MacMini
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacMini

23.02.2008 | 10:43
Gospodo, jedno pitanje. Znam da su macbook-ovi upgradeani na santarosa chip, ali nekako sam propustio kad se to, ako se je, dogodilo s macminijem? Dakle pitanje: ima li aktualni macmini santarosu ili ne? Ako ne, kad će dobiti?
23.02.2008 | 13:32
Ako ima novu grafiku (a nema), onda nema ni Santa Rosu
23.02.2008 | 15:52
Trenutni Miniji nemaju santarosu ....

...no i bez toga su i više nego upotrebljivi....
23.02.2008 | 19:25
To uopće nije upitno; planiram jednog naručit iz SAD za klince. Gore mogu ići i prozori da imaju za školu, a imaju i normalan komp doma, a ne HG-šrot vešmašinu pod stolom....
  • Dijete
  • Posjetitelj
23.02.2008 | 20:02
Djuro genijalac je napisao:
imaju i normalan komp doma

krasno
24.02.2008 | 16:57
A ima kakav trač u vezi izlaska novij Minija? Baš bi mi dobro došao jedan uz novu plazmu...
24.02.2008 | 17:49
Nema, mada je već zreo za jednu revizijicu. Mi u firmi koristimo jedan stari G4/1.5 GHz kao document server i baš fino radi - i što je najvažnije tiho.
01.03.2008 | 23:08
Imam kući minija Core2duo... 2 Ghz... I mogu vam reći da je stroj legendarno dobar!
09.03.2008 | 00:21
iogamodus je napisao:
Imam kući minija Core2duo... 2 Ghz... I mogu vam reći da je stroj legendarno dobar!

Da dobar..., mrak. Imam otvoren DVD Studio i u njemu tekuci projekt, a u Motionu cackam neke dodatke prije navedenom DVD projektu, usput citam i Jabucnjak, dok se renderira output... I to sve sa osnovnih 1GB memorije.
Taj ce mi projekt donjeti dopustenje za 2x2GB (ako zena ne procita ovaj post), jer bi u skoroj buducnosti onda mogao i neki HD gore provrtiti.
09.03.2008 | 03:11
Evo baš je došao trač da se sprema revizija Minija na Santarosu i GMA 3xxx.
09.03.2008 | 13:40
oklen je trač? imaš neki link?
09.03.2008 | 14:01
www.macscoop.com/articles/2008/03/06/pen...-mini-few-weeks-away

Taman sam mislio napisati nešto kad skužim ovu temu
10.03.2008 | 09:14
E, _ebi ga, baš sam kompiću rekel da mi dofura jednog iz SAD-a...
Kaj sam sad? Da čekam ili ga svejedno kupim? Ionak bu to klincima za igru... Mislim, ne znam kad bu neko od poznatih opet išel u Sjedinjene američanske države...? Ajmo neki pametan zaključak tipa, i ovaj sad je super za klince i sve ostale, samo kupi, nije bed, to bu super, prilika je ko grom itd.....
  • Dijete
  • Posjetitelj
10.03.2008 | 14:06
e.. i ovaj sad je super i za klince i za matorce i za internet i igrice i za imovie i garažbend.. i za media centar..

samo kupi.. jer ionak ce kad tad izac nekaj bolje, a teško je uvijek imat najnovije doma..

ak izadje novi par dana nakon sto si dobio stari, nemoj se grist..

prilika je ko grom, sam kupi.. stvarno.. meni čudno što ga nisi već kupio..
10.03.2008 | 21:29
Belerphone je napisao:
www.macscoop.com/articles/2008/03/06/pen...-mini-few-weeks-away

Taman sam mislio napisati nešto kad skužim ovu temu

Aaaah, konacno!
13.03.2008 | 12:40
Samo se nadam da ga neće više smanjivati.
13.03.2008 | 20:26
A ZAŠTO ?
13.03.2008 | 20:32
Djuro genijalac je napisao:
E, _ebi ga, baš sam kompiću rekel da mi dofura jednog iz SAD-a...
Kaj sam sad? Da čekam ili ga svejedno kupim? Ionak bu to klincima za igru... Mislim, ne znam kad bu neko od poznatih opet išel u Sjedinjene američanske države...? Ajmo neki pametan zaključak tipa, i ovaj sad je super za klince i sve ostale, samo kupi, nije bed, to bu super, prilika je ko grom itd.....

Ok ovaj je super za klince i sve ostalo, ALIIII novi sa Santa Rosom - čak i slabiji model će biti jači od najjačeg sada - znači više stroja za manje para.
Integrirana grafika nije neka sreća za igranje, ali 2x2GB u novom Miniju sa x3100 mi ipak obećava više
Ako možeš odgoditi kupnju - moglo bi ti se više isplatiti-mada je opcija nabave iz USA definitivni najbolja.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 4 sati, 56 minuta
  • Riba: Zalosno je vidjeti kako mac prodaja stagnira.
  • Yonkis: Ili ovako nešto? [link]
  • Yonkis: Gdje staviti ovakve vijestice? [link]
  • gladhr2: [link] ima li netko pametan da mi malo pomogne sa ovim problemom..?
  • dpasaric: Nema indoor mapa kod nas AFAIK.
  • Yonkis: Jeste li znali za bolji anti-reflective sloj na 17ici? [link]
  • Yonkis: Ima li u Rijeci ili igdje u HR ovo implemetirano? [link]
  • Yonkis: Novi AirTag: [link]
  • Yonkis: Bijah u Smart Doctoru, zamjenska je 100€ a originalna je 170€
  • smayoo: @Yonkis, pitao si kome vjerujemo :)
  • marioart: @Yonkis ovisno o aparatu koji imas, nije ti zgorega ni provjeriti cijene u sluzbenom servisu... ja sam u mediamarktu u njemackoj platio zamjenu za 13pro 88eura ... spojis ugodno sa korisnim i u Graz u shoping i servis
  • Yonkis: A ovi u Rijeci, Smart Doctor? Evo linka:[link]
  • Yonkis: Novi firmware ako nekome treba: [link]
  • Yonkis: Nevjerovatno da je cijena skočila na 150€ a znam da je prije 2 godine bila cca 70€. Prestrašno!
  • smayoo: @Yonkis - nažalost, u Rijeci više nikom. :( U Zagrebu je Davor više puta spomenuo da ima dobra iskustva s Agramservisom
  • VanjusOS: pa ti vratim
  • VanjusOS: ako imaš kabl kojeg trebaš isprobati možeš poslati meni da isprobam spojiti Mac pro
  • VanjusOS: i ja tražim već thunderbolt 2 kabel, iz Osijeka sam
  • zoranowsky: Jel ima netko u ZG za posuditi thunderbolt 2 kabel? Imam issue sa minijem M4 i thunderbolt 27 displayem pa trebam testirati neke kombinacije...
  • Yonkis: Kome vi u Rijeci vjerujete za zamjenu baterije na iPhonu jer u iStyleu je 150 € i čeka se par tjedana
  • Yonkis: :(
  • smayoo: [link]
  • smayoo: RIP Scott Adams :(
  • Gjuroo: Za sad to može zvučati i kao Affinity priča. Not great but not that bad.
  • Soffoklo: Za to vrijeme Apple se lagano pretvara u Adobe - [link]
  • drlovric: Sve je bolje od ove blamaze sa Apple AI i cekanja pametnije Siri koja nikako da dodje :)
  • IkoIko: Apple i Google sklopili ugovor o korištenju Gemini AI... Zanimljiv razvoj situacije
  • ZeljkoB: Spigen - [link]
  • Riba: Moza zato da mozes koristiti BT tipkovnicu i mouse i dok je zaklopljen?
  • user: glupo: zatvorim laptop, BT i dalje upaljen, što ne bi trebalo ovo **** se ugasit kad ga poklopim
  • rusty: date hack je samo na par sekundi. vratiš datum, startaš app čisto da se digne i vratiš datum opet. To je to. Čisto da loada profile i postavke
  • smayoo: Date hack nisam htio raditi jer potrga druge stvari. Krenuo sam instalirati staru verziju LogiOptions preko homebrewa, ali riješili su problem prije nego sam dospio to napraviti
  • rusty: Osobno mislim da je 12h predugo za cert problem I nisam mogao doć na sebe kakav su problem napravili. Ono što je još gore, ovo im nije prvi put za taj isti slučaj. Dakle kako ne naučiš nešto iz ovoga. Dodano, date hack rješava problem da se ne mora drugi put čekati 12h
  • Bertone: A jučer nisam koristio MBP nego T14s pa nisam iskusio veselje sa certifikatima :D
  • Bertone: Imam MXMastera već godinama [link] i jedina dobra stavr kod njega je što ga mogu koristiti sa MBP, Tnink Padom i desktop računalom bez pretjeranog petljanja, no da je (pre)skup za ono što nudi, je.
  • smayoo: I, na kraju, ako za neki komad hardvera koji sam u životu kupio mogu reći da NIJE preskupo plaćen, to je sigurno Logitech MX Master 3. Jučer ujutro jesam bio spreman popi... na njih, ali činjenica je da su problem riješili unutar cca 12h otkad se pojavio.
  • smayoo: Osim toga, hardver radi s bazičnim postavkama, ali svi tweakovi i custom podešenja - ne.
  • smayoo: Radi se o softveru koji mora dobiti dozvolu korisnika da zakopa dosta duboko pod haubu radi komunikacije s periferijom.
  • smayoo: Ne mora biti spojeno na internet. Sigurnosni certifikat aplikacije je bio istekao i Apple ga je blokirao, a Logitech nije pazio na datum isteka certifikata i nije izdao update s novim certifikatom na vrijeme
  • Bertone: Ček malo, preskupo plaćeni hardver ne dela na Apple računalu ako računalo nije spojeno na internet (na stranu sad istekli certifikat) ili sam propustio nešto
  • smayoo: Da, jučer sam imao natezanje oko toga. Ali moram im priznati da su brzo riješili.
  • Yonkis: [link]
  • smayoo: @mrobert, forum, tema "eOI - opet diskriminacija"
  • stefanjos: SRETNA NOVA!
  • drlovric: [link]
  • signout: Sretna Nova!
  • zoranowsky: Sretna Nova!
  • dpasaric: Sretno nam svima! :)
  • Borisone: Sretna vam 2026-ta godina!
  • Gjuroo: Sretna i berićetna 2026.!

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku