Color laser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Color laser

19.01.2004 | 10:59
Bok,
Trebam sugestije za kupnju color lasera. Za sada su u igri HP color LaserJet 4600n/dn, Xerox phaser 6250n/dp i Minolta magicolor 3300.

- HP je najskuplji, 600dpi, nema ICC profile, 96MB RAM, 16ppm.
- Xerox je srednje skup, 2400dpi, ICC, Pantone,256MB RAM, 24ppm.
- Minolta je najjeftinija 1200DPI, ICC, Pantone, SWOP/Euro/Commercial press simulacija, 256MB RAM, 24ppm.

Iskustva, savjeti, upozorenja...?
19.01.2004 | 12:35
Laki kupio HP-a, pa pitaj njega...
20.01.2004 | 01:16
Ja kupujem Minoltu 27xx
8700 kn (plus PDV). Kompenzaija, ali sam mogao birati i čini mi se po svemu da je to trentačno na polju A4 personal - best buy.
20.01.2004 | 12:51
Nigdje ne mogu naci model 27xx?? moze neki link?
Mislim da meni ipak treba nesto jace (naravno da govorim na slijepo kad nemam specse).
20.01.2004 | 14:05
Kod Jambreka
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
20.01.2004 | 14:18
Mislio sam na web link.
Na minoltinom sajtu ne postoji ta serija pisaca, a ni google nista ne nalazi.
20.01.2004 | 15:39
Iskustva, savjeti, upozorenja...?

Ja svoje novce ulazem u Xeroxa, kad se kolora tice.

HP, po mom iskustvu i onom sto sam vidio, ispada iz igre, jer kakvoca otiska ni izbliza nije ravna kakvoci koju ispisuje i prosjecan Xerox phaser. Ako ti kakvoca ispisa nije vazna, i ako ces taj kolorac koristiti vise kao masovni uredski uredjaj, za kolor strapac, onda mozda HP ne bi bio lose rjesenje.

Spomenutu Minoltu nisam koristio, ne mogu ti reci nista podrobnije, ali svakako provjeri kako podrzava OS X, imas li osiguran servis i potrosni materijal.

Moja tvrtka (60+ ispostava) ima jako dobre odnose s nekoliko proizvodjaca printera i kopirki, ukljucujuci Xeroxa, Konicu i Canona, i nakon vrlo kratkog razmatranja uvidjeli smo da je kakvoca otiska kolora koju daje Xerox svjetlosnim godinama ispred konkurencije, u pogledu svega. Imaju besprijekoran servis, drajvere za OS X, vrhunsku kalibraciju, ujednacen nanos, disperziju tonera ... jednom rjecju, sve sto je vazno za vrhunski otisak.

Otisak s Xeroxovih laserskih pisaca u boji koristimo kao "print proof" svim nasim klijentima jer gustoca tocaka, ostrina slike, zasicenost boje i disperzija tonera cak pri 600 dpi odgovara onome sto u tisku dobijes sa 300 lpi (HD standardu kojeg koristi nasa tvrtka).

Takodjer obrati paznju na kakvocu papira kojeg ces koristiti -- moje tople preporuke su Xerox Colotech 120 gsm i 170 gsm -- taj papir je upravo stvoren za Xeroxove strojeve. Ima jako finu istkanu teksturu, nije "kiseo", otporan je na starenje i, kad ga uzmes i pogledas prema svjetlosti, nema karakteristicne paralelne vodoravne pruge, sto je odlika jeftinih glatkih papira.
21.01.2004 | 10:12
So Xerox will be.
Vec mi je dosta razmisljanja. Nisam vidio niti jedan los review, a search newsa je nasao samo jedan (1) post sa problematicnim Xeroxom 6250 (horizontal banding).
A najljepse je da je rok isporuke 1 dan.
Mozda vec danas bude prvi isprint.

Hvala svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 14 sati, 58 minuta
  • MBPruleZ: Mislim da ne ta fora s koberzijom u eSIM bila i na nekoj od inačica iOS18 znam da sam probao i ništa dobio poruku da Operater to ne podržava
  • VanjusOS: tko će prvi probati da li to radi?
  • VanjusOS: ljudi, da li je netko primjetio novu opciju na postavke - mobilne mreže - "konvertiraj u esim"
  • hal9000: Ne sviđa mi se sučelje novog Mac OS-a :/
  • Borisone: Nema ni na HT-u.
  • MBPruleZ: Jel Vam radi RCS na iPhonima (iOS >=18). Ja sam na Telemachu, eSIM i nema opcije da se uključi
  • drlovric: Ma ide to bez problema. Ja sam uvijek azurirao sve strojeve prvi dan. Nisam imao problema, ali generalno nije pametno :)
  • drpongrac23: [link]
  • drpongrac23: Izgleda da izlazi oko 19.00 sati po našem vremenu. Očekuje ze velika gužva prilikom downloada
  • dpasaric: Možda za neki nebitni stroj za početak...
  • dpasaric: Ne znam, ja ne bih žurio. :)
  • drpongrac23: Sutra macOS Tahoe!
  • dpasaric: Osvrt je na naslovnici...
  • dpasaric: Ja bih samo Siri koja radi kako treba.
  • stefanjos: pa nije da ikome treba, ali radije bi to nego iakkav AI image generator haha
  • drlovric: Top je stvar. Razmazi oci i plus dobijes par sat i baterije usput.
  • dpasaric: Kome to uopće treba? :)
  • drlovric: Slazem se. Natjerala ih AI blamaza a ne dobra volja :)
  • stefanjos: 120hz na obicnom iphoneu. Napokon!
  • stefanjos: Drpongrac. Nema uvrede. Autoagnostik sam ali volim svoj polo :)
  • drpongrac23: Bez uvrede, isprika svakome, imao san bekutanera kockici m3, golfa 4 i polo sdi - sve redom šrot!!!!
  • drpongrac23: @stefanjos - fauwe = krampwagen! Hyundai rulez!!!!
  • drpongrac23: Uskoro event! Euforija počinje!!!! Gemišti na hlađenju!!!!
  • stefanjos: @yonkis, a stvarno je tino haha. samo fauve :P
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Kao i svake godine u rujnu, nova generacija iPhona, te eventualno AirPodsi, Apple TV, i sl.
  • Yonkis: A što se predstavlja?
  • dpasaric: Danas Appleov Keynote u 19 sati po našem vremenu!
  • Yonkis: tino1 mora pješke jer ga izdao Bayerische Motoren Werke :)
  • stefanjos: ?
  • Yonkis: [link] tužno
  • smayoo: Rijeka je treći grad u Europi po godišnjoj precipitaciji. Prva je Genova u Italiji, a drugi je Nikšić u Crnoj Gori
  • smayoo: Nije istina. London ima više kišnih dana godišnje, ali Rijeka ima veću godišnju precipitaciju (kumulativnu količinu padalina u mm po m2)
  • hal9000: @yonkis • Navodno je.
  • Yonkis: Jel' ovo istina za Rijeku? [link]
  • smayoo: Riječani i ostali zainteresirani, kavica i ćakula ovu subotu (30.08.) ujutro u 10h u gradskoj kavani Renard
  • drlovric: @vanjus: Barem si imao mogucnost izbora. Odaberes banku koja ima Apple Pay i cao :) biH je doslovce prije tjedan-dva dobila Apple Pay, nije uopce bilo dostupno u drzavi.
  • VanjusOS: pa znam da je Apple pay bio dostupan preko PBZ-a već godinama, ali tek od jučer je to moguće i preko HPB.
  • Yonkis: @smayoo - mogli bi subotu ujutro. Ima li još zainteresiranih, gdje je tino1?
  • Yonkis: @VanjusOS - to misliš kao "napokon" tj sarkastično?
  • smayoo: @yonkis - ja mogu u subotu ujutro. U nedjelju popodne-navečer možda također, ali nisam siguran.
  • VanjusOS: ljudi, tehnološka revolucija! od danas Apple Pay i preko HPB-a!!
  • Yonkis: Jel netko za kakvu kavu ovaj vikend? U Ri mislim :)
  • Yonkis: Glede Tita.. u Splitu: [link]
  • smayoo: @drlovric, nema na čemu, drago mi je. :)
  • mbp2009: Titini kriteriji: onaj koji je bio protiv njega. Kao i kriteriji svakog drugog kriminalca i diktatora :)
  • drlovric: @Smayoo: Isli u plavo bijeli. Sasvim pristojna hrana. Nismo uopce razocarani. Hvala :)
  • jura22: Da, tocno tako. Sakupljao po ulici! Zene, djecu, starce. Po redu. Bez kriterija.
  • smayoo: U samom Osijeku, nažalost, po mom iskustvu ništa nije baš trajno na visokom nivou. Ako bih morao preporučiti bar jedno mjesto, to bi bio "Plavo-bijeli". Klasični restoran, kad vidiš kako su konobari odjeveni, izgleda kao da su još osamdesete, ali hrana je konzistentno vrlo dobra. Ali to je nekakav standardni restoranski jelovnik, nema nekih baš tradicionalno slavonskih jela
  • smayoo: Varga u Bilju, pojeli smo zbilja dobar čobanac prije koju godinu. Još je bolji u Sokaku u Đakovu, kod ergele, ali to ti nije blizu Osijeka

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.76 Seconds

Provided by iJoomla SEO