iMac jači i brži
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac jači i brži

02.05.2008 | 22:46
Fala Bogu, valjda ce konacno i neki zagriznjeni jabucari skuziti,da nemogu
vise prodavat stare prasnjave i pune paucine G5 kante za 8 kkuna i vise....
Da,znam, kostale su 20 somova nekad, ali nekad......

:-P

Svaka cast !!!
11.05.2008 | 23:12
Nova iMac revizija ne donosi ništa bitno novo, ali je svakako dobrodošla jer donosi bolju vrijednost za isto ili manje novca.

Zanimljivo je da je standardna grafička u najnovijoj seriji (Radeon 2600) i dalje sporija(!!!) od BTO verzije bijelih iMaca koji su imali NV 7600. Dakle, vlasnici bijelih iMacova s BTO grafičkom uopće nemaju razloga da razmišljaju o upgradeu.

Naravno, trenutni high-end model, kada se kao BTO naruči s 8800 GS, je u 3D grafici dvostruko brži od standardnog 2600 modela, a nekih 40% od starog bijelog iMaca sa 7600 karticom. To je odličan rezultat.

Ukratko, sada je možda dobra prilika uzeti "staru" alu-seriju - ili povoljno naći stariji bijeli iMac kojeg nadobuni vlasnik želi zamijeniti za najnoviji model.
11.05.2008 | 23:25
Tomika - moram reagirati. Izgleda da nisi nikada radio ne nekoj od tih "kanti punih paučine" kada ih tako komentiraš.

Pro stroj, je pro stroj, pa i nakon 4 godine. Dobra G5-ica se uvijek bez problema proda za 8000 kn, pa i više ako je dobro opremljena. To su "radni konji" koji mogu što consumer-level Macovi ne mogu, a profesionalci to znaju i uvijek ih rado kupuju.

G5 ima dvije nezavisne sabirnice na 1.25 GHz (to je dan-danas fantastično!) 8 ili 16 GB RAM-a ovisno od modela, lako dostupne interne SATA diskove, lako zamjenjiv i daleko brži optički drive, slotove za proširenja - i najvažnije, radi s normalnim profesionalnim monitorom, pa čak i s dvije 30" Cineme.

Na poslu još uvijek radim na Dual G5 2.5 GHz i ne bih niti trepnuo da mi netko umjesto njega ponudi najnoviji iMac 3.06 GHz. To jednostavno nije usporedivo.

Netko kome treba pro stroj, danas mora platiti 18,000 kn + PDV za najjeftiniji model. Dakle, korisniku koji se bavi nečim što ne traži 8 procesora, ali mu treba pravi monitor i mjesto za proširenje, stroj od 8000 kn je super prilika.

Držim da ti strojevi zaslužuju veliko poštovanje dan danas.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 1 sat
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

drlovric, Ender, tino1, Tomek, zvone, Anonimci (762)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.80 Seconds

Provided by iJoomla SEO