iMac kupljen u USA i HR tipkovnica
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac kupljen u USA i HR tipkovnica

05.04.2008 | 14:00
Evo konačno sam se, nakon puno peripetija i premišljanja, odlučio za iMac 24"

Kupiti ću ga u USA zbog uštede.

Hoću li imati problema sa hrvatskim slovima, ili mogu samo jednostavno kupiti HR tipkovnicu i prebaciti negdje u postavkama na hrvatski jezik?

HVALA
05.04.2008 | 14:56
Naravno da mozes kupiti kod nas tastaturu
05.04.2008 | 15:10
Tipkovnica za maca je bar triput skuplja od obične.
Radije prebaci u postavkama na hrvatski i nauči napamet gdje je koje slovo s dijakritikom
05.04.2008 | 16:41
FSDance je napisao:
Radije prebaci u postavkama na hrvatski i nauči napamet gdje je koje slovo s dijakritikom

A zasto bi kupovao macintosh tastaturu kad i PC tastatura radi skroz Ok, a ima ih raznih i mozes birat...
05.04.2008 | 17:57
FSDance je napisao:

Macova tipkovnica je i tri puta bolja i kvalitetnija od obične. IMHO uopće nije skupa. Skupa je bila Apple Adjustable Keyboard koja je kada se pojavila koštala preko 2000 kn u današnjim omjerima.
05.04.2008 | 19:02
Nije li malo glupo da ima prekrasan 24" iMac i uz njega neku jadnu plasticnu Trustovu tastaturu od 59kn?
Slazem se da 400kn za tastaturu nije malo jer realno osim dizajna (koji je IMO fantastican) ne nudi nista toliko bitno drugacije ali ako cemo tako cjepidlacaiti za svaki vrag onda je bolje u startu kupiti stroj u hgspotu za 3 soma kuna i opce ne gledati Apple jer je kod njih sve "skupo".
05.04.2008 | 21:17
Slažem se u potpunosti. Da ne spominjemo koliko je apple tipkovnica kvalitetnija od ovih smeća koja se prodaju po HG šrotu i sličnim mjestima. Čovjek kupuje iMac 24", kaj bu sad škrtaril na tipkovnici za 400 kuna koja je, BTW i USB hub s dva porta i k tome su oba USB 2.0?
Nije zanemarivo, jer su portovi na Imacu sa stražnje strane, a ovak može sve zaštekati od naprijed i ima punu brzinu....
06.04.2008 | 00:55
E ako netko ima iskustva sa adapterima za promjenu napona sa naših 220 na američkih 110. Čije adaptere koristiti? Može neki link sa kvalitetnijim adapterima da ne spržim Mac pošto dolazi iz USA.
06.04.2008 | 01:44
Macovi od prvog dana 1984-te godine ne trebaju nikakve adaptere za napon, pa nije to PC junk. Automatski se prilagođavaju svakoj mreži.
Mislim da je od svih proizvedenih Macova samo jedan model ne imao tu opciju, ali taj model je bio priča za sebe i pravo "kopile" po više kriterija.
06.04.2008 | 10:26
E brate taj Mac je pravo čudo, zaljubio sam se u njega 1994. ali zagriz u jabuku je tada bio basnoslovno skup.
06.04.2008 | 11:20
Ne treba ti adapter za prilagodbu napona, ali ti treba adapter za drugačiju utičnicu. Ako ti je napajč sličan onom od mog Minija, onda ti je dovoljno kupiti 220V kabel u npr. Chipoteci za 20-30 kn.

Glede tipkovnice, svatko tko kaže da je "PC tipkovnica sasvim OK" vjerojatno tipka s 2 prsta buljeći u tipke. Ako se tipkovnicom koristiš na takav način, onda ti svakako treba HR tipkovnica jer ne znaš raspored tipki napamet, ali i onda vjerojatno imaju pravo - obična plastičara iz HG spota ti je dovoljno dobra.

Ja osobno ne žalim ni jedne jedine kune za Al tipkovnicu jer tipkam s 10 prstiju napamet i ovo je definitivno najbrža tipkovnica na kojoj sam ikad radio. Sjajna je. Ergonomska, brza i lijepa.

Ali, ako si takav korisnik, onda ti uopće ne treba kupiti HR verziju jer tipke ionako znaš napamet.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 21 sati, 18 minuta
  • vjeko1: Realno me ne čudi ovo za Mac Pro jer desktop lineup nije imao previše smisla sa Studio i Pro. S druge strane, arhitektura sa Apple Silicon je takva da nema previše mjesta za expanziju tako da.. RIP
  • Piko: Samo da velim da sam "ukrao" ideju za vikalicu .... i napravio svoju implementaciju na [link] ....
  • Soffoklo: Apple odustaje od Mac Proa - [link]
  • Yonkis: @CoffeePod koristiš li ono punjenje do 80% ili si light user? Moj iPhone 15 je nakon 26 mj izgubio samo 6% a 2 različita SIMa (priv posl). Tako da 1% je sasvim ok.
  • drlovric: @Coffe: Po gruboj racunici moze ti trajati do kraja stoljeca taj telefon. Nista ne azuriraj :)
  • CoffeePod: Ja sqm i dalje na iOS18 i ne planiram jos updejtat. Nakon 9 mjeseci baterija na 16PRO pala je samo za 1% od max kapaciteta
  • ZoPaj: eh, da je bar više tih OS updatea bez novih featuresa:) optimiziranih i očišćenih od bugova pored famoznih sigurnosnih patcheva.. mislim da Snow Leopard nije imao ni jednu jedinu novost? 26.4 mi se čini brz i stabilan...
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.53 Seconds

Provided by iJoomla SEO