a, koji na sebi ima USB prikljucak za printer ili HDD. citam po netu kako je u pocetku Apple omogucavao da kada se spoji HDD na AirPort Extreme, da sluzi kao Time Machine backup disk, ili da se s time pretvara u Time Capsule. Mene zanima da li je to i dalje moguce, da li to funkcionira i u kojem formatu mora biti disk da bi to sve funkcioniralo. isto tako da napravim na disku koje planiram upiknuti u taj USB na ruteru, dvije particije, da li ce se to vidjeti kao dva diska ili nije dovoljno pametan?
11.05.2008 | 17:37
Ovo što ću ti reći nije provjereno, ali dobar je trag - oni su obećali da će to tako raditi, ali onda s izlaskom 10.5 to nije funkcioniralo. Kasnije, u 10.5.2 su to zakrpali i sada navodno opet radi. Dakle, proguglaj, sigurno ćeš naići na nešto.
13.05.2008 | 17:13
A ako ja na Time Capsule (koji ima samo jedan USB ulaz) spojim USB Hub s 4 USB-a (2 Harda i printer) da li ce mi moc citat istovremeno 2 HDD?

Hvala
20.05.2008 | 20:23
Razmisljao sam o kupnji extrema ali na apple stranici pod reviewsima sam procitao da je zbog novog updatea nestabilan i da svako malo prekine konekciju prema internetu. Ima li tko sličnih iskustava? I da li mi netko može predložiti nekakvu kvalitetnu alternativu?
20.05.2008 | 20:57
Linksys kod mene radi godinama bez problema.
20.05.2008 | 21:52
Linksys je mrak. Totalni mrak. Prava heavy duty mašina. 100% preporučujem.
24.01.2015 | 18:27
Zanima me informacija.

Ovako je u praksi - imam airlive router 300 nas , na njega je preko kabela spojen jedan mali switch gigabitni u koji sam ukopčao NAS-eve, imam dvije vrste D-link 320 i WD book , svi mrežni, svi imaju opcije
time machine.

Problem je što mi imac ne nalazi WD disk pod time machine opcijom - D-link radi bez greške...

E sad jel bazna stanica mora biti applova ili je moguće i u ovoj kombinaciji da to radi - ja vjerujem da bi moralo raditi i tako.

Zatim pitanje dva, ako na apple baznu stanicu preko kabela spojim switch i na njega spojim NAS, da li radi sve to bežično ili se obično disk ukopčava u applovu stanicu isključivo preko USB-a?

Da li bi mi trebalo raditi i preko wi-fi ako na laptopu odaberem taj D-link? Nemam trenutno laptop pa ne mogu probati ali me zanima za skoru budućnost

Hvala
24.01.2015 | 19:11
Da ne brišem, možda nekom pomogne - odabrao sam na WD-u public folder i onda se vidi, samo što mi to nije opcija jer je taj dio diska vidljiv svima u mojoj mreži, ponekad tu ima gosti itd što je loša opcija jer to neko možda nehotice može ustvari uzeti, obrisati mislim mogu sa pravima složiti
24.01.2015 | 21:00
Da li WD ima specifične postavke za podesiti kako bi ga TM aplikacija vidjela na mreži? Koji je format diska/polja unutar WDa?
24.01.2015 | 22:39
Mislim da je kao i na svima, staviš ENABLE na TM opciju, odabereš disk i stisneš SAVE....ostalo je nebitno, ti polje na disku koristiš tako za data podatke .... kod mene je bilo ustvari ovo što sam i napisao,
nakon što sam kliknuo save, nije se ništa pojavilo, što je i OK jer taj folder na disku koji sam stavio je ustvari i hiden i pod pravima....public folder je otvoren za sve i stvar radi.

E sad jedino što me zanima je isplati li se kupovati uopće extreme station - zadnja generacija, sad imam airlive i zadovoljan sam, možda jedino malo prekratak signal
26.01.2015 | 09:45
Ne mogu komentirati po pitanju Extreme stationa jer ga nemam. Međutim ti si rekao da ti iMac ne vidi WD kao TM destinaciju. Dakle to ti nije jasno zašto ga ne vidi i sumljaš na wifi pa bi ga Extremom možda riješio ili?

Osobno mislim da bi ti se WD trebao vidjeti kao TM destinacija neovisno da li pristupa žicom, wifiom, preko Apple wifi uređaja ili nekog 3rd party. Barem tako kod mene radi. Imac radi TM backup preko žice (jer je tako ispalo praktičnije), a macbook radi preko wifia na isti uređaj, bez problema.
28.01.2015 | 21:40
Vidi se i sve radi, problem je bio folder koji sam odabrao za TM a isti je imao složeno pravo, pa se TM ne može konektirati....uglavnom sve radi OK...

Sad me jedino zanima da li se isplati kupovati airport extreme uopće kao mreža da radi jer imam airlive 300 router ali mi nije nešto signal, produžio sam ga sa AP-om ali signal je bolji tj full sad no nekako slabo iskoristiv, puno sporije jer je očito gubitak preveliki, zato me zanima koliko je od ppla ta stanica po pitanju signala bolja ili lošija?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • VanjusOS: neki mi javi se privatno, barem ako može kratko posuditi na probu
  • VanjusOS: ljudi, ima li možda netko viška Thunderbolt 2 to Thunderbolt 2 Cable
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Ender, hal9000, Jedro, marioart, Maxxy, Riba, smayoo, Anonimci (621)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO