Vanjski hard disk
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Vanjski hard disk

03.04.2008 | 16:41
E ovako:

Imam vanjski usb disk od kojih 60gb (bez utičnice, samo usb).
Sinoć mi se odbio montirati na macu. Pokušao sam preko disk utility i tamo se nije pojavljivao.

Pitanje: da li to znači da mogu početi štedjeti za novi vanjski ili postoji način da se disk prepozna (i formatira) bez da se pojavi u disk utilityu?

Pokušao sam ga staviti na xp, i ista priča - ne reagira. Nema ga čak ni pod control panel - adm. tools -computer management - disk managemant, gdje su inače svi vanjski i unutarnji diskovi.

Sam disk inače svijetli (znači nije do kontakta). Svi programi tipa data recovery koje sam isprobao ne registriraju ništa što ne registrira disk utility odnosno disk management, tako da ni od njih nikakve koristi. Na vanjskom inače nemam nikakve bitne podatke, htio bih ga samo formatirati u bilo kojem formatu.

Svaka pomoć je dobrodošla
  • Dijete
  • Posjetitelj
03.04.2008 | 22:00
Meni se znalo dogodit (nazalost nije bio neki patern u pitanju) da mi se disk odbije mountat u os x.. jedino rjesenje je bilo ukljucit Disk Utility i cekat.. i nakon 10tak minuta bi se kao da je dosla dobra vila, pojavio uredno mountan na desktopu i naravno DUu.

U svakom slucaju, pocni sparat..
05.04.2008 | 02:06
Otvorio sam ga, očistio i zatvorio.
Sad radi.
  • Dijete
  • Posjetitelj
05.04.2008 | 02:11
Očistio u stilu od prašine...ili?
05.04.2008 | 14:43
Nije ni bilo toliko prašine. Odšarafio, odvojio usb dio od harddisk dijela, opet ih spojio, zašarafio i gotovo. Čini mi se kao neki kvar u kontaktu. Ipak, trebao sam ga preformatirati kad sam ga opet spojio.
To je ovaj model:

http://www1.epinions.com/pr-Western_Di...B_WD600VE_Hard_Drive
06.04.2008 | 11:30
Ako mene pitaš, problem je u "Western Digital"
06.04.2008 | 16:26
smayoo je napisao:
Ako mene pitaš, problem je u "Western Digital"

Da, definitivno, iz mog osobnog iskustva to su najlosiji diskovi,
meni osla 3 komada, nadam se u pakao...

Inace, mozda mu treba vise struje, pa je potrebno koristiti one kablove koji se spajaju na dva USB porta na kompu, pa paralalno crpe vise struje...
06.04.2008 | 16:36
fotoroberto je napisao:
Inace, mozda mu treba vise struje, pa je potrebno koristiti one kablove koji se spajaju na dva USB porta na kompu, pa paralalno crpe vise struje...

Imam te kablove sa dva usba s jedne strane, i drugi mi nikad nije radio bez prvog, a i kad su bila oba unutra, nije išlo ništa posebno brže.

A to da je WD za*urac, znam, ali eto taj moj ima preko godinu dana a ovo mu je prvi put da mi je takvo što priredio. Zapravo jednom sam ga gurnuo u zaražene windowse pa mi ga je zbrisao, ali to sam ja bio glup.
06.04.2008 | 21:04
Nenene, pazi dupli USB kabel ti nije zato da brže radi, nego zato da dobije dovoljno struje napajanja (u slučajevima kad imaš više različitih USB hubova na stroju pa spojiš glavni USB na port od jednog HUB-a, a drugi USB (koji služi samo za ekstra napajanje i po kojem ne idu nikakvi podaci) uštekaš u port od drugog USB hub-a.
09.04.2008 | 00:53
ili promijenis kabel,
vecina ih je lose kvalitete...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 21 sati
  • drpongrac23: Davno sam vozio "kockicu"
  • drpongrac23: @Yonkis - Kakav BMW - Uskoro kupujem za sebe Citrć Berlingo, jbg, godine...
  • drpongrac23: A zamjena ekrana preko 500 EUR!
  • drpongrac23: WTF?!? Ušle mi neke "bubice" u ekran na MBA M1. Totalni hit!!! 3 kom. BUBA ŠVABE!!!
  • Yonkis: Drpongrac23: a M5? Ne mislim na BMW.
  • drpongrac23: Preko 30 god. vjerni Apple korisnik - sada je vrijeme da zahvalim svima, ali Apple u mojim očima više nije što je nekad bio.
  • drpongrac23: Ovaj novi MacOS - bye, bye Apple!!! Ćesme od svega!
  • drpongrac23: PC za 400 EUR iz Pevexa žvače taj prastari MacPro za gablec :)
  • drpongrac23: U PC svijetu je DDR5 RAM polako standard - o čemu vi pričate?!?
  • BigMac: i ja kažem, prvo bolja pasta, nego zadnji put, i nižaa temperatura, očito prvi put nisam dobro stegao hladnjake, pa su procesori radili na nižem taktu :(
  • dpasaric: Odlično! :)
  • BigMac: Promjenio pastu na starom mac pro, osvježenje ....
  • smayoo: plus je sigurno problematičan, ali nije jedini
  • dpasaric: Više sam zaboravio koji su sve znakovi u pitanju, ali u tome je stvar.
  • dpasaric: I meni se često dogodi na nešto napišem i samo PUF!
  • dpasaric: Jura, na Vikalici se "progutaju" neki komentari jer postoje neki karakteri koje modul Vikalice ne podnosi i onda to sve samo ode u crnu rupu!
  • jura22: Mozda nezasitan?
  • VanjusOS: evo ja sam isprobao i radi! na A1 je moguće sa fizičke SIM prebaciti se na e-SIM na samom telefonu..
  • Borisone: Jer je gladan!
  • jura22: Zasto Jabucnjak guta komentare?
  • smayoo: :D
  • Borisone: Kako prebacuješ eSIM između moba za koji žena smije i za koji ne smije znat?
  • VanjusOS: ali bravo drlovric, nekad su najjednostavnija rješenje i najbolja!
  • VanjusOS: hahaha, problem je što imam službenu SIM karticu, pa ako mi se sjebe moram tražiti od firme da mi šalju novu...
  • drlovric: Pa probas i samo ce ti se kazati jbt. Sta je najgore sto se moze dogoditi? :)
  • VanjusOS: pitam da li je to itko isprobao?
  • VanjusOS: u iphoneu sa fizičkom sim karticom se pojavila opcija da se prebaci ta fizička sim u e-sim
  • VanjusOS: niste me shvatili, očito
  • miomika: na A1 ti samo pošalju na mail/sms ili putem aplikacije Moj A1 i to je to
  • rusty: Prije jedno 3 godine na Tmobile. u 22h navečer putem supporta jer se u protivnom trebalo ići u poslovnicu
  • VanjusOS: da li je netko isprobao funkciju konvertiranja SIM u e-SIM, i na kojoj mreži?
  • ZoPaj: ha ha, nisu li usbC isforsirali upravo radi štednji na punjačima:)
  • dpasaric: I bez punjača... :(
  • Borisone: Danas najavljeni novi iPad Pro, Vision Pro i MacBook Pro 14-inch. Sve s M5 procesorima (bez Pro i Max varijanti).
  • Air: Veliko priznanje Fedora našem Filipoviću - pozvao ga je na boksački meč.
  • Air: Taj pc laptop je imao cijenu cca 800 eura što nije malo
  • Air: Mislio sam da su se malo pomakli u tom smjeru, ali jok
  • Air: trackpad je... hm...
  • Bertone: Rekao sam ti da je kvaliteta izrade loša, ali sam CPU je brži od CPU-a iz MBP 2014/2015,... stavi na njega LinuxMint pa ćeš vidjeti da nije spor ;)
  • Air: Moj MBP 2014 je ferari / Bentley za usporedbu...
  • Air: Moj utisaK da sam ga platio 100-150 eura plakao bi što nisam dao još 150 za MBP 2014 - 2016 godište.
  • Air: Samo da javim, na kraju sam dobio laptop od frenda. Nije htio čuti za nikakve pare. Skro smo se posvađali ali eto pametniji popušta ;)
  • hal9000: Steve Jobs, vrati se! Sve ti je oprošteno! [link]
  • hal9000: Kakva pizdarija: [link]
  • drpongrac23: Meni onaj sa uzorkom krzna leoparda
  • hal9000: @Bertone: Da, jedan od najdražih Wallpapera ikad.
  • Bertone: 5k [link] i 6k [link]
  • Bertone: ... kojeg rado koristim
  • Bertone: Na stranu sad brzina i ispeglenost OS-a ali mom oku je najljepši i najugodniji bio Mac OS X 10.4 Tiger, a nativni Aqua wallpaper mi je i dan danas jedan od nesmetajućih wallpapera.
  • Air: RIP otišao je i HALID...

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, baka, damir1, Jedro, marioart, tino1, VanjusOS, Anonimci (1404)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO