Color laser
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Color laser

19.01.2004 | 10:59
Bok,
Trebam sugestije za kupnju color lasera. Za sada su u igri HP color LaserJet 4600n/dn, Xerox phaser 6250n/dp i Minolta magicolor 3300.

- HP je najskuplji, 600dpi, nema ICC profile, 96MB RAM, 16ppm.
- Xerox je srednje skup, 2400dpi, ICC, Pantone,256MB RAM, 24ppm.
- Minolta je najjeftinija 1200DPI, ICC, Pantone, SWOP/Euro/Commercial press simulacija, 256MB RAM, 24ppm.

Iskustva, savjeti, upozorenja...?
19.01.2004 | 12:35
Laki kupio HP-a, pa pitaj njega...
20.01.2004 | 01:16
Ja kupujem Minoltu 27xx
8700 kn (plus PDV). Kompenzaija, ali sam mogao birati i čini mi se po svemu da je to trentačno na polju A4 personal - best buy.
20.01.2004 | 12:51
Nigdje ne mogu naci model 27xx?? moze neki link?
Mislim da meni ipak treba nesto jace (naravno da govorim na slijepo kad nemam specse).
20.01.2004 | 14:05
Kod Jambreka
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript
20.01.2004 | 14:18
Mislio sam na web link.
Na minoltinom sajtu ne postoji ta serija pisaca, a ni google nista ne nalazi.
20.01.2004 | 15:39
Iskustva, savjeti, upozorenja...?

Ja svoje novce ulazem u Xeroxa, kad se kolora tice.

HP, po mom iskustvu i onom sto sam vidio, ispada iz igre, jer kakvoca otiska ni izbliza nije ravna kakvoci koju ispisuje i prosjecan Xerox phaser. Ako ti kakvoca ispisa nije vazna, i ako ces taj kolorac koristiti vise kao masovni uredski uredjaj, za kolor strapac, onda mozda HP ne bi bio lose rjesenje.

Spomenutu Minoltu nisam koristio, ne mogu ti reci nista podrobnije, ali svakako provjeri kako podrzava OS X, imas li osiguran servis i potrosni materijal.

Moja tvrtka (60+ ispostava) ima jako dobre odnose s nekoliko proizvodjaca printera i kopirki, ukljucujuci Xeroxa, Konicu i Canona, i nakon vrlo kratkog razmatranja uvidjeli smo da je kakvoca otiska kolora koju daje Xerox svjetlosnim godinama ispred konkurencije, u pogledu svega. Imaju besprijekoran servis, drajvere za OS X, vrhunsku kalibraciju, ujednacen nanos, disperziju tonera ... jednom rjecju, sve sto je vazno za vrhunski otisak.

Otisak s Xeroxovih laserskih pisaca u boji koristimo kao "print proof" svim nasim klijentima jer gustoca tocaka, ostrina slike, zasicenost boje i disperzija tonera cak pri 600 dpi odgovara onome sto u tisku dobijes sa 300 lpi (HD standardu kojeg koristi nasa tvrtka).

Takodjer obrati paznju na kakvocu papira kojeg ces koristiti -- moje tople preporuke su Xerox Colotech 120 gsm i 170 gsm -- taj papir je upravo stvoren za Xeroxove strojeve. Ima jako finu istkanu teksturu, nije "kiseo", otporan je na starenje i, kad ga uzmes i pogledas prema svjetlosti, nema karakteristicne paralelne vodoravne pruge, sto je odlika jeftinih glatkih papira.
21.01.2004 | 10:12
So Xerox will be.
Vec mi je dosta razmisljanja. Nisam vidio niti jedan los review, a search newsa je nasao samo jedan (1) post sa problematicnim Xeroxom 6250 (horizontal banding).
A najljepse je da je rok isporuke 1 dan.
Mozda vec danas bude prvi isprint.

Hvala svima.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 5 sati, 52 minuta
  • miomika: 26.4 je vani, ali ništa od Geminija. Samo APlle Music i fora s koncertima. Neznam dal je vrijedno i skidati
  • Borisone: [link]
  • Borisone: Jel to Apple MD dostupan od 14.4. u HR? [link]
  • zoranowsky: @rak21, ja nisam, upravo sam dobio info da mi je narudžba stornirana zbog ograničenih količina. Netko je očito zeznuo kalkulaciju...
  • Yonkis: WWDC26 June 8–12, 2026 [link]
  • rak21: Je li netko ulovioacbook pro M5 pro za 2200 u instaru? Baš me zanima jel prošla narudžba ili su stornirali jjer su bili jeftiniji 500€ i više od drugih.
  • smayoo: Ja sam nedavno imao tako raspadnut prikaz oglasa u Firefoxu, ispalo je da je problem bio u Ghosteryju
  • CoffeePod: Probao sam Tahoe na M4 MBP i M2 Airu i ono je sramotno na sto lici i kako performa
  • CoffeePod: Ima netko da i dalje odbija preci na Tahoe i iOS26?
  • drlovric: Na iPadu u Sagari oglasnik se raspao. Tekst se preklapa i necitljiv je ispod fotografije artikla.
  • zoranowsky: Kod mene na firefoxu i safariju sve ok s oglasima
  • Yonkis: [link]
  • Yonkis: Jedino na Braveu izgledaju normalno. Firefox, Edge, Safari ne.
  • smayoo: Što se desilo? Meni izgledaju normalno.
  • Yonkis: Što se desilo sa Oglasima? Npr.[link]
  • superstric: obavljeno
  • Yonkis: Obavio svoje
  • dpasaric: Imenso, obavljeno! :)
  • Djuro genijalac: rješeno. Bilo bi lakše da si objavio i točne odgovore, but here we are ;-)
  • imenso: Hvala!
  • Sarek: Riješeno i podijeljeno dalje
  • zoranowsky: Ispunjena anketa
  • smayoo: ispunjena
  • imenso: Svaki glas je važan i hvala unaprijed svakome na rješavanju i(ili) dijeljenju linka. To mi je za sina, za diplomski
  • Yonkis: Nema nas 200 ovdje, samo 300!!!
  • imenso: Ekipa, molio bih ako imate pet minuta vremena da riješite anketu, ne treba više od 5 minuta, moraju skupiti barem 200 odgovora: [link]
  • Djuro genijalac: Meni najbolje: Sori kume, samo Hajduk živi vječno!
  • Ender: chuck norris je pobedio zivot :)
  • smayoo: Rak je prebolio Chucka Norrisa... :)
  • Yonkis: [link] P.U.M Carlos Ray Norris
  • zoranowsky: R.I.P. Chuck Norris
  • Yonkis: generative AI apps paid Apple close to $900 million in App Store fees last year - [link]
  • cariblanco: [link]
  • drlovric: Team MacBook Pro M. Deremo. Ovo je jedna od rijetkih situacija gdje sam ja u vecini :)
  • dpasaric: Anketa je ažurirana novim modelom, znači i dalje ima smisla, govori nam što tko koristi ovdje.
  • Yonkis: p.s. kad će neka nova anketa? :)
  • Yonkis: Može netko Tim Apple pitati što je sa ovim AirDropom, jesu magneti u pitanju ili atmosferski pritisak u pitanju da radi kako je oglašavano?
  • dpasaric: Juhu za Poguea! :)
  • Yonkis: Ajde napokon da se tu nešto slatko pojede, neka bude i kalorijska bomba, preživjeti ćemo :)
  • Performita: Javio mi se David Pogue, pripremam poslasticu za Jabučnjak ????????
  • Yonkis: Ovo nije mjesec ovo je jutro [link]
  • Air: Ha ha, evo radi sa iPhonea - pitam se kad će već ova čuda implementirati u ozbiljnije fotoaparate?
  • Air: [link]
  • Air: probao sam samo C/P, probao sam C/P foru kojom ubacujem link u post, ali nefunkcionira kod mene
  • Riba: Probaj preko nekog url shortenera.
  • Riba: Samo ga upises ali mislim da ju neki znakovi zbune.
  • Air: Kako u vikalicu ubaciti link?
  • smayoo: @Yonkis - meni je to sve poisključivano, uvijek i oduvijek. Jedino imam uključeno da stavlja točku kad lupim dva razmaka i da automatski stavlja veliko slovo iza točke.
  • rusty: First 50 knjiga shipped!
  • Yonkis: Da li i vama iOS tipkovnica krivo ispravlja riječi a zanimljiv mi je ovaj primjer [link]

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 0.50 Seconds

Provided by iJoomla SEO