Vanjski hard disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vanjski hard disk

03.04.2008 | 16:41
E ovako:

Imam vanjski usb disk od kojih 60gb (bez utičnice, samo usb).
Sinoć mi se odbio montirati na macu. Pokušao sam preko disk utility i tamo se nije pojavljivao.

Pitanje: da li to znači da mogu početi štedjeti za novi vanjski ili postoji način da se disk prepozna (i formatira) bez da se pojavi u disk utilityu?

Pokušao sam ga staviti na xp, i ista priča - ne reagira. Nema ga čak ni pod control panel - adm. tools -computer management - disk managemant, gdje su inače svi vanjski i unutarnji diskovi.

Sam disk inače svijetli (znači nije do kontakta). Svi programi tipa data recovery koje sam isprobao ne registriraju ništa što ne registrira disk utility odnosno disk management, tako da ni od njih nikakve koristi. Na vanjskom inače nemam nikakve bitne podatke, htio bih ga samo formatirati u bilo kojem formatu.

Svaka pomoć je dobrodošla
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.04.2008 | 22:00
Meni se znalo dogodit (nazalost nije bio neki patern u pitanju) da mi se disk odbije mountat u os x.. jedino rjesenje je bilo ukljucit Disk Utility i cekat.. i nakon 10tak minuta bi se kao da je dosla dobra vila, pojavio uredno mountan na desktopu i naravno DUu.

U svakom slucaju, pocni sparat..
05.04.2008 | 02:06
Otvorio sam ga, očistio i zatvorio.
Sad radi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.04.2008 | 02:11
Očistio u stilu od prašine...ili?
05.04.2008 | 14:43
Nije ni bilo toliko prašine. Odšarafio, odvojio usb dio od harddisk dijela, opet ih spojio, zašarafio i gotovo. Čini mi se kao neki kvar u kontaktu. Ipak, trebao sam ga preformatirati kad sam ga opet spojio.
To je ovaj model:

http://www1.epinions.com/pr-Western_Di...B_WD600VE_Hard_Drive
06.04.2008 | 11:30
Ako mene pitaš, problem je u "Western Digital"
06.04.2008 | 16:26
smayoo je napisao:
Ako mene pitaš, problem je u "Western Digital"

Da, definitivno, iz mog osobnog iskustva to su najlosiji diskovi,
meni osla 3 komada, nadam se u pakao...

Inace, mozda mu treba vise struje, pa je potrebno koristiti one kablove koji se spajaju na dva USB porta na kompu, pa paralalno crpe vise struje...
06.04.2008 | 16:36
fotoroberto je napisao:
Inace, mozda mu treba vise struje, pa je potrebno koristiti one kablove koji se spajaju na dva USB porta na kompu, pa paralalno crpe vise struje...

Imam te kablove sa dva usba s jedne strane, i drugi mi nikad nije radio bez prvog, a i kad su bila oba unutra, nije išlo ništa posebno brže.

A to da je WD za*urac, znam, ali eto taj moj ima preko godinu dana a ovo mu je prvi put da mi je takvo što priredio. Zapravo jednom sam ga gurnuo u zaražene windowse pa mi ga je zbrisao, ali to sam ja bio glup.
06.04.2008 | 21:04
Nenene, pazi dupli USB kabel ti nije zato da brže radi, nego zato da dobije dovoljno struje napajanja (u slučajevima kad imaš više različitih USB hubova na stroju pa spojiš glavni USB na port od jednog HUB-a, a drugi USB (koji služi samo za ekstra napajanje i po kojem ne idu nikakvi podaci) uštekaš u port od drugog USB hub-a.
09.04.2008 | 00:53
ili promijenis kabel,
vecina ih je lose kvalitete...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 dana, 3 sati
  • stefanjos: airpods 2 pro a da mu fale slusalice. Meni treba samo charging case?
  • stefanjos: Ima li tko
  • IgorD: Imam ja VMWare od malena ali nemam Win 11 licencu
  • Borisone: Pa besplatni su od negdje kad ih je preuzeo Broadcom. [link]
  • IgorD: Unutar VMWare, naravno
  • IgorD: Ja razmišljam o tom već mjesecima ali nikako da kupim licencu i krenem u to
  • VanjusOS: ljudi, da otvaram temu ili ne - da li netko stavio Windows 11 na Macbook sa intel procesorima..?
  • Bertone: *ćeš
  • Bertone: Ja sretan što ste Vi sretni,... di žeš bolji početak dana ;)
  • Tomek: I sad vidio rješenje problema sa keyboardom... :D
  • Tomek: Hvala Bertone...
  • Tomek: Sad sam skužio da sam i ja pisao u toj temi... :D E sad, još da se ne pali na bilo koji pritisak tipkovnice...
  • miomika: Hvala ti Bertone. KONAČNO!!! :)
  • smayoo: Ae. Hvala, Bertone! Ovo nisam ni upratio. :)
  • Bertone: Ima tema: [link] i ima rješenje od samog Apple-a (zadnji moj post u temi)
  • Tomek: :'(
  • smayoo: ima tema, nema rješenja :(
  • Tomek: Pozdrav svima, prije nego pokrenem temu, da li je možda obrađeno pitanje automatskog "Power on" na MacBook PRO M4 kad takneš tipkovnivu ili ga otvoriš?? To me užano živcira... Nemrem očistiti tipkovnicu a da ga ne upalim...
  • dpasaric: Spremam novi članak za pro usere Macova! :)
  • cariblanco: bijeli dim..MVGA ;)
  • drlovric: Jel imamo slucajno ovdje nekoga da je uposlenik hrvatskog telecoma?
  • Gjuroo: Ipak se kreće. aiPhone. [link]
  • dpasaric: Ja sam danas naručivao što se još može od lagera s QWERTY, pa ćemo vidjeti što ću dobiti! :)
  • zvone: Zvao istyle da interveniraju da ostavw qwerty posto ionako prave tipkovnice posebno za ht trziste. Krajnje su nezainteresirani. Ali kazu da se ljudi jako žale.
  • Bertone: Sused, ni to tema za vikalicu, trebao si to pitati u temi o budućnosti čovječanstva ;)
  • cariblanco: [link]
  • cariblanco: Vidi komentare ispod ovog teksta !!
  • cariblanco: Zadatak za smayoo...zašto je nestalo struje
  • dpasaric: Vidim da će stare QWERTY tipkovnice odjednom dobiti na cijeni! :)
  • zvone: Nervira me jer mijenjaju bez veze.
  • smayoo: Ali zašto je to takav stress? Ako su potpuno ukinuli stari layout, posložiš si kako ti paše pomoću Ukelele
  • smayoo: QWERTZ je uvijek i oduvijek hrvatski standard tipkovnice, a ovaj apple QWERTY hibrid je izmišljotina iz nekadašnjeg "zastupnika" PEL Velebit.
  • IgorD: Prvo su prebacili @ pa sad stalno stišćem ™ a od zadnjeg sistema ni € nije gdje je bio
  • IgorD: Ja na iOSu ionako uvijek imam EN tipkovnicu, samo kad mi treba đ prebacim na hr. Frka je što su i s Macovima krenule qwertz tipkovnice
  • zvone: Ako se vrati u postavkama automatski se vraca na qwertz. Iritantno do bola.
  • zvone: Kupio novu tipkovnicu za m4 ipad pro. Hrvatska je ali vise nije qwerty nego qwertz. Razocaran.
  • drlovric: Ja nemam dres Osijeka :)
  • VanjusOS: ako ćeš obući dres Osijeka, ja ti nabavim kartu bez problema
  • VanjusOS: drlovric, nema više karata za Hajduka
  • drlovric: Ako ima neko iz Osijeka molim da mi se privatno javi. Trebam uslugu. Hvala puno :)
  • JOHN: Počivao u miru Božjem :(
  • Borisone: U oglasniku mini Pro ako nekog zanima.
  • Gjuroo: Počivao u miru.
  • smayoo: Ode nam Papa Franjo, na Uskrsni ponedjeljak. Počinak je zaslužio, i više od toga. Neka se Crkvi primi barem nešto od njegovog nasljeđa.
  • VanjusOS: Sretan Uskrs!
  • Damirst: Srstan Uskrs!
  • smayoo: Sretan Uskrs svima! :)
  • Tomek: Sretan Uskrs !!
  • ping: Sretan Uskrs
  • dpasaric: Mira i ljubavi! :)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

tino1, Tomek, Anonimci (369)

Novo na Jabučnjaku

Teme