Color laser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Color laser

19.01.2004 | 10:59
Bok,
Trebam sugestije za kupnju color lasera. Za sada su u igri HP color LaserJet 4600n/dn, Xerox phaser 6250n/dp i Minolta magicolor 3300.

- HP je najskuplji, 600dpi, nema ICC profile, 96MB RAM, 16ppm.
- Xerox je srednje skup, 2400dpi, ICC, Pantone,256MB RAM, 24ppm.
- Minolta je najjeftinija 1200DPI, ICC, Pantone, SWOP/Euro/Commercial press simulacija, 256MB RAM, 24ppm.

Iskustva, savjeti, upozorenja...?
19.01.2004 | 12:35
Laki kupio HP-a, pa pitaj njega...
20.01.2004 | 01:16
Ja kupujem Minoltu 27xx
8700 kn (plus PDV). Kompenzaija, ali sam mogao birati i čini mi se po svemu da je to trentačno na polju A4 personal - best buy.
20.01.2004 | 12:51
Nigdje ne mogu naci model 27xx?? moze neki link?
Mislim da meni ipak treba nesto jace (naravno da govorim na slijepo kad nemam specse).
20.01.2004 | 14:05
Kod Jambreka
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
20.01.2004 | 14:18
Mislio sam na web link.
Na minoltinom sajtu ne postoji ta serija pisaca, a ni google nista ne nalazi.
20.01.2004 | 15:39
Iskustva, savjeti, upozorenja...?

Ja svoje novce ulazem u Xeroxa, kad se kolora tice.

HP, po mom iskustvu i onom sto sam vidio, ispada iz igre, jer kakvoca otiska ni izbliza nije ravna kakvoci koju ispisuje i prosjecan Xerox phaser. Ako ti kakvoca ispisa nije vazna, i ako ces taj kolorac koristiti vise kao masovni uredski uredjaj, za kolor strapac, onda mozda HP ne bi bio lose rjesenje.

Spomenutu Minoltu nisam koristio, ne mogu ti reci nista podrobnije, ali svakako provjeri kako podrzava OS X, imas li osiguran servis i potrosni materijal.

Moja tvrtka (60+ ispostava) ima jako dobre odnose s nekoliko proizvodjaca printera i kopirki, ukljucujuci Xeroxa, Konicu i Canona, i nakon vrlo kratkog razmatranja uvidjeli smo da je kakvoca otiska kolora koju daje Xerox svjetlosnim godinama ispred konkurencije, u pogledu svega. Imaju besprijekoran servis, drajvere za OS X, vrhunsku kalibraciju, ujednacen nanos, disperziju tonera ... jednom rjecju, sve sto je vazno za vrhunski otisak.

Otisak s Xeroxovih laserskih pisaca u boji koristimo kao "print proof" svim nasim klijentima jer gustoca tocaka, ostrina slike, zasicenost boje i disperzija tonera cak pri 600 dpi odgovara onome sto u tisku dobijes sa 300 lpi (HD standardu kojeg koristi nasa tvrtka).

Takodjer obrati paznju na kakvocu papira kojeg ces koristiti -- moje tople preporuke su Xerox Colotech 120 gsm i 170 gsm -- taj papir je upravo stvoren za Xeroxove strojeve. Ima jako finu istkanu teksturu, nije "kiseo", otporan je na starenje i, kad ga uzmes i pogledas prema svjetlosti, nema karakteristicne paralelne vodoravne pruge, sto je odlika jeftinih glatkih papira.
21.01.2004 | 10:12
So Xerox will be.
Vec mi je dosta razmisljanja. Nisam vidio niti jedan los review, a search newsa je nasao samo jedan (1) post sa problematicnim Xeroxom 6250 (horizontal banding).
A najljepse je da je rok isporuke 1 dan.
Mozda vec danas bude prvi isprint.

Hvala svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 12 sati
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka
  • drlovric: Sutra sam u Osijeku. Molim lokalce za preporuku za dobru slavonsku hranu.
  • Air: U protivnom je imao vanzemaljsku sreću da je baš smaknuo one koji su mu smetali.
  • Air: @jura22 ja sam nekoj logici siguran da je Tito imao kriterije po kojima je to činio.
  • smayoo: Kako misliš - da je nekog dao smaknuti bez kriterija? Skupljao je nasumično ljude po ulici pa ih vodio na smaknuće?
  • Yonkis: Što je kriterij?
  • jura22: “kriterija”
  • smayoo: Što je krizerij?
  • jura22: Danas se sjecamo svih koje je Tito dao smaknuti bez krizerija.
  • Bertone: e da je ufatiti svu tu struju nekako i pospremiti je za kasnije ;D
  • smayoo: Leleee... :)
  • Yonkis: Evo par slika od jutros, slikano iPadom: [link]
  • mbp2009: Sve ok, pbz radi na beti
  • ZeljkoB: Moze se napraviti downgrade na iOS18.x ako nesto ne radi....
  • mbp2009: Nije problem staviti bankarstvo na betu, samo ako ne radi, onda mi se ne da do banke :D
  • big_mac: Jel radi pbz na 26 beta 7?
  • Riba: Mislim da ovdje mijesamo beta aplikacije sa trojancem.
  • dpasaric: Tako da o tome treba voditi računa kada se igra sa softverima još u razvoju.
  • dpasaric: Da se nešto slučajno dogodi sva odgovornost je na beta korisniku.
  • drlovric: Tako je moj prijatelj prije par godina crackiran password manager pa upao u probleme.
  • drlovric: Stavljati bankarstvo na beta aplikacije ne bih nazvao pametnom zivotnom strategijom :)
  • ZeljkoB: IOS26 dev Beta 6, ZABA, OTP, Revolut, Finax…. Sve radi od potencijalno problematičnih app
  • ZeljkoB: iOS26 public beta 2 - ZABA i OTP rade
  • ZoPaj: a Rolling Stonesi planiraju turneju 2026…
  • ZoPaj: RIP! odlaze legende …
  • Gjuroo: Počivala u miru...
  • smayoo: RIP Gabi Novak
  • VanjusOS: možda nije obrisano zbog "piratstva" već zbog toga što se u vikalici ne bi trebamo objašnjavati nego u temama?
  • drlovric: Svi gledamo nesot piratsko. Apsurd je pricati o tome. Ja Hajduku placam pretplatu i clanarinu, a kradem HDTV od 2e, jer ne postoji nacin da ga legalno kupim :)
  • Zdravac: Eto, malo analogije za kraj!
  • Zdravac: Ali ok, svaki privatnik u svome restoranu može svojevoljno određivati cijene, a na nama je opet volja hoćemo li ići u taj restoran ili ne.
  • Zdravac: Shvatite da NIJE ilegalno instalirati Kodi na AppleTV
  • Zdravac: Pomalo je frustrirajuće kad znaš da nisi napisao apsolutno ništa ilegalno, a svejedno su ti postovi čak i u vikalici pobrisani jer, eto, moderatori smatraju kao "neprikladno" :?
  • VanjusOS: probao sam preko Xcode neki način ali trebam apple develpper acc
  • VanjusOS: da li je netko instalirao KODI na Apple TV 4K?
  • ZeljkoB: Kakvih problema? Ja koristim public beta vreziju i nikakvih problema.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Air, Riba, skunic, Anonimci (609)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO