Color laser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Color laser

19.01.2004 | 10:59
Bok,
Trebam sugestije za kupnju color lasera. Za sada su u igri HP color LaserJet 4600n/dn, Xerox phaser 6250n/dp i Minolta magicolor 3300.

- HP je najskuplji, 600dpi, nema ICC profile, 96MB RAM, 16ppm.
- Xerox je srednje skup, 2400dpi, ICC, Pantone,256MB RAM, 24ppm.
- Minolta je najjeftinija 1200DPI, ICC, Pantone, SWOP/Euro/Commercial press simulacija, 256MB RAM, 24ppm.

Iskustva, savjeti, upozorenja...?
19.01.2004 | 12:35
Laki kupio HP-a, pa pitaj njega...
20.01.2004 | 01:16
Ja kupujem Minoltu 27xx
8700 kn (plus PDV). Kompenzaija, ali sam mogao birati i čini mi se po svemu da je to trentačno na polju A4 personal - best buy.
20.01.2004 | 12:51
Nigdje ne mogu naci model 27xx?? moze neki link?
Mislim da meni ipak treba nesto jace (naravno da govorim na slijepo kad nemam specse).
20.01.2004 | 14:05
Kod Jambreka
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
20.01.2004 | 14:18
Mislio sam na web link.
Na minoltinom sajtu ne postoji ta serija pisaca, a ni google nista ne nalazi.
20.01.2004 | 15:39
Iskustva, savjeti, upozorenja...?

Ja svoje novce ulazem u Xeroxa, kad se kolora tice.

HP, po mom iskustvu i onom sto sam vidio, ispada iz igre, jer kakvoca otiska ni izbliza nije ravna kakvoci koju ispisuje i prosjecan Xerox phaser. Ako ti kakvoca ispisa nije vazna, i ako ces taj kolorac koristiti vise kao masovni uredski uredjaj, za kolor strapac, onda mozda HP ne bi bio lose rjesenje.

Spomenutu Minoltu nisam koristio, ne mogu ti reci nista podrobnije, ali svakako provjeri kako podrzava OS X, imas li osiguran servis i potrosni materijal.

Moja tvrtka (60+ ispostava) ima jako dobre odnose s nekoliko proizvodjaca printera i kopirki, ukljucujuci Xeroxa, Konicu i Canona, i nakon vrlo kratkog razmatranja uvidjeli smo da je kakvoca otiska kolora koju daje Xerox svjetlosnim godinama ispred konkurencije, u pogledu svega. Imaju besprijekoran servis, drajvere za OS X, vrhunsku kalibraciju, ujednacen nanos, disperziju tonera ... jednom rjecju, sve sto je vazno za vrhunski otisak.

Otisak s Xeroxovih laserskih pisaca u boji koristimo kao "print proof" svim nasim klijentima jer gustoca tocaka, ostrina slike, zasicenost boje i disperzija tonera cak pri 600 dpi odgovara onome sto u tisku dobijes sa 300 lpi (HD standardu kojeg koristi nasa tvrtka).

Takodjer obrati paznju na kakvocu papira kojeg ces koristiti -- moje tople preporuke su Xerox Colotech 120 gsm i 170 gsm -- taj papir je upravo stvoren za Xeroxove strojeve. Ima jako finu istkanu teksturu, nije "kiseo", otporan je na starenje i, kad ga uzmes i pogledas prema svjetlosti, nema karakteristicne paralelne vodoravne pruge, sto je odlika jeftinih glatkih papira.
21.01.2004 | 10:12
So Xerox will be.
Vec mi je dosta razmisljanja. Nisam vidio niti jedan los review, a search newsa je nasao samo jedan (1) post sa problematicnim Xeroxom 6250 (horizontal banding).
A najljepse je da je rok isporuke 1 dan.
Mozda vec danas bude prvi isprint.

Hvala svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 10 sati, 16 minuta
  • Yonkis: E to to pitam, kojom funkcijom/aplikacijom. Vrlo dobra stvar!
  • Junuz: Yonkis, upozorio me narušenim vitalnim funkcijama, za pluća znam da je naglasio broj udisaja naspram prosječnog i temperatura 1 od prosječne.Za kamenac se nesjećam ali je poruka bila da posjetim liječnika
  • Riba: Huawei GT Runner, dok mi ne dodje Pebble Round 2.
  • Krehacro: Riba koji nosis
  • Riba: Osim ago ga zaboravi napuniti. :) Meni je izbor jednostavan jer mi ne dolazi u obzir nista sto moram puniti cesce od jednom tjedno.
  • drlovric: Za normalan zivot kupi Apple watch. Ako si hardcore sportas, uzmi Garmin. Prvi put kada zaboravis novcanik ili mobitel, a imas Apple watch, bice ti drago sto nisi kupio Garmin :)
  • Krehacro: pa nije samo trcanje
  • Riba: Ako ti se ne puni sat svaki dan i treba ti za trcanje onda Garmin bez razmisljanja. Ako su ti bitne 'smart' funkcije i ne smeta te cesto punjenje, onda Apple.
  • Krehacro: I fitness i daily use
  • Riba: Za koju primarnu namjenu?
  • Krehacro: Mislim se izmedju garmin venu 4 ili apple watch 12
  • Yonkis: Sa čime te upozorio?
  • Junuz: Krehacro, apple svaka preporuka.Dva puta me upozorio na posjet liječnika.Koje sam naravno ignorirao i obadva puta završio u bolnici po 4 dana.Jednom upala pluče drugi put kamenac
  • Krehacro: Isplati li se uzet apple watch ili pak neki drugi smartwatch da gledam
  • Junuz: Yonkis, još 4 zadaće i lakiranje klupa po oprobam.Izgleda čekam radni dan da odmorim.
  • Yonkis: Jel’ upalilo?
  • Junuz: Hvala
  • Yonkis: Evo ovdje Junuz [link]
  • Yonkis: @Junuz pošaljem ti poruku ali možeš otvoriti i novu temu u Forumu
  • Riba: Junuz, pisi u forum.
  • Junuz: Pozz, zna li neko kako da deinstaliram apple int u os u 27 (MacBook neo).Bespotrebno mi je zauzeto 20 GB
  • CoffeePod: [link]
  • CoffeePod: Pokrenuo sam subreddit za Apple HR
  • Yonkis: Apple Intelligence Taking Up 30GB on Some Macs Running macOS 27
  • Yonkis: 1 i 2TB iPhonei su sporiji tj koriste sporiju memoriju nego 256 i 512GB [link]
  • Yonkis: Novosti od Applea: [link]
  • mbp2009: meni je odmah nakon updatea na 27 rc baterija dosta bolje
  • Yonkis: CoffeePod - drži ga prikopčanog na punjaču, bez LowPowerModea. I što manje ga koristiti, prčkati po iPhoneu.
  • Yonkis: navodno prijašnja 2 updatea, 26.5.1 je već započeo pripremu indexiranja, 26.5.2 popravio bug da se update može skinuti preko non-WiFi mreže, a indexiranje može potrajati 2-3 dana, ovisi o količini aplikacija i podataka
  • CoffeePod: iOS27 fenomenalan. Baterija loša dok se ne indexira
  • ping: Kad klikneš na tipku odaberi kod iPhone DUO. Na kratko se pojavi cijena. 999.999,99 €
  • Yonkis: Nisu se još usaglasili koliko bubrega će koštati. 6 ili 9, a možda čak i 11.
  • stefanjos: jel tako tesko istyleu cijenu izbaciti za duo. haha mislim nije mi zivotne vaznosti
  • Borisone: Iako je puni broj, update nije tako značajan kao prošlih godina. Da nema Siri AI (za neka tržišta, ne i naše) ne bi imali o čemu pisati.
  • Yonkis: Jel’ se netko ažurirao na iOS 27?
  • stefanjos: to im je goalgetter pa su trebali
  • Borisone: Čudno da je samo Apple TV stigao. Obično regionalno postane dostupan s još nekim od Apple media servisa (One, Books, ...)
  • CoffeePod: Zna neko kako dobit novu siri na Golden Gate?
  • CoffeePod: Uf odmah sam se pretplatio!
  • Pongy75: Bez HR titlova
  • matijazx: Apple TV je stiglaaaa
  • mbp2009: Reduce transparency zapravo ukloni veliku vecinu tog. Jos ima taj stakleni dio na npr semaforu, ali ukloni se transparentnost opcenito
  • mbp2009: lijepo to sve izgleda, ali generalno mi se cini da trosi bateriju ipak vise
  • mbp2009: instalirao sam ja, iskreno, malo je dosadno pa sam skratio i stavio ono reduce transparency
  • Yonkis: Mislim da stakleni efekt ostaje do sljedećeg desetljeća. Onda možda pređu na kromi ili polirani čelik look. :)
  • smayoo: Što se mene tiče, za taj "fićr" imam zero tolerance. "Podnošljivo" nije dovoljno dobro. :/
  • dpasaric: Ublažili su ga dosta, pa je navodno podnošljivo.
  • smayoo: Ako jesu, možda bih se za odvažio instalirati ga pa testirati
  • smayoo: Jesu li odustali od onog horror liquid shit UI-ja?
  • dpasaric: Za Golden Gate je potreban Appleov M hardver, a ja sam još na Intelu, tako da nemam načina to osobno testirati.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.65 Seconds

Provided by iJoomla SEO